Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3901) FіkuszKukіsz válasza Kékes525 (#3899) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Melyik szerotipusra? Tudtommal az oroszok pont olyat választottak első oltásnak ami az egyik legjobb vivőnek bizonyult és viszonylag ritka és nagyon kevesen immunisak (26-os szerotipus). A J&J is ezt választotta.

[ Szerkesztve ]

Romanes eunt domus

(#3902) Kékes525 válasza FіkuszKukіsz (#3901) üzenetére


Kékes525
félisten

Mindkettőre, de nyilván nem egyformán. Épp azért választottak 2 félét, hogy ha az egyikre az illető immunis, akkor a másik hasson. Annak a valószínűsége pedig, hogy a kettővel szemben egyszerre legyen valaki immunis sokkal kisebb.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3903) Vesa válasza zsiga_667 (#3893) üzenetére


Vesa
veterán

Köszönöm, de nem szükséges megköszönni, én kifejezetten science és oltás párti vagyok, számos nem kötelező oltást is beadattam a H1N1-től kezdve a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladásig.
Ugyanakkor ha azt látom, hogy a hatóságok bénázása miatt rosszabb hatásfokú oltás érhető el, akkor persze jól felfogott érdekemben megpróbálom a nyugati, szakmai irányelveknek megfelelő irányt választani, más kérdés, hogy erre most nem volt alkalmam. (megjegyzem, azzal, hogy eltoltam volna, senkinek nem okoztam volna hátrányt, mert március 1-től mindenki 12 hetes szünettel kapja meg az oltást, ráadásul a második dózisomat oda lehetett volna adni olyanoknak, akik még nem kaptak semmit, ami sokkal jobb ötlet lett volna)

A tudomány a valóság költészete!

(#3904) Parci válasza Krinyo (#3884) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem csak erről van szó, hanem arról is, hogy a hatékonyság attól is, hogy hol és mikor csinálják a 3. fázist. azt hiszem, a pfizer ebben ügyes volt és ma már rosszabbul teljesítene az is (ergo tényleg nincs akkora különbség a szurik között, mint azt ezek a teszteredmények sugallják).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3905) Vesa válasza Parci (#3904) üzenetére


Vesa
veterán

Ez eddig valóban igaz volt, viszont az Izraeli adatok frissebbek és azok alapján is jók az eredmények.

A tudomány a valóság költészete!

(#3906) Drizzt válasza Parci (#3904) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Erre a legjobb példa a Novavaxé, aminek több helyen is csinálták a study-ját:
[link]
Eredeti vírus ellen: 96%
B.1.1.7("A brit variáns"): 86%
dél-afrikai 2B study alapján: 55%.

A többinél is hasonló lehet a helyzet, legalább az arányok tekintetében.
Amúgy volt már bárhol ahol a brit és a dél-afrikai vírus is jelen volt, s nem a brit lett a domináns? Persze ha az oltások a britnek lecsavarják a fülét, akkor jobb esélye lesz a dél-afrikainak is, de már alapból azért nehezebb pályán fog indulni.

Z.É.T. simán áramlásdinamikai szemontból én nem nagyon vagyok meglepve, ha egy túrán ahol libasorban mennek órákon át az emberek, van simán esély mindenkinek a fertőzött után elkapni. Ez így hasonlít arra a szitura, mint amikor az étteremben a klíma teríti rád a vírust.
Amúgy itt most megint amikor kinn sétáltam, láttam miért fog simán tovább haladni a terjedés. Következőket láttam: tele a pálya, mindenki close contact csapatsportokat tol(foci, kosár, stb.). Kertben 10-20 gyerek játszik vendégségben. Közben búcsúzkodó látogatok erre-arra.

I am having fun staying poor.

(#3907) Vesa válasza Drizzt (#3906) üzenetére


Vesa
veterán

"Persze ha az oltások a britnek lecsavarják a fülét, akkor jobb esélye lesz a dél-afrikainak is, de már alapból azért nehezebb pályán fog indulni."

Igen, ezt feltételezik a szakemberek és reméljük így is lesz. A kérdés egyébként inkább az, hogy a súlyos lefolyásra milyen a védettség, mert végülis azzal kisebb a baj, ha valaki elkapja és enyhe lefolyással megússza. Ha ebben segít az oltás a többi variánsnál is, akkor már jók vagyunk.

A tudomány a valóság költészete!

(#3908) natë


natë
nagyúr

Az orvos együtt szedette velem az ibuprofent az aspirin protecttel.
Azt olvastam amerikai tanulmányokban, az ibuprofen gátolja az aspirin protect hatását, plusz a magyar használatiban :
ibuprofen (egy fájdalomcsillapító gyógyszer) alkalmazása esetén, mivel az ibuprofen befolyásolhatja az Aspirin Protect hatását
Ez pontosan mit jelent? Okozhattam ezzel bajt?

(#3909) Rive válasza ZQuavo (#3885) üzenetére


Rive
veterán

Aki AstraZeneca-t kapott érdemes valamilyen gyógyszert szedni vérrögképződés/véralvadás ellen? Nem tudtok erről információt?

Rendes, 'igazi' vérhígítót konkrét orvosi előírás és felügyelet nélkül szedni életveszélyes. Ez konkrét és nagyon is valós veszély szemben a talán-egy-a-millióból kaliberben talán létező veszéllyel amit most keresgélnek az AZ vakcina körül.

Ami szóba jöhet, az nagyjából az aszpirin vagy aszpirin protect. Azt szedhetsz, ha aggódsz.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#3910) Parci válasza natë (#3908) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem hiszem, nagyot meg végképp nem valószínű. no meg, már túl vagy rajta. nyugi. :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3911) natë válasza Parci (#3910) üzenetére


natë
nagyúr

Sajnos nem. Tegnap voltam kontrollon. A 4-9 mm ps 3-6-ra csökkent, de jelen van. Még 1 hónap otthon...

(#3912) Parci válasza natë (#3911) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kitartás, jobbulást! :R

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3913) natë válasza Parci (#3912) üzenetére


natë
nagyúr

Thx Sir

I love Covid :(((

[ Szerkesztve ]

(#3914) Kékes525


Kékes525
félisten

[A megértés vágya - online beszélgetés Dr. Karikó Katalin biokémikussal]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3915) kw3v865 válasza zsiga_667 (#3875) üzenetére


kw3v865
senior tag

Ajánlom pl. a kiskunsági piros túrát. Én decemberben kezdtem el és tényleg nagyon kevés emberrel találkozok közben, még hétvégén sem. Sajnos a járvány miatt mostanában nem szívesen ülök buszra, így marad az autó, úgy meg csak rövidebb távokat lehet naponta bevállalni (körtúrát kell csinálni mindenképp vagy ugyanott visszajönni). Normális esetben valószínűleg soha nem csináltam volna meg, de rájöttem, hogy bizony vannak azért szép, különleges helyek a Kiskunságban is pl. a homokbuckás vidék kifejezetten tetszett nekem.

(#3916) Chesterfield


Chesterfield
senior tag

Tud valaki linkelni valami anyagot, ami arról szól, hogy mikor mi történik egy vektoros vakcina beadása után?
Olyanok érdekelnének, hogy mikor kezdődik a tüskefehérje termelődése, mikor fejeződik be, mikor termelődik az igM, IgG.

(#3917) Parci válasza natë (#3913) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

türelem! tudom, hogy a tipikus vírusokhoz képest ez sokkal nagyobb szívás, de egy élethez képest semmi. pár hónap, szépen, türelmesen, okosan végignyomod és hurrá.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3918) Kékes525 válasza Chesterfield (#3916) üzenetére


Kékes525
félisten

Legtöbb oltásra igaz. Az 5. naptól az IgM kezd el termelődni, a 7-14. naptól az IgG, a 21. naptól van az első oltás a maximumon és a 28. naptól az IgM termelődés megszűnik. Maga a vektorvakcina néhány napon át van a szervezetben, majd az immunrendszer eltakarítja. Amelyik nem jutott be a sejtekbe, azt az ellene termelődött antitestek megjelölik és a komplementer rendszer szétszedi. A sejtekbe jutott vektor vakcina megcsinálja a dolgát. A sejtekből kiszabadul a tüskefehérje és az immunrendszer immunizálódik ellene. A visszamaradt sejtet a citotoxikus T-sejtek és a natural killer T-sejtek (ezek nem az NK sejtek! Ezek az NKT sejtek) elpusztítják.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3919) Soulfly842 válasza Parci (#3817) üzenetére


Soulfly842
addikt

Hány éves idős hölggyel történt ez az eset?

#3815Parci

Ehhez is kapcsolódik a felvetésem korábban, hogy azzal, hogy a favipiravirt otthoni használatra is fel lehet írni, a kórházi kezeltek számában is furcsa változások lehetnek. Sok esetben, amikor a páciens, a fertőzött beteg a kórházban feküdt: megpróbálják majd megoldani 'távolról' okosban. Csak az itt a kérdés, hogy ezekben az esetekben állandó feülgyelet nélkül, egy esetleges állapotromlást hány százalékban tudnak így lereagálni, s hány százalékban tudnának lereagálni, ha beteg a kórházban fekszik?

#3811Z.É.T.

A cseh események statisztikáit nem követtem, de tippre náluk lehettek hasonlók. Tippre még pl. Brazíliában lehettek hasonlók, csak ugye ott az adatok utószínezése ezt elmossa.

[ Szerkesztve ]

(#3920) Rive válasza Soulfly842 (#3919) üzenetére


Rive
veterán

...állandó feülgyelet nélkül, egy esetleges állapotromlást hány százalékban tudnak így lereagálni...

Ha a véroxigén-dolog megfelelően lett volna kommunikálva...
De nem volt.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#3921) Vesa válasza Chesterfield (#3916) üzenetére


Vesa
veterán

Itt szépen és részletesen elmagyarázzák a működési elvét (a kiejtését kicsit szokni kell).

A tudomány a valóság költészete!

(#3922) Beldar


Beldar
tag

Elég veszélyes amit itt többen is írtok, hogy a C és D vitamin nem hatásos a Sars-Cov-2 ellenében. Rengeteg vizsgálat igazolja e vitaminok erős védő szerepét.

A magasabb D-vitaminszint 8-szoros esélyt jelent arra, hogy a beteg enyhe tünetekkel ússza meg, és ne kerüljön a súlyos betegek közé. A kritikus állapotúakhoz képest még nagyobb a D-vitamin "normál" szintjének védőhatása: a legalacsonyabb D-vitaminszint a "normál"-hoz képest 20-szoros kockázatot jelentett arra, hogy a beteg kritikus állapotba kerüljön.

Egy vizsgálatban 20 Covid-19 betegnek mérték meg a D-vitaminszintjét. Az intenzív osztályra kerültek 84.6%-ának volt D-vitaminhiánya, szemben a "normál" állapotú betegek 57%-ának. Még markánsabb eredmény, hogy az össze 75 év alatti, intenzív osztályon kezelt beteg 100%-ának volt D-vitaminhiánya. Azaz, amikor találgatják az emberek, hogy viszonylag fiatal ember miért kaphatta el a vírust és miért kerülhetett súlyos állapotba, arra - túl az alapbetegségeken - a D-vitaminhiány a válasz.Tíz magyarból 9 D-vitaminhiányos, a déli országokban is 70-80% vitaminhiányos.

(#3923) Chesterfield


Chesterfield
senior tag

Kékes525, Vesa!
köszi

(#3924) Parci válasza Beldar (#3922) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

amikor pedig megnézték sok száz betegen, akkor az jött ki, hogy leszámítva a súlyos d-vitamin hiányos eseteket, nem igazán számít. tehát a hiány negatív tényező, de ha nincs hiány, akkor nem segít, nagyon hevenyészett megfogalmazásban.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3925) Soulfly842 válasza zsiga_667 (#3863) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ezzel az egy hónap szabival egy önreflexiót indítottál el nálam, aki erre nem vágyik ne olvassa el :DDD

Igen, rengeteg minden gyülemlik fel az emberekben. Imádom a dél-európai szenvedélyt a legfőbb szerelmem Szicília ill. dél-olaszország lett. Én is elmenekülnék egy időre. Akár úgy, ahogy írtad, egy hónapra (nem vicc, határon mozgok :D ). Igen, oda. Most úgyis javarészt távmunka van nekem és a páromnak is. Úgy látnak, ahogy mi itt közép Eu-ban sose fogunk tudni. Sokaknak sokkal rosszabb a helyzete, de mégis hihetetlen érték-szeretet, szenvedély, életeigenlés érződik belőlük (bármilyen helyzetben, sírva szeretnek, örülnek, hisznek és átélik egymást, mint emberek). Most jobban vágyok oda, mint valaha.

Az értékek, egy belső önreflexió most nálam is elmélyültebb, mint az elmúlt években. Kiélezett ez a helyzet, na.. :)

A hétköznapok stresszét bírom, de rengeteg minden agyon nyom. KKV értékesítésben dolgozok az utóbbi években, érződik az embereken a feszültség, a felgyülemlett stressz. Ebben a szektorban kifejezetten érződik az embereken, hogy mennyire megváltoztak. Félnek, nem látják a holnapot, emberek dolgoznak alattuk, a saját családuknak átakarják adni azt amit korábban is - legalább ugyanazt az élet színvonalt. Sokaknál a félelem működik, mások értehetetlenül nyitottabbak lettek - érezhetően ők is átértékeltek dolgokat.

A stresszt extravagánsan jól bírom, de most mégis némiképpen úgy döntöttem újraértékelek dolgokat. A vállalkozókat nem szereti most ez a rendszer, azokat kiváltképp nem, akik pl. kkv értékesítésben, vagy nem - a média szemszögéből - 'látványos' területen foglalkoznak. A látványos szolgáltatói szektort most szeretik. Hiába élhettem volna úgy, mint egy 'király' - magyar viszonylatban -, könnyed jövedelemmel, de ez most nem tervezhető. A covid ezt felülírta. Nem esek olyan TEÁOR tevékenység alá, amit kedvezményeznek, ami látványosam szem előtt lenne - így nem is kaptam soha semmilyen támogatást a vírushelyzetben. Vállalkozóként feszegethettem volna KATA határait, főleg, hogy a személyes tárgyalásaimat olyan hatékonysági fokkal hozom be, amit még multi környezetben sem látnak az alvállalkozóktól.

Így sem lett volna rossz (a megváltozó helyzet mellett sem) - átlagában számolva, magyar átlagkereslethez viszonyítva - de a folytonosság miatt nem kockáztatok. Állam bácsin itt látszott, hogy még inkább xarik az olyanokra, akik multiknak így dolgoznak be, akik alatt nem dolgoznak emberek - akiknél nem látványos a statisztkákban a támogatás... Képes volt ilyen helyzetben is támogatás nélkül sújtani az ilyen vállalkozókat (azzal, hogy sújtja a multi partneremet (2021-től érvényes KATA feltételek, 3 Millió felett extra adó a kifizető félre), értelszemrűen a jutalékrendszert és a vállalkozói szabadságomat (ami tényleges szabadság volt) széttépte mint egy papírfecnit. És a multi aggodalma miatt ez már tavaly szeptembertől kiéleződött. Tesztelni kellett. Inkább lettem volna alkalmazott a multi szemében vállalkozóként is a jövőben - még jobban semmibe nézve a vállalkozói 'szabadságomat'. Elkezdte tervezni a napjaimat, helyettem is) Nekem ez nem kell, ha iránytott a környzet, akkor én választom meg az iránytót, inkább visszafordulok alkalmazotti szektorba így (annak is megvan a maga szépsége, korlátlan üzemanyagkártya, juttatások, kiszámíthatóság, tervezhetőség, akár vehetőként). Nem kell ez nekem. Az egizisztenciához való viszonyomat a pandémia, a kovid nekem is felülírta. A saját esküvőm is tolódik. A párommal idén akartunk 19 év után összeházasodni (kamasz szerelem, egyetemre együtt kerültünk be, stb-stb, ő is multinál dolgozik, de szerencsére most már nyugodtabb helyzetben, mert kiemelt támogató kolléga lett).

Bentről kémleljük a falakat, elegem van már ebből. Kitörnék elhúznék egy pár hétre inkább szicíliába pl. Akár az etna lábához :DDD De ehelyett újratevezek. Ez maradt.

Egy ilyen rohadt vírus jött és felülírta a terveimet. Hogy közvetlenül a vírus sújtja le az embereket? Nem, a megváltozó viszonyok az értékekhez, a tervekhez - sok embernek felül ír mindent.

Én most már ott vagyok, hogy szerettem remete lenni vállalkozóként, mert elegem volt a kicsinyes kollégákból, emberekből, s én döntöttem el, hogy milyen cégekkel tárgyalok. Most már mindegy lenne, de ki akarok törni a falak közül. Hiányoznak a személyes tárgyalások is, ez az életem, a remete is rájöhet egyszer, hogy szereti az emberket (sok-sok év értékesítői múlttal könnyen lesz az ember remete, de az egyes tárgyalásoknak választott ügyfelekkel: volt így is szépsége) :DDD Széttép ez az egész helyzet. Szeretem a pszichológiát, a tárgyalásokat, elértem már mindent ebben, de sok minden most hihetlenül hiányzik. Vissza kérem ezt.

De a pandémia be kellett látni, hogy engem széttépett. Újra kell terveznem. Ez maradt. Nem feltétlenül egy rossz helyzetként fogom fel, mert tudom, hogy abban amit csinálok jó vagyok. Vezetőként sok mindent áttudok adni pl. Most fordítok az irányokon. Tétlenségből cselekvő leszek. Több lesz a munka, de ez van, ezt kell most majd szeretnem. S ezt tudom is majd szeretni a bezártság után, mert sok minden hiányzik.

[ Szerkesztve ]

(#3926) Soulfly842 válasza Vesa (#3881) üzenetére


Soulfly842
addikt

"A másik két variáns esetén egyelőre ellentmondó értékelések érkeztek róla, ezek egy része laboros vizsgálaton alapult, más részük kis számú emberen végzett teszten. Ezekből leszűrtek ezt-azt, de egyértelmű adat nincs, további vizsgálatok szükségesek."

És valljuk meg, hogy az alapján, hogy az angol mutációra szerettek válaszolni, de a másik két mutációval kapcsolatban nem:

Nem is komfortos nekik ezekről a mutációkról, az elérhető tényekről tisztán beszámolni :(

(#3927) Vesa válasza Beldar (#3922) üzenetére


Vesa
veterán

Én csatoltam a tanulmányt az érveim alátámasztására (ott speciálisan a Covid kapcsán vizsgálták a kérdést, nem általában). Az írásodban nem láttam forrást amire hivatkozol, tehát várnám! Mert anélkül nem nagyon lehet mit kezdeni az ilyen kijelentésekkel, hogy "8-szoros esélyt jelent arra, hogy a beteg enyhe tünetekkel ússza meg, és ne kerüljön a súlyos betegek közé.".

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#3928) Kékes525 válasza Beldar (#3922) üzenetére


Kékes525
félisten

Ezek régebbi kutatások, az újabbak nem támasztják alá.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3929) Vesa válasza Soulfly842 (#3926) üzenetére


Vesa
veterán

Miért látsz mindenben konteót? Nem azért nincsenek adatok, "mert nem komfortos erről beszélni", hanem azért, mert új variánsokról van szó, és nincs kellő tapasztalat és adat ahhoz, hogy egyértelmű kijelentéseket tegyenek. Ez egy teljesen normális dolog, egy folyamat, a tudomány így működik! A részeredményeket folyamatosan publikálják.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#3930) Soulfly842 válasza Vesa (#3929) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ez nem konteo. Az angol és a dél-afrikai/brazol nagyságrendileg azonos ideje létezik. Az egyikről tudnak - relatíve - megbízható adatokkal szolgálni a másik kettőröl nem.... Semennyire. öö... aha, jól van. Ha én konteózok, akkor te viszont naiv vagy.

Annyit tudunk csak tény-adatszerűen: hogy, ööö... jók vagyunk, lehet nagyon, de inkább csinálunk hozzá egy 3. oltást is. Azzal tuti jó lesz (pfizer/Moderna pl. - amiről tudom, hogy voltak is hírek, de talán az AZ is hasonlóban gondolkodik (talán volt is hír, de most nem fogok keresgélni))

[ Szerkesztve ]

(#3931) Vesa válasza Soulfly842 (#3930) üzenetére


Vesa
veterán

Azért nincsenek adatok, mert a brit verzió is csak most tartolt le pár országot, tehát a teszteken is csak most tud jönni nagymintás adat arról, hogy melyik vakcina hogyan teljesít.

Laboros, és kis mintán (emberes) végzett mérés már van a többi variánsról is, linkeltem is korábban. Mint írtam, folyamatosan publikálják a részeredményeket. Ezek szerint nem figyeltél. Kicsit tájékozódj, hogyan működik a vakcinafejlesztés és tesztelés. Ez nem úgy megy, mint a házépítlés.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#3932) Parci válasza Soulfly842 (#3930) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az egyik itt van a helyi országokban és van több adat, a másik meg ilyen világvége helyeken :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3933) Soulfly842 válasza Vesa (#3931) üzenetére


Soulfly842
addikt

Amikor nem tarolta le országok sorát, akkor is azonosak voltak a válaszok, mint most.

[ Szerkesztve ]

(#3934) Krinyo válasza Beldar (#3922) üzenetére


Krinyo
senior tag

Szerintem meg az a veszélyes, ha megcáfolt ökörségeket terjesztünk.

(#3935) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Tökéletesen mutatja - ehhez kapcsolódóan - a médiába, az embereknek kijutattható adatok kontrolláltságát az, ahogy a Boris Johnson lenyilatkozta az Angol mutáció veszélyeit, hogy veszélyesesbb, többeket érinthet, komolyabb bajokat okohat.

Aztán: jajj, mégsem. Felelőtlen volt ez a kijelentés. Picit gyorsabb, de nem okoz nagyobb bajt.

ööö. Jól van.

Egy dolgolt meg kell érteni. Az oltakozási kedv, mindenek előtt való (ez kell is mindenképpen, ahhoz, hogy felszámolható, vagy kordában tartható, kotrollálható legyen a koronavírus valamikor), de az ezzel ellentétetes információk szétzúzhatják ezt a tervet. Mit tehetnek ebben a helyzetben? Az ezzel szemben lévő adatokat, a mutációk előzetes jelzéseiről szóló írásokat, a cseh mutációról, az angol mutáció százalékos érvényesüléséről - Mo előtt - Csehországban és Szlovákiában, az új mutáció (cseh) mégsem szólt a fáma még a kormányellenes médiában sem.

[ Szerkesztve ]

(#3936) Kékes525 válasza Soulfly842 (#3935) üzenetére


Kékes525
félisten

Ebben nincs semmi keverés, kavarás. Elsőre senki nem látja át az új helyzetet. A kórházakból várni kell a jelentéseket és azt összesíteni, de közben az embereknek is kell mondani valamit. Aztán jönnek az újabb eredmények és azok módosítják a régit. Ez már ilyen, másképp ez NEM lehetséges.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3937) forceberg válasza Kékes525 (#3936) üzenetére


forceberg
veterán

Csak, aki(többség) nem gondolkodik, annak ebből annyi látszik, hogy a múlkor hazudtak...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3940) Soulfly842 válasza Kékes525 (#3936) üzenetére


Soulfly842
addikt

A Neumann Labs-on érződött az utóbbi időkben - közölt információk alapján, hogy szabadabban írnak le írnak le dolgokat (lehet, hogy a tudományos tudásuk túl nagy, de nem integrálódtak megfelelően a - khm - környzethez?). Ők egyszerű teszteléssel kimutatták azt, hogy azért veszélyes az angol mutáció, mert 10-20x magasabb vírusszámot ér el a szervezetben? - erre a világ tudósai nem voltak képesek? Mégsem hozták le világszenzációként? Ilyenekről nem olvastam, külföldi oldalakról sem, csak elhintett adatokról, ehhez képest, ami színtelen, szagtalan - steril volt.

[ Szerkesztve ]

(#3941) zsiga_667 válasza Soulfly842 (#3925) üzenetére


zsiga_667
tag

Én jó helyzetből indultam neki a járványnak, mert pont előtte egy évre felmondtam mindkét munkahelyemen és elmentem világgá a hátizsákommal meg a fényképezőgépemmel. :DDD
Javaslom mindenkinek aki meg tudja tenni.

(#3942) Parci válasza zsiga_667 (#3941) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mit, hogy most álljon neki utazgatni át a világon? te hol tudsz épp szabadon mozogni?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3943) zsiga_667 válasza Parci (#3942) üzenetére


zsiga_667
tag

Ja nyilván nem most. :DDD
Majd amikor lehet megint utazni, akkor. Általánosságban írtam hogy életem legnagyobb élménye és legjobb döntése volt az az egy év.
Szerk.: Nagyon sok ember teljesen bele van fásulva a mindennapi munkájába, érdemes néha váltani vagy egy 'kis' szünetet beiktatni.Multiknál simán megoldható egy hosszabb sabbatical bizonyos szint felett. Barátnőm cége fél évet enged pl.

[ Szerkesztve ]

(#3944) Jablocskov


Jablocskov
tag

Javult a magyar oltási hatékonyság, de még mindig a mezőny vége felé vagyunk

Ha az uniós forrásból származó vakcinákat mind felhasználtuk volna, akkor nagyjából ugyanott tartanánk az átoltottságban az orosz és a kínai vakcina nélkül is.

(#3945) Parci válasza zsiga_667 (#3943) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jaaa, értem. hát, igen, 2010-ben mi is mentünk egy óriáskört in the us of a anyafejjel, 6000 km, sok-sok nemzeti park, hát, pazar volt :K

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3946) Ringman válasza Jablocskov (#3944) üzenetére


Ringman
nagyúr

az uniós forrásból származó vakcinák havi/heti szállítmánya csak nőni fog (+j&j), szóval fel kell nőni a feladathoz.

a kínai+orosz vakcina meg egyre inkább úgy néz ki, hogy anyagi megfontolás és szándékos különutasság miatt jött képbe.

(#3947) Parci válasza Ringman (#3946) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért nem csak. a szokásos politikusi megoldás: jó lenne, ha lenne, mert használ is, de csináljuk úgy, ahogy szoktuk-tudjuk-értjük, okosan. legyen belőle anyagi kasza, politikai haszon.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3948) Ringman válasza Parci (#3947) üzenetére


Ringman
nagyúr

az a járulékos haszon, hogy vakcina is érkezik, jobb esetben majd beteszik a papíron meglévő (látta már valaki?) 16k lélegeztetőgép mellé, rosszabb esetben pfizer helyett kapja ezt a plebs, azt meg eladják másnak. (vagy nem hívják le, mint a modernát, mert drága = aka nem lehet belőle lopni)

jelenleg itt tart az oltási logisztika: [link]

(#3949) Parci válasza Ringman (#3948) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na, az a két vakcina azért valid fejlesztés, és tényleg hamar itt volt (a kínai :DDD), oltottak is belőle rendesen. minden másért karóba kéne húzni az összeset, meg részben ezért is, de ettől még ez nem nettó lopás, mert valóban itt van a (komoly) termék.

de a politikát hagyjuk inkább, szóra sem érdemes..

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3950) Jablocskov válasza Ringman (#3946) üzenetére


Jablocskov
tag

Egyértelmű, hogy a szűk keresztmetszet nem a vakcina mennyiség. Még ezzel az erőn felüli, előkészítetlen, szervezetlen oltáskampánnyal sem tudtunk annyit oltani, ami igazolná az uniós beszerzésen felüli vakcinák létjogosultságát. Arról nem is beszélve, hogy ez a szervezetlenség kárt is okozhatott, mert az csak később fog kiderülni, hogy mennyien fertőződtek meg esetleg az egyes oltópontokon kialakult tömegjeleneteknek köszönhetően.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.