Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2151) Parci válasza koncsik (#2148) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nézem, hasznos, de basszus, a közepénél járok, és már levezeti, hogy a merck egészen nyilvánvalóan azért írja, hogy az ivermectinnél nem bizonyított a hatékonyság és biztonságosság, mert másik gyógyszert fejleszt és profitéhes. :(

nem lehet a világot konteó-szemüvegen keresztül nézni. miért van az, hogy az fel sem merül a zsoltban (sem), hogy esetleg tényleg nem találták hatékonynak/biztonságosnak?

van ismerősöm, aki minden létező témában azonnal a háttérben húzódó szálat keresi, a valódi, eltitkolt okokat, amit mindig a pénz mozgat. fáccse ivermectin témában is rohadt aktív. :DDD nyilván van ilyen is, egy cég nyilván profitorientált, bármilyen disznóságra is lehet példát előrángatni, de azért alapfeltevésként nyitni onnan, hogy össze-vissza hamisítják a tudományos cikkeiket, ahogy épp az aktuális fejlesztéseik állnak, hát, nekem meredek.

olyan ez, mint amikor valaki mindenben a rosszat látja csak -- egy torz világlátás.

uff.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2152) Kékes525 válasza koncsik (#2148) üzenetére


Kékes525
félisten

Már a bevezető felvezetésével sem értek egyet. Dicséri a gerilla módon gyógyító orvosokat, akik a szabályokat felrúgva gyógyítanak. A szigorú szabályok pontosan azért vannak, mert nem lehet egy molekuláról, módszerről sac/kb eldönteni, hogy milyen terápiás hatása van. Ennek kiderítése pedig NEM ember kísérletekkel kezdődik.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#2153) Parci válasza Kékes525 (#2152) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

fáccse, ivermectin-néni (háziorvos), már sok hónapja, de amikor elhangzik, hogy kéne már egy rendes placebo-kontrollált nagymintás vizsgálat, hogy akkor tényleg jó-e (kinek, mikor, milyen dózisban, mert erről sincs ám sok szó, hogy vajon ugyanúgy hat-e a 25 éves és a 85 éves userre stb.)...

...akkor aszongya, hogy neki ezzel etikai gondjai vannak, ugyanis a placebo userek nem kapnának valódi gyógyszert. :U

nekem rohadt fura, hogy azzal meg nincs gondja, hogy nem játék szerekkel etetünk embereket "vakon". orvosként pláne.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2154) koncsik válasza Parci (#2153) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Lehetne komparátoros vizsgálat is, de mi a golden standard?

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#2155) Parci válasza koncsik (#2154) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem értem a kérdést. olyan vizsgálat kéne, ami bebizonyítja, hogy hatékony. nem 74 főn, hanem egy reprezentatív mintán (amiben van fiatal, alapbeteg, öreg, elhízott, férfi, nő stb.)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2156) koncsik válasza Parci (#2155) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Bocsi :B Arre gondoltam, hogy ha a placebo kontrollt etikátlannak tartja, összehasonlító III. fázisú klinikai vizsgálat kellene, de ott a komparátor szer (amivel összevetnék) ugyanarra az indikációra a gyakorlatban legjobban bevált (arany standard) gyógyszer kellene, hogy legyen, de az meg nincs.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#2157) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Ázsiában szakadtam: Amerikai protokolok és az Ivermectin.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#2158) Kékes525 válasza koncsik (#2156) üzenetére


Kékes525
félisten

De van egy adott országban alkalmazott protokoll. Az a kontroll + placebóval, a másik ugyanez csak ivermevtin a placebo helyett, kettős vakpróbaszerűen. Amúgy ilyen helyzetekben ezt alkalmazzák, úgy tudom. Nem vagyok klinikus, ebben nem vagyok biztos. Így nem hagyják kezeletlenül a kontroll csoportot. Így kiderülhet, hogy a hagyományoshoz képest van e valamilyen előnye az ivermectinnek. Ha az ivermectin mellékhatását tapasztalják akkor azonnal leállítják az adását.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#2159) Gabesz77 válasza bigdady (#2121) üzenetére


Gabesz77
senior tag

Bocsánat, most láttam, hogy szerkesztetted a hozzászólást.
Azokra gondoltam, hogy Németországban kórházakban leállították, az olaszok is ágálnak ellene, Svájc be se engedte. Plusz, hogy a hatékonysága se túl magas. Bár Angliában gondolom többségében ezzel oltanak.
Sok választásom mondjuk tuti nem lesz. :)

Guns n' Roses, 2023. július 19.

(#2160) Ricardo válasza Gabesz77 (#2159) üzenetére


Ricardo
félisten

Majd írd meg mit mondott a kardiológus.

(#2161) koncsik válasza Kékes525 (#2158) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Igazából nincsen rendes forgalombahozatali engedéllyel rendelkező gyógyszer COVID-19 indikációval, csak vészhelyzeti engedélyes mindegyik, ha jól tudom.
De a képlet jó. :R

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#2162) bigdady válasza Gabesz77 (#2159) üzenetére


bigdady
nagyúr

-Németben két! kórházban egyszerre adták be a dolgozóknak, csodálkoztak másnap nem mentek be mert fájt a fejük? Ebből hírt csinálni, mádia clickbait.
-Svájc decemberben pfizer modernát sem engedélyezte.. EMA igen Who igen, az is valami.
-Hatákonysága relativ, astra szerint 76 majd 82, de EMA szerint 60-70, az is jó.
-Olaszról nem is hallottam semmit eddig.

[ Szerkesztve ]

(#2163) koncsik válasza Sir Pocok (#2157) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Ismétlés a tudás anyja ;)

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#2164) Gabesz77 válasza bigdady (#2162) üzenetére


Gabesz77
senior tag

Köszönöm, így már tisztább a kép. Nem fogok válogatni, a munkahelyen ma derült ki, hogy hárman pozitív mintát produkáltak...

Guns n' Roses, 2023. július 19.

(#2165) mozso


mozso
senior tag

Lehet ignore list-en vagyok itt, de azért komolyan gondoltam a kérdés felvetést. Megköszönném, ha lenne rá valamilyen visszajelzés, hátha tudok belőle tanulni.

Főleg a második részére lennék kiváncsi.

[https://prohardver.hu/tema/tudomanyos_kovid_kocsma/hsz_2147-2147.html]

[ Szerkesztve ]

(#2166) Sir Pocok válasza koncsik (#2163) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Benéztem, pedig direkt visszaolvastam. :)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#2167) Parci válasza mozso (#2165) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

t-2 vagy t-3 volt ez a hét az exceled/logikád alapján, de kizártnak tartom, hogy bárki annyit kimatekolta volna ezt, mint te magad

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2168) syberia válasza koncsik (#2148) üzenetére


syberia
veterán

NIH szerint 100X-os dózis szükséges az antivirális hatás eléréséhez, közvetve elismerik az ivermektin egyik hatásmechanizmusát, a laborvizsgálat során hatásosnak bizonyuló gyógyszerkoncentrációt pedig levetítik az emberi szervezetre. Tudják mi a különbség in vitro és in vivo között?

https://howbad.info/

(#2169) Kékes525


Kékes525
félisten

[Kínai vakcina: az OGYÉI honlapján megjelent dokumentum szerint az oltóanyag hatásossága és a biztonságossága még további ellenőrzésre szorul]

"Több kérdés merült fel a kínai vakcina OGYÉI honlapján megjelent alkalmazási előírásával kapcsolatban. A dokumentum szerint a 60 évnél idősebb személyeknél a fertőzéssel szembeni védőhatás még nem megbecsülhető, valamint a vakcina hatásossága és biztonságossága még további ellenőrzésre szorul." Viszont pont ezeknek adják.

"A leírásban azt közlik, hogy a gyógyszert feltételesen hagyták jóvá, a védőhatásra vonatkozó értékeléshez a végső adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre, a hatásosság és a biztonságosság még további ellenőrzésre szorul."

"Rusvai Miklós víruskutató szerint ugyanakkor nem aggasztóak az említett pontok és helyesnek véli, hogy elkezdődhet jövő héten az oltás a kínai vakcinával is. Azt azonban szakmai szempontból nem tartja indokoltnak, hogy míg a Sinopharmmal korcsoporti korlátozás nélkül oltanak, addig az AstraZeneca oltóanyagából csak a 60 év alattiak kaphatnak."

Vannak még kérdőjelek.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#2170) Ringman válasza Kékes525 (#2169) üzenetére


Ringman
nagyúr

ettől függetlenül elkezdenek oltani vele?

(#2171) Ringman


Ringman
nagyúr

A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát

Több háziorvos is azt mondta lapunknak, nem szívesen olt a kínai oltóanyaggal, amelynek csak a termékismertetője érhető el magyarul.Megosztja a háziorvosokat a távol-keleti oltás. Mint az emlékezetes: már e héten elkezdhetnek oltani a háziorvosok a kínai Sinopharm vakcinával. Ez az az oltóanyag, amely esetében az engedélyező hatóság rendkívüli könnyítéssel adta meg a hazai felhasználási engedélyt.

- Csak a szabályos, az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával oltunk – állította határozottan Keszthelyi Gyula Cserépváralján praktizáló háziorvos. A Pfizer oltásra beküldöm a betegeimet az oltópontra, az egyéb oltások alkalmazásához nem biztonságosak a szakmai körülmények, nem rizikózom a beteg életével. A kínait nem fogjuk ajánlani egyetlen betegnek sem, de le sem beszéljük őket róla, ha kéri megkaphatja. Megjegyezte: nem tartja etikusnak, hogy miközben van több, az Európai Gyógyszerhatóság által jóváhagyott vakcinája is az országnak, aközben egy olyannal kellene oltania, amelyről csak a gyártó leírása olvasható a magyar hatóság honlapján.

(#2172) Kékes525 válasza Ringman (#2170) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen, a héten kezdődik.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#2173) syberia válasza koncsik (#2156) üzenetére


syberia
veterán

Ez a legfrissebb RCT (peer review)

https://howbad.info/

(#2174) koncsik válasza syberia (#2173) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Nekem teccik :K

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#2175) Parci válasza syberia (#2168) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, úgy tűnik, hogy hiába a sok szakképzés, egyetem, kutatómunka, nem tudják. írj nekik esetleg!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2176) Parci válasza syberia (#2173) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

valamire csak tán jó lesz ennyi próbálgatás után. lassan jó lenne korosztályra, adagolásra stb. megnézni, mert egészen biztosan nem ugyanaz/ugyanúgy kell egy 50/110 kilós 25/85 évesnek.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2177) IG55 válasza Ringman (#2171) üzenetére


IG55
senior tag

Ismerős háziorvosa ezt küldte neki:

Tisztelt Páciensem!

A 60 év feletti oltásra regisztráltak névsorát szétválasztották a legfrissebb
táblázat alapján. Külön került megjelenítésre a 60 év feletti nem krónikus
(azaz nem súlyos krónikus) betegek csoportja.
Önt a NEAK a dokumentált egészségügyi adatai alapján a 60 év feletti nem
krónikus betegek csoportjába sorolta az oltásszervezés céljából. Az oltási rend
részeként várhatóan hamarosan sor kerülhet az Ön oltására, előreláthatólag
a kínai Sinopharm gyártó vakcinájával.

A Sinopharm alkalmazási előirata és ellenjavallata az alábbiakban olvasható.

Ellenjavallatok
1) Olyan személyek, akiknél a készítmény bármely összetevőjével (a
segédanyagokat is beleértve) szemben ismert túlérzékenység áll fenn.
2) Olyan személyek, akiknél korábban vakcinák alkalmazásakor súlyos
mellékhatások jelentkeztek (például heveny túlérzékenységi reakció;
végtagok, szemek, ajkak, torok duzzanata [angioneurotikus ödéma];
légszomj stb.).
3) Terhes, illetve szoptató nők.
4) Azon személyeknél, akiknél a krónikus betegség nincs megfelelően
egyensúlyban, vagy krónikus betegség akut fellángolása esetén, vagy
kórtörténetükben túlérzékenység szerepel.

Minőségi és mennyiségi összetétel (allergia szempontjából kérem átnézni
szíveskedjen)

6,5E inaktivált SARS-CoV-2 antigént, 0,225 mg alumínium-hidroxid adjuvánst
és megfelelő
mennyiségű (q.s.) nátrium-kloridot, dinátrium-hidrogén-foszfátot és nátrium-
dihidrogén-foszfátot
tartalmaz adagonként.
Az inaktivált SARS-CoV-2 (Vero Cell) vakcinát egy SARS-CoV-2 törzzsel
állítják elő, amelyet Verosejtekbe oltanak, majd tenyésztés, vírusok kinyerése,
β-propiolaktonnal való inaktiválás, koncentrálás
és tisztítás után alumínium-hidroxid adjuvánssal adszorbeálják a folyékony
vakcina formulálásához.
Hatóanyag: inaktivált 19nCoV-CDC-Tan-HB02 törzs
Segédanyagok: dinátrium-hidrogén-foszfát, nátrium-klorid, nátrium-
dihidrogén-foszfát, aluminiumhidroxid adjuváns

Szeretnénk tájékozódni arról, hogy praxisunkban a fenti betegcsoportból hány
fő igényli a Sinopharm oltóanyagot.

Kérem nemleges válasz esetén is jelezzen vissza, mert különben
telefonon kell keresnünk, ami rengeteg időt vesz igénybe tőlünk. Hétfőn
jeleznünk kell az igényt a Népegészségügyi Hivatal felé és vélhetően más
megye példája alapján 55 vakcinát adhatunk be.

Válaszként elég egy IGEN vagy NEM választ küldenie, indokolni nem
szükséges, mindenkinek saját döntése.

Ha igényli az oltóanyagot, akkor ennek beadása attól függ, hogy mennyi
oltóanyagot kapunk és ehhez képest hányan jelentkeznek.

Megelőznék ismét pár kérdést:

-nincs információ arról, hogy ha ezt az egyetlen hagyományos elven
működő vakcinát (Sinopharm) nem kérik, mikor lesz mód mást igénybe
vennie.

Pfizer lista rendkívül hosszú és nagyon lassan halad a heti 6-8-10 fős
lehetőséggel. A Pfizer most a 60 feletti súlyos krónikus betegeknek szánt
oltóanyag. Szóba jönne alternatív megoldásként Szputnyik vakcina, viszont azt
bizonyos betegcsoportok nem kaphatják (pl. autoimmun betegek, pajzsmirigy
betegek), tehát nem minden Sinopharmmal oltahó páciens oltható Sputnyikkal
is.

-az oltóanyagok elosztásáról, a pácienseink besorolásáról nem én
rendelkezek, központilag elosztott és meghatározott. Emiatt nem tudnak
velem egyezkedni, de minden lehetőséget, amit kapunk rendelkezésre
bocsátok és azon vagyok, hogy maximálisan kihasználjuk.
- újra egyre emelkedik az esetszám, látjuk, érezzük a rendelőben is, ezt vegye
figyelembe a döntésnél.

Köszönöm együttműködő segítségét.

[ Szerkesztve ]

(#2178) Kékes525 válasza IG55 (#2177) üzenetére


Kékes525
félisten

"A 60 év feletti oltásra regisztráltak névsorát szétválasztották a legfrissebb táblázat alapján."

"Önt a NEAK a dokumentált egészségügyi adatai alapján "

Ha ebben is annyi a kavalkád, mint a regisztrációban, akkor itt is nagyon sok hiba fog lenni abban, hogy kit hova sorolnak be. Sokkal helyesebb lett volna ezt a körzeti orvosra bízni, mert mégiscsak az ismeri legjobban a pácienst. Dehát egy illiberális államban mindent központilag döntenek el.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#2179) bigdady válasza Kékes525 (#2178) üzenetére


bigdady
nagyúr

Akkor ki kéne adniuk az orvosnak mit tekintenek krónikusnak mit nem.. de hát az ugye titok :((

[ Szerkesztve ]

(#2180) Nimda válasza bigdady (#2179) üzenetére


Nimda
addikt

Én ezt inkább a szakorvosra bízom, ő mit mond. Ha ő úgy találja, megkérem, állítson ki egy igazolást, illetve zárójelentést.

[ Szerkesztve ]

(#2181) bigdady válasza Nimda (#2180) üzenetére


bigdady
nagyúr

Az oké, de ők nem így gondolják látod. És mit csinálsz vele?

[ Szerkesztve ]

(#2182) Nimda válasza bigdady (#2181) üzenetére


Nimda
addikt

Bemutatom a háziorvosnak. Gondolom ő felülbírálhatja a központi adatokat, a szakorvosi jelentés alapján, ami naprakész.

Ha valakiről kiderül, hogy krónikus (hiszen az állandó kezelést igénylő betegségeket hívjuk így) akkor meg kellene kapja az oltást. Vagy csak a régóta fennálló krónikusokat veszik figyelembe? Az adatok amúgy is hiányosak, persze nyilván nem mindent látunk. Akinek jogosan jár az oltás, annak utána kell járnia sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#2183) bigdady válasza Nimda (#2182) üzenetére


bigdady
nagyúr

Semmi jogot nem kaptak szerintem vakcina cserére sajnos:

"-az oltóanyagok elosztásáról, a pácienseink besorolásáról nem én
rendelkezek, központilag elosztott és meghatározott. Emiatt nem tudnak
velem egyezkedni, de minden lehetőséget, amit kapunk rendelkezésre
bocsátok és azon vagyok, hogy maximálisan kihasználjuk."

(#2184) Nimda válasza bigdady (#2183) üzenetére


Nimda
addikt

Akkor már csak az a kérdés, ki vállal felelősséget azért, ha valakit krónikus betegként, nem sorolnak oda?

(#2185) bigdady válasza Nimda (#2184) üzenetére


bigdady
nagyúr

Annak joga van nem felvenni ami van és várni másikat amíg lesz, kb ez lesz a válasz

(#2186) Nimda válasza bigdady (#2185) üzenetére


Nimda
addikt

Ez oké, de ha valakit egyáltalán nem sorolnak a 60 év alatti krónikus betegek közé, akkor egyáltalán nem kaphat még oltást, majd akkor ha sorra kerül az utolsó csoportban, valamikor nyáron. Na ez a nem mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#2187) mozso


mozso
senior tag

Mai operativ torzs ules:
Müller Cecília ismertette, hogy 378 magyar állampolgár kapta el eddig a brit mutánst, további 34 fő pedig egyéb új variánssal fertőződött meg.

Mi lehet az egyéb új variáns? Brazil? Del-Afrikai?

(#2188) Kékes525 válasza bigdady (#2179) üzenetére


Kékes525
félisten

Erre semmi szükség. A háziorvos néhány krónikus beteg alapján pontosan látni fogja, hogy mit tekintenek annak.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#2189) Kékes525 válasza mozso (#2187) üzenetére


Kékes525
félisten

"Mi lehet az egyéb új variáns? Brazil? Del-Afrikai?"

Egyik sem, mert akkor mondanák. Minden emberben(a vírusban) több száz, ha nem több ezer mutáció jön létre naponta. A most létező mutációk száma több millió (milliárd) lehet. Ezek közül csak néhány ezret ismernek. Azok közül is csak néhánynak van jelentősége. Ezeket a számokat senki sem ismeri pontosan, csak a nagyságrendeket érzékeltettem.

[SARS-CoV-2 (COVID-19) by the numbers] , [Coronavirus biology and replication: implications for SARS-CoV-2]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#2190) Kékes525


Kékes525
félisten

[KOVIDŐK - COVID1001 a hiteles ismeretterjesztésért - Mai adásunk vendége Dr. Papp Eszter nyelvi lektor, a COVID1001 projekt vezetője.]

Ők a szakcikkeket fordítják az orvosoknak és az érdeklődőknek.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#2191) #86564352


#86564352
törölt tag

Index - Belföld - Így oltakoztam a Szputnyik V vakcinával

Három óra :Y
így már értem az emlegetett sztorikat miért megy a kukába vagy jobb esetben soron kívül ismerősnek

(#2192) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

sajna ma már müllernéni is félreérthetetlenül fogalmazott: megdőlni látszik, hogy az új variánsok nem okoznak súlyosabb lefolyást, mert a kórházban landolók aránya is nő.

mozso, ezt mondta: brazil és dél-afrikai nincs itthon, brit van sok (380 kb.) és van valami más is (34), mint ezek.

fun :(

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2193) Ringman válasza Parci (#2192) üzenetére


Ringman
nagyúr

mármint 380-at szekvenáltak, nem?
(és ki tudja mennyiből)

a valami más lehet pl. a cseh variáns is.

(#2194) bigdady


bigdady
nagyúr

[link]
A skóciai közegészségügyi szolgálat (Public Health Scotland), valamint az Edinburghi Egyetem és Strathclyde-i Egyetem kutatói által elvégzett vizsgálat előzetes eredményei azt mutatják, hogy azoknak a körében, akiket:
-a Pfizer/BioNTech-vakcinával oltottak be, 85 százalékkal csökkent a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 miatt kórházi ellátásra szorulók száma.
-az AstraZeneca/Oxford-oltóanyag pedig 94 százalékkal csökkentette a Covid-19-cel kórházba kerülők számát.
A vizsgálatot 1,14 millió fős lakossági mintán végezték el a december 8. és február 15. között Skóciában beadott oltások tapasztalatai alapján

[ Szerkesztve ]

(#2195) Chesterfield válasza bigdady (#2194) üzenetére


Chesterfield
senior tag

wow :U
Ezt nem értem hogy lehet, ha eddig meg mindenhol savazták az AZ-t.

(#2196) mozso válasza Parci (#2192) üzenetére


mozso
senior tag

Fincsi :-(

Most vszínűleg nem akarnak kozmetikázni, arcunkba tolják a valóságot, hátha kedvet kapnak az emberek a szurihoz

(#2197) bigdady válasza Chesterfield (#2195) üzenetére


bigdady
nagyúr

Nem hívtak még téged sem akkor?

(#2198) mozso válasza Parci (#2192) üzenetére


mozso
senior tag

Itt elvileg látszik majd 3-7 nap késéssel, ha itthon is lesz az új verziókból: [link]

A brit verziót január 8-án töltöttük fel a linkelt adatbázisba és 13-án mondta Cecilia, hogy itthon megjelent.

(#2199) UberMutant válasza Chesterfield (#2195) üzenetére


UberMutant
őstag

kérdés, hogy azonos-e a korosztályi összetétel.
nem.

(#2200) Ringman


Ringman
nagyúr

Több általános iskolában teljesen online oktatásra állnak át a héten

Az Emberi Erőforrások-minisztériuma azt közölte, hogy február 22-én összesen 159 óvodában van rendkívüli szünet, illetve 250 iskolában van elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarend, jellemzően egy-egy osztályban, csoportban. Arra azonban a minisztérium nem adott választ, hogy hány iskolát kellett bezárni, és hogy országosban milyen az arányuk a bezárt iskoláknak és óvodáknak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.