Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Az IgA termeléséért is a B limfociták a felelősek, amelyek átalakulnak antitesteket termelő plazmasejtekké. A plazmasejtek egy része pedig memória sejté. Tehát a nyálkahártya immunitásnak is van memóriája. A mucosalis immunitás adaptív és nem adaptív (született) immun folyamatokat működtetik. Az adaptív immunitás memóriával rendelkezik. [Ellenanyag] , [MUCOSÁLIS IMMUNITÁS]
"Az ellenanyagokat az immunrendszer B-sejtjeiből származó plazmasejtek termelik és választják ki.
A folyamat során a B-sejtek a nekik megfelelő antigént megkötik, aktiválódnak és plazmasejtté, vagy memóriasejtté differenciálódnak."[Taking vaccines to the next level via mucosal immunity]
Mucosális immunitást kiváltó vakcinák is készülnek, mert hosszú távú memóriája van a nyálkahártyának.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Például több vakcina is készül orr spray formában a nyálkahártya immunitást kihasználva. [Coronavirus Vaccine Tracker] Itt keres rá a "nasal spray" kifejezésre.
Ezek az oltásokkal kombinálva sokkal hatékonyabb védelmet jelentenek, mert teljesen megakadályozzák azt, hogy a vakcinált ember fertőzőn.
[ Szerkesztve ]
-
Đusty
addikt
Itt is szabad hülyeséget kérdezni vagy csak a másik topikban?
Mi van akkor ha valaki most beadatja mondjuk a ruszki vagy kínait mert nincs más de utána második helyett megvárja a pfizert vagy modernát? Így be sem oltanák? Gondolom nem ajánlott a vakcinákat keverni de mi van ha mégis?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nem fogj beadni senki "keverve". Ha igen, nem a szakma szabályai szerint jár el. Aki pedig így szeretné kapni, magára vessen minden nem kívánatos reakció esetén.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Cyrin
addikt
Közel 99 százalékos hatékonysággal előzte meg a Pfizer vakcinája a vírus miatti kórházba kerülést és halált Izraelben
-
Kékes525
félisten
Biológiailag akkor van értelme, amikor a védettség csökken. Viszont még nem tudjuk pontosan, hogy az meddig fog tartani. Ez vakcina típusonként változhat. Ha az új variáns (mutáció) miatt kell beadatni, akkor mire az új vakcina kész lesz (szeptember körül) már azonnal lehet.
-
MODERÁTOR
Ahogy a Tanár úr írja Amikor új vakcina lesz szükséges, ugyanazon gyártó vakcináját is módosítják. Arra gondoltam, higy egy oltási időszakon belül nem lehet keverni
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
HÁZIGAZDA
én beadatom az elsőt, amit lehet. ugye "legrosszabb" esetben az történik, hogy nem sokkal rá kaphattam volna sokkal jobbat (pfizert). hát, ennél nagyobb bajom ne legyen, mert a másik irányt nem lehet tudni, egyelőre teljes káosz van, nem mernék várni, hiába jön papíron pár hónap múlva rengeteg.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Drizzt
nagyúr
Eddig a regisztralok szama nem erte el a 2.1 milliot. Ha sokan ramennek az orosz/kinaira, akkor nyar elott elegge valoszinunek tartom, hogy bealljon az az allapot, amikor barmelyik vakcinabol kaphat az ember masnapra. En csak mrns alaput szeretnek. A tobbi vakcina megfelelo hatasossagarol engem nem sikerult meggyozni meg. Ugy hiszem, hogy a mostani minimalis fertozes kockazatu eletmodomat nagyon sokaig fenn birom tartani.
I am having fun staying poor.
-
Ezekiell
veterán
Jó neked. De tényleg, irónia nélkül mondom, hogy jó neked. Mi kisgyerekkel, asszony laborban (nem a labor a lényeg, mert ott nagyon vigyáznak, hanem a több tucat/száz munkatárs) - esélytelen, előbb-utóbb el fogjuk kapni, szóval belém akármelyik oltást bökhetik kb perpill ( a kínainak nem mosolyognék őszintén, a többinek igen, persze egy Pfizer/Moderna oltásnak meg tapsolnék is fejen állva)
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Z.É.T.
őstag
Megfejtették azt, hogy az egyik újabb COVID-19 variáns, a B.1.1.7 (legalább is részben) miért fertőzőképesebb – gyakorlati következtetések is adódhatnak a karantén időtartamáról
A számos országban terjedő, eredetileg Angliában kimutatott B.1.1.7 SARS-CoV-2 variáns kb. 50%-kal fertőzőképesebb, mint a korábbi variánsok.
Amerikai kutatók 65 COVID-19 fertőzött személyen, köztük 7 olyanon, akiknél a betegséget a B.1.1.7 variáns okozta, megvizsgálták azt, hogy a vírus mennyi ideig és milyen mennyiségben mutatható ki az idő függvényében.
Mint kiderült, a B.1.1.7 variáns által okozott esetekben a fertőzés átlagban 13,3 napig tartott (proliferációs fázis: 5,3 nap, clearance fázis 8,0 nap), szemben az egyéb variánsokkal megfigyelt 8,2 nappal (proliferációs fázis: 2 nap, clearance fázis 6,2 nap). Azonban a két csoport között csekély különbség volt a vírus csúcskoncentrációjában az orrgarat mintavételek alapján.
Ez arra utal, hogy a B.1.1.7 azért is terjed gyorsabban, mert a betegek hosszabb időn át szórják a vírust és így nagyobb számú kontaktnak adják át a fertőzést. Ennek a gyakorlati folyománya pedig az lehet, hogy a jelenlegi 10 napos karantén időtartam túlságosan rövid ezzel a variánssal szemben. A cikk még nem ment át szakmai lektoráláson.
Forrás: Kissler, Stephen, Joseph R. Fauver, et al. "Densely sampled viral trajectories suggest longer duration of acute infection with B.1.1.7 variant relative to non-B.1.1.7 SARS-CoV-2." Preprint, 2021.
https://dash.harvard.edu/bitstream/handle/1/37366884/B117Trajectories_10Feb2021.pdf?sequence=1&isAllowed=yhttps://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
bigdady
nagyúr
Egyébként ha nem lenne csak kínai meg orosz gondolkozna bárki beadassa-e? Nem
-
Gabesz77
senior tag
Üdv mindekinek!
Tanácsotokat kérem szépen. Kaptam levelet, hogy a krónikus 60 év alatti csoportba tartozom, 8 éve kezelés alatt álló pitvarfibrilláció és flutter panasszal. Bétablokkót és ritmusszabályozót szedek rá.
Valószínűleg az Astrazeneca-t kapom, a hírekből ítélve. A sok negatív hír miatt ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. A fenti problémával érdemes lehet mást választani, vagy bízzam majd a döntést a háziorvosra? Találkozott esetleg valaki olyannal, akinek hasonló problémája van?
Köszönöm.Guns n' Roses, 2023. július 19.
-
Kékes525
félisten
válasz Gabesz77 #2120 üzenetére
Szintén, csak 69 vagyok. 3x műtöttek vele. Másrészt magas a vérnyomásom is. Nekem nem adják, de beadatnám magamnak. Mikor volt utoljára fibrillációd, mármint ha az parox és nem állandó. Azért kérdezd meg a kardiológusodat, de szerintem nyugodtan beadathatod. A negatív hírek többsége vele kapcsoltaban felfújt és/vagy félreértett.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Úgy tűnik a németek sem tudják leszorítani az angol variáns esetszámokat, hiába vannak változatlan intézkedések érvényben.
-
Ringman
nagyúr
nem meglepő. mivel jobban terjed, így szigorúbb intézkedések kellenének ugyanahhoz a növekedési/csökkenési rátához.
na innentől megint a politikusokon múlik, egyszerűen meg kell növelni a karantén idejét és emellett többet tesztelni, hogy minél kevesebbet várjon egy ember a tesztjére.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bigdady
nagyúr
válasz Chesterfield #2129 üzenetére
Arra azt írták korhatár nélkül adják, astra pedig 60 alatti krónikus ergo 60 alatti krónikus nem azt kap
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
válasz Chesterfield #2131 üzenetére
Amúgy pont ezt kérdeztem valamelyik nap, hogy nem lehet-e, hogy a nagy mutálódásban a sinopharm jön ki győztesen.
Ez mennyire lehet igaz?
inactivated vaccines should be more resilient and should be more effective against any and all SARS-CoV2 variants than the Western vaccines"In contrast, these Chinese vaccines introduce the entire inactivated virus into vaccinated individuals. Novel virus variants of SARS-CoV2 would have to change everything about themselves to escape these inactivated vaccines. The probability of this happening is vanishingly small."
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Chesterfield #2132 üzenetére
immunológust kéne kérdezni, de azért ez több tényezős játék, mert lehet, hogy ott a teljes vírust bejuttatják, viszont gyengébb rá az immunválasz. amit felturbóznak az adjuvánssal, de még így is más, mint az mrns-nél.
és ugye már az eredetire is az egyik 95%-os (mrns), a másik 79%-os (elölt vírus), holott a lenti logika alapján a kínainak közel 100%-osnak kéne lennie.
-
Z.É.T.
őstag
Első olvasatra eléggé propaganda-szagú. Kicsit ilyen "kínai jut nekünk, keressünk pozitívumokat" érzetem van.
Hogy melyik lesz a legjobb a mostani és későbbi mutációkra, abban nem látok konszenzust a tudósok körében.
A Sinovac esetén nem a rosszabb hatásossági számot látjuk. (még említés szintjén sem)
Az eddigi tanulmányok alapján az mRNS vakcinák csökkent hatásossága az újabb vírustörzsekkel szemben nem alacsonyabb, mint az első generációs vakcinák hatásossága a korábbi vírus-variánsokkal szemben.
Ezen felül bedobja az etikai kérdést is a csomagba, miközben a Sinovac szintén használ sejtvonalakat.Számomra ez a cikk nem releváns.
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Ricardo
titán
Jó lenne, ha végre kicsit letisztulnának a dolgok, mert ez a bizonytalanság sokakat elriaszt.
-
Sir Pocok
őstag
Én hülye vagyok ehhez, de KOVIDŐK-ben azt mondták, hogy ez lehetséges mivel egy immunválasz jóval összetettebb és ilyenkor igenis számíthat, hogy minden része rendelkezésre áll a vírusnak.
Szerintem ezt az idő és kutatási adatok fogják eldönteni. Sajnos az inaktivált vakcinákról van a legkevesebb adat.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
mrszitya
senior tag
Természetesen még senki nem tudja - de itt is volt rá óvatos utalás hogy még "nyertes" is lehet az inaktivált vírust tartalmazó vakcina típus (esetünkben a Sinopharm) közép vagy hosszabb távon, ha félretesszük kicsit a vele kapcsolatos vélelmeket és félelmeket, (amelyek egy része részben vagy akár teljesen alaptalan, más része viszont nyilván jogos). A KOVIDők friss kerekasztal-beszélgetésén is megemlítésre került ennek a lehetősége: link
Az az egy biztos, hogy a félelemkeltés elképesztően sikeres a kínai és orosz vakcinával kapcsolatban. Hogy ez kinek jó, és hogy jogos-e, azt majd később megtudjuk (vagy nem).
[ Módosította: Parci ]
-
Ringman
nagyúr
Az osztrákok szerint húsvétig biztosan veszélyes marad a koronavírus-helyzet
osztrákok:
Az akcióterv legfontosabb elemei között van
- a vírusmutációk kontroll alatt tartása: minden egyes mutációgyanús pozitív PCR teszt további vizsgálata.
- A hatékonyabb FFP2-es maszkok használata,
- és a nagyobb, kétméteres védőtávolság következetes betartása és betartatása.
- Még gyorsabb és hatékonyabb kontaktkutatás,
- a tesztstratégia átfogó megvalósítása, továbbá
- az oltások felgyorsítása, a mindenkori szállítási időpontok és a leszállított mennyiségek függvényében.magyar kormány:
- nemzeti konzultáció
- naponta változó "oltási terv",
- tapsolás annak, hogy az ígért vakcina negyedét szolgáltatják az oroszok (elvileg van kormánygép is, amivel fel lehetne gyorsítani a szállítást, de kamionnal (!) szállítják az oroszok az oltóanyagot)[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bigdady
nagyúr
válasz Chesterfield #2131 üzenetére
Szerintem ez nem azt jelenti bár a mondat is baromság ha belegondolok mert minek kettészedni ha kínai mindenkinek mehet, de astra meg csak 18-59...
“Jövő héten a háziorvosok 275 ezer adag Sinopharm- és AstraZeneca-vakcinát kapnak. Előbbivel korcsoporti korlátozás nélkül a krónikus betegeket, utóbbival a 18-59 éves krónikus betegeket oltják. ”
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Sir Pocok #2136 üzenetére
Pont az a hátránya, mint ami az előnye. Az, hogy minden vírusfehérjét tartalmaz. Az összes olyan fehérje epitópot tartalmazza, amely hasonlít az egyes humán fehérjék epitópjához és ezért autoimmun reakciót válthat ki. Ha jól emlékszem több mint 30 ilyen van a teljes vírusban, a tüske fehérjében csak 3.
Epitóp a fehérjének az a része, ami immunválaszt indukál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha a sima már átment valakin, mennyire esélyes valamelyik mutánst is elkapni?
-
törölt tag
Ebben bízom, illetve az elkapás egy dolog, megbirkózni vele a szervezetnek pedig egy másik. Ha könnyebben képes, akkor jó. AstraZeneca vs Mutánsok történetben is szerintem ez a lényeg, a semminél több védelem és segítség, majd a britekről kiderül tavaszra már csak lesz adat.
-
HÁZIGAZDA
válasz #86564352 #2144 üzenetére
alapvetően az ember nem tehet mást, mint hogy bízzon a szervezetében, mert végső soron egy vírusnál csak az van. én igyekszem a lehetőségekhez mérten optimista lenni, ami azt is jelenti, hogy ha már bemutatják a szervezetnek ezt a rohadékot bármilyen formában (bármelyik oltás formájában), akkor nyugodt leszek.
-
Sir Pocok
őstag
-
mozso
senior tag
Frissítettem a mai adatokkal az osztrák statisztikát. Még mindig a 0-14 éves korosztály fertőzése növekszik a legjobban, lényegében január 21 óta.
Itt pedig a hazai állapotok. Benne az iskolánkban azonosított eddigi 2 covid hullámmal. Azt próbálom kitalálni mikorra várható az iskolai 3. hullám, hogy időben lépve ismét otthonról tanuljunk, megelőzve a bajt.
Szerintetek mennyi idő lehet még? 1 hét, 2 hét?
-
MODERÁTOR
@syberia: Gerilla terápia (ivermectine) - Ázsiába szakadtam YT video
(vannak benne a lényeget nem érintő téves info-k, mindegyis)[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Sir Pocok #2146 üzenetére
ezek azért egyre szakmaibb kérdések, de: igen, jó jel, az is elölt vírus + adjuváns, ez utóbbira lehetne rossz reakciód, de nem volt. orvos anyám továbbra is azt mondja, hogy akinek sosem volt parája a sok-sok oltástól, amit kapott, az ne aggódjon.
-
Kékes525
félisten
válasz Sir Pocok #2146 üzenetére
Nem hiszem hogy gond lenne vele. Eddig nem volt ott sem lényeges mellékhatás. A szokásos mellékhatások várhatók. Szerintem nagyjából ugyanaz lesz, mint az influenzánál tapasztaltad. Amiről írtam az sokkal később alakul, ha kialakul egyáltalán. A rendes vírus fertőzésnél nagyságrendekkel nagyobb az esélyed az autoimmun betegség kialakulására, ha van rá hajlamod, mert sokkal több vírusrészecske van. Az oltás esetében ez nagyon kicsi. A gyakorlatban eddig ilyet nem jelentettek. Én is, mint Duda ezt elméleti lehetőségként mondtuk, aminek a valószínűsége nagyon kicsi.
Most hallom az RTL híradóban, hogy kínait a 60 év felettieknek adják.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- Windows 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest