- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
szerintem botrányos lehet az u18 oltási stat (húgomékat sem tudtam meggyőzni sajnos)
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
senior tag
Lehet, hogy választ kaptunk a 9 hónappal ezelőtti felvetésedre, mert az országos koncentráció változás grafikonon megjelentek a tényleges adatpontok (lásd előző hozzászólás, #72570). Ebből látszik, hogy ezeknek erős szórása van, azaz a szép folytonos görbe "kanyargása" a konkrét görbeillesztési algoritmustól függ. Azaz nem az adatokat manipulálták, hanem vagy az algoritmust módosították, vagy egyszerűen az új adatpontok hozzáadása "visszahat" a korábbi hetekre is.
Ez most is megfigyelhető: múlt héten (#72559) egy alacsonyabb érték jött ki, emiatt lefelé konyult a görbe, de mivel ezen a héten egy sokkal magasabbat mértek, ezért visszamenőleg korrigálták a múlt hetet is (nem az adatpontot, hanem a görbét).
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
+#72504+8 Köszönöm .
Én covid előtt nem találkoztam hasonlóval, covid óta viszont nagyon hasonló eset volt még egy haverom 70+x apukája. Az ő sztorijuk úgy néz ki, hogy az apuka megúszta oltásokig a covidot, fia (1000+km-re volt tőle, szóval egymás közt nem volt vírustranszfer) elkapta, elég durván meggyötörte, légszomj, napi 20 órás alvászatok = a családi génvonal meglehetősen érzékeny náluk erre a sz.rra. Apuka megkapta az oltásokat, és kb egy évvel később elment, tippelnék közbe egy, az oltásnak köszönhetően, nagyon enyhetünetes v tünetmentes covidot.Tudom, 1-2 elemű statisztikából nem dolgozunk, de a fentebbieket is nézve nekem bűzlik ez a "náthává szelídült" virnyák - még ha magamon mondjuk retrospektív IQ tesztet nem is tudok elvégezni, hogy mennyire vtam kevésbé zakkant 5éve...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
fatal`
titán
Az is lehetne, de a cikk szerint még nem találtak fertőzött tigrisszúnyogot. Ezt valószínűleg a hazai szúnyogok terjesztik.
"Bár a híradások többségében a Magyarországon is megjelent ázsiai tigrisszúnyogot állítják be halálos veszélyt jelentő kórokozók hordozójának, a kutatók egyelőre egyik vizsgált példányban sem találták meg a nyugat-nílusi lázat terjesztő kórokozót. A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont főigazgatója, Garamszegi László Zsolt biológus, a Szúnyogmonitor program vezető kutatója szerint a hazai megbetegedésekért nem ez a faj, hanem a hazai dalos szúnyog a felelős."
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
nem linkeltem a "gondolatok egy biológustól" faccse elemzését a témáról? azt érdemes elolvasni. max. 10 év a védettség, ráadásul oltásváltás is volt talán 2016-ban és az újabb oltás más profilú: alacsonyabb kockázatú és tartósságú (védelemben). a mi gyerekkori oltásunk már elvileg semmit sem ér.
persze a gyerekek védettek, így a felnőtteknek nem kötelező elkapni és nem kell izomból parázni a témától. én csak szívesen kiszednék egy gedvát a repertoárból, majd elkapjuk a maradékot
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
most jöttünk meg egy volt koleszos bandás "mindenki hozza a gyerekeit is" nyaralásról, kb. 80 ember, vannak, akik már norvégiában, svájcban, amerikában stb. élnek, szóval jó sokféle input. fosós vírus terjedt a gyerekek között, felsőlégúti egyetlen egy sem volt.
-
PuMbA
titán
Ez lesz, amikor a turisták egymás nyakában vannak a helyi lakosokkal a villamos / metró / repülő / busz tömegközlekedéseken Nem véletlenül Pesten és Debrecenben nőtt meg erősen a szennyvízben a koncentráció. Ahol nincsenek ilyenek, Covid sincs.
Az autózás most a legbiztonságosabb utazási forma. Ausztriában voltam autóval nem rég 1 hétig. Egy köhögő embert nem láttam és én se kaptam el semmit. Budapesten elég felszállnom a villamosra és egyből ott vannak a betegek.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
USÁ-ban már a KP.3 (JN.1.11.1.3) a menő 33%-kal, utána a KP.2 21%-kal, és az LB.1 (JN.1.9.2.1) 18%-kal. De persze nagyon sok köztük a hasonlóság.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
-
VinoRosso
veterán
Én egy ideje arra gyanakszom, hogy nem újra és újra elkapod, hanem megbújik a szervezetben és reaktiválódik amikor az immunrendszer legyengül. Ezért van az, hogy amikor nincs járvány akkor is előjönnek a tünetek, és amikor más járvány van akkor ez is felfut. Sőt a két eshetőség nem zárja ki egymást, el is kaphatod és reaktiválódhat is egyszerre.
-
Ringman
nagyúr
-
-
HÁZIGAZDA
na, már nekem is fáj a torkom , enyhén tüszősödik, bacis. a gyerek torkában meg van minden szerintem, mint a büfében, de a határeseteket nehezebben ismerem fel, úgyhogy ezzel már elballagunk a gyerekdokihoz (holnap, mert ma szabin van).
-
HÁZIGAZDA
úgy tűnik, mert a nagyobbik fiam, aki már kigyógyult a lepkehimlőből, most szólt, hogy fáj a torka. belenéztem: vírusos
(update: nem gyógyult az ki, csak az arcáról tűnt el, helyette mindkét kölyök testét ellepték a lepkék)
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Értettem, amit írtál, én csak abba kötöttem bele, hogy a visszamenőleges változtatás nem ezen a héten történt, hanem a múlt héten. Azaz az első héten volt csúcsos, a másodikon már lapos. És jóindulatúan közelítve a kérdést, én elképzelhetőnek tartom, hogy az első héten simán rossz értéket közöltek (korábbról nincs ilyen grafikon). A rossz érték pedig nem feltétlen jelent csalást, pl. okozhatja, hogy labor technikát váltottak, és másképp kellett volna kalibrálni az értékeket. És okozhatja a megkésett feldolgozás is, lásd az amcsi variáns oldalon a "nowcast"-ot: ott az a gond, hogy egy adott hét adatai nem egyszerre érkeznek be, hanem több hétre elnyújtva, ezért ugyan kiszámolják az arányokat a múlt hétre is, de azok még egy hónapig folyamatosan változnak, amíg az újabb és újabb adatcsomagok beérkeznek. Ráadásul az arányok durván változhatnak is, egyrészt mert kevés adatnál nagyobb a hibahatár, másrészt meg az adatok érkezése nem véletlenszerű (pl. az urbanizált régiókból hamarabb érkeznek, mint vidékről).
-
mozso
senior tag
Ezt viszont elfelejtették utólag átírni, pont ugyanazt mutatja, mint a korábbi 2024-01-11-én kiadott verzió.
Ezen is látszik, hogy nem tud olyan kedvező lenni a mostani 2024 3. Hét, mint a 2023 33. Hét (aug 27), már csak a sokkal több narancssárga miatt sem.
Van ötlet miért kell belenyúlni megint az adatokba utólag, amikor már senkit sem érdekel a Covid ?
-
senior tag
Az alsó grafikon az 1. héten publikált grafikon. Az előbb én a 3. hetit másoltam be. Volt közben egy 2. heti grafikon is, ami viszont már konzisztens a 3. hetivel. Azaz adódik a következtetés, hogy az 1. héten (amikor először közöltek ilyen újfajta grafikonokat) lehetett valami probléma az adatokkal, vagy a megjelenítéssel. (Persze kommunikálhatnák, de örüljünk annak, hogy ez még van.)
-
kpityu2
őstag
Nagyon szép munka. El lehetne küldeni valamelyik aktívabb ellenzéki képviselőnek, vagy hírportálnak, hogy ők is tisztán lássák miként trükközik a kormány. Nem hazudnak, csak nem fejtik ki az igazság minden részletét...
Ui. melyik tanulmányból vannak az adatok? Át kellene rakni a magyar adatokat lineáris skálára.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
mozso
senior tag
Ezen összehasonlÍtásból 2 extra dolog is látszik:
2023-ban csak 1 héttel voltunk lemaradva a járvány terjedésben Ausztriához képest, pedig ez 2-3 hét volt a korábbi években.
Sikerült lényegesen több (2-4x) Covidost előállítani itthon a mismásolással 2023 szeptember 1 után, mint a szomszédos országban (Ausztria).
Ott talán még nem ment el mindenki a kreténbe, de többségük azért ott is elkezdte. Itthon egyértelműen mindeki tolja már egy ideje.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Nekem nagyon érdekes, durva, nem láttam így gondoltam bele... látni az "evolúciót". pl hogy jön egy
"ügyesebb, okosabb"ezért azért sikeresebb új verzió ami kiszorítja a régit... és arra jön megint egy"ügyesebb, okosabb"ezért azért sikeresebb új verzió ami kiszorítja a régit... és arra jön megint egy"ügyesebb, okosabb"ezért azért sikeresebb új verzió ami kiszorítja a régit...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
nem hiszem, csak láz van és brutál izomfájdalom, semmi más. a fiamnál is tipikus influenzás lefutás volt. egyszerűen csak megszívtuk, hogy a covidra három héttel benyeltük ezt is, nagyobbat is üt az ideálisnál.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
"Most a megmondás a divat."
Most hülyének lenni divat. Az a divat, hogy minden tudós hülye, a tudomány hülyeség, az egyetem hülyeség, egyáltalán, iskolába járni hülyeség, "hiszen az élet iskolája mindenki számára elérhető + a természetből fakad", így aztán a 8 elemit végzett Gipsz Jakab salátatermesztő "őstermelő", a mindenhez IS mindenkinél sokkal jobban ért, ráadásul neki isten is besegít esténként. Szakemberre hallgatni egy szakmai témában hülyeség, ellenben a hasonló agyhalottakkal buborékba összezáródni kiváló ötlet.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
kpityu2
őstag
Azt lehet kihozni, hogy a szennyvízadatok alapján nagyjából 2-3 héttel korábban meg lehet becsülni az aktív esetszámot, az új esetek számát és fel lehet készülni. A logaritmikus skála se szokatlan csak az ábrázolás, ilyenkor ugye a kitevőt kell figyelni. 10-től 15-ig látható. Most nem emlékszem a pontos értékre, de a heti jelentésben lévő színes bogyók is ezt jelentik, vagyis ha ismered a színsávokhoz rendelt értéket, akor meg tudod becsülni, hogy 2-3 hét múlva mennyi igazolt beteg lesz. Persze mivel ez a szenyvízben megjelenő vírus, ez már a jelenlegi fertőzöttekkel arányos, akik nem feltétlenül jelennek meg a kórházi statisztikában mint beteg. Lehet amúgy, hogy a heti jelentés színei ugyanazok mint a fenti táblázatban.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
senior tag
Logaritmikus skálázás. Nem tudom, hogy a jelölést nem ismered, vagy a tipográfia nem tetszik? (Ha esetleg az előbbi, akkor exponenciális számábrázolás, azaz az 1.00E+02 = "1.00 szorozva tíz a másodikonnal" = . Programnyelvekben (is) használt számábrázolás, gondolom a grafikont valamilyen számítógépes program generálja, és nem vesződtek a tipográfiával.)
-
VÁMpír
aktív tag
köszönöm. hát elég kiábrándító a helyzet akkor, éppen ahogy gondoltam
de talán mégis Parcinak lesz igaza és közel a tetőzés.
persze lehet 1 hónap múlva megint lesz 1 új variáns.érdekes, hogy április-október között milyen lapos volt az osztrák görbe, most meg... úgy tűnik soha nem lesz vége
-
Ringman
nagyúr
kell a pénz reptérre.
amúgy ha lenne orron át bejuttatható vakcina akár ker. forgalomban, az kb elég lenne már.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
. Az államkasszának RÖVIDTÁVON tökéletes:
- az erősebb hullámokban megritkított nyugdíjasréteg
- a longcovid miatt eleve nyugdíjkorhatár alatt haló dolgozó (hiányozni nem fog, pótolják fülöp-szigetekivel)
- szintén a long miatt elhülyülő választópolgár.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Vesa
veterán
Ez azért nem kevés átesés, szerintem elég rendesen védve vagytok. Vagy ha nem, akkor ott immun probléma lenne. Plusz az oltásotok is ott van még.
Én viszont tuti kinyiffanok, mert egyetlen átesés gyanús esetről tudok magamon, amit teszt sem igazolt vissza, csak a tünetek egyeztek, és egy volt igazoltan az. Ezen kívül mindössze 3 oltásom van, abból is kettő Astra, 1 Pfizer, szóval nem túl acélos és régi is. Közben család idén átesett, még szeptember környékén az első felfutáskor. Most egy nagyszülő lázas éppen 39C fokkal, ágynak esve. Gyerekek ott voltak a múlt hétvégén, szóval várom a hatást onnan is (+ a suli, + zárt bulikba mennek folyamatosan és vannak hárman, szóval a hazahozás esélye elég jelentős). Bár bízom abban, hogy a szeptemberi átesés miatt most nem kezdik elölről. Nekem hétvégén tömegrendezvény volt, tele vagyok körülöttem Covidosokkal és betegekkel, védelem meg gyakorlatilag nincs már.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
kpityu2
őstag
Szerintem azért kell neki 3 hónap mire az antitestszint csökken. Nyilván korábban is összeszedheted, de az antitestek gyorsan lekapcsolják. Főleg ha fertőzésből jönnek az antitestek mert akkor nem csak a tüskefehérjére reagálnak. Még akár IgA is lehet az orrnyálkahártyában. És az omikron fertőzésből eredő antitestek azért mutatnak keresztreakciót a JN.1-re is.
Hogy a kormányunk mit dönt, azt meg szerintem ők maguk se tudják. Ha jön egy kis pénz a brüsszeltől és nagyon bedurvul a járvány akkor lehet, hogy rendelnek még. De ahogy látom a szavazóbázis nem igényli. Azt azért lehet látni, hogy a háttérben erősen figyelik a tendenciákat és elképzelhető, hogy ha a szakemberek nagyon erősködnek akkor rendelnek még. Szóval bármi is lehet.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
HÁZIGAZDA
mennyi idő telt el az előző és a mostani covid körötök között? szerintem féltudományos becslésként vedd azt alapul (kivéve, ha ilyen pár hónap csak, az azért remélhetőleg nem lesz minta, inkább kivétel).
egy több hetes átesés elvileg elég stabil védelmet ad nektek (nem vagytok se vének, se immunszupresszáltak stb.).
így, hogy beszoptátok, én 2024. ősze előtt nem oltatnék.
-
mozso
senior tag
Ausztria és Svájc készített egy szennyvízminták alapján a vírus terjedését és annak intenzitását monitorozó görbét. Itt ha az 1-es értékű vízszintes vonal felett van a görbe, akkor gyorsúlva terjed a Covid, ha alatta, akkor lassul a terjedés. Ebből látszik, hogy 3-4 hónaponta vannak fertőzési csúcsok, amiket belejöltem pirossal.
Ebből pedig az látszik, hogy 1 év alatt 4 domináns variáns keletkezett, amiből egyébként 2 közeli rokon.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Már szeptemberben azonosították itthon a világszerte leginkább figyelt vírusvariánst, az XBB.1.5-öt, csak ezt elmulasztották közölni.
Decemberben teljesen elfogy a gyerekeknek való Covid-vakcina Magyarországon.
-
kpityu2
őstag
Hát, a felső légutakból azért el szokott tűnni 1-2 hét után, de persze akármi is lehet. Sok helyről össze lehet szedni. Tegnap szólt a nővérem, hogy ő is összeszedett valamit. Pedig vigyázni szokott ezerrel, mert a sógor fél éve lélegeztetőre került. Twitteres bejegyzések alapján erősen megszaporodtak az influenzás/covidos esetek Angliában, Németországban. Azért köhögősen mítingelni nem szép dolog. Persze nem mindig kívánságműsor.
-
Ringman
nagyúr
a pár hetes intervallum még egy dolog (bár az is durva), de az esetleges szövődmények és kockázati tényezők növekménye - LC, ami nagyon durva.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
hát, hogy fáj már köhögni
én is allergodyloztam, eleve már sok napja, amikor a fiam elkezdett szipogni (és tudtam, hogy van covid az osztályban). innen nézve nem sokat ért. torokfertőtlenítő is ment mindig, az sem gátolta meg a brutál torokfájást.
most már nem allergodylozok, mert olyan náthát csinált, hogy a kevés "hely" kell a rendes orrspray-nek, hogy kapjak levegőt éjjel.
-
senior tag
JN.1 = BA.2.86.1.1, JN.9 = BA.2.86.1.9. (BA.2.86 = "Pirola") Itt került szóba korábban.
Vagy pl. itt is lehet róla szépeket olvasni:
Fast evolution of SARS-CoV-2 BA.2.86 to JN.1 under heavy immune pressure
(Preprint.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
HÁZIGAZDA
én sem emlékszem rá. most sokan is betegek, azért csak a topikon is látszik, de a környéken is mindenki kehes. én is azért könyveltem el, hogy az, mert a fiam osztályából többen covidosak voltak-vannak.
ez a variánsozás viszont sosem fog leállni már, mindig jön majd újabb, ami növekszik a meglévők kárára. de az biztos, hogy a hullámok frekvenciája lassulhatna végre
-
Maladar
tag
Gyogyulast ! Hat igen... lehet hogy valahol van a neten is, nem allitom h nincs... de én csak onnan tudtam meg h egy honfitarsunk elment oda megnezni h van e ott oltopont es ott ki van ragasztrva az oltopont nyitvatartasa....
Amugy egyik orvos azt mondja biztos er valamit, masik azt hogy az semmire se jo mar. Mert ugyen ez nem a legregebbi eredeti, de nem is az amivel mostanaban oltanak a hanyatlo nyugaton... Ez a lassan 2 eves bivalens... es az mar csak az en tippem vagy talan rosszul emlekszem, mintha tavaly amikor ez jo lett volna akkor meg az eredetit adtak...
-
veterán
Ma voltunk a Szt Margit kórházban... állítólag múlt héten volt osztályos teszt, s minden második beteg az osztályon (kardiológia ha jól emlékszem) pozitív volt covidra...
Nekem vérkép rendben, röntgen rendben... mellkasom fáj, de feltehetően csak egy kis száraz mellhártyagyulladás.
-
Maladar
tag
Bp Laszlo korhazban minden heten kedden (csak kedden) van oltasi nap. Sehol nem kell jelentkezni, csak oda kell menni. 5. Vagy 6. Oltasnak is beadjak, ha keri valaki. Egyetlen fajta van "Pfizer original/omikron " ezt adtak tavaly ev vegen is, az oltasi lapra is ez kerul. Ha erdekel megkeresem valah a nyitvatartasrol a fotot de kb delottöl kora estig vannak.
-
mozso
senior tag
Ohh így legyen lottó ötösöm ! Tehat ezt is eltrafaltam.
“
Miert mondogat Rusvai, Kemenesi, Oroszi, Muller hetente mast es mast? Itt az oltas hol az oltas jatekot jatszanak.Miert nincs hivatalos mondas NNK reszrol?
Kizart, hogy a regebbi BA1/5 Pfizer elfogyott volna, de akkor abbol miert nem lehet kapni aki akar?
Elfogadom (bar nem ertek vele egyet), hogy nem akarnak kolteni az XBB Pfizerre, de miert orizzuk a regi oltast es varjuk, hogy megromoljon? Mar ugyis kifizettuk ezeket.
Vagy vmi miatt nincsenek is meg ezek a BA1/5 oltasok ?!
Parci nem tudsz kerdezoskodni most mi a valos valosag ? Marmint, ki mikor mit es hogyan kerhet / kaphat ?
” -
HÁZIGAZDA
gyógyuljatok meg és ne vírusokról olvasgassatok
van valami gyerekeket érintő tüdőgyula kínában, és ezexerint már hollandiában is, és nem világos, hogy van-e valami, vagy "csak a szokásos" (covid utáni bármi általi agyonverés).
-
Z.É.T.
őstag
-
veterán
elvileg nálunk az első 2020 márciusban járt akkor nekem egy nap láz / alvás / hasmenés volt... feleségemnek 2 hét szagvesztés, insomnia... 2 év posztcovid...
most 2 hete holnap, hogy beteg vagyok... 1 nap láz... 4 nap torokfájás (2 nap után ibuprofen) olyan szinten, hogy nyelni nem tudtam már (az Advil ultra forte megakadt a torkomon...) ... azóta száraz köhögés... Most úgy néz ki, hogyha holnap estig nem javul a köhögés akkor antibiotikum... tegnap még alig bírtam fél órát mászkálni... feleségemnél hasonló tünetek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Path of Exile 2
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Battlefield V
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Politika
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...