- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozso
senior tag
jobbulast mindenkinek
-
mozso
senior tag
En is tesztelek, kulfoldi ut, orakat toltottem a munchen-i repteren, volt tomegnyomor boven, kehes ember is sok, repcsin is sok. Elotte pedig munchen metro a focimeccs miatt nem is kellett kapaszkodnom 10 megallo soran, mert megtartott a tomeg, azaz mindenki is 10 centire volt. Covidom 1 eve volt, a lappangasi ido alapjan kifele nem kaptam el. A tobbi majd kiderul.
-
mozso
senior tag
Jobbulast mindenkinek.
Mi meg tartjuk magunkat, de szerintem csak napok kerdese. Kislanyom fejfajos lett ma, par iskolatars is, van aki ma mar nem jott.
En 2 napja egyutt voltam tobb kollegaval akik azota kidoltek. Szoval lehet lappangunk, de kotelezo lett a szemelyes jelenlet meloban, igy hat mivel nem vagyok lathatoan beteg, meg kell tisztelnem a kollegakat a cucc lehetseges atadasaval.
Majd utolag kiderul volt-e valamink vagy csak majd lesz kesobb. -
mozso
senior tag
válasz
t72killer #72503 üzenetére
Részvétem.
Sajnos egyre több ilyen eset lehet majd, attól, hogy úgy teszünk, mintha ez egy nátha lenne, attól még nem lesz az sajnos. Elszomorító, hogy nem is foglalkoznak avval, hogy legalább aki szeretné, annak legyen oltás.
Ausztriában szépen elérték a 2023. november közepei állapotot (2024 október 1-én már), mi november végén kaptuk el az utolsó kört, sanszos ezek alapján, hogy 1-2-3 hét és megint ki fogjuk pipálni, mert sok a fertőzött itthon is.
Persze ez nem látszik a hazai publikált adatokon, azokból az látszik, hogy:
2024. 39. hét == 2023. 36. hét (ami szeptember 13 volt)
idén alacsonyabb a vírus mennyisége
idén később fog felfutni a járvány
--- viszont ez nem így van idén más országokban ---
Viszont 2024. január végén észrevettem valamit, amiről írtam is itt: [link]
Ha ezt a mesterséges torzítást, ami 2023. 47-ik hetétől lett alkalmazva kikorrigálom, akkor érdekes módon rögtön élethűbb a kép itthon is (zöld görbe).
Jó lenne legalább a szüleimnek intézni egy oltást, de ez reménytelennek tűnik. -
mozso
senior tag
Osztrak adatok, kek (Becs) es zold (teljes Ausztria) segedvonalak segitenek megmutatni a 2023 versus 2024 allapotot. Kb. 60%-al tobb a covidos, mint ugyanekkor 1 eve. A novekedes jelenlegi uteme egyezik a 2023 oktoberi allapottal, de akkor ugye mar volt iskola, most meg nincs.
Itthon is hasonlo adatokat latnank, ha nem bohockodnanak a logaritmikus skala alapjan kozolt stagnal / enyhen novekszik megkozelitessel. -
mozso
senior tag
Julius 29-en mentunk nyaralni repcsivel szinte vegig rendes FFP3 maszkban repteren repcsin is.
Eltelt 4 nap, otodik nap reggel kislanyom beteg, tipikusnak velt tunetek, laz fejfajas kohogycseles, tesztet nem hoztunk, lehet veszek majd azert. Itt is rekord magas a covid most ahol nyaralunk (mint most megtudtam). Korhazak telnek, latogatasi tilalom mult ota. Heti 900 megy korhazba, heti 35-38 halott. Szennyviz rekord magasan.
Ennyit a tombolo nyar = nincs covidrol. Tobb generacios csaladi nyaralas, drukkoljatok. -
mozso
senior tag
válasz
VÁMpír #72093 üzenetére
Igen valóban lassult a növekedés picit Ausztriában, pontosabban Bécsben, de a többiben meg picit emelkedett. Ugyanez van Németeknél is országos átlagban, és idehaza is picike emelkedés a 28-ik héten.
Viszont itt egy ellenpélda Németeknél, ebben a városban rendesen terjed. Szóval kb bármi is lehet.
[link] [link] -
mozso
senior tag
válasz
Z.É.T. #71999 üzenetére
Idén például nyáron is működtetni fogjuk a kutatási célú légúti figyelőszolgálatunkat háziorvosok és kórházak részvételével.
Ennek az a legfőbb oka, hogy:
készülünk egy lehetséges nyári COVID-19 járványhullámra, amit az előrejelzések szerint egy új Sars-CoV-2 variáns, a KP.1 okozhat.
A növekedés jelei az Egyesült Államokban, és Nyugat-Európában már mutatkoznak, és itthon is azonosítottunk ismét COVID-19 megbetegedéseket.Valószínűleg egy későnyári vagy koraőszi COVID-19 hullám felé tartunk, de az sem kizárt, hogy ez a járványhullám a tavalyihoz képest valamivel korábban ide fog érni.
Pont ahogy jövendöltem itt: [link]
Szerdán frissül az osztrák adat, akkor megint csinálok egy összehasonlítást. -
mozso
senior tag
Csináltam egy szimulációt a jelenlegi osztrák adatokból, mi lenne akkor, ha olyan hullámunk lenne, mint a legutolsó.
A képen a fenti rész mindig a valóság, az alsó része a "szimuláció". A zöld nyilaknál látszik, hogy 2024-ben elképzelhető, hogy kevésbé nyugis lesz a nyár és hamarabb jön az őszi csúcs. Ez persze csak találgatás, de eddig kijön az elmélet.
Illetve a lenti linken lévő adatokból az is látszi, mintha elmennénk évente 2-3-4 hullámból az évenkénti 1-2 hullám irányába.
Új variánsok:
Adatok forrása: [link] -
mozso
senior tag
Nálunk ls elég sok kihívás van, az egyik miatt tudjuk, hogy a kistarcsai kórházban a nővérek 95%-a maszkozik. Az orvosok pedig egyáltalán nem. Volt bőven elég mintavételi idő, az első adat meglepett.
-
mozso
senior tag
Na megyek rendelek maszkokat, amig van raktaron :-)
Ha elfogy nalam kaphato lesz joaron.
-
mozso
senior tag
Legalja.hu
Hogyan keress majdnem fél milliárd forintot a vásárlók megtévesztésével. Azt állítva, hogy a covid maszkod N95 vagy jobb minősítéssel rendelkezik, miközben tudod, hogy soha nem kapott minősítést és a tesztjeid szerint 0.3 mikronnál 95% helyett 75-83%-os védelmet tud.
0.1 mikronra meg nem is tesztelted. Pedig arra is kellett volna.Érthető miért nem.
Megbírságolták a Razert a Zephyr maszkok miatt - PROHARDVER! Életmód hír -
mozso
senior tag
Kár volt eljátszani, hogy a Covid nincs már, láthatóan sok embert megint elvitt 2023 végén.
forrás: [link]
A fenti két ábrán bekarikázottakon felül az alábbi addícionális hullámok is feltolták a többlethalálozást nálunk:Lényegében minden Covid hullám felviszi a többlethalálozást.
Eric Topol féle előrejelzés a következő KP.x variánsra (április 14-21-től indul):
Ausztriában már élőben is látszik a KP.2 növekedése (április 14-21-től indul): -
mozso
senior tag
Jó régen írtam ide és éppen azon gondolkodtam, hogy megkérdezlek titeket, hogy miként értelmezitek ezeket az adatokat 2024 január - április között.
Lehet megváltozik/zott a Covid ?
Úgy tűnik elkéstem, mert a családom, a kollégám és felesége, valamint a kislányom barátnője és családja meg is válaszolta ezt ezen a héten.
Előtörténet:
2023 november 22 Covid mindhármunknál. Erőteljes lefutás, feleségem vacakul, én és kislányom közepesen vacakul.2024 február 8 RSV, dúrván hosszú lefutással, erős tünetekkel.
Múlt héten én és a kollégám egy több száz fős rendezvényen voltunk, ahova elkísért a kislányom és a feleségem is, akik ugyanabban az időben ugyanabban az épületben voltak, amíg én előadást tartottam, csak másik emeleten.
Pénteken és szombaton pedig kislányom volt ottalvós vendégségben.
Hétfőre Covidos tüneteink lettek mindhármunknak. Minden tünet nagyon nagyon enyhe, kivéve a 2 napos ólmos fáradtság (ez volt gyanús). Lett egy teóriám, ami ma igazolódott.
Kislányom barátnője és pár családtag, illetve kollégám felesége is tünetes lett. Minden ember esetében elég enyhe eddig és mind a 7 szereplőnél tökéletesen kijönnek a lappangási idők is. Úgy is, hogy a közös gócpontból mi és a kollégám is más-más napon tért haza, majd fertőzött tovább. Mindannyian tünetmentes fázisban fertőztünk és 2 ember (kollégám és a feleségem) jelenleg is tünetmentes, kivéve a fáradtságot.
Ebből nekem ez jön le:
3-4 havonta simán el lehet kapni, akkor is, ha a KÉK JN.x variánsunk volt decemberben és most is az uralkodó típus.Mintha fordítottan arányos lenne kinek milyen erőteljes a repetázás, feleségemnek gyengébb, nekünk picit erősebb, pont fordítva, mint decemberben.
Akkor is elkaptuk, amikor az összes szennyvíz paraméter alapján azt gondoltam, semmi esély nincs erre. Minimálisan voltunk zárt térben, jó idő volt, várost néztünk, kivéve az előadást (2 óra) illetve a kiállítást (1.5 óra). Környezetünkben egyetlen láthatóan beteg vagy köhögő ember sem volt. Hazai és osztrák szennyvíz adatok alapján alig van covid, mint 2023 nyarán.
Tők jól le lehetett követni utólagosan hogy zajlott minden. Természetesen amikor tünetek jöttek azóta nem megy senki sehova.
-
-
mozso
senior tag
Bingo :-)
RSV csak, de eroteljesebb lefolyas, gondolom a november vegi Covid megalapozott neki.
-
mozso
senior tag
Értem, de nem tudom a hazai adatokat jóindulatúan megközelíteni, mert 3 év alatt sokszor be tudtam bizonyítani, hogy van valami furcsaság, mások még többször is. Ezekről utólag ki is derült, hogy igazam volt, vagy igazunk volt.
Most is rögtön kiszúrta a szemem az anomáliát, csak azt nem értem miért kellett most is kozmetikázni NNK-s adatokat utólag.
Ha tévedés lenne a mérési adatokban, akkor a 01.11 és 01.25-ös publikáció összes adata módosítva lenne, nem csak egy része ezen adatoknak (grafikon).
Önmagának mond ellent az NNK, a kiadott 2 oldalas saját publikációján belül, 2 hete. Hiszen a grafikonjaik mást mondanak, mint a táblázataik. Ez vicces (ismét)
Idehaza mindig fűrészfogas a járványgörbe teteje, főleg ,ha necces a napi adat, pl. limitált kapacitás felé közelítünk (kórházban lévők, lélegeztetőn lévők, meghaltak, fertőzőttek, szennyvíz szint, stb.).
A leharapott tetejű görbék látványa: [link]
Idehaza, a kiadott NNK-s adatok alapján a járványgörbe teteje nem létezik, amikor gond van, akkor elkezd fűrészfogas mintában alternálni, hogy végig azt mutassa, hogy nincs gond, mert a kapacitás alatt marad.
Most is ez történt, 4 év alatt sokadszorra, csak azt nem értem miért csinálják az utólagos kozmetikát, amikor a lakosság 99%-a ignorálja már ezt a Covid témát.
Itt vannak rendes, nem kozmetikázott járványgörbék, csak 240km-rel vannak a mi fővárosunktól:
Abwassermonitoring -
mozso
senior tag
Ezt viszont elfelejtették utólag átírni, pont ugyanazt mutatja, mint a korábbi 2024-01-11-én kiadott verzió.
Ezen is látszik, hogy nem tud olyan kedvező lenni a mostani 2024 3. Hét, mint a 2023 33. Hét (aug 27), már csak a sokkal több narancssárga miatt sem.
Van ötlet miért kell belenyúlni megint az adatokba utólag, amikor már senkit sem érdekel a Covid ?
-
mozso
senior tag
Erre gondoltam, így talán jobban látszik:
- sötét piros a most és előző héten közölt adat (alacsonyabb csúcs)
- barna a 2 hete közölt adat (ez a magasabb, kb 2-3x annyi, logaritmikus skála !)tökéletesen illenek egymásra (barna vs piros), kivéve az utolsó pár hetet....
eme új "módosításoknak" köszönhetően a magyar járvány visszaszorult az augusztus 27-i állapotra(igazából nem, de ezt most mindegy), illetve megint előjött a hungarikum-os leharapott tetejű járványgörbe
-
mozso
senior tag
Ezen összehasonlÍtásból 2 extra dolog is látszik:
2023-ban csak 1 héttel voltunk lemaradva a járvány terjedésben Ausztriához képest, pedig ez 2-3 hét volt a korábbi években.
Sikerült lényegesen több (2-4x) Covidost előállítani itthon a mismásolással 2023 szeptember 1 után, mint a szomszédos országban (Ausztria).
Ott talán még nem ment el mindenki a kreténbe, de többségük azért ott is elkezdte. Itthon egyértelműen mindeki tolja már egy ideje.
-
mozso
senior tag
Pár hete kiadott az NNK egy éves áttekintést (PDF-be ágyazott JPG formátumban…ami eredetileg láthatóan excel volt) a szennyvízben mért országos átlag Covid koncentrációról és ez remek alkalom volt az elérhető Osztrák 1 éves adatokkal való összehasonlításra. Azonos időintervallum, hasonló népességszám, 2 szomszédos ország.
Mindig is felbosszantott, hogy 4 kategóriában (zöld – alacsony, citrom – mérsékelt, narancs – emelkedett és piros – magas) kategóriára voltak a hazai adatok osztva, de logaritmikus skálázással a háttérben.
Persze egyértelmű mi az oka ennek:
- legtöbb ember nem tudja értelmezni rendesen a logaritmikus skálát, főleg ha nem is elérhető publikusan a részletes adatsor
- nehezebben leolvashatóak a heti változások, mennyivel több a beteg, pl. hetekig egy város narancssárga, csak közben 8x annyi a beteg
- megfelelően belőve a skálát remekül el lehet maszkolni az érdemi növekedést, mesterségesen mutatva, hogy nincs érdemi változás
- ha nem közli senki a konkrét adatokat, csak a 4 színt (zöld, citrom, narancs, piros), akkor nagyon sokáig nem látszik mekkora a problémaAz Osztrák adatok fent vannak a publikus weboldalukon (bal alsó kép részlet), a napi adatokat letöltöttem és beraktam excelbe (bal felső kép részlet), majd a skálát logaritmikusra állítva kész van a Magyarhoz hasonló Osztrák nézet (jobb felső kép részlet), alatta pedig a publikált NNK-s Magyar 1 éves adat (jobb alsó kép részlet).
Nem cél a két ország konkrét adatainak összevetése, inkább a publikus adatközlés filozófiájának különbségét és a különutas Magyar megközelítést boncolgatnám.
A fenti képen pl:
- Ausztriában (bal felső kép részlet + kék nyilak) az országos átlag, lineáris skálán (ez a hivatalos publikus nézet) lazán 6x akkora volt a járvány 2023. december elején, mint 2023. szeptember közepén
- Ausztriában (jobb felső kép részlet + narancs nyilak) az országos átlag, log skálán (ez a hivatalos nézet hungarikumos megerőszakolása) csak 1.7x akkora volt a járvány 2023. december elején, mint 2023. szeptember közepénSzerencsére az osztrákok nem az embereket akarják összezavarni, így lineáris skálát használnak, mindenki látja mennyivel több a beteg.
Magyarországon viszont alternatív valóság van párosítva a logaritmikus jelzőlámpákkal és elrejtve a részletesebb adatokat (ezekét véletlenül, vagy büszkélkedő kutatásokból utólag ismerjük csak meg)
A hivatalos heti NNK tájékoztatók vs hivatalos éves NNK jelentés, nézzetek össze a heti jelentés főcímét a később kiadott részletesebb jelentéssel a megadott heteken:
- 33. hét: csökkenést mutat… valójában 10% növekedés / hét
- 34. hét: stagnál… valójában 13% növekedés / hét
- 35. hét: emelkedik…… valójában egy 4,8x-ös emelkedés volt, azaz 4,8x annyi betegünk lett / hét (majdnem ötször annyi, mint előző héten), 480% emelkedés / hét
- 36. hét: továbbra is emelkedik….. valójában további 21% emelkedés / hét
- 37. hét: enyhén emelkedik….. valójában további 23% emelkedés / hétAz idézett időszak itt van:
Rendkívül elszomorító, hogy évek óta sokkal részletesebb adataik vannak (ezekét véletlenül, vagy büszkélkedő kutatásokból utólag ismerjük csak meg), ezeket nézik is, csak nem publikálják.Meg kellene majd nézni az extra halálozási adatokat 2024. március körül, hogy a hungarikumos mismásolás mennyi családot érintett, mert sajnos ismerősök között és publikusan is feltűnően sok a halotti értesítő mostanság.
-
mozso
senior tag
Ausztria:
Végre vannak friss adatok, a JN1 (sötétkék) megevett mindent. Ezzel párhuzamosan ismét emelkedik bizonyos országrészekben a szennyvízben mért vírus, pár nap és lesz precízebb adatuk is.
Remélem mi a kéket kaptuk el és akkor nyugi lehet egy ideig. -
mozso
senior tag
Update, Ausztria: 2024.01.03.
elkezdett lassulva lassulni a szennyviz Covid mennyisege, kb 1 honap csokkenes utan meg mindig magasabb, mint a valaha korabban mert legmagasabb csucs.
A kek erosodnek most, abbol is a BA.2.86, a JN1, JN2, JN9
Az XBB-s lilak fokozatosan szorulnak ki, de lassabb utemben, mint korabban
-
mozso
senior tag
válasz
Z.É.T. #71063 üzenetére
" "szakember", aki szerint például a longcovidot az óltás okozza. Az oltatlanoknál is"
Ha megnézed mi megy itthon mindenhol is, ennél sokkal nagyobb 1 mondaton belüli anomáliákat látsz, sokkal magasabban lévő embereknél, sokkal fontosabb témákban.
Most a megmondás a divat. -
mozso
senior tag
Ebből is mindent ki lehet hozni, another NNK remekmű
Imádom a függőléges tengelyen az 1.00E+ skálázást. Informatív, profi. Ezért is használja az NNK, mert azt sem tudják mit osztanak meg másokkal, vagy mit is néznek.
MEGALOLL -
mozso
senior tag
Szintén NNK / NNGYK publikus cucc 2021, ezek az E+1x- faktorok mindig visszajönnek
-
-
mozso
senior tag
Ausztria 2023.12.26. :
már nem növekszik, vagy elkezdett csökkenni a kópiaszám. Még jóval magasabb a szint, mint októberben vagy pláne a nyárhoz képest.
-
mozso
senior tag
Ezt sajnos jól látjátok. Ezért is volt szokatlan a saját / mások betegségének lefolyása és utózmányai (mert sajnos vannak úgy tűnik nálunk is...), illetve a keresztimmunitásos eset a kollégámnál.
Ezt most jól megszívja sok ember, remélem azok is akik "remek" pénzügyi döntéseket hoztak. Illetve "ők" jó ideje nem covidosak, vagyis nem tudunk róla, nem beszélnek róla. Ez azért van, mert a covid "nem kell téma legyen", vagy mert folyamatosan booster oltásozzák magukat titokban ?
Nekem továbbra sem az a gond, hogy nem kaphatok friss oltást ingyen, hanem hogy ha fizetek érte akkor sem kaphatok friss oltást egy láthatóan nem nátha kategóriás cuccra, mert "sok okos" úgy döntött, ahogy !
Flu ellen bezzeg rendelkezésre áll a világ összes cucca szinte ingyen.
-
mozso
senior tag
Csak az osztrák adatokból tudunk silabizálni.
Itt van a szennyvíz koncentráció, a kópiaszám felment az októberi adathoz képest egy laza 400%-os szintre országos átlagban, de vannak olyan tartományok, ahol ez 450-870%. Illetve van ahol még tovább emelkedik most is.
Vírusvariánsok terén 2 család versenyez:
XBB.x csapat - a lilák és a BA 2.x - ők a kékekAz látszik, hogy a JN.x (BA 2.86 alváltozata) 5 hét alatt eltüntette az EG.x - azaz Eris - XBB alváltozatát a térképről. A világos lila helyett most kék van.
Ezekre is van példa:
nem túl régi XBB-s oltással tünetes XBB fertőzésszeptember végén az XBB.x család (a lilák) még 93.4%-ban uralkodtak, van aki tünetesen kipipálta ezt a verziót, majd most a kékekkel is tünetesen beteg.
Ha az a célod, hogy most 1-2 hét várakozás után pont ugyanúgy élj / viselkedj, mint június - október között, akkor szerintem azzal az 1-2 hét izolációs várakozással csak 1-2 hetet nyersz.
Amíg a szennyvízadatok nem mennek le a felső képen látható októberi állapotra, addig jóval nagyobb az esély elkapni.
Adatok forrása: [link] -
mozso
senior tag
a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Járványügyi és Védőoltási Osztályának vezetője, Molnár Zsuzsanna:
„már a múlté az a szemlélet”, hogy mindenkit be kell oltani.
Indul a Covid eltüntetése, nem lesz itt a jövőben semmilyen új szuri azon felül, ami most raktáron van. -
mozso
senior tag
Covidjaink:
2021. November 1. - gyerek tünetmentes, feleség beteg
2021. December 5. - gyerek beteg, mi szinte tünetmentesek
2022. Február 26. - mindenki
2022. Augusztus 29. - semmi komoly, csak véletlen derült ki
2022. Október 5. - mindenki
2023. November 21. - gyerek 3 nap, mi 2 hét -
mozso
senior tag
Szerintem nem lehet egy az egyben összevetni, 1 éve maszkoztunk mindenhol ahol idegenek voltak, nem jártunk keltünk, az egyetlen rés a pajzson az iskola és a gyerek kitettsége volt.
Most már erőltetve van a személyes jelenlét nálunk, zárt terekben nyomorgunk, maszk sincs, sőt már le is vagy nézve miatta.
Így a korábbi évente 1 vagy maximum kettő Covid helyett a sokkal nagyobb kitettség és a jóval fertőzőképesebb variánsok miatt szerintem gyakrabban kapjuk el. Ezért pedzegetem mi legyen a stratégia.
Illetve nulla garancia van arra, hogy bármilyen oltás lessz itthon 2024 őszén itthon. Most egy ideig még van.
-
mozso
senior tag
Ausztria és Svájc készített egy szennyvízminták alapján a vírus terjedését és annak intenzitását monitorozó görbét. Itt ha az 1-es értékű vízszintes vonal felett van a görbe, akkor gyorsúlva terjed a Covid, ha alatta, akkor lassul a terjedés. Ebből látszik, hogy 3-4 hónaponta vannak fertőzési csúcsok, amiket belejöltem pirossal.
Ebből pedig az látszik, hogy 1 év alatt 4 domináns variáns keletkezett, amiből egyébként 2 közeli rokon. -
mozso
senior tag
Fogós kérdés, kíváncsi vagyok a véleményetekre, tanácsokra.
Szerintetek egy november 21-i több hetes Covid mennyi ideig ad védelmet ?
Nem tudom melyik verziót szereztük be, a piros vonal mutatja amikor elkaptuk, mivel a kép az ausztriai állapotot mutatja és hozzájuk képest mi itthon, általában 1-2 hét csúszásban vagyunk, így az új kékszínű JN.x variáns elképzelhető, hogy nálunk kisebb arányban volt akkor jelen. Passz.
Ott van ugye a kollégám esete is, aki 2.5 hónap alatt a lilát és a kéket is tünetesen, betegen pipálta ki.További kérdések:
Van itthon kb 90.000 Pfizer BA1 / 5 oltás (lejár 2024.04 hó), ha ez elfogy, akkor nem lesz belőle többet és az utódjaiból sem.Van itthon kb 72.000 Moderna XBB 1.5 oltás, ha ez elfogy, akkor senki sem tudja mikor és mennyi oltás lesz és ki kaphat. Elméletem szerint, ha ez elfogy, akkor a következő esetleges oltás 2024 decemberében lesz elérhető, mert nagyon arra terelnek minket, hogy évente 1x jön a Covid (ami marhára nem igaz amúgy).
Ti mikor és melyik oltásból szereznétek magatoknak a fenti limitációkat ismerve ?
Szerintetek, ha elfogy a most rendelt Moderna XBB 1.5, akkor veszünk belőle még és ha igen mikor ?
-
mozso
senior tag
28 nap után úgy tűnik a köhögés / takony véget ért nálam. “Csak egy kis nátha”.
-
mozso
senior tag
Ma ceges karacsonyi bulika annak ellenere, hogy sorra dol ki tobb kollega nalunk. 3-4 nap es kiderul nekunk 3 hete melyik varians volt. Ha ismet beteg leszek akkor nem a JN1.
-
mozso
senior tag
-
mozso
senior tag
Osztrák variánsok, pirossal bejelöltem a kollégám 2 fertőzését. Akkor ezek szerint a szeptemberben uralkodó lila színű variánsok nem adnak immunitást a mostani kék színűek ellen és lehet a többi lila színű ellen sem? Szerintem ez nem vicces annyira.
-
mozso
senior tag
Kollégám:
Igazolt Covid szeptember végén, 1hét+ hasonló tünetekkel mint itt mostanság sokunknak.
Tegnap ismét igazoltan Covidos lett, megint érezhető tünetekkel, láz torokfájás. -
mozso
senior tag
Nekünk nem volt "szines" az ötödik naptól kezdve, viszont fehér habos volt utána 4-6 napig és átlátszó, de közepesen sűrű azóta is.
Bocsi a részletek miatt. Zavar amugy, hogy még most is köhögcsélünk és ha száraz levegőjű helyen vagyunk pár órát, akkor pedig utána órakig hozzuk rendbe magunkat. -
mozso
senior tag
-
mozso
senior tag
Ha jól emlékszem még mindig igaz, hogy a Covid és szövődményei súlyosabbak, mint az influenza, igaz?
Milyen alapon mondja a döntéshozó, hogy egy kevésbé vesélyes vírus esetén évente ingyen vagy fizetősben biztosít 2 fajta influenza oltást, bárkinek aki akarja, akkor amikor akarja (még a szezonja előtt).
Viszont a Covidnál sem ingyen sem fizetősben nem csak, hogy a legújabb oltást nem engedi felvenni, de még a régebbieket sem. Azaz 0 oltást biztosít, megvárja amíg szétfertőzi a teljes lakosság magát, miközben hetente monitorozza a variánsokat, a szennyvízadatokat, egyéb adatokat (SARI, Sentinel, stb) és annak ellenére dönt így, hogy pontosan tisztában van mindennel is......
Az elmúlt 3 év pontosan bebizonyította, hogy a Covid 4-5 havonta kitermel egy új verziót és folyamatosan visszatér -
mozso
senior tag
Erdekesseg:
tegnap irtam, hogy ujra elkezdtem eleg rendesen kohogni, mikozben mult het kozepen teljesen jol voltam mar. Ma mintha megint jo lenne minden.Egy dolog tortent csak, mult csutortokon workshopot tartottunk es tegnapra a “padtarsam” covidos lett ugy tunik.
Lehet osszefugges ?
-
mozso
senior tag
Mikor volt utoljára ilyen "szép" a szennyvíz térképünk?
Mondjuk Ausztriában is magasabb, mint 2021 Október óta bármikor a nem létező járvány.
[link]
A fenti linken az utolsó ábra elég érdekes, mi az a JN.1 JN.9 variáns ami elkezdett még az XBB / BA.2.86 mellett is növekedni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest