Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10551) OPiiPO


OPiiPO
addikt

huhúúú, kezd alakulni az esti hangulat ;]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#10552) Parci válasza OPiiPO (#10551) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jaja, úgyhogy mindenki hűtse le magát, a covidosainknak pedig jobbulást!!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10553) Sub-S válasza OPiiPO (#10551) üzenetére


Sub-S
senior tag

ez lesz az új laza topic ;]

(#10554) Parci válasza Sub-S (#10553) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ennyire azért nem :N

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10555) blakey


blakey
titán

Nem kell az EU-nak az AZ és a J&J
Lehet, hogy csak én érzem így, de számomra erősen gyanús a "gyógyszerlobbi", és senki nem mondja nekem, hogy ez nem a pénzról szól. Simán el tudom lépzelni, hogy a "nagyfájzer" lefizette az EMA-t, hogy az övékét preferálja, vagy ha nem lefizette akkor erős nyomást gyakorolt rá. Én nem tartom ennyire rossznak az AZ-t és a J&J-t.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10556) sarkanyolo2 válasza blakey (#10555) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Na ezt végre valaki leírta. +1 +1 +1

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#10557) Ezekiell válasza blakey (#10555) üzenetére


Ezekiell
veterán

Vagy csak egyszerűen annyi Pfizer jön, hogy nincs szükség a rosszabb vakcinára - ami tény. Senkit se kell lefizetni, hogy tudjuk, hogy a Pfizer a jelenleg elérhető vakcinákból a legjobb.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#10558) Drizzt válasza blakey (#10555) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Hát, ha van biztonságosabb, ráadásul egyelőre az eddigiek alapján hatékonyabb, akkor miért kéne? Teljesen racionális döntés. Nehéz lenne mutatni szerintem bárkit, aki most Pfizer helyett inkább AZ-t, vagy J&J-t kérne. Nem olyan meglepő, hogy a felsőbb szinteken is ilyen döntés születik.

I am having fun staying poor.

(#10559) Lauda válasza blakey (#10555) üzenetére


Lauda
félisten

Bármi is történt, ennél jobb döntést nem hozhattak volna. Mármint hogy a pfizert preferálják helyettük.

[ Szerkesztve ]

(#10560) blakey válasza Drizzt (#10558) üzenetére


blakey
titán

Na persze, csak a jóhiszeműek hiszik azt, hogy "csakis a Pfizer", hidd el, hogy annak is van/lesz mellékhatása (majd arról is ki fog derülni egy-két érdekes adat), kollégám tegnap kapta, ma reggelre úgy bedurrant a karja mintha 200kg-ot nyomot volna a reggeli edzésen. Nyugodt lehetsz, hogy vannak itt érdekes dolgok, az AZ, J&J is qrva jó oltás a Covid fertőzéshez képest.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10561) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

azért érdemes meghallgatni a reggel linkelt lehota-podcastet, mert legalábbis laikus szinten elég logikus dolgokat mond, fontos dolgokat. például pfizer, astra és kínai vonalon.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10562) #86564352 válasza liszi70 (#10540) üzenetére


#86564352
törölt tag

Orbánod szerint a védekezés sikerét emberéletekben kell mérni: "Én a halálozások számát nézem elsősorban. Tehát a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri. És én azt látom, hogy ott az első csatát megnyertük. Svédországban, ahol szerintem annyian lakhatnak, mint mi, tízszer annyian haltak meg, mint Magyarországon"

Persze amióta több a halott, azóta már nem ez a mérőszám.

#10555blakey

1. csak az extra záradékból nem kérnek már
2. a konteó inkább a laza topikba való

Esetleg, talán az nem lehetséges, hogy a Pfizer-Biontech megbízhatóan szállított, nagyobb kapacitás, az mRNA vakcina jobb, miközben AZ szerződés és szállítás problémák? A tények gyakran unalmasak, valóban a nagy pfájzer lefizetés összeesküvés izgalmasabban hangzik! :U
(megjegyzés: beadatnám magamnak AZ-t, Janssent is)

(#10563) Madwe válasza Ezekiell (#10557) üzenetére


Madwe
nagyúr

Mennyi pfizer jön? Nyugaton olyan csigatempóban halad a dolog hogy nem feltétlen jó döntés csak azt preferálni.

(#10564) liszi70 válasza #86564352 (#10562) üzenetére


liszi70
nagyúr

Látod, ez a baj, rendszer és fórum szinten is. Ha valaki leír egy olyat, hogy "ebben az idő Orbánt fogja igazolni", onnantól kezdve rögtön jön az, hogy "Orbánod". Ez a fajta hozzáállás mélyíti leginkább az árkokat, emiatt lehetetlen a valós párbeszéd. Másik oldal dettó.

[ Szerkesztve ]

(#10565) #86564352 válasza Madwe (#10563) üzenetére


#86564352
törölt tag

Az uniós bizottság azzal számol, hogy a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinái elegendőek lesznek ahhoz, hogy az európai lakosság legalább 70 százalékát a nyár végéig beoltsák

a cél elérését biztosíthatja az Európai Bizottság és a Pfizer/BioNTech vállalatokkal április 14-én kötött kiegészítő megállapodás, amely a koronavírus elleni oltóanyaguk szállításának gyorsításáról szól. A megállapodás értelmében a gyógyszercégek a vakcinabeszerzésről szóló szerződésben szereplő 200 millió adag mellett további 50 millió adagot szállítanak vakcinájukból már áprilistól

Szerintem az is lehet a háttérben, azt mondják amíg AZ a normál szerződés mennyiséget se tudja tartani, addig minek hívják le a záradékot, miközben a Pfizer ontja illetve USA ahogy halad az év második felében Modernából is jöhet több Európába

+ a franciáknál és németeknél a vérrög para miatt "népszerűtlen" lett az AZ a lakosság körében, akkor minek rendeljenek belőle többet, pl. Dánia a meglévő készleteket se használja már, mivel jól kezelik a járványt nem annyira sürgős, várják az Pfizert

(#10566) Drizzt válasza blakey (#10560) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Én AZ-t kaptam. Ha lehetett volna ugyanakkor Pfizert kapni, biztosan azt kérem. A jövőre vonatkozóan meg nem kell semmiféle kompromisszumos döntést hozni, azt kell kérnünk, ami a legjobb jelen ismereteink szerint. Remélhetőleg már nem az lesz a kérdés pár év múlva, hogy hogyan küzdjük le az x. hullámot, hanem milyen oltást adjunk be azért, hogy ne legyen következő véletlenül sem. Akkor pedig olyan vakcinát nem lehet használni, ami potenciálisan halálos. A JJ, AZ jelenleg ez a kategória. Pfizer jelenleg nincs ebben a kalapban, pedig anyag van róla dögivel. Aktív járványhelyzet az más, akkor lehet lejjebb adni bizonyos fokig az igényekből, de ha éppen kb. nulla eset lenne az országban, akkor egyértelmű, hogy mit lenne szabad használni, s mit nem.

I am having fun staying poor.

(#10567) Vesa válasza Lauda (#10546) üzenetére


Vesa
veterán

Nem arról beszéltem, hogy ebből mennyi a keleti, hanem arról, hogy nem ér az egész semmit, ha közben halálozásban élen járunk. Az az ország sikeres, aki több ember életét védi meg, és nem az, aki az oltási lista élén van.

A tudomány a valóság költészete!

(#10568) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

qrva gyorsan zárjátok le a politikai vonalat, bitte!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10569) Vesa válasza blakey (#10555) üzenetére


Vesa
veterán

Szerintem ennél egyszerűbb a képlet. Az Astra nagyon nem szállít jól, kezdettől fogva nem teljesíti a vállalásait, ez pedig politikai kárt okozott az EU-nak. Nem kell itt lefizetni senkit, az Astra magának köszönheti az egészet.

A tudomány a valóság költészete!

(#10570) #86564352 válasza liszi70 (#10564) üzenetére


#86564352
törölt tag

Mentségemre te emlegetted fel :B valaki nem politikusban keresi az igazolást, hanem tanulmányokban, adatokban, így érthető a képlet sokan taktikáznak és várnak Pfizerre, mert már havi 1 millió jön. Ha nem lenne más oltás csak úgy szólna a képlet covid vagy sinopharm, természetesen nem kérdés, jöhet a kínai szuri. Mivel van több lehetőség, lehet választani. "Bármennyire fáj ez sokaknak"

(#10571) Vesa válasza #86564352 (#10570) üzenetére


Vesa
veterán

Pontosan. Ne keverjük ide a 3 hónappal korábbi állapotokat. Jelenleg választási lehetőség is van, tehát nem a "covid vs. kínai" a választás tárgya. Ha csak ez lenne, akkor nem kérdés, hogy inkább a kínai, mint a semmi.

Vagyis ferdítés még most is a kínai mellett kardoskodni, amikor a Pfizer is tonnaszámra jön áprilistól, nem csak ide, de az EU-ba is, még az eredeti mennyiség felett is szállítanak.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#10572) Parci válasza Vesa (#10571) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hallgasd meg azért te is a lehota-podcastet..

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10573) Vesa válasza Parci (#10572) üzenetére


Vesa
veterán

Mindenképpen, köszi!

A tudomány a valóság költészete!

(#10574) liszi70 válasza #86564352 (#10570) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Mivel van több lehetőség, lehet választani."

Egyre inkább lehet választani, de csak néhány héttel ezelőtt sem ez volt a helyzet. Az pedig rengeteg idő, és rengeteg potenciális beteg. És még most sincs olyan, hogy te döntesz, mit kapsz. Persze visszautasítani és várni simán lehet, ha valaki "bátor".

[ Szerkesztve ]

(#10575) Ra3 válasza liszi70 (#10574) üzenetére


Ra3
őstag

Látszott már néhány hete is hogy előbb utóbb ez lesz a helyzet, előbb lett, ennyi. Nálunk egy hete regelt 40 felettiknek már egyből Pfizert ajánlanak, nálam 2 hete még elsőre szputnyikot ajánlottak de egy hétre rá már kaptam időpontot Pfizerre.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#10576) Krinyo


Krinyo
senior tag

Azt hittem ez a komoly topic, ahol 100x átrágott csontokon nem megyünk mégegyszer végig, és nem lesz politikai indíttatású vakcinamantra...

Pfizernél a karfájdalom KÖZTUDOMÁSÚ általános reakció, 2 napig tart. Ennyivel általában vége is, illetve második után előfordul hidegrázás, enyhe hőemelkedés, kis szédülés. És ennyi. Legalábbis a környezetemben lévő kb. 15 Pfizeresnél ez volt mindenkinek.

"Na persze, csak a jóhiszeműek hiszik azt, hogy "csakis a Pfizer", hidd el, hogy annak is van/lesz mellékhatása (majd arról is ki fog derülni egy-két érdekes adat)"

Mégis miről beszélsz? Tudod hogy működik egyáltalán egy mRNS oltás? Tudom, az M1-en nem beszélnek erről, de nyugodtan utánaolvashatsz.

[ Szerkesztve ]

(#10577) Madwe válasza Krinyo (#10576) üzenetére


Madwe
nagyúr

“Mégis miről beszélsz? Tudod hogy működik egyáltalán egy mRNS oltás? Tudom, az M1-en nem beszélnek erről, de nyugodtan utánaolvashatsz.”

az a baj, hogy senki sem tudja - hosszútávon, nagy népességre vetítve. Elméleti síkon valóban kb a legjobb s legbiztonságosabb megoldás (valszeg az is lesz utólag visszanézve is) de azért ez még egy újkeletű történet, s sokszor a friss technikák hátulütői késöbb buknak csak ki, még ha minden arra is utal hogy nem lesz neki...

(#10578) #86564352 válasza Vesa (#10571) üzenetére


#86564352
törölt tag

A világ többi részének fontosabb lesz a kínai és orosz. Itt EU-ban nekünk, ha már matekozunk, egyszeri józan paraszti ésszel google barátunk USA 40% egy dózissal már, UK ahogy tolta AZ-t és Pfizert már nyitva a pub, EU 23% egy dózissal. Ha nyugati vakcinától valaki büdösebbet fingik az már vizsgálat alatt, keletiről kevesebb beadott adag, kevesebb információ. Na most ezek is számítanak ilyen "bizalmi" kérdésben.

liszi70:
Úgy gondolom erősen körzetfüggő olvasottak alapján. Valahol már hetek óta a harmincasoknak, negyveneseknek adják a Pfizert, máshol még ötveneseknél, később regisztráló hatvanasoknál tartanak, AZ-t férfiaknak kínálják, egyes orvosok nyilatkozták kínaira lasszóval kell fogni embert, mert akkor inkább Szputnyik, ha nem is Pfizer.

Felkínálják a kínait, nem kéred, két hét múlva kapsz mást, a kínait beadják egy kevésbé finnyásnak, ennyi.
Potenciális betegekről nekem inkább a húsvéti országjárás, laza korlátozások, iskolanyitás, terasznyitás, egy dózissal még antitest termelés előtti védettségi igazolvánnyal vagánykodók jutnak eszembe, az orvosok is csak remélik nem korai a "bátor" nyitás.

(#10579) blakey válasza Krinyo (#10576) üzenetére


blakey
titán

Nem tudom mi az oka ennek, illetve igen, de nem szeretnék ebbe belemenni és qrva nagy tévedésben van az M1 hasonlatoddal kapcsolatban, azt sem tudom, hogy milyen műsorok mennek azon a csatornán. Ez a topik is elcseszett lett az ilyen személyeskedő, politikai hangulatkeltésektől. Ezt írtam napokkal ezelőtt. Nem kéne ebbe az irányba menni. Ma több politikai hsz-t olvastam itt, mint a többi oldalon összesen, ez így nem lesz jó, mert itt engem ez nem érdekel. Inkább ne szólj hozzá ha csak így tudod kifejezni magadat. Kár. :(

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10580) VIPowER válasza Madwe (#10577) üzenetére


VIPowER
senior tag

Pszt. A magyarok tudják. Hinni kell, ennyi.
Én megvárom az első magyar fejlesztésű vakcinát.

(#10581) Parci válasza Krinyo (#10576) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem lehet jelen helyzetben megfejteni, hogy "melyik a jó vakcina". nem is biztos, hogy ez egy értelmes kérdés, de hogy megválaszolni nem lehet, az összes tanulmány együtt bámulásával sem, az biztos. a pfizer nagyon hatékonynak tűnik minden téren, de egy folyamat közepén vagyunk, sőt, inkább az elején. lehet, hogy máshogy viselkedik egy másik technológiájú cucc egy adott mutációval szemben mondju most és két év múlva. valamiért azt várják, hogy a vektorosok tovább tartanak például. az sem hülyeség, hogy a teljes vírust letapogató immunitást talán nehezebb átverni, cserébe kevesebb antitested lesz egy elölt vakcinától, na de, ha kapsz 3 shotot, akkor megint lehet, hogy végül abból is bőven sok stb.

csomó szempont van, szerintem lehetetlen most ítéletet hirdetni. a politikai dumákkal foglalkozni sem érdemes, de a nálunk lévő öt oltás egyike sem politikai termék!

ezek mind nagyon jó cuccok valószínűleg, és inkább ott van igazi jelentősége a választásnak, hogy terhes vagyok-e vagy mondjuk 70+ stb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10582) #86564352 válasza blakey (#10579) üzenetére


#86564352
törölt tag

Gondolom az általad írt

számomra erősen gyanús a "gyógyszerlobbi", és senki nem mondja nekem, hogy ez nem a pénzról szól. Simán el tudom lépzelni, hogy a "nagyfájzer" lefizette az EMA-t, hogy az övékét preferálja

féle mondatok szerinted nem hangulatkeltők, ugye? :U

(#10583) Krinyo válasza blakey (#10579) üzenetére


Krinyo
senior tag

Ritkán szólok hozzá, de olvasom a topicot, és amikor 5-6 oldalnyi idő elcseszése alatt marhaságokat olvas az ember a komoly topicban, akkor felmegy a pumpa...

(#10584) Ringman válasza VIPowER (#10580) üzenetére


Ringman
nagyúr

(#10585) Parci válasza #86564352 (#10582) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, azért a gondolatért tényleg kár volt :U, főleg, mert az EMA nem "preferál", hanem bevizsgál. pont a lehota interjúban az egyik érdekes pont, amikor mondja, hogy az mrns vakcinák atom hatékonysága miatt lehet, hogy picit "overclockolták" a vektorosakat, ami a ritka, de létező mellékhatásokhoz vezetett.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10586) VIPowER válasza Ringman (#10584) üzenetére


VIPowER
senior tag

Előrébb vagyunk mint gondoltam. Akkor nemsoká elméletileg oltakozhatok. :)

(#10587) blakey válasza Madwe (#10577) üzenetére


blakey
titán

Az elveket tekintve ami szerint készültek a vakcinák, azt nagyjából mindenki érti/értheti aki olvasott róla, de azt egyelőre valóban senki nem tud(hat)ja, hogy a sok milliárd emberben hogyan fog viselkedni, milyen egyéb, eddig fel nem merült furcsaságok látnak napvilágot. Az idő mindenre megadja a választ, ki fog derülni, hogy melyik megoldás a legjobb. A legfontosabb, hogy ennek az egésznek vége legyen. Tényleg az a legfontosabb, hogy mindenki megfelelő védelmet kapjon, mindegy, hogy mi az oltás "márkája", milyen tecnológián alapul.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10588) Krinyo válasza Parci (#10581) üzenetére


Krinyo
senior tag

Jó cuccok persze, csak hát ugye élesben jövünk rá (illetve a szerbek, mert azok legalább megnézik és közzéteszik), hogy a kínait nem kellett volna 60 felett adni, mert nem lesz jó, hogy az AZ-t nem kéne középkorú nőknek adni. Itt van/lenne igazán jelentősége a választásnak.
Nem kommunikálják, hogy ezeknek a vakcináknak vagy azért, mert régi bevált technikák, vagy azért, mert komolyan bevizsgált és ismert hatásmechanizmusúak NEM LESZNEK hosszútávú "mellékhatásaik", nem fog senkinek a harmadik füle kinőni a Pfizertől sem, mert ugye tudjuk, hogy 2 nap után már le is bomlott, ki is ürült a vakcina, de sebaj, tök jó ilyen marhaságokat századszor is elolvasni a komoly topikban, mert érkezik valaki... áh, mind1.

(#10589) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

mindenesetre ma tényleg sok volt a politika, ami itt nem is megengedett egyáltalán. nekem sok a "vakcinatáborosdi" is, ez nem egy focimeccs, hogy "nekem egy astrás csimpánz ne ugasson" :DDD és társai.

úgyhogy innentől szigorúbb moderálás jön, ha egy kommentbe ilyen kerül tök fölöslegesen, kéretik senkinek sem megsértődni, egyszerűen csak beletörlök majd.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10590) Parci válasza Krinyo (#10588) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az AZ-téma azóta árnyaltabb lett szerintem:
- nem nőkhöz kötött igazán (és fogamzásgátlóhoz sem)
- nem csak AZ, sőt, nem is csak a vektoros vakcinák érintettek, némileg jobb az mrns, de alig

kínait tényleg nem kellett volna időseknek adni, mi meg szinte csak nekik adtuk az elején :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10591) fatal` válasza Krinyo (#10588) üzenetére


fatal`
titán

"csak hát ugye élesben jövünk rá (illetve a szerbek, mert azok legalább megnézik és közzéteszik), hogy a kínait nem kellett volna 60 felett adni"

Ez pont rossz példa, ugyanis a gyártó sem ajánlja 60 felett. Mi mégis oltunk vele..

Nem folytatom ezt a hsz-t, mert nem akarok politikát belevinni (ebbe mondjuk elég nehéz nem belelátni)...

(#10592) Ringman


Ringman
nagyúr

pfizernél várható, hogy visszaállnak a 21 napon beadott 2. dózisra? a 35 napos eltolás csak az oltások felgyorsítása miatt volt, nem?

(#10593) VIPowER válasza Krinyo (#10588) üzenetére


VIPowER
senior tag

"mert ugye tudjuk, hogy 2 nap után már le is bomlott, ki is ürült a vakcina"

De ezt nem tudod ellenőrizni, csak hiszel.
De nincs gond a hittel, félreértés ne essék. Minél több embert menthetünk meg annál jobb.

(#10594) Vesa válasza Parci (#10572) üzenetére


Vesa
veterán

Meghallgattam. Nekem ez így fura. Egyrészt arról beszél, hogy a magyarok a nyugatbarát nosztalgia miatt favorizálják a nyugati vakcinákat, és mert a Pfizernek vagy a többinek, sokkal nagyobb a propaganda gépezete mint pl. a Sinopharmnak. Másrészt meg arról beszél, hogy a szakmai evidenciákból kell kiindulni. Namost, akkor az hogy van, hogy Ő maga sem abból indul ki? Mert a Pfizer és mondjuk a Sinopharm vakcinák között nem a médiabulvár jelenti a különbséget jelenleg, hanem éppen a hivatalos, és a szakmai kritériumoknak megfelelő dokumentáltság! Ha a Pfizertől csak újságcikkeket tudnánk linkelgetni, miközben a Sinopharm esetén pont úgy látnánk a transzparens adatokat, mint a nyugatiaknál, akkor igaza lenne. De nem ez a helyzet sajnos. Innentől én úgy látom, hogy valójában Lehota a saját elveihez sem tartja magát, éppen ellenkezőleg, a saját preferenciái alapján jobbnak tartja a kínait, majd ignorálva a hiányos dokumentációk és adatok tényet, az vele ellentétben szkeptikusakat azzal vádolja, hogy csak a nyugatbarát nosztalgia miatt favorizálják pl. a Pfizert. Ez nekem így nem kerek. Meg azt is elmondja, hogy azt szereti a nyugati világban, hogy ott azért a mellékhatások ki tudnak derülni és nyilvánosságra kerülnek. :D Ja, tkp. ez a lényeg! Azt a véleményt korábban is osztotta pár virológus -talán a kovidők első részeiben volt róla szó-, hogy a teljes vírust tartalmazó vakcinát jobbnak tartják, de ott is látszott, hogy ebben nincs konszenzus, kvázi minden szakember mást tartott legjobbnak. Tehát ez nem egy tudományos tény, csak egyes szakértők ezt gondolják. Lehet, hogy nekik lesz igazuk, de ezt most még nem tudjuk.

Ha máshogy látod, nyitott vagyok rá, de nekem ez jött le ebből a beszélgetésből.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#10595) Parci válasza VIPowER (#10593) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de, ezt tudjuk, az mrns így működik. amit megtermeltet, a tüskefehérje, az már picit tovább marad, de is tudható ideig. azért nem tegnap kezdte el az emberiség összerakni a biológiát.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10596) Krinyo válasza VIPowER (#10593) üzenetére


Krinyo
senior tag

Nem én ellenőriztem, hanem a szakemberek, aki leírták, TUDJUK, hogy hogyan működnek az mRNS vakcinák. Attól kezdve nem hit, hanem tény.

[ Szerkesztve ]

(#10597) Parci válasza Vesa (#10594) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezt az ordas ellentmondást egyébként én is kiszúrtam, és én nem is szeretem a lehotát, mert akárhányszor megszólal, mindig eltolja ilyen "engem is szakmailag le akarnak dózerolni azok" vonalra, ami hihetetlenül érdektelen.

viszont beszélt szakmai dolgokról is mindenféle kurrens témában, az szerintem érdekes volt. és simán lehet, hogy tényleg a vektorosok úgy emeltek a dózison, hogy versenyben maradjanak a(z oltásként hatékonyabb) mrns-sel, amivel viszont behoztak plusz kockázatokat.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10598) spileraaa válasza Ringman (#10592) üzenetére


spileraaa
senior tag

nálatok ebbe is belenyúltak? :D
nálunk első perctől tartják a 21 napot

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#10599) Ringman válasza spileraaa (#10598) üzenetére


Ringman
nagyúr

igen, de erre a pfizer is rábólintott.

2. AZ-t meg 12 hétre adnak, ami szintén alátámasztható hatékonysági oldalról.

(#10600) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Felmerül a kérdés, hogyha elhasználják az összes "nyugati+orosz" vakcinát, eljön-e az a pillanat, hogy csak kínai marad? Nem követem a tervteljesítést, miből mennyi érkezett és használtak fel, mennyi a tervezett, de egy barátom kérdése alapján merült ez fel... :F

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.