Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11851) Kékes525 válasza Ricardo (#11848) üzenetére


Kékes525
félisten

Szerintem a politikának az a szála, amely erősen kapcsolódik a járványhoz, a járványkezeléshez az ide tartozik, ide kell hogy tartozzon, mert enélkül nem lehet a járványhelyzetet pontosan leírni. A politika alapjaiban megváltoztathatja pro és kontra a fertőzöttséget, a jó és rossz intézkedésekkel, a jó és rossz kommunikációval. Ez nagyon sajnálatos, ezt elismerem, de ez van, ez a valóság. A céltalan, önmagában csak a politikai részt kiemelő, hangsúlyozó írások azok, amik nem tartozhatnak ide. Az említett rész tovább tárgyalása az már tényleg tiszta politika lenne. Szerintem.

Ringman

Látom hasonló gondolatok merültek fel benned is.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#11852) Ringman


Ringman
nagyúr

480 ezer adag Szputnyik érkezik ma
Az első komponensű oltóanyagból mindent leszállított Oroszország.

remélem ezt gyorsan kipörgetik, az lenne a jó, ha mondjuk jövő héten lenne egy újabb sms-kampány.

többletszállítmányra nincs szükség, max akkor ha mondjuk az astrát vagy a j&j-t nem hívják le. (az astra vsz amúgy sem kellene, ha a j&j rendesen szállít)

(#11853) Gothmog válasza Vesa (#11828) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Múlt hét péntek reggelén a Kossuth rádióban a felcsúti maharadzsa konkrétan úgy közölte, hogy "amint meglesz a négymilliomodik oltott ember, vagyis legalább ennyien védettek már a vírussal szemben." (Fejlődik, fejlődik, mert március vége-április eleje táján, amikor a tanárok soron kívüli oltását és az azzal szembeni aggodalmakat oszlatta el, akkor még az első oltás utáni 8-9. napra tette a védettség kialakulását. De azóta szinten lépett, és most már instant védettség van...)

Endure. In enduring, grow strong.

(#11854) Ringman válasza Gothmog (#11853) üzenetére


Ringman
nagyúr

szerintem már lassan az is oltott lesz, aki megkapta az oltásra az időpontját, de még nem ment el.

(#11855) Kékes525 válasza Aryes (#11849) üzenetére


Kékes525
félisten

"vigyék vásárra a bőrüket, ahogy nekik tetszik."

Elképesztő, hogy ezt milyen sokan nem értik. NEMCSAK A SAJÁT BŐRÜKET VISZIK VÁSÁRRA!!!! A Tiedet is és az enyémet is, hiába vagyunk beoltva, hiába lennénk akár 100%-ig védettek akkor is. Az ok egyszerű. Ők (nem mi!) megbetegednek, adott esetben kórházba kerülnek. A betegségüket, gyógykezelésüket, kórházat MI is fizetjük, mi előlünk foglalják el, kötik le az egészségügyet, minket nem tudnak más betegséggel miattuk rendesen kezelni.

Hát ezért nem mindegy.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#11856) nobela válasza Aryes (#11849) üzenetére


nobela
senior tag

"feltételezzük már az emberekről, hogy ha már volt bennük olyan felelősségtudat, hogy regisztráltak az oltásra, van annyi eszük is, hogy tudják, mennyi idő, míg valóban védettek lesznek."

Ugye te még nem láttál élő embert?

Segítek. NE feltételezzük.

[ Szerkesztve ]

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#11857) Ezekiell válasza Kékes525 (#11855) üzenetére


Ezekiell
veterán

+ ugye azokban tud mutálódni a vírus, akik elkapták...

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#11858) Kékes525 válasza Ezekiell (#11857) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi, ezért is. Ez nagyon fontos! :R

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#11859) nobela válasza Kékes525 (#11858) üzenetére


nobela
senior tag

Talán ez a legfontosabb.

Minden oltatlan potenciális mutáció "előállító", és ezzel nagyon durván veszélyeztetik a normális embereket is.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#11860) bigdady válasza Ezekiell (#11857) üzenetére


bigdady
nagyúr

Az oltott ha elkapja benne nem?

(#11861) Kékes525 válasza bigdady (#11860) üzenetére


Kékes525
félisten

Annyira, amennyire szaporodik benne a vírus. Az oltottakban sokkal kisebb(nagyságrendekkel kisebb!) mértékben szaporodhat a vírus. A szaporodás mértékétől egyenesarányban függ a mutáció keletkezésének valószínűsége, mert minden vírus másolatban hibák (mutációk) léphetnek fel.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#11862) Aryes válasza Kékes525 (#11855) üzenetére


Aryes
nagyúr

De komolyan, mit kellene tenni szerinted?

Meddig legyünk bezárva? Amíg mindenki munkanélküli lesz? Az senkinek az életét nem veszélyezteti?
Várjuk meg a 100% átoltottságot, ami soha nem fog bekövetkezni? :F

(#11863) OPiiPO válasza Jablocskov (#11841) üzenetére


OPiiPO
addikt

Eléggé móriczka ábra ez - pl. az Y tengely mértékegysége micsoda és mekkora a mértékaránya, logaritmikus-e, stb. Kb. olyan az ábra mint az elefántot lenyelő kígyó a Kis hercegből :DDD

#11862 Aryes: azért nem kellene ennyire pánikolni :R

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#11864) Kékes525 válasza Aryes (#11862) üzenetére


Kékes525
félisten

Amíg a járvány lényegesen nem csökken, körülbelül olyan szintre, ami tavaly szeptemberben volt. Ezt 2 hét- 1 hónap alatt el lehetne érni. Addigra sokkal nagyobb védettség alakulna ki az országban az oltásoktól is. Akkor is fokozatosan kellene nyitni. Mindenütt (Chile kivételével) így csinálták. Chilében is nagyon előrehaladott az oltás, mégis erős a járvány. Izrael, Nagy Britannia csinálta jól. Az oltás előrehaladott, mégis erős zárások vannak. Most kezdenek csak felengedni.

"Amíg mindenki munkanélküli lesz? "

Így sajnos sokkal biztosabban.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#11865) Asbee válasza Kékes525 (#11864) üzenetére


Asbee
veterán

Azért azt tegyük hozzá Chilében van egy komoly szegény réteg, ahol se nem veszik fel az oltást, se nem tartanak be úgy kb semmit. Ez is közre játszik és kellene valamit kezdeniük vele. Angolok , ha a vakcinák nem jók az új indiai mutánsok ellen, nagy bajban lesznek hetek múlva. Egy átjáróház Indiával. Ezt viszont nagyon rosszul csinálják. Ha pedig tovább megyek, tőlük szépen jön át.
Nem vagyok a zárjunk ki mindenkit és ne engedjük be az embereket, viszont Izraelnek abban nagyon igaza van, hogy a mutánsokat nem fogják beengedni, és szigorú beutazás. Idővel úgyis ez lesz a kulcs. Gyanítom az Eu és vele együtt mi is, nem fog jeleskedni benne.

[ Szerkesztve ]

(#11866) Ringman válasza Asbee (#11865) üzenetére


Ringman
nagyúr

Azért azt tegyük hozzá Chilében van egy komoly szegény réteg, ahol se nem veszik fel az oltást, se nem tartanak be úgy kb semmit.

sajnos ez itthon is adott. [link]

A Reuters idézi a Pécsi Tudományegyetem januári felmérését, amely szerint a magyar romák alig 9 százaléka hajlandó oltatni magát. A kutatók szerint azért, mert az évtizedes diszkrimináció miatt bizalmatlanok az orvosokkal és a kormányokkal szemben.

Sztojka Edina diplomás ápoló, aki egy vidéki kórház covid osztályán dolgozik, veszélyesebbnek tartja a vírus okozta szövődmenyeket mint maga az oltást.
Nem jönnek a romák oltásra, pedig ingyenes. Annyit tudok tenni csak, ha ez példa számukra, hogy szólok vagy kiírom, hogy hozzám hasonlóan vegyék fel az oltást. De sajnos nem akarják. Félnek a mellékhatásoktól
- mondta az Euronewsnak a roma ápoló, aki szerint a romák többségénél generációk élnek együtt, így azért is veszélyes a helyzetük, mert többen fertőzödhetnek egyszerre. A távolmaradás oka pedig a sok álhír és a virológusok sokszor ellentmondásos üzenete, "még az oltásról sem tudja senki megmondani, meddig véd" - állítja. "Szóval az ismeretlentől félnek - romák és nem romák egyaránt."
A gyakorlati nehézségekhez tartozik persze az is, hogy különösen a romák által sűrűn lakott településeken nincs elég orvos és rendelő, és bár oltásbuszok járják az érintett környékeket, rájuk is vonatkozik az előzetes regisztráció - emlékeztet a Reuters tudósítása.

(#11867) DrBubo77 válasza Aryes (#11849) üzenetére


DrBubo77
addikt
LOGOUT blog (1)

Mi alapján feltételezed, hogy tudják, mennyi idő, míg valóban védettek lesznek? A járványügyi és kormányzati tájékoztatás alapján, ami megy ebben az országban?
Amikor a pedagógusok oltását bejelentették és feltették OV-nek a kérdést, hogy mikorra lesznek védettek, azt mondta, hogy ő is megkapta az oltást és aznap(!) bement dolgozni.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#11868) Coyot válasza Asbee (#11865) üzenetére


Coyot
őstag

Abban mondjuk egyetértek teljesen hogy nem lesznek képesek lezárni az EU határait. Pedig kiváló nyarunk lehetne így "magunkban".

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#11869) Aryes válasza Kékes525 (#11864) üzenetére


Aryes
nagyúr

2-4 héten megy a vita?🤔

Az nem sok, de ahhoz például pont elég, hogy idén se menjenek már a gyerekeim iskolába. A másodikos fiam tanulás helyett játszik, youtube-ozik, vagy ha nem engedjük neki, akkor erre gondol és erről beszél (tudom, szar szülők vagyunk, de ez van, ez egy másik topik témája). 2 tanév alatt kb. fél évet járt iskolába.

Na mindegy, elengedem a témát. :R

(#11870) daneel_hu válasza GypsFulvus2 (#11807) üzenetére


daneel_hu
addikt

"daneel_hu: Most kicsit bexarattál. Ez már komoly láz."

Nem mindenkinél van ez.
Ad26-nál inkább csak másnapos voltam, fájt a fejem nagyon egy napig.
De ez tegnap... :DDD Elképesztően fájt a fejem is, de lehet csak a láztól. Végülis 3db Rubophennel kiseggeltem, de alvás az nem sok volt.

Egyénfüggő lesz ez, ahhoz képest, hogy az Ad5-re mondták, hogy 90%(?) immunizálva van ellene, szépen megcsapott.

De ismerek olyanokat akik nem érezték az elsőt sem, és van 1 tag aki a másodikat se. (mondjuk ő már 66 éves, a fene tudja)

(#11872) daneel_hu válasza Ringman (#11850) üzenetére


daneel_hu
addikt

Szerintem pedig roppant fárasztó ha valaki csak hvg-s, telexes, 24.hu-s, és 444-es cikkeket tol a topikba, mintha ezek a médiumok a csodahitelességről lennének híresek. És az elfogulatlanságról persze. :)
Értem, hogy origo, 888, m1 és hasonló szirszarok zavaróak, de a fentiek semmiben nem különböznek ezektől.

Nem hiszem el, hogy ne lenne elég szakmai forrás ha valami kellene.

[ Szerkesztve ]

(#11873) fatal` válasza bigdady (#11835) üzenetére


fatal`
titán

Szerintem az igazolvány le van lassítva. Én még nem kaptam meg (2 hét), ismerős már a második Sputnikot is megkapta a hétvégén, de kártya még nincs.

(#11874) Ringman válasza daneel_hu (#11872) üzenetére


Ringman
nagyúr

Értem, hogy origo, 888, m1 és hasonló szirszarok zavaróak, de a fentiek semmiben nem különböznek ezektől.

ez egész egyszerűen nem igaz.

(#11875) catroot


catroot
veterán

A cégnél 3-an vettük fel (sic!) a kínait tegnap.

Én 35 évesen tegnap le kellett, hogy pihenjek. Ma jobban érzem a karom, de most úgy érzem magam, mint aki lehet be fog lázasodni. Nem vagyok annyira toppon most sem.

32 éves kollégámnak mintha izomláz lenne a vállában, mást nem érez/érzett.

28 éves kolléganőm viszont már nem úszta meg ennyivel, hányt is délután az oltást követően.

Érdekesség, hogy én, illetve kolléganőm is átestünk cca. november végén a fertőzésen. Lehet ezért is erősebb az immunreakcónk. :F

32 éves kollégám elviekben nem kapta el és most nem is nagyon érezett semmit.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#11876) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

egy idő után muszáj "nyitni", haladni az élettel. nekem van egy olyan teóriám is, hogy aki túl sokáig zárja ki a külvilág variánsait, végül rosszabbul járhat. ha "mindig" csak a "következő" mutációt nyeled be, szépen alkalmazkodik a szervezet, ha kivársz öt mutációt a betonbunkeredben és úgy jössz ki a fényre, durván megborít. egyébként az összes többi tipikus felsőlégúti vírussal is így van ez.

ergo, oltás után nem biztos, hogy az a jó, ha egyáltalán nem találkozunk vele, sokáig...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#11877) nobela válasza Aryes (#11869) üzenetére


nobela
senior tag

Az én fiam is iskolás, valóban nagyjából nulla oktatásban részesül mióta nincs suli.

De még van apja, ez nem mondható el arról a velem egy korú ismerősömről aki nem élte túl és 3 pici gyereket hagyott félárván...

Fel kellene állítani egy fontossági sorrendet!

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#11878) Parci válasza catroot (#11875) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hevesebben reagál a szervezet, ha voltál már fertőzött :K

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#11879) S e t h válasza daneel_hu (#11872) üzenetére


S e t h
nagyúr

Szakmai anyag nem nagyon jelenik meg az általad preferált híroldalakon. Ha zavar, akkor ne ott keresd a hibát, hogy más oldalakon miért igen.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#11880) blakey


blakey
titán

2. bent. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#11881) fatal` válasza daneel_hu (#11870) üzenetére


fatal`
titán

"Egyénfüggő lesz ez, ahhoz képest, hogy az Ad5-re mondták, hogy 90%(?) immunizálva van ellene, szépen megcsapott."

Mi? :D Ilyet nem mondott senki. Kb. ~5% az immunizáció. Ha 90% immunizált lenne, akkor nem használnák vektornak. Igaz, az ad26-ra még ennél is kevesebb.

(#11882) Csatravi válasza fatal` (#11873) üzenetére


Csatravi
senior tag

Van akinek már két kártyája is van. Kapott egyet a fertőzésen átesett státusz miatt majd kapott egyet az első oltás után.

(#11883) daneel_hu válasza Ringman (#11874) üzenetére


daneel_hu
addikt

"ez egész egyszerűen nem igaz."

Akkor ezt megbeszéltük. :DD

(#11884) Madwe válasza Parci (#11876) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nosza megyek is s második adag astra után 3 héttel végignyalok mindent is amit látok ;]

[ Szerkesztve ]

(#11885) nobela válasza Csatravi (#11882) üzenetére


nobela
senior tag

Akkor ő már szuperNEMterjesztő :D

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#11886) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Napi új fertőzöttek száma: 1253 (az előző naphoz képest: -683)
Napi új halálos áldozatok száma: 183 (az előző naphoz képest: +7)
Kórházi ellátást igénylők száma: 6360 (az előző naphoz képest: -83)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 753 (az előző naphoz képest: -29)
Napi mintavételek száma: 11 389 (az előző naphoz képest: -5246)
Az első dózissal oltottak száma: 3 679 730 (az előző naphoz képest: +75 829)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 711 723 ( az előző naphoz képest + 46 656)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#11887) daneel_hu válasza S e t h (#11879) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Szakmai anyag nem nagyon jelenik meg az általad preferált híroldalakon. Ha zavar, akkor ne ott keresd a hibát, hogy más oldalakon miért igen."

Melyek ezek(?), mert nem írtam olyat, hogy x médiumon szoktam csüngeni...
A hozzászólás lényege az volt, hogy politikailag elfogultak az említett oldalak, se többet se kevesebbet nem állítottam.

(#11888) Coyot válasza daneel_hu (#11883) üzenetére


Coyot
őstag

Pedig az állításod egyszerűen nem igaz. Ha nem érted miért és nem olvastál bele párhuzamosan mindegyikbe, szerintem tedd meg. Ha pedig igen és nincs meg a különbség a hibát ne itt keresd.

De ha nagyon ráérek majd keresek neked adatokat is olyanokat, hogy miért az origo média bukja a pereket kilóra. De majd ha más nem teszi meg sorolom... jujj csak nehogy sorosan jöjjenek a linkek másoktól is ;]

Ugye nem mindegy hogy a politikai elfogultság miatt menynira torzítják az publikált adataikat pl. Ebben pedig erősen vezetnek az említett oldalak - rövid a póráz.

Mehetünka poltopikba vele asszem.

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#11889) Ringman válasza daneel_hu (#11883) üzenetére


Ringman
nagyúr

meg :DDD
meg nem is a topik témája

(#11890) Parci válasza blakey (#11880) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

:R

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#11891) daneel_hu válasza Parci (#11876) üzenetére


daneel_hu
addikt

+1

(#11892) Exodion válasza _ATi_1 (#11716) üzenetére


Exodion
aktív tag

Hat nalam nem irjak hogy melyiket sikerult benyelnem csak annyi szerepel hogy pozitiv es karanten. Ez a 10. napom eddig szerencsesen megusztam a komolyabb tunetek nelkul.
- 1-3.nap: torok kaparas
- 4. nap: fejfajas
- 5-6. nap: hurutos kohoges, vall/gerinc/derekfajdalom
- 7-10. nap: NATHA (10. napon szaglasvesztessel, 8. naptol ritka szaraz kohogessel)

Most itt jarok.

(#11893) Ringman válasza Sir Pocok (#11886) üzenetére


Ringman
nagyúr

Napi új halálos áldozatok száma: 183 (az előző naphoz képest: +7)
+
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 753 (az előző naphoz képest: -29)

hát ez így nem jó.

(#11894) Kékes525


Kékes525
félisten

Világbajnok vagyunk az 1 millió főre eső halálesetek számában. :((( Ez mindent elmond a védekezésünkről...

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#11895) Z.É.T. válasza daneel_hu (#11870) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Köszi a visszajelzéseket és a többieknek is! :R

(#11896) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

urak, az elmúlt napokban többször szóltam, hogy amikor éppen gépeled a kommentod az origo-index-politika szentháromságban, akkor gondold végig, hogy tényleg kötelező-e elmondanod, amit éppen elmondasz (segítség: nem).

hagyjuk már itt ezt a vonalat. lehet betenni telexes és origós linket is, ha amit állít, az valid. és tekerjük lejjebb bitte a hazudik a zorbán a járványról vonalat, szerintem igazából megegyezhetünk nemzeti minimumként abban, hogy igen, keleti diktatúrák színvonalán zajlik a "tájékoztatás" itthon, ami vérlázító és egyébként hátráltatja is az egyéni felelősség részét a dolognak. cserébe nem kell leírni ezt napont ötször.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#11897) bigdady válasza fatal` (#11873) üzenetére


bigdady
nagyúr

Helyes

(#11898) blakey válasza Parci (#11876) üzenetére


blakey
titán

A teória némileg helyes, szerintem is lassan el kell fogadni, hogy együtt kell élni ezzel. Élni kell az életünket egy kis csavarral, oda kell figyelni másokra, ha betegek vagyunk akkor ne menjünk közösségbe. A politikai kommunikációt csak óvatosan kezeljük, ne dőljünk be mindennek. A nyitás sok ember megélhetését teszi lehetővé, azért ugye azon azon az oldalon is vannak emberek. Engem nem zavar a nyitás de a felelőtlenség annál inkább. A politikai oldalt hagyjuk, azt itt nem szeretném kommentálni de az emberi oldal elkeserítő, nem fejvesztve kellene menni sörözni, "teraszozni".

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#11899) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

update: fémes íz a 14. sputnik napra elmúlt a ház úrnőjénél

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#11900) Ezekiell válasza Parci (#11876) üzenetére


Ezekiell
veterán

Ez idáig rendben is van, csak ugye perpill az a hivatalos kommunikáció, hogy oltás után azonnal, kb másnap mehetsz találkozni a vírussal, jó lesz meglásd. Hát nem lesz jó.

Ezt kellene megérteni, megértetni a népekkel.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.