Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10251) Krinyo válasza bigdady (#10237) üzenetére


Krinyo
senior tag

Pont azt a képet linkeltem...

(#10252) kw3v865 válasza blakey (#10249) üzenetére


kw3v865
senior tag

Annyi kínai vakcina jön, amennyit eredetileg is terveztek: 5 millió darab. Annyi változás történt, hogy hamarabb szállítják le ezt a mennyiséget. Tehát egyelőre nem rendeltünk többet.

(#10253) blakey válasza kw3v865 (#10252) üzenetére


blakey
titán

Nem is írtam, hogy több lenne, hanem azt írtam, hogy lesz bőven kínai, szóval most leginkább az lesz és nem a többi.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10254) Krinyo válasza blakey (#10249) üzenetére


Krinyo
senior tag

Annak aki kéri. Aki nem, annak lesz Pfizer, mert abból is jön folyamatosan.

(#10255) blakey válasza Krinyo (#10254) üzenetére


blakey
titán

Jön, de a legnagyobb része félre lesz téve a második dózisra. Írtam, hogy a doki mit írt a Pfizerrel kapcsolatban, ráadásul hetente 30 pácienst küldhet oltópontra. Mindegy, aki akar vár, valamit úgyis kap, ha mást nem akkor természetes módon lesz immunizálva. Minél tovább halogatjuk annál nagyobb az esélye, hogy elkapjuk ezt a sz@rt.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10256) Ringman


Ringman
nagyúr

államigazgatás:
- kétszer is rögzítették (szombaton és vasárnap) az adataimat a járványügynél (ami gyak. azokat az adatokat jelentette, amit a háziorvos is rögzített, kivéve a "kontaktkutatás" részt, ami alapból egy vicc, alap dolgokra nincs felkészítve a kérdőív, pl. hogy valaki kötetlen munkaidőben otthon dolgozik)
- kiderült, hogy a mintavételnél el lett írva születési év (tipikus gépelési hiba, de egyáltalán a háziorvos -> omsz -> labor folyamatnál miért kell gépelni?), de ezzel ők nem foglalkoznak, nem tudják jelenteni, én intézzem el az omsz-szel (wtf, én leszarom, a teszt pozitív, a többi hol érdekeljen, ők az államigazgatás, nem én), de lehet hogy ez lesz ráírva a védettségi kártyára, ami úgy lehet nem is lesz érvényes. :F
- a karantén app-ot végül másodjára tudtam regisztrálni (pedig az adatok stimmeltek), az lehet hogy még jónak számít.

(#10257) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

ma hívta a háziorvos asszonyt, hogy jó hír, mehet kínaira. mondtuk, hogy az oroszok megelőzték már a kínaiakat :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10258) NavySeal


NavySeal
senior tag

Sziasztok! Ma reggel megkaptam az AZ-t. Ha nem fog kiütni szerda este már sportolhatok szerintetek, vagy érdemes várni x napot?

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#10259) Sweet Lou 6 válasza OPiiPO (#10250) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

Nagyon jó, hogy ezzel foglalkoznak, viszont személyes véleményem, hogy nem kizárólag a covid tud ilyesmit okozni. Nekem egy rutin vizsgálat - keményítő terhelés - után romlott le annyira másfél éve az állapotom, hogy azóta sem javult érdemben. Orvosok részéről 10-ből 9-el az a tapasztalat, hogy elhajt a francba, majd jöjjek vissza kb ha haldoklom... Beírják diagnózisnak a szerv károsodását, de hogy miért történt és hogyan lehet kezelni, az már nem érdekes.

sweetlou6.wordpress.com

(#10261) bigdady válasza Krinyo (#10251) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ja bocs én úgy értem hogy éppen covidra pfizer nem átesettek.
Vagyis hogy bele gondolva végülis az ugyanaz, egyből csak egy oltás lesz betegség után (a második) :)

(#10262) bigdady válasza NavySeal (#10258) üzenetére


bigdady
nagyúr

Úgy tudom nem ajánlott 3 napig biztos de én 3 hetet vártam :)

(#10263) bigdady válasza Ringman (#10256) üzenetére


bigdady
nagyúr

Vedettsegi kártyán csak szig szám van így rendben leszel ;)

[ Szerkesztve ]

(#10264) Parci válasza NavySeal (#10258) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hova rohansz?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10265) Soma01


Soma01
veterán

Ha április 6-án kaptam az első Szputnyikot, akkor vajon a március 21-én vagy a március 31-én érkezett szállítmányból kaptam?

(#10266) Parci válasza bigdady (#10262) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az túlzás azért :), de az első napokban szerintem teljesen fölösleges erőltetni

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10267) Parci válasza Soma01 (#10265) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

miért fontos ez?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10268) bigdady válasza Parci (#10266) üzenetére


bigdady
nagyúr

Én rögbiztosra mentem (igazából kedvem se volt csak erre fogom) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10269) blakey válasza Soma01 (#10265) üzenetére


blakey
titán

Nem mindegy? Mindenképp megkapod a másodikat is. A múltheti szállítmány kiegészítése gy tűnik, hogy ma érkezik, tehát nagy valószínűséggel az eddigi összes első dózisnak megvan a párja.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10270) Madwe válasza NavySeal (#10258) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ha nem üt ki szerintem belefér, azért első napokbanóvatosan. Engem ápr.6 annyira kiütött az AZ hogy 1 hétig kényszerpihentem, utána kezdtem csak lassan visszatérni az edzésekhez...

(#10271) emvy válasza NavySeal (#10258) üzenetére


emvy
nagyúr

siman

while (!sleep) sheep++;

(#10272) catroot válasza Ringman (#10256) üzenetére


catroot
veterán

Ez kb. az a szitu, mint amikor anno kiraboltak és elkezdték körözni az irataimat, függetlenül attól, hogy a rendőrség felé 2x jelentettem, hogy a rablást követően meglettek - eldobták őket a környéken.

Évekkel később derült ki az okmányirodában, hogy körözés alatt van a jogsim, amikor mentem ügyet intézni (letettem B mellé a C kategóriát). Mázlim volt, hogy az ügyintézőm volt olyan rendes, hogy elintézte a rendőrséggel a dolgot, így nem kellett abba városba mennem személyesen (?!), ahol a bűncselekmény történt... mert máskülönben nem tudtam volna az érvényes jogsimat megújítani C-re...
Amikor a személyim lejárt, akkor is ez volt és az akkori ügyintéző - sajnos már más volt - azt mondta, hogy én menjek a rendőrségre. Hát inkább megvártam, pár hónapot míg lejár a körözött okmány érvényessége.

A lényeg, hogy vicc az, hogy a kedves állampolgár járogasson utána (ráadásul személyesen, wtf?!) a dolgoknak, amit az állami szervek b.lfaszkodása miatt nem tudnak egymás között elintézni. Eleve a rendőrség is megéri a pénzét, hogy akkor nem vette le a körözést, amikor jeleztük számokra, hogy megvannak az irataim.

Bocsánat, de ezt kiírtam magamból :D

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#10273) NavySeal válasza Parci (#10264) üzenetére


NavySeal
senior tag

nem rohanok, csak a közel 3 hét karantén után (vasárnap járt le) már szeretnék ismét edzeni. Persze, ha nem ajánlott akkor ki fogom várni, hisz az egészségem az első.

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#10274) NavySeal válasza Madwe (#10270) üzenetére


NavySeal
senior tag

Mondjuk a cégnél a németekkel lesz egy 4 órás workshop csütörtökön, ha esetleg kiütne és nem tudnék részt venni az lehetne egy pozitív hozadéka az AZ-nak :) ;]

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#10275) Parci válasza NavySeal (#10273) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

miért voltál karanténban?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10276) Soma01 válasza Parci (#10267) üzenetére


Soma01
veterán

Mert a 21. napon kellene megkapnom a második adagot és még elég kevés második körös oltás érkezett még az országba. Ma estig lesz kb. 525.000 db és kb. 800.000 db első körös Biztosan sorban mennek majd. A legutolsó 2 szállítmánnyal egyformán 250 - 250 ezer db első körös oltás érkezett. Azaz, ha a hamarabb (21-én) érkezett adagból kaptam, akkor valószínűleg nem lesz késés, mert 800-250=550. Kb ennyi második körös lesz ma este Magyarországon, amit kb. jövöhét elejére szabadítanak fel.

(#10277) Parci válasza emvy (#10271) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ne mondjunk már ilyeneket. igen, lehet "simán", de azért aki mondjuk ilyenkor 170+ pulzussal fut egy brutálisat, az - szerintem - hülye. :U

szóval "simán" helyett óvatosan, és én azt sem másnap erőltetném.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10278) Soma01 válasza blakey (#10269) üzenetére


Soma01
veterán

Multhéten érkezett második körös? Azt nem is láttam. Mennyi jött?

(#10279) fatal` válasza blakey (#10269) üzenetére


fatal`
titán

Még mindig hiányzik 40 ezer adag. És a szállítmányt ellenőrizni is kell.

250k első jött, a mai +100k-val pedig 210k második. Persze nem tudni, hogy az elsőből mennyit adtak be, lehet, hogy nem többet, mint, amire meglesz a második.

(#10280) emvy válasza Parci (#10277) üzenetére


emvy
nagyúr

¯\_(ツ)_/¯

nem lattam erre a pletykakon kivul olyan formalis orvosi javaslatot, ami szerint problema lenne a sporttal -- de nyilvan ez arra vonatkozik, ha teljesen jol vagy.

ha szarul vagy, akkor nyilvan nem kell eroltetni

while (!sleep) sheep++;

(#10281) fant0mi válasza NavySeal (#10258) üzenetére


fant0mi
addikt

Az en AZ sztorim. A beadas napjan a szajzsibbadason kivul nem volt tunetem, jol ereztem magam, be sem lazasodtam. A masnap szar volt, derekfajassal ebredtem a bal kezem kicsit bedagadt, az oramat is levettem, fejfajas, egesz nap hoemelkedesem volt, emiatt szar kedvem, delben es este egy paracetamolt vettem be, aludni tudtam. A harmadik es negyedik nap tunetmentesen, jokedvuen telt, viszont nappal is szundikaltam. Ma van az otodik nap, ma kisse faj a fejem, egyeb bajom nincs, de lehet ma is alszom egyet ebed utan, mas dolgom nincs, megtehetem. Holnap megyek dolgozni.
Az oltas helyen az izom a masodik-harmadik napon fajt, ha mozgattam, amugy nem erezni, nyomogatva most is erzekeny, de amugy semmi baj.

Ha megteheted, 3 napot pihenj. :)

[ Szerkesztve ]

(#10282) Kékes525 válasza NavySeal (#10258) üzenetére


Kékes525
félisten

3 napot minimum pihenj. Ha nincs tünet, akkor utána elkezdheted, de nem teljes erőbedobással, hanem csak szép finoman, fokozatosan.

-------------------------------------------------------------------------------------------

A régi motorosok ezt már tudják, de egy újszülöttnek minden vicc új: [Diagnózis- koronavírusos beteg otthoni ápolása, a nyitott gerincről, manuálterápiaról - Az első 12 perc]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#10283) blakey válasza fatal` (#10279) üzenetére


blakey
titán

A szállítmány nem feltétlenül egyezik a beadottal, úh. ennek fényében érdemes számolni. Amúgy tudtommal 30e az eltérés ha igaz, hogy nem 140e érkezett múlthéten hanem csak 120e. De mindegy, egy biztos, nekem írtak az oltóközponttól, hogy mikor és hányra menjek a másodikért.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10284) NavySeal válasza Parci (#10275) üzenetére


NavySeal
senior tag

Feleségem elkapta sajnos. Így a két gyerekkel (8 és 11 éves) bekerültünk természetesen mi is. Az a vicc az egészben, hogy 1 hetet köhögött itthon, majd a saját pénzből vett gyorsteszttel ment el a háziorvoshoz, ahol + lett. A karanténban töltött 1 hét után lett egy negatív gyorsteszt, majd egy pozitív PCR és még 10 napra hosszabbított a doki. (az egészről hivatalos rendelet nem jött)
Mi a gyerekekkel tünetmentesek maradtunk és ahogy tegnap is írtam az antitest gyorsteszttem negatív lett, a laborosra várok (kíváncsiságból csináltattam csak meg).

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#10285) Parci válasza emvy (#10280) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nézd, hacsak nem az olimpiára készülő versenykajakos vagy, akkor pont qrvára semmi sem azon az egy-két napon múlik. tehát az, hogy nem láttál egyértelmű bizonyítékot arra, hogy f.sság, nem jelenti azt, hogy okos dolog. :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10286) NavySeal válasza fant0mi (#10281) üzenetére


NavySeal
senior tag

Köszi, hogy megosztottad. :R
Valszeg a szerda esti edzést kihagyom és majd péntek este megyek csak, ha nem lesz semmi más.

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#10287) Parci válasza NavySeal (#10284) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ja értem. lehet sportolni igazából, én óvatosan kocogtam (nem másnap mondjuk, de én nem voltam így besózva), figyelve, hogy ne pörgessem túl magam (170+ pulzus helyett 150 körül).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10288) NavySeal válasza Kékes525 (#10282) üzenetére


NavySeal
senior tag

Köszi szépen! :R

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#10289) OPiiPO válasza Parci (#10285) üzenetére


OPiiPO
addikt

Én az első Sputnik után kihagytam egy hetet az edzéssel, habár minimális tüneteim voltak csak.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#10290) Soma01 válasza fatal` (#10279) üzenetére


Soma01
veterán

Én azt latom, hogy 1 225 600 db van összesen és ebből 802 800 db az első körös. Erre jön még ma este 100 000 db második körös. Szerinted miért 40 000 második körös hiányzik?

(#10291) blakey válasza Soma01 (#10278) üzenetére


blakey
titán

120e, legalábbis ennyit írtak, 140e lett volna. Nem tudom, hogy ebből mi igaz, viszont az az adag kerül ki a héten az oltópontokhoz, tehát bagy valószínűséggel abból kapsz te is meg én is. Szóval egyelőre 30e az eltérés, de ez nem jelenti azt, hogy annyiva több is lett beadva. Lehet, hogy az a 30e félre van téve.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10292) Soma01 válasza blakey (#10283) üzenetére


Soma01
veterán

Nekem még senki se szólt a jövő héten aktuális második oltásom miatt.

(#10293) fatal` válasza Soma01 (#10290) üzenetére


fatal`
titán

Az adott 250 ezres batchből hiányzik 40e, nem összesen.

A 802 ezerből 250e-t már is levonhatsz, mert azt még vizsgálják (az majd a következő kör). Ezek kerekített számok. Múlthéten pedig 110e vagy 120e jött 150e helyett ahhoz a 250e-s blokkhoz. Most jön még hozzá 100e, 30-40e hiányzik.

[ Szerkesztve ]

(#10294) blakey válasza Soma01 (#10292) üzenetére


blakey
titán

Itt egy múltheti táblázat, ehhez jön a mai 100e.

Nekem szóltak, mert ott ez volt a protokoll, tehát előre csak a dátumot adták meg és mondták, hogy írnak a pontos infókkal kapcsolatban, így is lett, pár napja jött a mail, hogy hányra menjek.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10295) Soma01 válasza fatal` (#10293) üzenetére


Soma01
veterán

Ha a 30 vagy 31-én érkezett első körös adagokat (250e) még nem kezdték eloltani, akkor rendben van. Ezt nem tudtam. Akkor ezek szerint a 21-én érkezettet (első köröseket) használták még csak fel. Ok.
Akkor kevesebb, mint 30 000 adag második körös hiányzik a ma estit is beleszámolva.

blakey!
Április 13-án, 120 000 db második körös jött, nem 140 000.

(#10296) blakey válasza Soma01 (#10295) üzenetére


blakey
titán

Ez a táblázat akkor készült amikor még 140e volt. Egyébként meg csak annyit tudunk amennyit közölnek, a biztos "odaát" van. Egyébként írtam, hogy 30e az eltérés, tudom, hogy végül 120e-ről írtak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10297) fatal` válasza Soma01 (#10295) üzenetére


fatal`
titán

Az a baj, hogy nem tudni, nincs adat. Fogalmunk sincs, hogy ki melyikből kapott. De a 30-án érkezettek átvizsgálása és szállítása is legalább 2 hét szerintem. Én pl. múlthér hétfőn kaptam az elsőt, valószínűleg még a huszonegyedikeiből.

(#10298) Parci válasza fatal` (#10297) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

miért akarjátok ezt tudni? szerintem semmi jelentősége :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10299) fatal` válasza Parci (#10298) üzenetére


fatal`
titán

A batchnek nincs. Kapok-e időben másodikat, annak van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.