Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54567) Komplikato


Komplikato
veterán

Sweet Home (Netflix Original, Koreai)
Bevallom, hogy tévedésből kezdtem el nézni a sorozatot, valószinüleg összekevertem egy másik koreai netflix filmmel, ami zombis. Itt elég hamar kiderűl, hogy nem zombis, csak tele van olyan szőrnyekkel amit pl. a Resident Evil játék készítői egy kemény buliban lerészegedve kitalálnának.
A CGI legtöbb helyen azért inkább elmegy mint jó, de annyira nem zavarja a sorozat élvezeti értékét. Nekem a fényképezés, operatőri munka tetszett, rátettek utólag a full digitális anyagra egy még elviselhető film graint, hogy ne legyen a kép műtő steril. Sztori kicsit olyna mint ha a Kabaneri of the Iron Fortress japán anime, meg az Attack the block angol horror vígjáték szerelem gyereke lenne. Aki nem bírja az ázsiai, főleg koreai és japán filmeket, az szerintem kerülje el, mert amiért szerethetőek vagy utálhatóak, az mind benne van ebben is.
Erős felütéssel indít a sorozat, egy Cha Hyun-soo nevezetű NEET srác készűl az öngyilkosságra, egy építési terület széllén álló félig lakatlan, láthatóan bontásra ítélt épületben. Egy szép nap arra ébred az egész ház, hogy az épűletből gyakorlatilag nem lehet kijutni, valaki valamiért teljesen lezárta azt. Később kapnak tájékoztatást a tévéből, ahol a miniszterelnök bejlenti, hogy egy új fertőzés okoz gondot, ezért a vesztegzár, de mindenki marhára meg lesz mentve.
Elég unalmas, ezerszer ellőt ötletnek hangzik, de pont attól élvezetes, mert semmi sem az aminek elsőre látszik. A történet kapott olyan befelyezést, amin lehet azért gondolkodni is és jó lehet végső lezárásnak, meg egy friss második szezon előkészítésének is.
Ja és ami még nekem tetszett benne. Jó ideje szokás filmsorozatokban a szereplők múltját bemutatni visszaemlékezések formájában. Ez néha teljesen elszúrja a sorozatok élvezhetőségét, van ahol komplet filler részek vannak ilyenekkel tele. Itt valahogy meg tudták oldani, hogy a motivációk és személyiségek alakulása pár másodperces bevillanásokból és pár elhangzó mondatból összeálljanak.
10/8

[ Szerkesztve ]

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.