Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #9100 üzenetére
Hát, azért kiváncsi lennék arra is, hogy vajon mi a tokiói központ hivatalos állásfoglalása - tekintve, hogy kb. 2 hónapja pont ők maguk nyilatkozták a CES-en, hogy a Pana továbbra is a plazmát tekinti fő platformnak, csak többet koncentrál az LCD-szegmensre is. Az LCD felé kénytelenek nyitni, eléggé elhanyagolták az utóbbi években, még most is elég tetemes a lemaradásuk, pont ezét fog megmaradni a plazma-üzletág, mivel abban meg jelenleg ők a vezetők, még ha csökkentek is az eladások - de mondom, várjuk meg az ez évibadatokat. Egyébként engem az sem zavarna, ha innentől csak felső-, illetve prémium kategóriás plazmákat gyártana a Pana.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nightshadow
veterán
a sok sügér, nem tudatos vásárló be is nyalja a marketinget.
Az emberek döntő többsége ugyanúgy szeretne tévét nézni, mint ahogyan a CRT-én tette, s lássuk be pont erre nem alkalmas a plazma. Ha csak a szűk környezetemet nézem, gyakorlatilag senki nem akar plazmát venni, mert nem hajlandó úgy tévét nézni, hogy közben stopperral kell mérni az időt, hogy hány perce van kint az adott csatorna logója, vagy a focimeccs eredményét jelző tábla, vagy hogy a logónak megfelelően zoomoljon. Tehát pont ezért erősnek érzem ezen embereknek a le sügérezését, mert épp ellenkezőleg ezek tudatos vásárlók, hiszen tudatosan kerülik e kényelmetlenséget, ami a plazmával jár.
Az meg egy nagyon szűk réteg, aki csak házimozira akarja használni, arra viszont tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #9102 üzenetére
Azt ne mondd már, hogy a tudatos vásárló emiatt dönt az LCD mellett. A nem tudatos vásárló pont leszarja, hogy van-e ghost a panelen, amiről azt sem tudja, hogy létezik. A legtöbb vásárló pont tenne erre, mert kb. maga alá csinálna, ha látná, hogy mit tud egy plazma az LCD-jéez képest azonos áron, ráadásul nagyobb méretben. Azért nem választ plazmát, amit már ezerszer kitárgyaltunk: az üzletben az LCD-nek megkapóbb képe, plusz a plazmákat tudatosan eldugják, sok helyen ki se rakják a multik, mert olcsóbb és sok esetben ők is tudják, hogy jobb is.
Get Moded!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
Ja, meg ugye ha annyira tudatos, akkor egy negatív plazma tulajdonság miatt felvállal többet az LCD oldalán? Szerintem ez ennyire nem általánosíható. De most mondjam azt, hogy az én környezetemben levők meg pont leszarták, hogy babusgatni kell, mert sokkal inkább a kategóriákkal jobb képminőség volt nekik fontos még a TV-adásoknál is? Akkor most 1:1? Egyébként sem az LCD-vásárlókat neveztem sügérnek, hanem a SmartTV opciók miaat elcsábulókat, nem mindegy!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
bármennyire is próbálok szigorúan tekinteni a TV nézési szokásainkra, akkor is az jön ki, hogy pont ugyanúgy tévézünk, mint amikor CRT készülékünk volt. Sokat megy a TV, és elég sokat kapcsolgatunk, de egyetlen egy alkalommal sem gondolkodtunk rajt, hogy ha valamelyik adón nekünk tetsző műsor volt, akkor azt nézhetjük-e 5 órán keresztül. Sosem zoomolunk, mert herótom van az eredeti képarány megváltoztatásától és attól is, ha levágnánk némi képtartalmat a nagyítással. (SD esetén a nagyítás miatti minőségromlásról nem is beszélve) Talán annyi "szerencsénk" van, hogy nincs olyan adó, amire mint fő és első számú műsorforrásként tekintenénk + RTL, TV2, ATV likvidálva
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz nightshadow #9104 üzenetére
itt teljesen feleslegesen koptatod a szádat, plazma topic
-
Ijk
nagyúr
válasz nightshadow #9104 üzenetére
Valaki kiad egy kisebb vagyont a készülékre és kereskedelmi csatornákat néz. Egyébként igazad van, a csőcselék igényei rajzolják a piacot, ők vannak fölényes többségben.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
junkpod
veterán
ha beleszólhatok, egyetlen egy ok van ami miatt LCD-t többen vesznek mint plazmát:
MARKETINGHa emlékeztek, annak idején amikor bejöttek az LCD-k (és ezzel új szereplők a lapos tv piacra) akkor kellet egy nyitó marketing hadjárat. Nos ez annyira váratlanul (és sokszor jogosan) ütötte pofán a plazma gyártókat, hogy a vásárlókba ezek mára bebetonozott tények lettek. Az más kérdés, hogy sokat fejlődött a plazma azóta, csak ez már nem élvez akkora marketing támogatást.
3-5 évvel ezelőtt még valóban igazak voltak a plazmára:
- hatalmas fogyasztás
- betontömb súlyú készülékek
- magas beégési hajlam
- 38-as falazótégla mélységű példányok
- kis méretben nem is volt (mondjuk ez most sincs, bár éppen tegnap láttam egy lakásban egy 30 valahány incses Pana plazmát, vicces látvány
- iszonyat drága volt (simán volt 400ezer egy 42"-es belépő szintű LG isAz, hogy ezek többségét mára elfelejthetjük, az már nem érdekli a marketing-agymosott vásárlókat.
Box's don't touch!
-
StLui
veterán
válasz junkpod #9112 üzenetére
Két helyen van a közelemben plazma, ez egyik soha többet nem fog venni, a másik meg letojja minek hívják, egész nap, értsd10-16 órát naponta, megy a minimax rajta, még nem is néztem be van-e égve a logo. Legtöbben akikkel beszéltem róla, esze ágában nem lenne plazmát venni a beégés miatt, nem másért, és én meg is értem. Szerintem sem járható út, hogy én vagyok a tárgyért, nem pedig az értem. Mi keveset nézünk tv műsort, de filmet is, heti 1-2 film. Én gondolkozom a plazmán. Csak nem tudom számít e nekem a képminőség, mikor teljesen megvagyok elégedve a samu a656 lcd-vel is. Szerintem csak azért venném meg, mert 50-es TV-t olcsóbban kapok plazmából.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
M_AND_Ms
veterán
válasz nightshadow #9113 üzenetére
Kinek? Várom a neveket!
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Ijk
nagyúr
válasz nightshadow #9111 üzenetére
Ez csak az én véleményem.
Másfelől nem a plazmatechnológiában kell keresni a hibát a kontrasztos logók miatt./人◕ ‿‿ ◕人\
-
M_AND_Ms
veterán
"én vagyok a tárgyért, nem pedig az értem."
Ez a tipikus mai fogyasztói hozzáállás mindenhez. Egy kicsit se tudjuk már elképzelni, hogy valamire vigyázni kell, valamiről gondoskodni kell. Mindig csak az "Én"!
Talán, még az autó az, ahol elfogadjuk, hogy áldoznunk kell rá időt, figyelmet és pénzt.
Persze elfogadom, hogy a mai világba nincs idő odafigyelni, de néha túlzásba visszük. Sőt egyenesen vérig vagyunk sértve, hogy gondoskodnunk kell tárgyinkról. Azokról a tárgyakról, amit sokan képesek vagyunk isteníteni (ez is korunk jellemzője). De közben áldozni érte nem nagyon akaródzik. (Pedig minden ősi vallásnak alapja, hogy a hívőnek áldozatot illik adnia, vagy bemutatnia)Én azt mondom, hogy akinek megterhelő az a kis figyelem, amit egy plazma megkövetel az tényleg ne vegyen azt! Isten ments, hogy megterhelje bármi is! A plazma figyelmet igényel cserébe képminőséget ad. Az lcd nem igényel figyelmet, ergo igénytelen. A képminőség is az.
Egy kis példa: minap kutyatulajdonosokkal beszélgettem, akik odáig vannak a kutyáikért, rajonganak értük. De amikor felmerül, hogy csipezés, ivartalanítás, kutyaiskola akkor már fel vannak háborodva. Hogy mit képzel bárki is, hogy őneki ilyesmit kelljen a kutyájára áldoznia. A mögöttes értelmet és célt nem értik. És nem fogják föl, hogy nekik és kellene valami áldozniuk a kedvencükért. (Na persze a cigire mindig jut! - Itt is csak az "Én")
-
M_AND_Ms
veterán
válasz nightshadow #9117 üzenetére
Egy makacsabb ghost volt némi hisztivel fűszerezve.
"Képernyővédő" Emlékszel? Pont a CRT technológia hozta létre a beégési hajlamosságával
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #9117 üzenetére
Igen, akiknek valószínűleg csak tartós ghost-juk alakult ki amiatt, mert nem tartották be a használati utasításban leírtakat. Szóval igen: user error. Második plazmámat koptatom, 5 éve használok plazmát, soha nem volt beégésem, pedig eleget megy a TV-adás is gazdagon. Aki tudja, hogy nem tud rá vigyázni, az ne vegye meg, ennyi! De a többségben levő LCD-k oka egyértelműen nem ez, hanem a marketing.
Get Moded!
-
StLui
veterán
válasz M_AND_Ms #9119 üzenetére
Olyasmiről beszélsz amire volt-van megoldás, crt, lcd csak a plazma az minél oda kell figyelni, közben az emberek nagy része háttér zörejnek használja a bekapcsolt tv-t.
Autókkal semmit nem kell csinálni, el kell vinni időszakos szervízbe, és igényednek megfelelő sűrűséggel lemosni. Modernebb autón már izzót is nehéz cserélni otthon. Vigyázni pl egy utcai cipőnél azt jelenti nem focizom benne, de nem azt, hogy 1000 méterenként szünetet tartok a gyaloglásban, mert vigyázok rá.
Mindezt úgy mondom, hogy én még jobban hajlok a plazma vásárlás felé mint az lcd-re.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
nightshadow
veterán
Olyasmiről beszélsz amire volt-van megoldás, crt, lcd csak a plazma az minél oda kell figyelni, közben az emberek nagy része háttér zörejnek használja a bekapcsolt tv-t.
Ez így van. Nekem is a férfi kollégákkal rendszeresen szóba kerülnek a tévék olyan szinten, hogy ki milyet szeretne, a többségük egyáltalán nem megszállott filmnéző meg tech követő, csak szeretnének egy tévét majd a CRT helyére. Mindegyik a beégésre hivatkozik, azért nem akar plazmát.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz nightshadow #9124 üzenetére
CRT is simán be tudott égni, mégse foglalkozott vele senki. Az OLED is simán be fog égni, meglátjuk, mit mondanak majd akkor, amikor a Samsung elkezdi százezerrel reklámozni...
A legjobb aláírás a héten
-
junkpod
veterán
válasz nightshadow #9113 üzenetére
azért ezt a pár emberes számot megnézném százalékban is. nekem ez a második plazmám, 2009 óta plazmát nézek filmre és tv műsorra is, sőt többségében tv műsorra! a régi tv-n semmi gond nem volt (Pana PY8P), de a mostani is jó még eddig (S30)
Én is azt vallom, hogy a tárgy van értem és nem fordítva. Agyatlan zoomot én sem használom: kapcsolójel esetén szélesvásznú, amúgy zoom1 (azaz kocka adást zoomolok csak).Persze, hogy itt is csak az panaszkodik akinek beégett, akinek jó az nem írogat...
Box's don't touch!
-
szonti
aktív tag
válasz nightshadow #9122 üzenetére
Sztem az is szempont a vásárlásban, h az emberek 90% azt se tudja mi a különbség a plazma és az LCD között. Csak annyit tud, h van lapos tv és kész. A megdöbbentő az, h én se tudtam, h ilyen különbségek vannak , csak mikor tvt akartam venni és utánaolvastam a témának.
Szóval sztem a legtöbb ember, bemegy a boltba, h lapos tvt venne, aztán az eladó mutatja az LCD-ket, mivel a kiállított tvk 90% LCD. -
DM-Fan
Topikgazda
Ha amúgy is csak háttérzörejként megy, akkor nem mindegy, hogy ki van-e zoom-olva, vagy sem?
Még egyszer leírom: a legtöbb tematikus HD-csatornát abszolút zoom nélkül nézem, semmi gond a logójukkal, sőt, a legtöbb játéknál sem okoznak gondot a HUD-ok sem. Szerencsére nálam zömében pont azon csatornák logója a problémás, amiket abszolút nem nézek, mert igénytelennek tartom a kínálatukat.
Amúgy szonti kolléga írta le előttem a valódi okot, amire én is utaltam eddig - marketing. Amikor eleve Samsung pólós eladó jön oda a MM-ban, ahol 10 TV-ből egyébként is 1 plazma van, akkor sanszos, hogy nem fog plazmát ajánlani.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz nightshadow #9124 üzenetére
én erről a mondatról beszéltem:
"én vagyok a tárgyért, nem pedig az értem."
Nem arról, hogy valaki a neki legmegfelelőbb dolgot választja. Történetesen lcd-t, mert nem akar foglalkozni a beégés megelőzés minimális odafigyelésével. tehát megvan neki a megoldás az elvárásaira. Megjegyzem, ha nem égne be (márpedig megint leírom: kis odafigyeléssel nem ég be), akkor is lcd venne a többség ez tuti.Amúgy, ahol napi 16 órában megy egy adó, ott más probléma is van. Nem kell felháborodni senkinek sem, nekem is van gyermekem, ő is szereti a Minimaxot, Disney Channelt, X-fakort és társait! Engedem is neki nézni. No de nem napi 10-12, ne adj isten 16 órában. Mert ha mondjuk, mégiscsak tv-zés a program, sokszor mellé ülök és én választom ki neki a néznivalót, ami nem feltétlen egy célzott gyermekműsor.
De akár elmehet olvasni, rajzolni, a barátnőjéhez, vagy beszállhat valami ház körüli tevékenységbe esetleg, beszélgethetünk csak úgy, a világ dolgairól.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
< CyberBob >
őstag
válasz M_AND_Ms #9120 üzenetére
Azért a crt elég ellenálló. A képcsöves tv sarkában kb. 3 éve kint van a MPC-HC idő kiírása és semmi nyoma. Az ugyan csak csöves Sony monitoron sem sikerült beégetni semmit pedig egy percet sem ment rajta képernyővédő. Ebből is látszik, hogy hiába van foszfor mindkét megoldásban semmi közük egymáshoz.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
StLui
veterán
válasz M_AND_Ms #9129 üzenetére
Nekiállsz gyereknevelési tanácsokat osztogatni, ott ahol nem ez a téma, de azért válaszolok: Senki nem nézi a tv-t, nem ülnek ott a gyerekek, ne kérdezd minek megy, biztos szeretik a mesék zenéjét. Rokon, voltunk ott több órát nem egyszer, senki nem nézte akkor sem, de ment.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
< CyberBob >
őstag
Ennyit arról, hogy kiszáll a plazma gyártásból a Panasonic: 145 hüvelykes, 8K felbontású plazmát mutatott be a Panasonic
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
M_AND_Ms
veterán
Olvass már úgy is, hogy megérted mit írtam! Juss el a szavakon túl a mondat értelméig!
Ha sikerült, akkor nem kell magyaráznom. Ha meg nem, akkor meg kár.Amúgy saját véleményt írtam, egy általános jelenségről legfeljebb nem értesz vele egyet. Nem voltál benne sehogyan se megszólítva és semmi sem utalt rád.
-
StLui
veterán
válasz M_AND_Ms #9133 üzenetére
"értsd 10-16 órát naponta, megy a minimax rajta"
"Amúgy, ahol napi 16 órában megy egy adó, ott más probléma is van....
ő is szereti a Minimaxot, ... No de nem napi 10-12, ne adj isten 16 órában"
Én kérek elnézést hogy megfordult a fejemben, hogy erre célzol, és nyilván valami nagyon mély gondolatot is meg kéne értenem a magasröptű szavaid, sőt, mondataid mögött, de ez meghaladja képességeim[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz janos666 #9041 üzenetére
Köszönöm a részletes választ! Egyszerűen azt hittem az 1.4-es HDMI szabvány miatt nem implementálható, azért eléggé csalódás.
Napokban voltam a Panashopban és megnéztem a GT50-et. Az egyik demo elején volt egy nVidia 3D reklám. Van esetleg valami ilyen irányú törekvés? Sajnos nem találtam semmit az nVidia idevágó oldalán sem.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
-
janos666
nagyúr
válasz M@trixfan #9135 üzenetére
Sőt, a HDMI szabvány lehetőséget ad dual-link üzemmódra, így ha csak ezen múlna (az akarat meglenne minden oldalról, csak a HDMI szabvány hátráltatná őket), akkor tehetnének egy dual-link HDMI konnektort is a 3D TV-kre (vagy ha nem lenne ilyen, de tényleg szeretnék, akár HDMI szabványon kívül is megoldhatnák úgy, hogy befognak két darab hagyományos single-link konnektort és egyik kábelem a bal, másikon a jobb szem képe megy).
Szerintem még a TWIMTBP kampány fénykorában sem lett volna elég mersze az nVidia-nak, hogy majd ő ráveszi a nevesebb TV gyártókat, hogy a minimálisan szükségestől gyorsabb átvitelre is képes HDMI chipeket használjanak és normálisan támogassák az 1080p60 3D módot.
Az a logó inkább azért van ott, mert az nVidia kínál 3D támogatást filmezéshez (1080p24) is. Vagy hát persze bármikor játszhatsz 720p60 3D-ben a 3D TV-den is...
Az igazsághoz hozzátartozik még az is, hogy a VGA-k is csak a legújabb generáció (Radeon HD7xxx, GTX6xx) óta kapnak 340Mhz-es HDMI kimeneteket. (Ami ugyan nem jelenti azt, hogy a dual-link DVI-ből elméletben ne jöhetett volna ki eddig is 3 olyan sáv, amit a dual-link DVI-D szabvány egyáltalán nem limitál, azok futhat amennyit csak bírnak az eszközök és a kábel, csak mégsem olyan szép megoldás, simán bele lehet kötni ha valaki kötözködni akar, hogy a passzív DVI-HDMI adapter analógiájára ez nem igazi HDMI, a kártya nem tudja, téma lezárva...)
Nagyon kevesen vagyunk, akik PC-s játékra is használják a TV-t, még kevesebb, akinek ki tudna tolni stabil 120fps a gépe 1080p-s képkockákból.
Ha például megkérdeznéd itt, hogy szabad-e egy plazmát PC monitornak használni, akkor kb. csak én mondanám, hogy nyugodtan, de addigra befutna 6 hsz, hogy eszedbe se jusson, mert beég. LCD TV monitorként történő használatának pedig nem sok értelmét látom, mert nem nyújtanak többet, sőt, sokszor kevesebbet, mint az LCD monitorok (amikből fél-profi megoldásokat kapsz egy kis képátlós és amúgy LCD-k közt vacak TV áráért).Szóval én abban reménykedem, hogy mihamarabb jönnek a next-gen játékkonzolok, amik kapnak fullos HDMI kimeneteket és kezdetben bírják majd a játékokat 1080p120-ban futtani 2x60Hz-es 3D-hez és akkor majd talán megmozdulnak a TV gyártók is.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
tpeter77
addikt
Sziasztok!
150 körül keresnék 50U30-at
Ma körbeérdeklődtem 50U30 terén, a MM-ban 170ezer, a madaras áruházban 179 ezer, és itt lehet pluszban vásárolni 2-3 év garanciát.
Az árgépen egy boltban( AV Land) 149 ezer...a baj csak az hogy ott 2 év garival árulják, és nem is lehet a garanciát meghosszabbítani....
Felhivtam a Pana shop-ot ott náluk is lehet garit bőviteni, de ott is nagyon drága 170 körül van azt hiszem. az hogy lehet hogy a viszonteladóknál az egyiknál lehet hosszbb garit venni, a másiknál nem? A Panánál azt mondták hogy ők máshonnan szerik be valószinű....
Olyan boltot keressek akik a magyar panán keresztül szerzik be, de ott is gondolom drágább lesz, mint akik esetleg egyenesen külföldről?
Tudtok olyan boltot ajánlani, ahol 170 alatt kapható ez a model és meg lehet hosszabbítani a garit 2-3 évvel?Köszi, Péter
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz tpeter77 #9141 üzenetére
Aki a Panán keresztül szerzi be, ott többnyire annyiba is fog kerülni, mint a Pana-nál. Akkor szokott olcsóbb lenni a multiknál, ha akcióba teszik. Aki annál olcsóbban adja, az többnyire külföldről hozza be, megkerülve a Panát, ezért az ilyen termékeken mindig csak az alapgarancia van (rossz esetben még az sem mindig). Emlékeim szerint volt is már 3 éves garanciával 150 eFt körül akcióban az 50U30, talán valamelyik Euronics-ban. Nézd meg itt a hivatalos viszonteladókat és hívogasd végig őket, hogy van-e náluk akcióban 50U30, alapból kiterjesztett, vagy kiterjeszthető garanciával. Szerintem amúgy a 170 eFt-ot is vastagon megéri 3 év garanciával.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz junkpod #9137 üzenetére
"szerinted ilyenkor a rögzített (mpeg2?) fájlokat másolja átkódolás nélkül a DVD-nek megfelelő mappaszerkezetbe vagy átkódolást is végez?"
Berendezi a szokásos AUDIO_TS, VIDEO_TS mappába, plusz ha menüt csinálsz neki (faterom Pioneer DVD-felvevőjével lehet grafikus menüt szerkeszteni), akkor azt is belecsapja. Az mpeg2-n szerintem nem végez semmilyen módosítást, vagy konvertálást (fájlnévileg maximum), hisz lényegében a DVD is mpeg2 formátum.
"és kiegészítem azzal a kérdéssel, hogy nomrális, hogy egy írható DVD-re kb 1 órás tv anyag rögzíthető?"
Igen, ahogy előttem is megválaszolták: abszolút felvételi mód és beállításfüggő a dolog. Az említett Pioneer-felvevőn nemcsak a felsorolt felvételi módok (XP, SP, stb.) választhatók, hanem egy csúszkával konkrét Mbit/s érték is beállítható fixen, vagy választható adott minőségű variabled bitrate is, ez abszolút felvevőtől függ, nézd meg a készüléked használati útmutatóját!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
t-bali3
senior tag
válasz nightshadow #9096 üzenetére
Szigorú Magánvélemény:
Ha belegondolunk abba, hogy a TV üzletág masszívan veszteséges a Panasonicnál és a fő hangsúly a plazma technológián volt idáig, akkor nem nehéz azt kitalálni, hogy valamin változtatni kell ahhoz hogy kijöjjenek az adósságspirálból.
Itt szerintem két megoldás jöhet képbe (egyik nem zárja ki a másikat):1. Az LED TV-ken a versenytársak profitot érnek el, így az egy jó irány, ráadásul a nép viszi, mint a cukrot (ez kell is, mert kevés darabszám kis profitot hoz)
Ráadásul ha jól olvastam (itt) a panelt nem gyártja, hanem vásárolja, így különösebb (fejlesztési) beruházások nélkül szerencsét próbálhat a piacon. (ezt vélhetően már megtette és miután jónak tűnt, most nagyobb hangsúlyt fektet rá)2. A plazma üzletág teljes átvilágítása és racionalizálása elengedhetetlen (olcsó alacsony profitot hozó Tv-k kivezetése, modellpaletta átgondolása -> felszabadult kapacitások kihasználása/megszüntetése -> gyárbezárások vagy LCD gyártásra átállás)
Emellett kényes kérdés az árazás: hosszú távon nem lehet fenntartani azt a szokást, hogy fél évvel a megjelenés után már a 1/3-át vagy még többet elbukta az kezdőárának...így elfogy a profit.Ráadásul van egy olyan érzésem, hogy a tavalyi évre különösen elszámolta a keresletet a gyár, nemhiába hajigálják szinte bagóért a tavalyi modelleket.
Szerintem az idei évtől kezdve, de legkésőbb 2013-tól nem lesz ekkora mértékű áresés az év során, persze már most jobb ár-érték arányú modellek vannak/lesznek. Pl. az ST50 már most is egész jó vétel, ha kevesebbet esik az ára, mint tavaly már akkor is bomba lesz belőleEzek fényében érthető miért is számolnak kevesebb értékesített plazma tv-vel 2012-re. De ez lehet az alapja annak, hogy ne legyen veszteséges, így remélem nem kell aggódnunk a Pana miatt.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz t-bali3 #9145 üzenetére
A gondolatmeneteddel csak az a probléma, hogy a TV-gyártás az összes gyártónál veszteséges (legyen az akár LCD, akár plazma), akár maga gyártja a panelt, akár nem. A Panasonic eléggé rossz irányba próbálkozna kikerülni a bajból, ha egy olyan üzletággal próbálkozna kimászni a veszteségességből (LCD), amivel a többi gyártó is küszködik, ráadásul úgy, hogy a többi gyártó jóval előrébb tart LCD-gyártásban, több tapasztalatuk van és van egy bejáratott piacuk, vevőkörük. Szerintem ezt a Pana is érzi, mindössze annyi lehet a céljuk, hogy kicsit nagyobb szeletet szeljenek maguknak az LCD-szegmensből is, tipikusan a több lábon állás stratégiáját követik, illetve a már egyébként is meglévő másik lábat erősítik. Szerintem szó sincs arról, hogy ki akarnának vezetni technológiákat, ezt is mutatja a CES-en tett nyilatkozatuk, miszerint továbbra is a plazma lesz a fő platformjuk, mivel eddig is erre koncentráltak és ez az, amiben egyértelműen ők a legjobbak.
"Emellett kényes kérdés az árazás: hosszú távon nem lehet fenntartani azt a szokást, hogy fél évvel a megjelenés után már a 1/3-át vagy még többet elbukta az kezdőárának...így elfogy a profit."
Valóban érdemes lehet megpróbálkozni egy kiegyensúlyozottabb árazással és eleve alacsonyabb áron nyitni, majd kevesebbet engedni, de ennek megvannak a veszélyei is: van egy elég széles réteg, akinek nem számít az ár és az újdonságokra azonnal lecsapnak. Kérdés, hogy ezek kiesését lehet-e ellenpontozni az alacsonyabb kezdőárral beeső plusz vásárlókkal. Ennek hatása azonban nem vizsgálható ilyen vegytisztán, mert ebbe aztán beleszólnak a konkurens gyártók aktuális termékei és azok árazása, a gazdasági folyamatok, pénzügyi válságok és lásd a tavalyi történéseket: a természeti katasztrófák is.
Nehéz ügy ez, jelen pillanatban egyértelműen az látszik, hogy nem a plazmagyártás van válságban, hanem a japán gyártók úgy unblokk - meg lehet nézni a Sony, a Toshiba mutatóit, mindegyik katasztrofális. Nagyon odatett nekik a tavalyi év, azóta sem tudtak talpra állni, de ugyanez az oka a mai napig horrorisztikus HDD-áraknak is - pont a duplájába kerül ma egy 2 TB-os HDD, mint egy évvel ezelőtt (vagy akár még tavaly szeptemberben is), de volt ennél durvább is a helyzet október-november környékén.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Hsanyika1
senior tag
szerintem a pana reklám terén elvan maradva samu és lg mellett! emberek agya rá van állva a samu és lg led lcdre
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Hsanyika1 #9147 üzenetére
Egyértelműen jóval gyengébb a Panasonic marketingje, a Samsung és LG reklámok eléggé gyakoriak, Panasonic TV-reklámra viszont nem is igazán emlékszem az utóbbi évekből a magyar médiában. De ugyanez figyelhető meg a multiknál is: a plazmák eleve hátrányból indulnak, kvázi el vannak dugva az eladótérben még annak ellenére is, hogy az eladótérben nem is igazán érvényesül az előnyük a laikus szem számára. Mondjuk az árcédula miatt nem csodálom, hogy eldugják: ki venné meg a 40"-os LED-LCD-t 300 eFt-ért, amikor 250 eFt-ért ott van az 50"-os plazma (sőt, már akár 160 eFt-ért is), ami képminőséget tekintve is nagy eséllyel lemossa az előbbit, ráadásul kevesebb a jutalék is utána. Nem csoda, hogy dugdossák/ki sem állítják.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Hsanyika1 #9149 üzenetére
Pedig többre mennének a marketinggel: az emberek döntő hányada totál laikus ebben a témában (egyszerűen nem igazodik el a sok terminus technikus és a rohadt sok termék között) és azt veszi, amit rátukmálnak. Pláne, hogy a plazma előnye tényleg nem is az eladótérben érvényesül.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest