Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2501) shev7 válasza balees (#2496) üzenetére


shev7
veterán

odemujrainditas volt mar?

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#2502) netboy


netboy
senior tag

Csak egy gyors kérdés ADSL-el kapcsolatban...
A helyi kapcsolatot mire állítjátok be dinamikus vagy fix ip-re?
Logikus a dinamikus de akkor tököl a win indításakkor, hogy nem kap ip-t, a nethez kapcsolodva meg amugy sem a hálózatikártya kapja az ip-t hanem az adsl kapcsolat.

(#2503) sss


sss
senior tag

Hello!
Olyan gondom lenne, h routerrel osztják nekem a netet, gondolom mac alapján. Ki lett cserélve a gép amin netezni szoktam, és átírtam az új gép hálókártyájának a network adress-ét a régi hálókártyáéra, és most mégesem müxik a net. Vmi ötlet esetleg?

(#2504) I_Am válasza sss (#2503) üzenetére


I_Am
veterán

DHCP kérés automatikus (tehát a router DHCP-zik) vagy static ip van beállitva a hálózaton? Routernél mac alapján ritkán osztanak netet.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#2505) Brian_GT válasza netboy (#2502) üzenetére


Brian_GT
őstag

Szia!!

Nos hát végülis én szerintem ez teljesen mindegy ha a géped Iőjéről beszélünk mivel a fix Ip arra jó ha te például sokat játszol neten vagy haverokkal ilyesmi és akkor nem változik az IP-d....
Viszont nem tudom pontosan jól mondani neked mivel nem tudom router mögül netezel e mert ott teljesen mindegy hogy fix vagy dinamikus mivel kapsz egy belső IP-t a routertől ez végülis teljesen mindegy neked max akkor kell ha rádakarna kapcsolódni vki játék miatt de ott meg úgy is a WAN IP számít.

ha meg nincs routered akkor igen azért piszkál mindig a windows hogy nem talál netkapcsolatot mivel ott mikor te rendesen úgymond ,,tárcsázol'' ,,felkapcsolódsz'' akkor a net modemen át csatlakozol és ott mindig a frissítések miatt új IP-t kapsz. ( ez routernl a WAN IP változása ).
Azért nem találja a netkapcsolatot mert sokkal gyakrabban frissít a net router nélkül mint routerrel és ha te beállítasz egy fix IP-t akkor azon át akar kapcsolódni a modem de hát neked nincs fix IP-s neted mivel azt külön havi elég kemény összegekért kell kérni az internet szolgáltatódtól ha olyat akarsz.
Ezért kell automatikus IP és DNS cím lekéerrést hagyni úgy ahogy van hogy mindig az új frissített IPt kapja meg a gép a modemtől.

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#2506) Brian_GT válasza sss (#2503) üzenetére


Brian_GT
őstag

Routernél ritkán használnak Mac alapú beállítást... igaz mostani új hírek alapján a t-onléine szarakszik vmit hogy a routereseket ledobálja folyamat és vacakolni kell mac beálíltással, hogy ne dobálja le a szolgáltató a klienseket...dee ezt nem tapasztaltam én még havernál sem tehát ebbe nem mennék bele...nem ismerem eme módot.

Lényeg, hogy ha egyszer a routert beállítjátok akkor az folyamatos kapcsolatot ad a modemtől tehát ugye nem kell külön kapcsolódni gépenként egyből neten van a router neked csak IE vagy más progit kell indítani és voálá van net.
Ez a beállítás független hány gép van rákötve a routerre ha 1 gépen át beállítod a routert utánna te bárhány gépet kötsz rá az már mindegy hisz a router már bevan lőve.
Tehát neked ott nem kell semmilyen IPt megadno meg DNS címeket.
Egyszerűen hagyd automatikus IPn és DNS lekérésen és csak nyomsz egy netprogit ( IE, Firefox..stb ) és már van is neted.
Persze lehet a routerrel van vmi azért nincs neted...utűánna kéne nézni, hogy biztos jó e router beálítása bár ha többi gépen van net akkor ott is kell.

[Szerkesztve]

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#2507) I_Am válasza netboy (#2502) üzenetére


I_Am
veterán

Nem azért tököl, mert nem kap ip-t hanem a helyi hálózaton keresgél elsőnek a win és amig nem talál semmit (egy perc köbö) addig tartja a gépet.

Automatikus ip és dns kérés, az alternatívban meg helyi hálós ip cím és nem fog tökölni.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#2508) sss válasza I_Am (#2504) üzenetére


sss
senior tag

Automatikusra van beállítva ip nálam. A router wireless, ezért kértek tőlem mac-et, mert az alapján kell engedélyezni tán.

(#2509) I_Am válasza sss (#2508) üzenetére


I_Am
veterán

Jahogy wireless. Wep, password rendben?

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#2510) sss válasza I_Am (#2509) üzenetére


sss
senior tag

Igazából wireless (is), de én kábellel csatlakozom :) , csak gondolom biztonsági okokból kell beállítani h melyik hálókártyáknak osszon netet.

Meg valaki felvilágosítana h mi a mac adress,a network adress, és a phisical adress közötti különbség?

[Szerkesztve]

(#2511) balees válasza shev7 (#2501) üzenetére


balees
tag

Volt, már próbáltam a modem-router-gép indítási sorrendet is.
Nekem már nincs ötletem! :O

(#2512) netboy válasza Brian_GT (#2505) üzenetére


netboy
senior tag

köszi a segítséget.

(#2513) netboy válasza I_Am (#2507) üzenetére


netboy
senior tag

hát igen keresgél de hiába....
ez az alternatív beállítás amugy mi célt szolgál?

[Szerkesztve]

(#2514) sss


sss
senior tag

Köszi a helpet mindenkinek, most megy már. Egy hálózati varázsló megoldotta a dolgot. :)
De eddig is minden jól be volt állítva,szal nem értem én ezt,de mindegy.

(#2515) I_Am válasza sss (#2514) üzenetére


I_Am
veterán

Akkor az új gépnek kellett a hálózatra rátalálnia. :)

netboy: azt, hogy ne keresgéljen felesleges hálózatokat, hanem ránézzen egy helyire (még ha nincs is) és azonnal látssa, hogy jelenleg nincs hálózaton és ne tököljön többet.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#2516) balees


balees
tag

Kipróbáltam egy SMC routert, avval tökéletesen jól megy!
Milyen tapasztalataitok vannak az Edimaxról?

(#2517) Brian_GT válasza balees (#2516) üzenetére


Brian_GT
őstag

Hát én egyszer kerültem közelebbi kapcsolatba egy Edimax routerrel egy net kapcsolat erejéig.
Netet kellett beállítani rajta meg a wireless kapcsolatot is hogy jelszavas legyen meg stb stb.
Hát mit mondjak..szenvedhettem vele eleget..nem találtam soha a menüben amit kerestem.. nem volt rendesen kialakítva értelemszerűen és ezért órákat kellett keresni mire... jééé ezt ide rakták itt nem is kerestem ''dolog volt.
Most lehet az volt egy gagyi típus ami épp hozzám került de én nekem is SMC routerem van és volt is és sztem jó ideig lesz is...nem mondom, hogy egy tökéletes darab mert mellette ott a Linksys és a többi top márka dee sztem annak aki netezni akar meg otthoni hálót csinálni mellé annak tökéletesen jó mert egyszerű beállítani és jó.

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#2518) k.t.a.


k.t.a.
senior tag

Hali!

Ha valaki tud segítsen. Van egy asztali gép meg egy mobil teló, amin van wifi és WindowsMobile2003SE. Hogyan tudok fájlokat átmásolni a telóról a gépre? A kapcsolat az oké, mert látják egymást. Tűzfal nincs beállítva. Mindkét gépről tudok netezni, de egymás között nem tudok másolgatni. Ha USB-n keresztül kötöm össze őket a teló adatkábelével akkor minden oké, és az activesync progival tudok mindent csinálni, illetve az intézőben is ott van a telcsi a mobil eszközök között, de wifi-n keresztül nem müxik a progi. Sima, két gép közötti hálózatban meg nem látják egymást (intézőben), csak a kapcsolat él. A telón nem tudok megosztani semmit, és az intézőjében nincs hálózati helyek sem. Help pls.

(#2519) FRankie27


FRankie27
csendes tag

Sziasztok.

A következő a problémám:
XP SP2, PC és Xbox között szeretnék kapcsolatot teremteni. Addig szép és jó minden, hogy rá tudok ftp-zni a boxra, látja simán, ha multizni akarok neten (XBconnect) simán megy (tehát a box is tud kommunikálni a pc-vel). A gondok az Xbox Media Centernél kezdődnek... Aki nem tudná, annak leírom ezzel pl tudsz zenét, filmet streamelni pc-ről. Ment ez is egyébként, de streamelés közben kikapcsoltam a pc-t. Innentől kezdve a ''munkacsoport nem elérhető'' hibaüzenetet kapom. És valóban, hiába nézem a hálózati helyeknél, nem látom a megosztásaimat, a teljes hálózat/microsoft win hálózat/munkacsoporton belül nem látom a gépem...

Ha valakinek lenne valmi okos ötlete, megköszönném. Én már amit tudok megtettem, de egyszerűen nem kerülök be a saját munkacsoportomba... :((

Köszönöm, és üdv, FRankie.

(#2520) Tituszazeb


Tituszazeb
tag

Sziasztok !
2 gép közt szeretném megosztani a netet routerrel! Pontosan mire lesz szükségem (kábelek...stb)? Kérlek írjátok le azoknak a cuccoknak a listáját amit be kell szerznem a megosztáshoz! Egy megbízható router márkát is ajánlhatnátok! (annyi már lejött, h az Edimax nem jó)
Előre is köszi mindenkinek a segítséget!

Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)

(#2521) rdi válasza Tituszazeb (#2520) üzenetére


rdi
veterán

[link]

Fej! Tor! Potroh!

(#2522) Brian_GT válasza Tituszazeb (#2520) üzenetére


Brian_GT
őstag

Szia.... UTP kábel..mérd le, hogy mekkora kell és azt vedd meg...jó router..megbízható : SMC 7004VBR v2

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#2523) Brian_GT válasza Tituszazeb (#2520) üzenetére


Brian_GT
őstag

jah és javallott vmi jobb minőségű tehát jóval drágább UTp kábel a modem és a router közé hisz az viszi a tényleges netet a routernek...ezt megúszod jó árban mivel ebből nagyon rövid kell hisz csak a routerig kell elérnie...

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#2524) I_Am válasza Brian_GT (#2523) üzenetére


I_Am
veterán

Dehogy kell olyan húdedrága. Sima mezei Cat5E kábel elég. Sőt a modemhez adnak mindig egy kábelt is. :)

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#2525) balees válasza Tituszazeb (#2520) üzenetére


balees
tag

Hello!

Ma vettem egy SMC 7004VBR-t, tökéletesen működik. Nem szaroznám le az Edimaxot, nekem egyszerűen nem jött be, az is lehet hogy nem tudtam jól beállítani.
Ha megvetted a cuccokat, elvileg már nagyon egyszerű lesz beüzemelni a routert, a setup 3 pontból áll, nagyon gyorsan megvan!

(#2526) gaben


gaben
aktív tag

Apache 2.2.4. webszervert telepítettem,a localhoston elérhető a lap,de a külvilág nem tudja elérni.Router van a hálózatban, TP-LINK R460,próbáltam beállítani a portfowward-ot,de nem akar menni....Van valakinek tapaszatalata vagy tanácsa hogy milehet a gond?
Esetleg ilyen routerrrel tapaszatalatok?

(#2527) shev7 válasza gaben (#2526) üzenetére


shev7
veterán

melyik szolgaltato? milyen ipcimet kap a router a szolgaltatol? hogyan allitottad be eddig a portforwardot?

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#2528) gaben válasza shev7 (#2527) üzenetére


gaben
aktív tag

A virtualservers menü alatt a következő beállítási lehetőségek vannak(és az általam beállítottak):
Service port: 80
IP adress : a gépem címe
Protocol: ALL (TCP vagy UDP közül lehetne választani,tehát mindkettő)
Status: Enabled
Common service port:Ezt szavadon hagytam(választási lehetőségek: DNS,FTP,GOPHER,HTTP,NNTP,POP3SMTP,PPTP,SOCK,TELNET)
Ha DNS-t kiválasztom,akkor service portnak 53-at rakja be,de 53-80 formában is lehet portot állítani.
Dmz-re és UPNP-re nem állítottam semmit.Póbáltam úgy is ,hogy 80-as port,common service port http,de nem megy.Localhost-on elérhető a weblap,de a beregelt myip-s címmel nem.
Apache konfigjában a telepítés óta csak az admin mail címét raktam be,mert za valamiért hiányzott.
a router dhcp-n osztja a gép címeket,de mindig ugyanazt,szóval mondhatjuk hogy fix.A net szolgáltató nem fix ip-s.

[Szerkesztve]

(#2529) shev7 válasza gaben (#2528) üzenetére


shev7
veterán

a regisztralt myip-s cimet tudod pingelni? arra a cimre oldja fel amit a szolgaltato oszt a routernak?

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#2530) Tituszazeb


Tituszazeb
tag

Köszi mindenkinek a segítséget!

Tehát a modemtől a routerig kell az UTP kábel, és a routertől hálózatba kapcsolandó gépig milyen kábel kell??? (gondolom mezei adsl kábel, de nem vok biztos).
Előre is köszönöm a segítséget.

Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)

(#2531) shev7 válasza Tituszazeb (#2530) üzenetére


shev7
veterán

oda is utp kabel kell...

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#2532) gaben válasza shev7 (#2529) üzenetére


gaben
aktív tag

igen tudja pingelni,igen a szolgáltató általi címre oldaja fel,feltettem a myip progit is,ha változik az ip cím,akkor automatice frissíti.arra a gépre amin az apache fut.

(#2533) shev7 válasza gaben (#2532) üzenetére


shev7
veterán

biztos, hogy jo lesz az ugy?

a myip progit a gepedre tetted fel. Az biztos tudni fogja, hogy a router milyen ip-t kap a szolgaltatotol? (persze tudhatja, de nem biztos, hogy ugy van megcsinalva)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#2534) gaben válasza shev7 (#2533) üzenetére


gaben
aktív tag

tudja,emrt kiírja a myip-s progi a szolgáltatótól kapottat.
Tehát nem a gép helyi ip-jét írja

(#2535) tzscske válasza gaben (#2534) üzenetére


tzscske
tag

Olvasd el ezt:[link]
hátha esgít,mit rontottál el.

(#2536) gaben válasza tzscske (#2535) üzenetére


gaben
aktív tag

Megoldódott ,köszi mindenkinek!

(#2537) Dante73 válasza gaben (#2536) üzenetére


Dante73
tag

Sziasztok!
Kellene egy kis segítség,
Az a gondom, hogy egy XP-t, és egy Vista-t futtató gépet összekötöttem hálókártya, croszlinkelt kábel segítségével. A net megosztás megy gond nélkül, viszont a fájlmegosztás nem. Egyszerüen nem látom a Vistás gépen a másikat. Megosztás XP-n engedélyezve van, mégse. Abszolút kezdő vagyok a témában, úgyhogy, jó volna lépésről, lépésre, hogy én is megértsem... :R
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném!

Dante.

(#2538) shev7 válasza Dante73 (#2537) üzenetére


shev7
veterán

probaltad mar az elso hozzaszolas vegen [link] levo ''trukkot''?

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#2539) Bári


Bári
tag

Helló!
A segítségeteket szeretném kérni. A mai napon vettem egy Wlan PCI kártyát az asztali gépbe. A notebookomban már van elve WiFi, így azt hittem könnyű lesz megosztani a netet, de nem így történt. 5 órányi gondolkodás után nem sokat értem el. Azt szeretném, hogy a laptop érje el a netet, amennyiben az sztali gép be van kapcsolva (kikapcsolt állapotban természetesen nem éri el). Chello-s netet próbálok kettéosztani, és nem nagyon megy. Valaki részletesen leírná ennek a menetét? Ott tartok, hogy a két gép már kapcsolódik, de állomány és fájlcserélésre még nem sikerült rávennem őket. A hálózat nem akar létrejönni. Lehet azért, mert Ad-Hoc jellegűnek (egyenrangú gépek) állítottam be?
Kélek SEGÍTSETEK!!!

Adatok: aztali: Win XP (pro) SP1, Zio X9 Wlan, laptop: Win XP SP2 (home), Intel Wlan

(#2540) rdi válasza Bári (#2539) üzenetére


rdi
veterán

''ad hoc'' wifis hálózat
jól álítottad be.
Az asztali gépeden engedélyezd a netmegosztást. Legegyszerűbbb ha lefuttatod a varázslót.
Állomány és fálcseréhez meg be kell állítani a nyomtató és fájlmegosztást.


[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#2541) Bári válasza rdi (#2540) üzenetére


Bári
tag

Helló!
Nos az ötlet nem rossz, de van egy apró hibája :DDD . Konkrétan én már ezt csináltam :((( . Az „otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása” varázsló szépen lát mindent, de az összegző rész után (mindent beállítva) mikor elkezdene dolgozni, akkor kijelenti, hogy „Nem lehet befejezi a hálózat beállítása varázslót. Hiba történt a számítógépen a hálózat konfigurálása közben. Beállíthatja kézzel a hálózatot, vagy újra futtathatja a varázslót.” Én itt most mit tegyek? Ezt a mai napon 12-edik alkalommal írja ki. Mit lehet itt tenni? Hogy tudom ezt megoldani?
Kérlek segíts, mert életemben nem csináltam még ilyet!

(#2542) Ry0K3N


Ry0K3N
senior tag

Sziasztok, nem rég vettem egy MSI RG54SE II routert netmegosztás céljából. És kaptam még hozzá egy US54SE II wireless usb adaptert is és ez van most a gépembe. A gond annyi hogy az egész kapcsolat a routerrel néha 1-2 másodpercre teljesen megszakad és ez egy hosszabb letöltés után nagyon idegesítő tud lenni. Tegnap egyáltalán nem volt kapcsolata a routerrel ezért atdugtam egy másik USB csatlakozóba. Onnan működik de a másodpercnyi kihagyásokat megint kezdi. A másik gépen az egyirányú kábellel nincs ilyen probléma.
Az adapter lehet a rossz esetleg a router? Mert teljesen tanácstalan vagyok hogy mitől csinálhatja :F

"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."

(#2543) Bári


Bári
tag

Kiegészíteném a problémáim sorát. Az asztali gép mind az indexet (net), mind magát eléri, a ping-re válaszol, viszont a notebookot nem éri el, holott látniuk kellene egymást. Ez hogy van? a Kapcsolat elvileg működik, akkor miért nem látják egymást. Gyanús még, hogy mindkét gépnél van küldött adat, de egyiknél sincs fogadott adatcsomag. Ez miért van?
SÜRGŐS SEGÍTSÉG KELLENE, MERT FONTOS LENNE A NET!!!

(#2544) rdi válasza Bári (#2541) üzenetére


rdi
veterán

off: szia megkaptam a privedet, mindjárt írok

Fej! Tor! Potroh!

(#2545) tomika


tomika
aktív tag

némi problémába ütköztem az otthoni hálózat létrehozása közben, megpróbálom leírni: adott két laptop, ami egy wifi routerről kapja a netet.
szeretnék file-okat megosztani, továbbá multizni az AoE2-vel helyi hálón... 2 gép egymás ellen... na ehhez vettem egy crosslink kábelt... az én gépemen Vista van, a másikon Xp van. A Vista látja a másik gép megosztott könyvtárait, de fordítva nem működik. Ráadásul az Xp-s gép korlátozott kapcsolat miatt siránkozik.
Szóval szeretném, ha a netet továbbra is külön-külön kapnák a routertől, és eközben tudjak mondjuk AoE2-őzni helyi hálón vagy adatokat másolgatni. Megoldható ez?

(#2546) maru válasza Ry0K3N (#2542) üzenetére


maru
aktív tag

Ha még nem próbáltad kösd össze vezetékkel és nézd meg úgy.
Nem szűkíted nagyon a dolgot, de legalább biztos leszel benne hogy a WIFI okozza a problémát.

(#2547) Bári válasza rdi (#2544) üzenetére


Bári
tag

Sajnos nem segít. A két gép látja egymást, de se nyomtatómegosztás se internetmegosztás nincs. A ping sem megy. Pedig a kapcsolat létrejön. a noti mondjuk 97 csomagot küldött de csak 7-et fogadott. Ez nem furcsa? A Hálózat varázsló most már (SP2 telepítve) vígan lefut, de nem csinál semmit! Azt hiszem elment az önbizalmam.
Valakinek van egyáltalán ötlete mit kellene csinálnom? :o :o :o

(#2548) haxy27


haxy27
aktív tag

[link]

Ez a hütes nem lett jó mert zárt dobozban van nincs szelözés igy hiába a venti, Ez egy EDIMAX EW7206APg a hütés azért kellene mert ha tulmelegszik akkor nem lehet be lépni és naponta 4 - 6 alkalomal le ál újra kell inditani. Ez a dobozka kint van az antena fej mellet igy nem tom nyitott dobozba teni nem lenne jó ha megázna, de kéne egy szelözés vagy valami más hütés.

A demokrácia azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége van a híd alatt aludni!

(#2549) shev7 válasza tomika (#2545) üzenetére


shev7
veterán

routeren keresztul is helyi hlaozatban vannak... :U

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#2550) rdi válasza Bári (#2547) üzenetére


rdi
veterán

ha nincs ping, akkor nincs kapcsolat.
kapcsolj ki minden tűzfalat.
nézd meg, hogy az összes általam leírt protokoll fel van -e telepítve, be van-e kapcsolva.
A noti wifije be van-e kapcsolva?



[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.