Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
STC Speed
őstag
Üdv all!
Az lenne a gondom,hogy Fibernetnél a terayon(TJ 715) modemem időnként újraindúl.
Tudtok vmi 5 letet mivel tudnám a hibát orvosolni? -
finest
addikt
Sziasztok!
Egy kis infóra lenne szükségem. A gépem indulásakor a modem és a hálókari 1-1.5 percig keresi egymást, amjd azt mondja az XP, h a hálózat korlátozott. Mindent kipróbáltam már, fix IP-t, másik hálókarit, modem resetet stb.) a hiba mégis fennáll. Az a gyanúm, h a modem (Dlink DSL-360T) vagy a szolgáltató a hibás( Interware a T-com-on keresztül). Vajon segítene-e a kapcsolódásban, ha beiktatnék egy routert? Találkozott-e már ezzel a jelenséggel valaki?“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Szten Márs
nagyúr
Tudom, hoy eléggé nem ide illik és elnézést a kérdésért, de jobb topicot nem találtam.
Kéne egy Azonnali hálózatos kérdések órája sztem
Erre tud vki vmit mondani: [link] -
Nightquest
csendes tag
Sziasztok!
Jó ideje küszködök a helyi hálózat problémájával, de nem jöttem rá a megoldásra, így ide fordulok.
A probléma az, hogy Windows XP-k között nem megy a fájlmegosztás, nem látszik a munkacsoportban se a saját, se a többi gép, windowsos keresésnél csak a saját gépet találja meg, pingnél ip cím alapján minden gépet pinggel, de név alapján nem, továbbá pl. játszani lehet a hálózaton több gép között TCP/IP-n át és a net is megy. Nem emlékszem, hogy bármi lényegeset változtattam volna akkor, amikor ez a hiba előjött és nem minden gépen van ez a hálózatban. Ha számít, router köti össze a gépeket, Win XP Prof. van mindegyiken és ugyanilyen hálózati beállításokkal ment sokáig jól (legalábbis azt hiszem, hogy ugyanilyennel). Nagyjából értek a hálózatokhoz, szerintem minden alapvető dolgot kipróbáltam, de azért bármilyen tanácsot fogadok.
Emellett egy kicsit idevágó gondot is megemlítenék: az utóbbi időben (szintén ''váratlanul'') a hálózat sebessége nagyon lelassult, főleg az egyik gépen, ami azt takarja, hogy az ADSL alig vánszorog, a router honlapja is lassan jön be, ahol lehet a hálózaton másolni, ott is nagyon lassú. Ami még érdekes, hogy az egyik gép lényegében jól megy, a második is, de ha a harmadik be van kapcsolva, lelassítja a második netsebességét is, mégha nem is használhatatlanra (nézegettem már spyware-t, stb., meg volt a harmadik gépen Windows újratelepítés is és van torrentezés, de cfos használata mellett). Korábban is azért hagyott némi kívánnivalót maga után a netsebesség, főleg a honlapok betöltődése (fájlletöltés csak a harmadik gépen nagyon lassú mostanában). Mi lehet ez, kábelhiba vagy a router hibája/rossz beállítása?
A válaszokat előre is köszönöm!
U.i.: Bocs, hogy több helyre is beírom, nem tudom, hova lenne a legjobb és így több ember megtalálja, de remélem, nem szabálybaütköző a dolog. -
[HUN]Tyson
senior tag
Hi!
Adott egy kisirodai hálózat. ADSL modem után egy van egy 4 portos router, 1 porton lóg az én pc-m, 1 porton egy hub, ami a maradék kb 10 gép felé osztja szét a netet.
Kérdésem: van-e nekem arra lehetőségem, hogy vmi formában megfigyeljem a hálózati forgalmat? Tehát h ki tölt le éppen, esetleg h mit böngész éppen, meg ilyesmik. -
brownus
veterán
hi,
nem találok vista drivert a kártyához: 3Com 3C905-TX (fast etherlink XL 10/100), help plz
(az alaplapi elromlott, és ezt tudtam hirtelen szerezni... lehet öreg már a kártya)
és köszi előre is! -
marcias
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok hagyományos LAN-kábelt ''befűzni'' a csatlakozójába? Még sosem csináltam ilyet, és most csak egy méretre vágott kábel áll rendelkezésemre. Köszi -
[HUN]Tyson
senior tag
válasz marcias #2658 üzenetére
Ráhúzod a törésgátlót a vezetékre ,leblankolod a kábelt kb 2cm hosszan, majd egyformára vágod a végét. Fogod az RJ-45-öt, úgy hogy a pöckös fele van lefelé, majd benyomod a nyolc drótot ilyen sorrendben balról jobbra:
naracsfehér - narancs - zöldfehér - kék - kékfehér - zöld - barnafehér - barna
Majd megnyomod a csatlakozót a krimpelővel.
Ugyanezt a másik végén is. -
Um-By-Key
tag
Mély tiszteletem a Topic-ban hozászolóknak....
És még egy picivel mélyebb a szakértőknek!..Ugyanis most hozzájuk fordulnék!!
A Probléma lényegében az volna:
A Báttyámnak van egy modemes netje!...Ha átdugjuk az utp kábelt az én gépembe akkor Van kimenő-Bejövő kapcsolat de sjna semmi nem hajlandó használni!!!
A kerio is mutatja a forgalmat!!...Lényegében az Volna a gonolatom hogy az én IP címemet nem támogatja a Modem...
Csak akkor viszont Router-al sem fogom tudni megosztani mert annak is más az IP címe Igazam van???
Lehet hogy nagyon rosszul látom a dolgokat!!!!
Sőt biztos!!Ugyanis én nem igazán értek ezekhez az otthoni hálózatokhoz!!
Az internet megosztáshoz meg végképp!!!!!
A Segítségeteket elöre is köszönöm!!!
Udv:NorbiInnentől kezdve ha bármien feladott hirdetésemre jelentkezik valaki vagy helyszini próba vagy no gari!!!Skype Nick: gfnichu
-
shev7
veterán
válasz Um-By-Key #2660 üzenetére
nagzon rosszul latod a dolgokat. Elso korben azt kene tudni, hogy milyen is az a net, mert ha utp kabel, akkor nem modemes, szoval kabeles (kabel tv-s) vagy adsl (telefonos)
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
bambano
titán
válasz [HUN]Tyson #2656 üzenetére
Szerintem nincs, mert a rotuerben switch van, az nem tolja át a te gépedre is a forgalmat. Ha a hubba dugod a géped és az ténylegesen hub, nem csak hubnak látszó switch, akkor elvileg van lehetőséged.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Szten Márs #2654 üzenetére
Simán meghalhat egy vihartól a hálózati kártya. A triviális ellenőrzés egy másik gép és ethernet keresztkábellel való összedugás.
Nekem volt már, hogy alaplap, proci, vinyó ment a levesbe, memória maradt villám után. Ez is érdekes válogatás.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
celafat
aktív tag
Sziasztok!
Van két Xp professional, egyiken netkapcsolat , ezt szeretném megosztani.
Beállítottam a következőket
Megosztó gép egyik hálókártyája: a szolgáltató által megadott fix ip cím és maszk.
Megosztó gép ''cross-linkes'' kártyája:
IP: 192.168.0.1
Maszk: 255.255.255.0
Az XP-ben be van állítva, hogy mások is használhatják ennek a gépnek a netkapcsolatát.
Másik gép:
IP: 192.168.0.2
Átjáró: 192.168.0.1
DNS: 192.168.0.1
Internet csak akkor van a másik gépen, ha lefuttatom az Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat varázslót.
Másnap viszont a gépek újbóli bekapcsolása után már nincs internet a ''másik gépen'' (a megosztón van), és csak megosztó gépen a varázsló újboli lefuttatásával lehet visszavarázsolni. (A tüzfalak kikapcsolva)
Mi a probléma? -
veterán
válasz celafat #2665 üzenetére
és amikor lefuttatod a varázslót mit állítasz be?
Azt próbáld még ki, hogy újra indítod külön. külön a gépeket.. elösször a ''másik'' gépet, aztán azt is amelyik a netet megossza. És nézd meg mikor megy el a net? Ha a ''másik gép'' indul újra vagy ha a netmegosztós? Így ki lehet szűrni melyiken van a para.
de úgy tudom a másik kari ami a netre csatlakozik annak is kéne egy statikus ip-t adni, és akkor beállítani a netmegosztást a két kártyára. -
haxy27
aktív tag
válasz celafat #2665 üzenetére
Nekem is igy van othon megosztva a netem de nekem rendessen megy.
Egy tanás.
A net megosztó gépen a varázslót futasd le a net megosztáshoz.
és remélem hogy SP2 szerviz csomagod van.
A másik gépen fixen ird be az ip cimet de ne irj semit a DNS és az Átjáró cimhez hagyd hogy autómatikussan kapja meg.
Ha nincs neted továbra sem akkor irj megint és le irom miket kell megnézni esetleg lehet hogy újrainditás után el állitodik valami magátol.A demokrácia azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége van a híd alatt aludni!
-
shev7
veterán
''A másik gépen fixen ird be az ip cimet de ne irj semit a DNS és az Átjáró cimhez hagyd hogy autómatikussan kapja meg.''
Ne haragudj, ez hulyeseg. Vagy fix ip-t hasznal es akkor bizony be kell irni oda valamit, vagy automatikuson hagyja, de akkor ip-hez sem ir semmit...''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
haxy27
aktív tag
az internet kapcsolat megosztó gép az dhcp szerverként müködik, a másik kap automatice cimet de jobb fixen be irni mert ha netán elöbb be van kapcsolva mint a net megosztó akkor nem kap senkitöl cimet addig nincs is gond amig nem kapcsolják be a net megosztó gépet. A gond hogy valami rejtéjes ok miatt nem mindig kapja meg az ip cimet és korlátozott hálózat jön létre azaz magának oszt ki cimet és ez nem a 192.168.0.xx ha nem a 168.192.xx.xx lesz igy viszont nincs máris net.
tehát be kell irni
ip cimnek: 192.168.0.2
alhálozati maszk: 255.255.255.0
a töbit meg üresen kell hagyni, igy mindig felál a hálozat és rendesen megy is. én már évek ota igy csinálom és másnál is igy állitom be ahol nincs router.
És nem harakszom de nincs igazad.A demokrácia azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége van a híd alatt aludni!
-
shev7
veterán
az internet kapcsolatot megoszto gep nem mukodik dhcp szerverkent, mert nincs rajta dhcp szerver (persz feltetelezem az otthoni kornyezetet, ahol altalaban nem szerver oprendszerek vannak). Abban egyetertunk, hogy fix-ip-t kell adni, de ha mar fix ip-t adsz, akkor meg kell adni az atjarot es a dns-t is, mert fix-ip-s beallitasokkal akkor sem kapna dhcp-n keresztul ip-t ha lenne dhcp szerver a gepen, mert egyszeruen nem ker ip-t, olyan meg plane nincs, hogy csak atjarot es dns szervert ker. Tehat megegyszer, vagy minden dinamikus, vagy minden fix!!!
Hidd el en sem most kezdtem el foglalkozni a temaval, amig nem allitasz be atjarot es DNS-t nincs net, es a topicban is ezt fogja mondani 10-bol 9 ember (a 10. te leszel)
Nem lehet, hogy azzal kevered, hogy a netet megoszto gep belsohalos halokartyajanak nem kell megadni DNS-t es atjarot? (mert annak tenyleg nem kell, de nem is kap sehonnan)''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
haxy27
aktív tag
Akkor tisztázunk valamit. Az ami az ip cimet osztja ki az DHCP szerver, igyvan?
Azzal hogy lefutatod a varázslot és be állitod a net megosztást azzal a netmegosztó gépen be kapcsoltad a DHCP szervert, ami kiosztja az összes gépnek a cimet autómatikussan. Csak igy van net a többi gépen.
A net megosztó gép beállitása.
A másik oldalon nem kötelező beállitani mert autó matikusan meg kap mindent amit kell.
de hogy világos legyen:
Van 2db gép. 1 gép 2db hálókártyával, 1 LAN, 2 LAN
2. gép egy hálókártyával 3 LAN
1 gép
1 LAN - itt jön be a net, ez mindent meg kap automatice nincs vele gond.
2 Lan - itt varázsló futatása egyszerübb a netmegosztás itt megy ki. A varázsló a fenti linkeken található képen lévő beálitást fogja autómatice megcsinálni.
2 gép
3 Lan - ez kapja az ip cimet autómatikussan,
én nem keverek semmit ha nem érted akkor ne vitatkoz. ezt igy kell csinálni. nézz utána.
viszont igazad van elirtam, ez betehető annak, hogy dolgoztam és má igen álmos voltam.
tehát be kell irni
ip cimnek: 192.168.0.2 <- ez hibás igy nem megy 192.168.0.1 < - igy már jó.
alhálozati maszk: 255.255.255.0
de itt a másik gép be állitása is
IP cim 192.168.0.5
Alhálozati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1
DNS 1: 192.168.0.1
mondjuk ennek akkor van értelme ha switchet használunk mert akkor induláskor mindig megprobál cimet szerezni és akkor elég lassan indul. de ha 2db gép direktben mint esetünkben akkor nem szükséges.
Bár az első hozzá szolásomban nagy hülyeséget irtam mért nem olvasom vissza az irásaimat? Pláne ha belejavitók. nem töröltem ki teljessen a hibás sort, Ha ez a vita ki váltója akkor BOCS.A demokrácia azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége van a híd alatt aludni!
-
shev7
veterán
''Bár az első hozzá szolásomban nagy hülyeséget irtam mért nem olvasom vissza az irásaimat? Pláne ha belejavitók. nem töröltem ki teljessen a hibás sort, Ha ez a vita ki váltója akkor BOCS.''
Eleg lett volna ennyit irni a kisregeny helyett... mi mas lett volna a kivalto ok? mert az tenyleg nagy hulyeseg (hozzateszem meg a masodik hozzaszolasodban is ragaszkodtal az elmeletedhez).
Azok a beallitasok amiket itt leirtal termeszetesen jok (a magyarazatok mar kicsit santitanak, de annyi baj legyen) de nem errol beszeltel az elejen, szoval ahelyett, hogy nekem tamadtal, ertelmezni kellett volna amit az elso hozzaszolasodra irtam, es vegiggondolni, hogy lehet tenyleg nem neked van igazad (massal is elofordul) es nem csipobol tuzelni.''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
celafat
aktív tag
Sajnos még mindig nem működik, bár eredetileg is úgy volt beállítva, ahogy ti mondtátok. Már újra felraktam a win-t (sp2) mindkét gépre, de így sem megy. A megosztó gépen net van mindig rendesen, de a másikon csak akkor, ha a megosztón lefuttatom a varázslót. Ha a megosztó gépet kikapcsolom, akkor a másik gépen addig nincs net, míg a megosztó gépen újra le nem futtatom a varázslót. A másik gépet ki-be kapcsolhatom, az működik mindaddig, míg a megosztó gépet kikapcsolják vagy újraindítják. Tehát a gond a megosztó gépen van, de nem tudom mi lehet a baj.
Leírom úra a beállításokat:
1. gép. Ez a megosztó gép 2 hálókártyával. Az egyik hálókártyán jön be a házba a net, itt a szolgáltató által megadott fix cím és maszk van beállítva.
A másik hálókártya beállításai:
IP: 192.168.0.1
2. gép, ebben csak 1 hálókártya van.
IP: 192.168.0.2
Átjáró: 192.168.0.1
DNS: 192.168.0.1
A tűzfal mindkét gépen ki van kapcsolva.
Mi lehet a baj? -
shev7
veterán
válasz celafat #2674 üzenetére
mikor visszakapcsolod a netmegoszto gepet, akkor a belsohalos kartya beallitasai megmaradnak? a netes kapcsolaton a netmegosztasa bekapcsolva marad?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
celafat
aktív tag
-
haxy27
aktív tag
válasz celafat #2680 üzenetére
egy hülye kérdés a probáltad másik hálókártyával, maga a hálózat felál vagy a kis képernyökön ott a piros x, energia gazdálkodás ki van kapcsolva ezen az eszközön? újrainditás után nem jelez driver hibát? Vagy szintén ujrainditás után a net megosztás be van jelölve, 1 kártya tulajdonságok speciális lapon találod.
A demokrácia azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége van a híd alatt aludni!
-
celafat
aktív tag
Másik hálókártyával nem próbáltam, mivel nincs másik, de eddig ezzel is működött. Driver hibát nem jelez, újraindítás után is be van jelölve a net megosztás. A megosztó gép újraindítása után a két gép sem látja egymást addig, míg le nem futtatom a varázslót.
Az alaplapcsere óta nem megy, azóta újraraktam a win-t mindkét gépen, de így sem jó. -
SunBreeze
aktív tag
hellósztok
I.
többször volt már problémám a fájlmegosztással, de ahogy olvastam a topicot sikerült megoldani. lehet hogy most elkerülte valami a figyelmem
wifi router van itthon, 1 pc usb-kulcsal 1 noti beépített wifivel
1. lefuttattam a hálózatvarázslót ahogy le volt írva
2. kikapcsoltam a windóz tűzfalat
3. kikapcsoltam az agnitumot
4. megnéztem a totalcommanderben a fájlmegosztást - nem látni a másik gépet
5. pingelés: 100% veszteség mind2 gépen
újratelepítettem a notin a xp-t és azóta nem tudom helyrehozni a fájlmegosztást... pedig eddig működött
54Mbpp-s routerrel régebben max 990kb/s-sel tudtam másolni, ez úgymond normális?
II.
állandó jelleggel véletlenszerűen (2perc vagy akár 6 órás intervallum) mindig megszakad az internet hol a notin hol a pc-n valahogy ezt kikerülni nem lehet?
előrre is köszönöm a segítségeteket
[Szerkesztve]...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
siriq
őstag
válasz SunBreeze #2685 üzenetére
Hali
Nalam lan-wlan masolasnal 27xx kB/s megy. a wlan egy usb kulcsos mint nalad. Nezd at a lan beallitasokat(ne az ip meg ilyeneket). Hat ha lehet ott is allitani egy ket dolgot.Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
nagyúr
HI.
Segítségeteket szeretném kérni.
Itthon wireless netem van Ovislink 5460APv2 (e9)-val, innen egy Rolline 5portos gigabites switch-be megy a kábel és ide van kötve a 2 gép is. Egyik amelyik az adataimnál is van a másik egy PII 350 slot1-es gép 192sd-vel, amit letöltésre használok. Az a baj hogyha a letöltögépről másolok a ''nagyra'' akkor valamiért mindig csak 5200-5500 Kb/s másol.
Ha viszont arra másolok akkor meg megy faszául akár 100mbitel is azaz 10.000 Kb/s-el is.
Mi lehet a hiba?
[Szerkesztve]Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
SunBreeze
aktív tag
persze bekapcsoltam, asus driver-t feltettem majd feltelepült vele együtt a saját programja is amit letöröltem mert összeakad mindig valamivel és 100-on meg a proci (általános jelenség másoknál is). tudok rendesen netezni meg minden, a jelerősség pedig kiváló, mert a szobában vana router.
fájlmegosztásra nincs tipped?...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
n0se
tag
hali!
a problémám a következő lenne, adott egy otthoni hálózat egy linksys routerrel, ami megfelelően be is van állítva a PPTP VPN-hez, a kliens csatlakozni is tud a belső WiN2k3-hoz, a névfeloldás is működik, a VPN kiszolgálót teljes mértékben látja a kliens, az egyetlen probléma az, hogy a hálózatban lévő többi gépet még csak pingelni sem lehet kliens oldalról, kivéve ugye a win2k3-mat, mi lehet a probléma? gondolom konfig.
köszin0se
-
SunBreeze
aktív tag
nos, bekapcsoltam a vendégfiókokat a gépeken de semmi változás, ellenben eszembe jutott hogy kipróbálom a publikus ssid-n hátha megy a fájlmegosztás, és igen ott megy látja mind2 gép egymást. (tehát a gépek jól vannak beállítva? lehet hogy a router nincs jól?de ahhoz nem is nyúltam)
mi lehet a probléma?...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
dany27
őstag
hi
egy olyan kérdésem lenne h szervezünk egy LAN Partyt és azt hogyan tom kiküszöbölni h ne tudjanak egymástól áthúzni cumókat szval szép magyar szóval ne warezoljanak!
Jah meg milyen SWitchet ajánlatok LAN Partyra?? -
SunBreeze
aktív tag
ezt hogy érted?
a hálózatválasztásnál autómatán kapcsolódik a privát hálózathoz, a jelszó autómatikusan be van írva.
tegnap már letöltöttem az ''új'' drivert (2005-ös asszem) és fel fogom ma telepíteni...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok