- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mohabá 007 #87692 üzenetére
Én sima egyszerű petróleummal csináltam, teljesen jól vitte.
-
mandras81
senior tag
válasz
mohabá 007 #87698 üzenetére
Ahogy látom, 30e Ft-ból kijön, és akkor ebből kell kettő, ha párban cserélem.
A mechanikai hiba nem lehet, hogy inkább a bordáskerékre utal? A szerelő valami ilyesmit emlegetett, ha jól értettem.
-
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac #87693 üzenetére
És mohabá: gondoltam, hogy felülről csalóka, na sebaj.
de köszönöm.
Akkor majd, ha jobb idő lesz én is takarítok egyet, most csak a kartergáz csövek voltak a tervbe.
A legnagyobb szívás most az volt, hogy nem volt itthon akkora fogó, amivel azokat a szorító bilincsket át tudtam volna fogni, a kisebb még ment is, de a nagyobb megszivatott visszatételkor. Úgyhogy legközelebb cserélem is őket csavarozható bilincsre. -
válasz
Intruder2k5 #87247 üzenetére
Üdv!
Tájékoztatásképp...
A saját hozzászólásomra válaszolok, hogy egyértelmű legyen az előzmény. Szóval ma készen lett az autó, többek közt gázolajszűrőt is cseréltek benne, de a komolyabb gond ez EGR szeleppel volt, állítólag az csinálta a galibát. Most frankón megy, és teljesen megszűnt a füstölés is. Majd kíváncsi leszek a fogyasztására, mert az utóbbi időben az is eléggé megugrott, mióta az első jelei mutatkoztak ennek a problémának, a korábbi kb. 5,5 L/100km-ről viszonylag "hirtelen" nőtt úgy 6,8-7 L/100km-re.
-
Grande Ale
őstag
válasz
mohabá 007 #87695 üzenetére
Igen, persze. Csak gondoltam azért megnézem a biztosítékot, hátha. De jónak tűnik. Ebből szerviz lesz. Köszi a válaszod!
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Grande Ale #87691 üzenetére
Melyik biztosítékot? Elolvastad amit írtam?
-
mandras81
senior tag
Sziasztok,
P0014 - Kipudogó oldali vezérműtengely fázisszabályozása - Mechanikai hiba (Vectra C 1.8, 2007)
Ennek a javítása nagyságrendileg mekkora összeg lehet? Meg lehet ennyiből mondani?Tényleg csak nagyságrend érdekelne.
Visszakeresve a témára látom, hogy erről volt már szó korábban, de összeget nem találtam...
-
Tikakukac
titán
Jön is, ne kövezz meg így emlékből, de az a váltórúd vége lesz, azzal bököd azt az egészet előre és hátra, jobbra-balra.
Belenézhetsz, de úgyis le kell szerelni majd, belemosni a sorba nem érdemes. De akkor meg ha azt meglátod, hajaj
Én teljes levegő inlet takker, fojtószelep, sor, EGR-t ejtek tavasszal. Ezek szépen egymásra épülnek, így a legegyszerűbb egyben kikanalazni mindent.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
hdanesz #87684 üzenetére
Az akkuról a saru nem volt levéve mostanában?
A ránézés kevés. A fojtószelepházat,fojtószelepen lévő esetleges lerakódott koszt kitisztítani kevés.Ha normális tisztítást akarsz csinálni, ahhoz a fojtószelepházat ki kell kapni, mert a dzsuva java része ott van lerakódva,amit csak szétszedéskor fogsz látni.[kép]
( Sanki neked is )
Nem könnyű tisztítani, a koszt egy ilyen tisztító oldja a legjobban, de ez se tökéletes.[kép] -
Grande Ale
őstag
válasz
mohabá 007 #87687 üzenetére
A biztosítékot megnéztem, azon nem látok szakadást.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Grande Ale #87685 üzenetére
Nem vagyok villany"ász"
szerintem a kapcsolóval,vagy a vezetékeivel van gond.Az ablakfűtésnek,tükröknek külön reléi,biztijei vannak, valószínűtlen, hogy egyszerre mind bekrepáljon.[kép]
-
Tikakukac
titán
válasz
hdanesz #87684 üzenetére
Biztos, hogy nem. Ezek a csodák mindig jól hangzanak, de ha valaki bontott már le szelepfedelet, kartert, szívósort meg fojtószelepet és EGR-t pontosan tudja, hogy ha valamit neked áztatni kell féktsiztítóban meg brigéciolban és négyszer átmenni rajta kefével meg csavarhúzóval meg társaival azt nem fogja eltüntetni a 3000 feletti járatás. Ha meg becsurgatsz valamit és hirtelen leoldódik az egész, akkor meg lehet agyalni azzal mi lesz. A motor nem turmixgép, hogy shaket csináljunk vele.
Bonts, takaríts, rakd össze plusz minimum ELM-et vegyél, a világ összes istenének meg fogod hálálni ha gondod van.
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
A hátsó ablakfutes egyáltalán nem nyomja le a párát, szerintem a tükör fűtés sem működik. A kis lámpa világít a gombnál, ha bekapcsolom. Mi lehet az hiba? Ha biztosíték, akkor a kis visszajelző ugyanúgy ég? Ki tudom én is ezt cserélni, vagy szerelő kell mindenképp? 2005-os Meriva az autó.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
G Astra, 2006-os évjárat Z14XEP. A kocsinak semmi hibája nincs, ami érzékelhető lenne, hibajelzés sincs. Teszi a dolgát.
Viszont kíváncsiságból rápróbáltam a pedálos hibakód kivillogtatásra.
A következő eredménnyel: 1526: Fojtószelep vezérlés alsó pozíció nincs betanulvaNa, ez mi a fenét jelent? Semmit nem tapasztalok, nem rángat, rendesen gyorsul, rendesen indul. A fogyasztása sem rossz.
Engedjem el a dolgot, amíg megy rendesen? Vagy érdemes megnézetni?
-
PETEE78
senior tag
válasz
mohabá 007 #87678 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget.
Ma hazafele próba
A kiolvasást meg az opelmuhely oldal szerint elvégzem előtte. felírom aztán majd otthon rákeresekDe jó volna, ezt akkor még én is ki tudnám cserélni. Nem mintha sajnálnám a szerelőtől a pénzt, de azért az mennyivel jobb érzés, ha magad meg tudod javítani a kiesebb hibákat.
Nyáron a világítás kapcsoló döglött be, utána néztem, szétkaptam és megpucoltam az érintkezőket, azóta is tökéletesen működik, én meg örülök neki
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
PETEE78 #87677 üzenetére
Jól gondolod, úgy tudod ellenőrizni, hogy széthúzod a csatit. (akár napokig is közlekedhetsz így),de előtte nézd meg, nincs e tárolt hibakód, mert széthúzott csatinál a hibajelző villogni fog, és lesz P0130, és P0135 hibakódod. Ha a rángatás, gyengülés megszűnik, ő a bűnös,ha nem,lehet tovább kutakodni, gyertya, gyújtásmodul, EGR, fojtószelep helyzetérzékelő…stb.
-
PETEE78
senior tag
Azt nem tudom, hogy lehet ellenőrizni, viszont jól gondolom, hogy érdemes volna a motortérnél a lambda szonda csatiját lehúzni, és úgy kipróbálni megszűnik-e a probléma? Gyors ellenőrzés volna... Gugli sok helyen feldobja hibalehetőségként...
Ha kipróbálom, akkor álló motor mellett szétkapcsolom a csatlakozónál és utána üzemszerűen tesztelhetem pár km-t?
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Opel zafi A 1.6 benzin. Tünetek: Rángatás magasabb fordulatszámon, valamint gyengült a motor teljesítménye.
A kocsi hangja is Ladásabb lettvagy hogy mondjam... mintha nem menne az összes henger...
Lambda szonda, gyertyák? mit érdemes megnézni első körben?Most volt szervizben komplett első fékpofa tárcsa csere, utána egy hétre kezdett el rángatni.
-
PETEE78
senior tag
Tényleg megérett az emberiség a pusztulásra...
-
Petyyyyy
addikt
-
Findzs
addikt
"Na a csapszeg bevágás nem azon a helyen van mint az ebay-es kulcson"
Én is jártam így g astra ebay bicskakulcs.
Ezt úgy orvosoltam, hogy egy kis reszelővel reszeltem egy árkot a megfelelő helyre.
De mivel túl sok lett és a hozzá adott csapszeggel lötyögött, ezért ha jól emlékszem 20 -as szegből vágtam le egy kis darabot és azt ütöttem a helyére.
Egy darabig jó volt de utána megint elkezdet lötyögni a szár és ezt megunva egy kicsit vastagabb szegből vágott darabbal + menetrögzítővel megkínálva a kulcsszár alját is már tartósnak bizonyult. -
-
Magnum_
nagyúr
Voltam egy H astra bontoban a X.keruletben, egesz korrektek. Ha valakit erint...
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
stickermajom #87661 üzenetére
Lehet, hogy láttam már ilyet, de ha igen, azt még a Fábiámban
A Trabantnál szürreálisabbal mondjuk még nem találkoztam. Folyik le a szélvédő közepén egy vízcsepp, az ablaktörlő nem viszi. WTF?! Ez belül van. Visszakövettem, és a szigetelőgumi úgy összemet, hogy valami 2mm-es résen ki lehetett látni rajta -
tutis
őstag
Bicskakulcs mizéria:
Sokadik bicskakulcsot veszem a H astrámhoz, de mindegyikkel ugyanúgy járok:
Elekronika áthelyezés okés, de a szárat nem tudom áttenni.
Szárra két módszer van: vagy kiütöm a csapszeget és átteszem a szárat, vagy a tekerő szerkezettel együtt rakom át.
Na a csapszeg bevágás nem azon a helyen van mint az ebay-es kulcson, így az a változat se működik, de a tekerő szerkezetet se tudom áttenni, mivel itt két probléma van. Ha a teljes szerkezetet teszem át, szorul mert rövid a gyári kioldó gomb az utángyártott házba, ha a nem gyári kioldó gombot használnám akkor meg azért nem jó mert azon meg nem ugyanakkorák a lábak amik beleülnek a tartóházba..
Járt már valaki hasonló cipőben, és sikerült erre valamilyen megoldást találni? -
stickermajom
addikt
válasz
-=RelakS=- #87660 üzenetére
Pontosan.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
stickermajom #87659 üzenetére
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de az ablak belső oldala lejegesedik?
-
stickermajom
addikt
válasz
-=RelakS=- #87658 üzenetére
Akkor az még csak MY18 talán, azóta volt MY18.5 is. Csomóan panaszkodnak arra is, hogy reggelre belülről lefagy az autó. Vicces..
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
stickermajom #87655 üzenetére
Újabbakban? kb 10 hónapos az autó
Nemsokára 15ezer km-es szerviz, akkor majd jelzem. Addig csinálok még róla sztárfotótAmúgy ezek szerint az esőt nem a kamera képéből sakkozza ki. Azt hittem pedig, mivel folyton bepánikol az ablaktörlő, ha világosabb irányba fordulok.
-
krisz4b70
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy az autóm motorja benyomott kuplungnál elkezd kattogva járni/kelepelni.
Amint visszaengedem szépen jár mintha semmi gond nem lenne, ez mitől lehet?
Az autó egy benzines 1.4-es g astra. -
stickermajom
addikt
válasz
-=RelakS=- #87653 üzenetére
Kör alatt van a fény és esőérzékelő. Ezt gariban vidd vissza, elvileg az újabbakban már javították. Enyémben nem tapasztaltam.
-
-=RelakS=-
veterán
Az csak szerintem nem olyan nagy elvárás, hogy a krumpli alatt az üveg, ha egy mód van rá, akkor ne párásodjon? Nem csak azért, mert a párán nem lát át a kamera, hanem azért is, mert így elkezd retkes lenni az üveg, és azt a részt viszonylag bonyolult takarítani.
Amúgy a kör alatt milyen érzékelők vannak?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
diablo1984 #87651 üzenetére
En a 3 hetes hercehurca miatt is inkabb kulfoldrol vallaltam, kopkop, eleg baszo peldany jott be. Es kint mar vicces aron vannak.
-
diablo1984
veterán
válasz
Magnum_ #87650 üzenetére
H asrából? Azok már öregek, ott is beleverik a világ összes kilométerjét és szinte mindegy, hogy a kinti orosz/román/török kereskedő felezi meg a kilométereket, vagy a magyar nepper, a végeredmény ugyanaz!
Nekem egy hazai példány is megfelelhetne alkalmi áron, a benzinesekből, egy olyan, mint az asszony 5 ajtósa, csak kombiba! De addig nem sos, míg 2 autónk is van, kintről a hercehurca miatt pláne nem sürgős!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest