- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Meggyi001: Hol szálljunk meg Párizsban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Pajac: Mi volt a legrosszabb, amire mezítláb léptél?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
A fékrásegítő úgy működik, hogy van egy nagy pneumatikus dugattyú a fékmunkahengeren, ahova bevezetik a motor szívásából eredő vákuumot. Amikor a motor szív és nyitva van a fékrásegítő szelepe, akkor a rásegítőből is szívja a levegőt, aminek a mechanikus része együtt dolgozik a fékpedállal, rásegít a pedálra a nagyobb fékolaj nyomás érdekében.
Ha ki van szakadva ott valami, akkor a rásegítőn keresztül tetszőleges mennyiségű fals levegőt tud szívni a motor, amit a légtömegmérő nem érzékel, ezért nem tudja hozzá befecskendezni a szükséges mennyiségű benzint és megáll a motor.
Ha nem megy 86 fok fölé menet közben a hőfok, akkor termosztátot kellene cserélni. Álló helyzetben sokallom a 106 fokot...
#8680: szerintem a fagyállótól nem lesz nagyon más a víz fajhője, ezért nem kellene, hogy más hőfokra álljon be a motor, amikor több a fagyálló benne. A túl hideg motor viszont nem jó, mert romlik a keverékképzés és a benzin gázosodása, romlik a kipufogó gáz tisztasága, a katalizátor, meg nem tom még mi.
#8684: nem emlékszem, dízeled van vagy benzines, a benzinest néha 5000-es fordulat fölé kell kergetni, pár percre. Én ezt csak harmadikban tudom megtenni

#8689: egyszer vezettem két literes, 8 szelepes A vectrát. egész becsületesen ment. az 1.6-os astra csak nagyobb sebességeken lesz érdekes, városban jobb a 2.0 8V.
#8694: a tempomat a leghatékonyabb dolog traffi ellen. egyszer beállítod, akkor az annyi és a fogyasztásra is jó hatással van.
#8695: ez a motor az egyetlen, amihez kapaszkodnom kell

#8696: a signum eleje totál vectra, minden tekintetben, csak a kombi alaplemezére készül és hátul szándékosan 2 személyes, ezért böszme sok hely van benne. Nekem annyira nem jött be.
Új hozzászólás Aktív témák
- LIDL akkumulátor és generátor teszter
- UrbanFlow Inox kihúzható konyhai csaptelep
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Tado V3+ komplett okosotthon fűtés eladó
- Secretlab MAGNUS Pro elektromos asztal - FULL EXTRÁS szett (2 monitor kar, PC tartó, kiegészítők...)
- Apple iPhone 13 mini 256GB Pink használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest