Hirdetés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
Srácok, kellene egy kis tanács.
A Corsa C-mben motorcsere volt (Z12XE) mert elkopott az egész olajszivattyú, csörgött az összes hidrotőke...stb, de ez most nem lényeg.
A beépített motorba 5W30-as Eneos (pontos típust nem tudom) olajat öntöttek, ami kb. 1000 km megtételéig csendes működést produkált. Most kb 1800 km van az autóban ezzel az olajjal, és először csak meleg motornál vettem észre, hogy a vezérműláncnak hangja van (a láncfeszítő nem dolgozik megfelelően), most meg már mielőtt elérné az üzemi hőfokot, random időközönként csattog menet közben a hidrotőke is, főleg egy 1,5 napos vagy 2 napos állás után. Üzemi hőfoknál meg most már állandósul a hang.
Marha ideges vagyok, mert ezzel kezdődött a baj az előző motornál is.
A beépített motor kb 130.000-et futott, de ebben is kételkedem, mert nem gyári vezérműlánc van benne és annak nem illene csörögnie ennyinél.Nos, én első körben az olajra gyanakszom, hogy túl vékony, vagy nincs megfelelő viszkozitása.
Kérdésem az lenne hogy melyik motorolaj a legmegfelelőbb ebbe a motorba? Folyamatosan azt hallom hogy 10W40-et ne töltsek bele mert semmi értelme. Most mit csináljak?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ AMD RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7280,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4, 128GB SSD,WIN11, 2 KAMERA
- Apple MacBook Pro 14 (2021) 16GB/512GB használt, szép állapot 100% akku , 8 ciklus
- Huawei Watch Fit 3 Okosóra!
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest