Új hozzászólás Aktív témák

• kriszpontaz

veterán

Srácok, kellene egy kis tanács.

A Corsa C-mben motorcsere volt (Z12XE) mert elkopott az egész olajszivattyú, csörgött az összes hidrotőke...stb, de ez most nem lényeg.
    A beépített motorba 5W30-as Eneos (pontos típust nem tudom) olajat öntöttek, ami kb. 1000 km megtételéig csendes működést produkált. Most kb 1800 km van az autóban ezzel az olajjal, és először csak meleg motornál vettem észre, hogy a vezérműláncnak hangja van (a láncfeszítő nem dolgozik megfelelően), most meg már mielőtt elérné az üzemi hőfokot, random időközönként csattog menet közben a hidrotőke is, főleg egy 1,5 napos vagy 2 napos állás után. Üzemi hőfoknál meg most már állandósul a hang.
    Marha ideges vagyok, mert ezzel kezdődött a baj az előző motornál is.
    A beépített motor kb 130.000-et futott, de ebben is kételkedem, mert nem gyári vezérműlánc van benne és annak nem illene csörögnie ennyinél.

Nos, én első körben az olajra gyanakszom, hogy túl vékony, vagy nincs megfelelő viszkozitása.

Kérdésem az lenne hogy melyik motorolaj a legmegfelelőbb ebbe a motorba? Folyamatosan azt hallom hogy 10W40-et ne töltsek bele mert semmi értelme. Most mit csináljak?

Új hozzászólás Aktív témák