- potyautas: A teljesség igénye 4.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
Srácok, kellene egy kis tanács.
A Corsa C-mben motorcsere volt (Z12XE) mert elkopott az egész olajszivattyú, csörgött az összes hidrotőke...stb, de ez most nem lényeg.
A beépített motorba 5W30-as Eneos (pontos típust nem tudom) olajat öntöttek, ami kb. 1000 km megtételéig csendes működést produkált. Most kb 1800 km van az autóban ezzel az olajjal, és először csak meleg motornál vettem észre, hogy a vezérműláncnak hangja van (a láncfeszítő nem dolgozik megfelelően), most meg már mielőtt elérné az üzemi hőfokot, random időközönként csattog menet közben a hidrotőke is, főleg egy 1,5 napos vagy 2 napos állás után. Üzemi hőfoknál meg most már állandósul a hang.
Marha ideges vagyok, mert ezzel kezdődött a baj az előző motornál is.
A beépített motor kb 130.000-et futott, de ebben is kételkedem, mert nem gyári vezérműlánc van benne és annak nem illene csörögnie ennyinél.Nos, én első körben az olajra gyanakszom, hogy túl vékony, vagy nincs megfelelő viszkozitása.
Kérdésem az lenne hogy melyik motorolaj a legmegfelelőbb ebbe a motorba? Folyamatosan azt hallom hogy 10W40-et ne töltsek bele mert semmi értelme. Most mit csináljak?
Új hozzászólás Aktív témák
- potyautas: A teljesség igénye 4.
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Eredeti játékok OFF topik
- Arc Raiders
- Gumi és felni topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- OLED monitor topic
- Renault, Dacia topik
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- További aktív témák...
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest