Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willis++
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam csak leírom, hogy jártam az alvázszámmal. Ugye gyárilag igen bölcsen a padlólemezbe ütötték be, nem is túl erősen, így beázás miatt ki is rohadt olvashatatlanra. Ezért buktam a műszaki vizsgát (mivel ott derült ki), lehetett keresgélni, mi a menete az új alvázszám kérésének, hiszen így se használni, se eladni nem lehet. Tehát, első körben eredetiségvizsgálat. Ez utána 60 napig érvényes, tehát nem árt jól egyeztetni az időpontokat.
Szóval, először is felhívni az illetékes megyei kormányhivatal közlekedési osztályát. Itt adnak időpontot a megyei központi vizsgabázishoz (csak ott lehetséges a művelet, nekem jó két hétre rá adtak). Itt optimálisan egy nap alatt elintézhető minden helyben: először átalakítási engedély kérvényezése, aztán szigorított műszaki átvizsgálás, és ha MINDEN rendben van, csak utána jöhet az új alvázszám beütése. A szigorított az tényleg az, nekem olyanba kötöttek bele, hogy pl nem elég sárga az index, matt a fényszóróbúra, olajcseppenés, vagy hogy nincsenek letakarítva a fékcsövek. Emiatt mehettem vissza másnap munkaidő végéig a hibákat kijavítva, különben kezdődik az egész procedúra a legeslegelejéről. Érvénytelen műszaki esetén nem ütik be az új alvázszámot... Miután el megvan, az első két ajtókeret sarkába odakerül az új azonosító. Bár mindkét oldalra beütik, mégis ha később neadjisten balesetben megsérül az egyik, a másik se ér semmit, ismét újat kell kérni!
Ezután adnak egy papírt az átalakításról, ezt meg kell őrizni, valamint a kormányablakban kérni kell új forgalmit és törzskönyvet. És ezzel vagyunk készen. Nekem az egész procedúra olyan 80k HUF körül állt meg, a javításokat, útvonalengedélyt, kocsikázgatást nem számítva.
Tanulság: rendszeresen ellenőrizni az alvázszámot, érdemes lelakkozni, ha még nincs baja, mert később sok bosszúságtól kímél meg. Remélem tudtam segíteni annak, aki balszerencséjére ugyanebben a cipőben jár. -
Willis++
csendes tag
Üdvözletem! Első stabilizátor szilentek cseréjét hogy illik megoldani? Az elől lévő csavarral nincs gond, de a hátsót lehetetlenség megindítani. Krova a magassága miatt nem fér oda, csillagvillás meg a hossza végett. Csak nem kell egy nyomorult csavarért levenni az egész alját, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Oldgames, avagy minden idők legjobb játékai
- Indul a ChatGPT Health
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- Arany János - Kapcsos könyv
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest