Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Új korában nem tudom mennyi volt, de az autó szerelési kézikönyve is 14 V-ot ír (ez ahhoz képest kb 1%-os eltérés mindössze). Neten amúgy kb 13,6-14,4V közötti értékeket írnak mindenhol, mint jó értékek. A minimumnál se lehet kevesebb, meg a maximumnál se lehet több.
Nekem az autó 13 éves korábban kezdett el döglődni a generátor, akkor nálam úgy kezdte, hogy alapjáraton világított a töltésvisszajelző, de kb 2000-es fordulattól már elaludt. Az autót így is tudtam használni, csak figyelni kellett a fordulatszámra. Minden nap reggel rá szoktam mérni az akksira, de 100%-ra fel volt töltve mindig (12,74V-ot szoktam mérni).
Néhány hétig, talán 1-2 hónapig használtam így az autót, aztán fel lett újítva a generátor.
21 éves korában aztán teljesen megadta magát a gyári generátor, minden fordulatszámon világított a töltésvisszajelző, szerelőre várni, felújíttatni nem volt időm, úgyhogy került bele egy gyári bontott, ami azóta is hibátlanul üzemel (24 éves most az autó).A döglött generátorral amúgy el tudtam menni egy fullra töltött akksi mellett a kb 25 km-re lévő szerelőig. Igyekeztem a lehető legkevesebb fogyasztót használni, de így is mire beértem abba a városba, ahol a szerelő volt, pont fölgyulladt szépen sorban minden visszajelző a műszerfalon (légzsák, ABS, kipörgésgátló, stb.), szóval már a végét járta addigra az akksi ereje.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- Eladó EDIFIER ES prémium hangszórók ES300 / ES60 / ES20
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest