- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz
rothfb #41492 üzenetére
Ez Panán is pont ilyen, ha ki van lőve minden, szóval ne vezess félre senkit!
Hogy Te nem veszed észre, attól még szappanoperás - sz@r - lesz ott is, csak téged nem zavar és nem pedig Te lőtted be brutál jó módon.
Nekem a röcögés nem tűnik fel, de erről felesleges a másikat győzködni, mint ahogy a Gemini Man is nagyon megosztó volt és szappanoperás is.
-
válasz
daneel_hu #41497 üzenetére
Biztosan? Minden márka minden technológiájánál ki mered ezt jelenteni?
Értem mit akarsz mondani, de, hogy egy autós hasonlattal éljek, más egy 90 lovas Polo-ban tövig nyomni a gázpedált és más egy 122 lovas Golfban. Direkt maradtam márkán belül és direkt nem mondtam példának nagyobb motort.
A mozgástechnológia pont az a fajta része a tv-knek, ami márkánként eltérhet. Sőt el is tér. Ennyire ördögtől való esetleg feltételezni, hogy egy másik márka esetében a full nem ugyanazt jelenti, mint pl az LG-nél?
Pont nem régen bizonyosodott be, hogy bizony még márkán belül is komoly különbségek vannak. -
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb #41493 üzenetére
"Nem. A mozgásmegjelenítés nem az erőssége a technológiának, de be lehet úgy lőni, hogy ne "röcögjön", ne szaggasson. Én be tudtam. Biztos LG-n is be lehet. És nálam még csak nem is szappanoperázik."
Tudod mi az a szappanopera-effekt?
Az pont az amit látsz fullos interpoláció bekapcsolásánál. -
válasz
Pro Koryak #41470 üzenetére
Nálam be van kapcsolva minden védelem. A képernyőtologatás is (pixeleltolás). De soha sem tapasztaltam semmilyen csíkokat a képernyő szélén.
-
Joshi
titán
Akkor állítsd be úgy ahogy neked a leginkább megfelelő. A lényeg, hogy képjavítókat és minden kutyafülét kapcsolj ki. Oled fényt tedd 40-re. Egyelőre ennyi. De sokszor volt erről szó, keress rá.
ui.: utoljára ~2008-2009-ben talán LG LCD-t szervizeltettem. Mondjuk utána volt egy LG plazmám is ami a mai napig hibátlanul működik (havernál), az LG mikróm meg több mint 20 éve. Szóval nincs para.
-
-
Joshi
titán
Nem azt monda, csak kaphattál volna. Nem ugyan az. De ezt csak te tudod megmondani. Az előzőhöz képest milyen a mostani panel? Rosszabb? Jobb? Vagy nem látsz különbséget?
ui.: minden rosszban van valami jó is. Ezt a menüpontot a büdös életben nem fogod elfelejteni.
Ja és tudod hogy megy a szervizelés.
-
Joshi
titán
válasz
janos666 #41483 üzenetére
"Szerencsére csak az idejét pazarolta, nem a pénzét és úgy tűnik nem pixelhibás, vagy inhomogént a cserekijelző, szóval "megúszta"."
Megúszta, mert 55"-os a tévéje. Ekkora méretnél ritka a bandingos és tintinges panel. LG azt az elvet vallja, minél nagyobb és minél drágább, annál sz@rabb a panel. -
janos666
nagyúr
De (valamennyire) van... Újabban már ilyen is van az IN-START menüben: [kép]
Nem hiszem, hogy ő észre fogja venni, de gyakorlatilag elpazaroltak két főalkatrészt (a két legdrágábbat) egy hibátlan TV-ből, hogy csináljanak belőle egy minimálisan rosszabbat, mint az eredeti.
Valahol érthető belan oldala, könnyű eltévedni az ilyesmiben és bízni az elvileg szakszerű segítségben akkor is, ha fura ügy kerekedik belőle. Ezért nem akarom most azt mondani, hogy "én *IS* megmondtam", hogy valószínűleg a pixel eltolás lesz, és hülyeség kijelzőpanelt cserélni, max alaplapot lehetne érdemes (HA ESETLEG bebizonyosodik, hogy nem a beállítások miatt működik így helyesen, hanem tényleg valami anomália van és nem segít a factory reset, stb...). De ez van... Szerencsére csak az idejét pazarolta, nem a pénzét és úgy tűnik nem pixelhibás, vagy inhomogént a cserekijelző, szóval "megúszta". -
belan
addikt
Igen most iszom ezért egy jó hideg sört, de legnagyobb megnyugvást ha 65 colos lesz kivarom! Azt hittem azt fogja mondani hogy b9 alaplapot kaptam hozzá!
Amúgy a szervizes azt mondta a b9 is ugyan ez a panel van mint a c9 be csak a külső meg a alaplap ami nem ugyan az! Neked meg 65 b7 van meg? Joshi barát látom te sűrűn jársz ki hogy tudod hogy működik a dolog.
-
alaves
addikt
A pixel eltolás nálam B7-en alapból be volt kapcsolva. B7-en nálam a PC monitoros használatnál volt a fehér/szürke csík, hol bal-alul, hol jobb-felül. 16:9 beállítás oldotta meg nálam ha jól emlékszem. Érdekes, hogy a Philips-en agresszívebb a pixelshift (nem is kapcsolható ki) és még sincs fehér csík sehol sem.
-
belan
addikt
válasz
Pro Koryak #41470 üzenetére
Nem tudom lehet alapból be volt kapcsolva vagy a unokaöcsém el alitota amikor játszott rajta vagy fimlezet rajta. Hát ennyire még nem szívtam be tény egy tv-nél se pedig negyedik oled tvm. Vagy csak én voltam egy szerencsétlen f@sz. Mondjuk hogy lg szervizes se tudta én mondtam ma neki próbálja ki a 77colos c8 tévéjén! Hogy nála is jelentkezik a probléma.
-
belan
addikt
Általában csak egyik oldalt figyeltem de azért észre vettem felül de ott nagyon ritkán jelent meg baloldalt meg mindig,szerintem ki kapcsoltam csak a fehér csík nem tűnt el és azért alitgatam tovább mert volt egy fehér csík ami nem tűnt el. És utána már teljesen össze voltam zavarodva!
Akármit állítottam ez csík csak akkor tűnt el mikor ki kapcsoltam. És utána már annyira ideges voltam hogy le szartam mindent csak szerviz úgy gondoltam az lesz csak a megoldás. Lehet hibás volt panel nem tudom mert ahogy új panelt kaptam ez fehér csík már nem jött elő csak a szürkés csík! A szürkés csík meg el tűnt most teljesen hogy ki kapcsoltam a képernyőváltas.
-
krx21
nagyúr
Basszus. Hát itt valami nagyon félre ment... Ez a tulajdonság igen közismert itt, ráadásul sokan észre is vették anélkül, hogy tudták volna, hogy mi az, segítettünk is. Pár percenként csúsztatja el a képet, mindig más irányba. Te mindig csak az egyik oldalt vetted észre?
-
belan
addikt
válasz
adamssss #41462 üzenetére
Igen ha jól emlékszem így volt, de mindent alitgatam össze vissza, és ha jól emlékszem azt is ki kapcsoltam talán és nem oldódott meg a probléma, de őszinte leszek nem emlékszem már pontosan rá mert mindent ki próbáltam meg állítottam rajta! Volt szívás de egy új alaplap meg új kijelző kárpótolt remélem hogy alaplap meg kijelző is bírja majd a strapát! De 65 fáj fogam szóval még hirdetem!
-
belan
addikt
Igazából jelentkezett itt fehér csík, az is volt a bajom, meg néhány pixel sor inaktív volt az is idegesítő volt, Vertikálisan és horizontális is jelentkezett a probléma! Szóval kíváncsi vagyok hogy a probléma nem fog újra jelentkezni! Úgy emlékeztem próbáltam már ezt a funkciót de akkor nem oldotta meg a problémám!
-
Joshi
titán
Ha visszaolvasod a kálváriádat, akkor a képernyőeltolás mint lehetséges hibaforrás az első ajánlások között volt. De nem is ez a gond, hanem a linkelt képeiden végig egy fehér csík látható. Én konkrétan azt hittem az a gondod. Most akkor tulajdonképpen mi a problémád? A képernyő legszélén egy néhány pixel sor inaktív? Vertikálisan vagy horizontálisan?
Az meg hogy a szerviz azt se tudja mit javít, na az több mint gáz.
-
athomi
veterán
Leadtam kijelzőcserére a készüléket. Mivel a jelen helyzet miatt nekem kellett a szervizbe elvinni a TV-t, az a szóbeli megállapodás történt az LG-vel és a szervizzel, hogy 1 óra alatt a szervizben cserélik a kijelzőt, amit megvárhatok és vihetem is a TV-t. Erre miután átvették a készüléket, közölték, hogy sok a meló, majd holnapra valószínűleg meglesz.
-
lancy
tag
Esetleg van megoldás?
LG C9 távirányítót összelőttem a telekom külső setupbox-al.
Vezérli is rendesen csak a távirányítón lévő "Guide" gomb ne a tv digitális csatornájánál hozza elő a "műsorlistát", hanem a setupbox "műsorlistát" hozza elő? -
hunspikey
őstag
Joshi mester nem figyelsz eléggé
A panel fényereje ugyan olyan marad, MERT és itt jön a lényeg: a vezérlés időről időre utána megy a fizikai állapotváltozásnak és szerintem újratanulja / állít rajta. Ezért nem csökken a látható maximális fénysűrűség, miközben gyakorlatilag fárad a fizikai részeg a dolognak.
Ez olyan mint ha lenne egy jó turbós kocsid, mely nem fixre lenne programozva, hogy mondjuk a maximális töltőnyomás légköri + 1.5 bár és a hozzá tartozó adag meg amennyi kell lambda alapján , hanem minden 10.000 kilóméter után az első padlógázas kigyorsításnál mérne egy gyorsulást, a fedélzeti gyorsulásérzékelőkkel majd ebből visszaszámolná, hogy mennyivel kell növelni a turbónyomást és az adagot hogy maradjon a gyárilag meghírdetett lóerő. És ez mondjuk menne 2 bárig töltőnyomásig, ami pedig elég lenne vagy 10 évre. (Ez egyébként műszakilag egy teljesen járható út lenne)
Na kb így megy a TV is. Panel a valóságban fárad, sötétedik, elektronika meg adja neki az ampert.
-
renziNNN
tag
-
belan
addikt
Igen mióta ilyen neked? Nálam látod kijelző új, alaplap új, és hiba mindig jelentkezik! Ha a beállítások alacsonyak akkor csak közelről lehet észre venni vagy hogy kávája kicsit vastagabb mert ha fényerő alacsony vagy oled fény akkor nem látszik annyira csak akkor ha fehér a csík de az meg nem mindig olyan! Nekem bal oldalt van de még felül is, alul ritkán van a csík! Gtaati köszi! Már bánom el adtam b7
-
törölt tag
válasz
renziNNN #41439 üzenetére
Igazából mindenhol előjön ez a probléma.
Az Ozark sorozatot néztem eddig, ott is láttam ezt, most a Ford v Ferrari-t néztem 4k remux-ban, ott is előjött...A médialejátszón egyébként csak annyit lehet állítani, hogy "On" vagy "Off"...
Itt a fórumon a Himedia topicba pedig azt írták, hogy segített nekik...Akkor LG C9-nél mit ajánlatok beállítani? Mennyi legyen a De-Judder és a De-Blur értéke?
-
törölt tag
LG C9 + Himedia Q30-as médialejátszóm van, a mozgásokkal vannak gondok.
Néha mintha akadozna, szaggatott lenne...
A tv-n a TruMotion ki van kapcsolva, a médialejátszón a mozgásjavító be van kapcsolva.
Előtte egy projektor volt illetve egy Samsung LED tv ugyanezzel a médialejátszóval használva, és nem tapasztaltam ilyen gondot. -
renziNNN
tag
Ha valakit érdekel 65B9 eddigi legolcsóbb 530-as áron, illetve 65gz950 szintén most 580.
-
belan
addikt
-
-
hunspikey
őstag
Feltettem a C9-re az új firmware-t, aztán rutinból nézegettem a kalibrációs videók közül egyet kettőt, nekem most Youtube-ról SDR esetén a black level kalibrációs videón ahhoz, hogy a 17-es érték is villogjon bizony bele kell húzni 1-et a brightness-be és RGB értékenként 4-et húztam bele a 10 pontosnál az alsó értékekbe (IRE20 és IRE10).
Nálatok mi a szitu?
Rohadtul nem azt mondom hogy ez a firmware csinálta, lehet csak érik még a panelem, de most ez van. Referencia fekete feletti sötét részletekhez ezt kellett tenni.
-
janos666
nagyúr
Olvasd el újra a hsz első bekezdését. De tömören, másik irányból fogalmazva:
A FreeSync és G-Sync Compatible is támogatják a VESA A-Sync-et (többek közt).
A HDMI 2.1 VRR az nem VESA A-Sync, és nem is közvetlenül kompatibilisek.
A FreeSync még nem, de a G-Sync Compatible (Turing-al) már támogat HDMI 2.1 VRR-t.
Az LG nem támogatja a VESA A-Sync-et, de a HDMI 2.1 VRR-t igen. -
Joshi
titán
válasz
janos666 #41415 üzenetére
Azt azért elmagyarázhatná valaki, hogy az A-Sync(FreeSync) amit azzal promóztak hogy ingyenes míg a G-sync fizetős, miért nem támogatja a HDMI VRR-t, míg a G-sync ha korlátozottan is de támogatja? Akkor hogy lehet az, hogy most az általános HDMI VRR-el pont nem az ingyenes A-Sync(FreeSync) hanem az Nvidia-féle G-sync működik? What?
-
janos666
nagyúr
Az LG TV-k nem G-Sync modult használnak (amire az eredeti G-Sync, és az új G-Sync Ultimate kijelzők épülnek) és nem is VESA A-Sync szabványt implementálnak (amire a DisplayPort-os FreeSync és a DisplayPort-os G-Sync Compatible is épülnek), nem is az AMD féle egyéni HDMI 2.0 FreeSync-et, hanem az általános HDMI 2.1 VRR szabványt támogatják.
Az nVidia pedig hivatalosan kizárólag a Turing GPU-kra (GTX16xx és RTX2xxx) épülő kártyáin engedélyezte a G-Sync Compatible gyűjtőnév alatt a HDMI 2.1 VRR támogatást, régebbi kártyákra nem.
Az AMD-nél tudtommal egyelőre egyetlen kártya sem támogatja ezt a HDMI 2.1 VRR-t (semmilyen FreeSync-akármi néven).Szóval kicsit leegyszerűsítve: teljesen mindegy, hogy milyen monitoron milyen G-Sync/FreeSync támogatást nyújt a kártyád, LG TV mellé erővel megveteti veled a legújabb kártyáját az nVidia.
(Ha valakinek mégis működik az előző generációs Pascal kártyával az LG TV-n a G-Sync, az vagy valami új, nem dokumentált változás az új driver-ekben, vagy valamilyen trükközés/hack/bug/stb.)A másik, hogy az LG TV-n csak HDMI port van, DP nincs. Innen tovább lépve:
1.) aktív DP->HDMI adapterrel semmire sem mész, hacsak nem támogatja maga az adapter is a HDMI 2.1 VRR-t, és engedélyezi az nVidia driver is az ilyen átalakítókon keresztül a G-Sync-et (tudtommal ma egyik sem létező dolog, nincs ilyen adapter és ha lenne, valószínűleg akkor is korlátozná a használhatóságát az nVidia).
2.) Passzív DP->HDMI adapter használatakor gyakorlatilag HDMI módba kapcsol át a DP port (szabványos DisplayPort üzemmód, HDMI Alternatív mód), az adapter csak feszültséget konvertál és átvezeti a számlakat a megfelelő alakú foglalatra. Viszont a DP 1.4 port nem képes HDMI 2.1 Alt. üzemmódra, csak HDMI 2.0-ra (TMDS jel), így itt sem szabványos a HDMI 2.1 VRR, csak akkor működik, ha az nVidia driver engedélyezi a kiterjesztett funkcionalitást (mint most is a legújabb kártyáin a HDMI portra, vagy a HDMI portként üzemelő DP portra).Nem tudjuk pontosan mi is lenne a G-Sync kérdéssel, ha létezne ma működő DP 1.4 -> HDMI 2.1 aktív adatper, vagy esetleg DP 2.0-ás VGA kártya, amin a DP 2.0 port képest HDMI 2.1 Alt módban működni. Ezek a jövőben derülnek majd ki.
-
Syz
senior tag
válasz
janos666 #41400 üzenetére
Van egy LG 240 hz-es monitorom, most adom el époen. Az is G-synces és ha DP kábellel összekötöm a PC-vel akkor ugyanerről az GTX kártyáról simán kapcsolom az NCP-ben a Set up Gsync opciót mert látszik.És természetesen ki is írja a monitorhoz, hogy Gsync kompatibilis meg megy is.
-
törölt tag
válasz
daneel_hu #41410 üzenetére
Természetesen egyetértek veled, csak azt szerettem volna éreztetni, hogy mennyire kiváló az OLED képe. Bár én drámákat nézek inkább, nem ilyen látványfilmeket, de ezek is brutálisan festenek egy OLED tv-n.
Az Ozark sorozat harmadik évadját épp most fogom befejezni, és sokszor nagyokat nézek, hogy mennyire jól fest egy-egy jelenet. -
daneel_hu
addikt
válasz
#62608320 #41409 üzenetére
"Nekem is LED volt előtte, ez az OLED egy más világ.
Minden képkockát jó rajta nézni, már az sem érdekel ha tartalmilag nem jó egy film, mert a képminőség kárpótol..."
Azért az utolsó SW-t én kikapcsoltam a film közben.
Értékelhetetlen film létezik sajnos, akkor is ha maga a kép jó. -
törölt tag
válasz
dannyl #41408 üzenetére
Magánszemélyekkel eddig nekem is pozitív tapasztalataim voltak inkább, ez is normális volt teljesen, le is szállította volna nekem 100 km távolságra a tv-t (persze a benzint én fizettem volna), csak hát rohadtul bántott hogy utolsó nap mondta le, eléggé furcsa indokkal, amikor előző nap még írt, hogy elcsomagolta és hozza a tv-t.
Nekem is LED volt előtte, ez az OLED egy más világ.
Minden képkockát jó rajta nézni, már az sem érdekel ha tartalmilag nem jó egy film, mert a képminőség kárpótol... -
dannyl
addikt
válasz
#62608320 #41382 üzenetére
Nekem abszolút pozitív tapasztalatom van, igaz ez magánszemély. Lebeszéltem, kommunikatív volt, itt érdeklődtem a topicban, kaptam segítséget, elmentem, megvettem. Annyira normális fazon volt, tök jót elbeszélgettünk, megmutogatott mindent a tv-n stb. Még a kocsiba is segített berakni a tv-t. Az óta is alig várom, hogy nézzek valamit a tv-ben, mert olyan az LCD után, hogy beszarok (philips 804)
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #41406 üzenetére
Várj még egy kicsit, szerintem a szar még csak most fog elindulni lefelé, húzza a gravitáció.
Lesz ez még jobb is a következő hónapokban.
77C9 1,4 milla. Jó tudom, LG nem játszik... de akkor is, a 77 az 77. -
válasz
Pro Koryak #41388 üzenetére
A tiéd nem is fog frissülni, meg az enyéim se. Ugyanis a GZ sorozatra jött frissítés.
-
belan
addikt
válasz
janos666 #41400 üzenetére
Mert ők se tudták pontosan mitől lehet a hiba gondolom! Másik fele akinek 6 hónap alatt hetedik új panelt kapja mert ki talál mindig valami hibát lg szerelő mondta és nem ő a egyetlen ezért lesz szigorítás valamikor! Lényeg a lényeg van egy új kijelzőm holnapeg uj alaplap.
Ha lg se tudták pontosan mi a baja én aztán honnan tudam volna! Krx21 pontosan igazad van de így legalább kaptam egy új panelt igaz csak 4 hónapos volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan dobozos Beats Studio 3 Wireless fejhallgató 1 év garanciával
- Keresem: Fiio LT-TC4 kábel
- Jamo HCS 606 5.1 házimozi hangfalszett
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged