- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
-
H1N1
tag
Le a kalappal az LG előtt.A három éves oled-em (55B6J) már másodjára várt panel cserére. Kiderült,hogy már nincs panel így adtak csereutalványt.16-ban 700e (amit most meg is kaptam cs,utalvány formájában)volt a tv így most nem az alap oled-re kellett koncentrálnom. A gond csak annyi volt,hogy így kari előtt a választék igen gyér volt. 55E9 lett a nyerő és még a gyereknek egy Nintendóra is futotta.
-
halinorbi
csendes tag
válasz
alaves #36021 üzenetére
Köszönöm! A programnevek alapján rákerestem, és a google kidobott egy itteni (PH-s) témát, ami az UHD filmek kontra PC dolgot taglalja. https://prohardver.hu/tema/hd_film_azaz_mkv_lejatszasa/index.html
-
válasz
janos666 #36088 üzenetére
"(#36083) dh66e - Szerintem leginkább attól és úgy lesz belőle népi kálvária, hogy minden, csak picit is hibás TV-re (ahogy írták is lentebb, a legtöbb átlagfelhasználó ezt észre sem venné soha, amiről itt sokszor szó van) jut legalább 3-4 élcelődő komment, hogy melyik gyártó milyen minőséget képvisel, és hogy milyen sok a gond az OLED technológiával úgy általában és hogy ha kellett egy panelcsere, akkor biztos kell még három.
"
Nagyon rossz irány (és ebben igazad van) felnagyítani problémákat.
De. Van ez a fórum. Ebben kb van 20 aktív ember, akik beírogatnak. És még ebből a 20 (hasra csaptam, tőlem lehet 25 is) emberből is van jópár, akiknek folyamatos panelcseréik vannak. Van persze olyan, aki szerintem is túl kritikus, elszíneződéseket lát stb. De egyre több a halott pixeles emberke, ami viszont egy több százezres tv-nél elfogadhatatlan. És mivel ezek 99%-a LG, ezért persze, hogy ...
Az egész lényege az, hogy nem szabad elbagatelizálni ezt a dolgot. Ezek komoly problémák. Csak azoknak nem komolyak, akik mazochisták, oligarchák, milliárdosok, kimondottan szeretnek vagyonba kerülő tv-ken panelt cserélgetni.
Ettől még én is azt mondom, nincs nagy gond az oledekkel, persze könnyen beszélek két hibátlan tv-vel a lakásomban. -
salapp
addikt
válasz
renatto #36084 üzenetére
Ne nevettess! QLED eleve szóba sem jöhet, pláne, hogy Samsung.
Plazma kedvelőként lassan az oledet is megkedveltem. Én elfogadom, hogy problémás az oled is, nemsokára veszek, de nem sürgős.
Az 55-ösök árszintje közel kiváló, nehéz már magyarázni, miért vegyen valaki VA panelest, igenis érdemes belevágni a kalandba. -
janos666
nagyúr
válasz
Freddy76 #36089 üzenetére
Ha jók vannak beállítva (most nem is műszeres kalibrálásról beszélünk, csak egy értelmes képmódot választunk a menüben és pár dolgot kikapcsolunk az almenükben), akkor csak úgy ránézésre (műszerek, vagy legalább szintetikus tesztábrák nélkül) nem nagyon lesz különbség, vagy minimális (egy neonfényárban kényelmetlenül és futtában nézegetve nem fogod eldönteni, hogy melyik a jobb, vagy akár csak hogy tényleg látsz-e valódi különbséget).
-
Freddy76
addikt
Még mindig rágom ezt a TV kérdést, lassan döntök
.
Ma voltam az MM-ben, megnéztem az LG 55C9-et. Egy értékesítő odajött, a vége az lett, hogy az LG helyett elkezdte nekem nagyon tolni a Panasonicot, majd odajött egy másik, az is (sokkal jobb a képminősége és mi más számítana ha nem a képminőség hát ezért vesz tévét igaz uram?). Kissé furcsa volt, az legjobb érvük az volt, hogy ha most Panasonicom van, akkor célszerű azt vennem
. Aztán mindkettőn lejátszottak pendrive-ről egy részletet valami TV adásból, az LG-n az arcok narancssárgák voltak eléggé kirívóan. Megkérdeztem, hogy mégis melyik milyen beállításon van, mire a válasz: ööö, ugyanolyan, igen, ugyanolyan beállításon mind a kettő.
Ez nyilván nem komoly, mégis felmerült bennem egy kérdés: szinte mindenki az LG-t ajánlja, ha OLED TV kerül szóba, nem csak itt, más topikban és fórumban is. Ha mondjuk egymás mellé állítok egy LG 55C9-et és egy Panasonic 55GZ950-et (ezek most egy árban vannak az MM-ben), mitől jobb az LG? A száraz adatokból és tesztekből annyira nem jön le a különbség nekem...
-
janos666
nagyúr
válasz
Batyops #36019 üzenetére
DV módban a Dolby saját chip-je keveri a színeket, ezért van kiszürkítve és zárolva a Színtér kapcsoló (SDR-ban és HDR10/HLG módban az LG SoC intézi).
A Színház mód a helyes, az Otthon a túlvilágosított. Utóbbit világos szobához használhatod, míg előbbit enyhén világított és sötéthez.(#36022) renatto - Hát, nekem a vendégeknek szánt FHD plazma is képjavítók nélkül tolja a TV adást is (DVB-C). Szerintem semmi gond nincs vele, a HD adók még szépek is, az SD-k pedig "olyan, amilyen". De ha most nekiállnék végignézni egy VHS-en master-elt DVD-t (pl. valami régi "kult sci-fi") az OLED-en, akkor is kikapcsolt képjavítókkal tenném (kivéve, hogy madVR-al nagyíttatnám fel SD-ből UHD-ba valami komolyabb scaler algóval, mint a TV-é, de azt is fűszerek nélkül, semmi szűrés, extra élesítés...). Bár talán már csak a nosztalgia miatt is így tennék, ha létezne valami csoda varász algoritmus, ami tényleg javítja a képet (muhaha).
(#36028) szente80 - Ezt én erősen ellenjavallom, használd a (#36026) Fisha linket.
(#36055) krx21 - Mikor a C7-em adtam el, találtam 2-3 halott piros alpixelt (korábban sohasem tűnt fel, csak mikor eladás előtt átnéztem, a bal felső sarok közelében voltak nem túl közel egymáshoz). Letoltam rajta egy kézi frissítést, és eltűntek (vagyis újra működtek).
(#36083) dh66e - Szerintem leginkább attól és úgy lesz belőle népi kálvária, hogy minden, csak picit is hibás TV-re (ahogy írták is lentebb, a legtöbb átlagfelhasználó ezt észre sem venné soha, amiről itt sokszor szó van) jut legalább 3-4 élcelődő komment, hogy melyik gyártó milyen minőséget képvisel, és hogy milyen sok a gond az OLED technológiával úgy általában és hogy ha kellett egy panelcsere, akkor biztos kell még három.
-
daneel_hu
addikt
válasz
SzlobiG #36064 üzenetére
"Szerintem nagyon sok hibás panel lehet az otthonokban, csak ugye az átlag user meg se nézi közelről, kibontja beüzemeli az adásokat és használja, nem nézegetik nagyítóval."
Hát nem tudom, azért mondjuk egy 65 colos tv 2 méterről van olyan közel, hogy dead-pixel feltűnjön. Ha nem is azonnal de előbb-utóbb belefutnék olyan tartalomba amely végett észrevenném.
-
renatto
őstag
Komoly 4 centiről beszélünk!
Ezen a szinten már majdnem a saját távirányítója is belóg a képbe, ha lerakom elé.
(#36077) salapp Eddig is jól nyomtad az OLED ellenes - negatív - dumát, de ezzel felraktad a koronát!
Ha ennyire LG ellen vagy, szerintem ne "pazarod" rájuk a pénzed >>> jó lesz oda egy B kategóriás tévé is, azaz QLED.
-
dh66e
veterán
válasz
salapp #36077 üzenetére
Ez a kálvária dolog azért nem kicsit van túltolva.
Természetesen többnyire csak a hibákat emlegetik a userek és jogos ha a 2-3 panelcsere után valaki a fejét verdesi a falba és megutál egy életre egy márkát.
55W8-ról váltottam egy belépő LG 65B8-ra a sony jó szolgálatot tesz a hálóban.
Soha nem vettem volna LG tévét ha nem jön az OLED technológia meg egy nagyon kedező lehetőség.
Neked ott a Pana,Sony Philips mint lehetőség ha a 'fújj eldzsi soha többet'-ből nem engedsz, ebből az első kettő az ajánlottak között van a részemről. -
válasz
renatto #36051 üzenetére
Nekem is van egy piros dead subpixelem a 65C9-en, kiszúrtam már első nap, de egyébként elégedett vagyok a TV-vel, pont most 1 hetes. Gondolom emiatt nem érdemes élni a 14 napos elállással az MM-nél, hanem használni és gari lejárta előtt cselekedni. Vagy nem jól gondolom?
Egyébként már 1 subpixel hiba miatt is cserélnek panelt? -
salapp
addikt
válasz
zsoltika74 #36075 üzenetére
Egyre inkább 3-4 évre kell tervezni sajnos. A nagy green-dumák ellenére soha nem volt még ennyire felelőtlen a gyártói oldal, mindegy, hogy jármű vagy szórakoztató elektronika, számítástechnika.
Lényeg, úgy érezd, hú de avul, ha nem érzed, pusztuljon el, és azért vegyél újabbat.
Én is plazmás voltam. Kiváló áron jutottam egy W8-as Sony tévéhez, aminek a képminőségén gyakran ma is elámulok, nyilván nem trutymó iptv forrásból. Ezért nem hajt a tatár, de közeleg az az árszint, hogy elkezdjem az oled-tulajok kálváriáját, hacsak nem elsőre hibátlant fogok majd ki.
Sajnos rühellem az LG-t, ezért akármennyire is indokolatlan remény van mögötte, valószínűleg GZ950 lesz, vagy utódja. -
3L1T3
addikt
Néztem a C9 talpazatát, lehetséges, hogy egyik gyári LG soundbar se fér el előtte úgy, hogy ne takarjon ki a képernyőből?
-
alaves
addikt
válasz
zsoltika74 #36070 üzenetére
Igazából az idei XG9505 még jobb, de az meg OLED árban van, viszont van egy olyan megérzésem, hogy ezek az új LCD-k is tönkremennek 3-4 év alatt és akkor bukta az egész.
-
salapp
addikt
válasz
zsoltika74 #36063 üzenetére
Az attól függ. Sony nagyjából azt nevezi triluminos-nak, amire a Samsung a becsapós qled elnevezést aggatta.
Q60 egy elég fos tv, q70-80 jobb, de nekem a megépítési minőség nem tetszik, illetve a mozgásmegjelenítés.
XF-ben kevesebb a fald zóna, de jobb a mozgás és a képalkotó algoritmusok is, amennyire láttam.
Egy hibamentes oled, ha sikerül olyat kifogni, mindkettőt alázza kevés környezeti fény mellett. -
SzlobiG
félisten
válasz
daneel_hu #36061 üzenetére
Szerintem nagyon sok hibás panel lehet az otthonokban, csak ugye az átlag user meg se nézi közelről, kibontja beüzemeli az adásokat és használja, nem nézegetik nagyítóval. Szóval valszeg úgy vannak vele az LG-nél, hogy ekkora szórás belefér, hogy panelt kell cserélni néhány esetben.
-
daneel_hu
addikt
Avforums-on hetek óta megy a diskurzus, hogy az E és attól feljebb a modellek vajon minőségellenőrzőtt paneleket kapnak-e?
(+ Pana + Sony)
Nincs konszenzus természetesen...Mondjuk TE vagy az első akinek E deadpixeles, ráadásul a cserélt panel is.
Máshol még csak nem is hallottam, olvastam ilyenről. -
daneel_hu
addikt
"Amúgy volt már olyan, hogy itt valakinek megjavult egy ilyen subpixel?"
Nálam egy Viewsonic 23"-os monitoron volt ilyen.
Évekig szar volt (egyetlen pixel volt tök fekete!), egyszer leraktam a garázsba nyomtató mellé - nagyon sokat volt bekapcsolva kvázi 0-24-ben ment... és láss csodát azóta mindegyik pixele működik pedig az egy 2007-es "csoda". -
alaves
addikt
válasz
daneel_hu #36052 üzenetére
Nincs jelentősége ma már a minőség-ellenőrzésnek, illetve a fogyasztóknál történik mindez. A pár százaléknyi felhasználónál aki észreveszi cserélnek és kész, még mindig olcsóbb, mint egy komoly minőség-ellenőrzésbe invesztálni.
A neten is elérhető tudományos cikkekből is látszik a rubrene kristály (red subpixel anyaga) viselkedése. Azt pedig az LGs mérnökök is sejthették, hogy a fullhd-s OLED kijelző után a 4k-s panelen a drasztikus pixelméret csökkenés mit fog eredményezni. -
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb #36041 üzenetére
"Én már átnéztem mindkét Panámat, de szerencsére semmi.
"
Átnéztem tüzetesen... semmi. Minden subpixel működik. (65E8PLA - 3200 üzemóra)
Érdekes amúgy mert avforums-on is elég sok a 2019-es pixelhiba. (most egyelőre csak LG topikokat néztem és ott C9-nél gyakori) Viszont E9-nél inkább tintre panaszkodnak, de csak 65 colnál.Ezek után nehéz elképzelnem, hogy az LG-nél van megfelelő minőségvizsgálat.
Azt nehezen hiszem, hogy dead-pixelt nem lehetne kiszúrni... szerintem erre még egy szkenneres programot is lehetni készíteni.Mindenesetre szerintem 6-700k-s tévénél ne legyen pixelhiba. Számomra sem lenne elfogadható. 2 millásnál pedig végképp nem.
Kíváncsi lennék egy Z9-re amin beragadt subpixel van, és ki kellene szúrni valahogy.
Még a 4K-panelen is rendesen jojózik a szemem. -
renatto
őstag
Remélem az enyémen is van 2-3 db, de csak majd vagy 20-22 hónap múlva nézem meg!
Nem öröm amúgy.
Ezek a válogatott panelek?!
(#36032) gu007 Mit értesz ez alatt? Egy 4K-s anyagnak tűélesnek kell lennie mindenhol!
(#36035) daneel_hu "Te is fiam Brutus?!" Ne tedd!
#36049) rothfb Az egy 2 éves modell, tehát 2018-as. Fél éves korában 550k volt, egy évesen 500k. Szóval annyira nem túlzó az az ár. 3 éve én a XC85-öt - ami a kisebb modell - vettem 330k-ért 55"-ban, szóval ez már nagyon durván beesett.
-
válasz
Kriszbmx #36037 üzenetére
Most neked milyen tv-d is van? Gondolom LG
, de milyen típus?
Te is panelra vársz?
Én már ennyi tv/panelcserénél már úgy kivágtam volna a két betűs céget, mint macskát... Akármilyen jó az oprendszer, távirányító. Ez aránylag egy kis fórum, de ebben a szűk körben is mik mennek... Borzasztó. Nagyon türelmesek vagytok! -
-
gu007
aktív tag
Normális jelenség ha a HDR és DV anyagoknál előfordulnak homályosabb részek? Ezt leszámítva semmilyen anomáliát nem tapasztaltam a C9-n. Elégedett vagyok a tv-vel
-
Fisha
őstag
válasz
szente80 #36025 üzenetére
Ezt nézted kiindulásnak?
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b9-oled/settings -
szente80
aktív tag
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni tőletek.Vettem egy 65b9 LG-t,és az istenért sem tudom nagyon szépre beállítani a képét,vagyis egyszer sikerült de azóta sem olyan szépre.Direkt nagy méretű Hdr.Atmos 4k filmeken kísérletezgetek a beállításokkal de olyan sok lehetőség van hogy már bele bolondultam.Nem tudtok valami számotokra is elfogadható szép kép beállítást tanácsolni?Tudom minden szem más,de ti otthon vagytok ebben.Előre köszönöm
-
renatto
őstag
válasz
janos666 #35996 üzenetére
Köszi. Azért a Sport mód, mert a B7-nél ez volt az a mód, ami focinál egyből hibátlannak tűnt (gyors mozgás), míg a többin szaggatott, darabosnak tűnt. Így ezen kellett a lagkevesebbet állítani. OLED fény, kontraszt, színhőmérséklet, élesség... És mivel a TV adásokon van mit javítani, amúgy is, azért állítottam ezt be a tévére. Elvégre az elektronika ezen javíthatna (gyenge forrás minőség) egy ilyen drága tévében. Hátha tud valamit. Többnyire SD adásról van szó.
A C9-en így alapból azzal nyitottam, ami a B7-nél volt és majd onnan lépek, ha kell, így egyelőre nem tudom megmondani, hogy ez vagy az a jobb. Idővel ahogy majd kapcsolgatom a műsorok alatt a képmódokat, látni fogom.
A tévéadásokon viszont már látom a HD az teljesen jó, míg a nem HD, az nagyon csúnya, ennél a méretnél. És képjavítók nélkül pedig szörnyű.Szerencsére a sport az mind HD.
Viszont ennél a méretnél már látok olyan részleteket, amit eddig nem. Ez lehet előny és hátrány is.Leginkább előny, de pl a Forza Horizon 4-ben látok fehér "réseket" a házak falainál, ahogy összeérnek a sarkoknál, ami eddig nem volt látható. Illetve a kezdőképernyőn az autó már pixelesedik néha.
-
Fisha
őstag
válasz
Batyops #36019 üzenetére
Szerintem nem sokat számít, hogy DV vagy HDR10, de majd legfeljebb megcáfolnak.
Színhőt oda állítsd, ahol neked tetszik a kép. Nekem a warm2 jött be a legjobban.
Ettől színház, otthoni mozi fordítástól mindig megőrülök, ha látom. Ehhez vajon milyen drogon kellett lenni.
- Home Cinema. Hmm legyen mondjuk otthoni mozi.
- Cinema: Na ezzel bajban vagyok, ez mi legyen? Talán a színház? Igen, ez az.Amúgy szerintem főleg azért van a két mód, hogy mennyire van sötét a szobában. Egy moziban teljesen, otthon meg azért van hogy világos szobában néznek filmet, még ha blaszfémia is. Szóval eszerint állítsd.
-
Batyops
aktív tag
Sziasztok! Most lett netflix előfizetésem a Dv módok közül a szinház vagy az otthoni mozit használjátok? Az egyik mintha sokkal világosabb lenne ez miért van. Lg55 b7-es tv-m van. A színhőt Meleg2-re raktam képjavítókat kilőttem. A szintér meg nem állitható szélesen van miért használ itt széleset ? Úgy tudom az nem igazán jó , vagy Dv tartalmaknál ez a helyes? Elnézést ha sok a kérdés de most nézék először Dv tartalmakat amióta megvan a tv. Eddig csak Hdr10 ment.
-
halinorbi
csendes tag
Sziasztok! Van valaki tippje, hogy miért akadozik, szaggat a kép, ha PC-ről nézném a 4K-s filmet? A lassú oldalmozgásoknál lehet kiszúrni. LG B7, GTX1070, i5-7500, Windows10, VLC lejátszó. Kevés a hardver? Vagy hosszú a kétméteres HDMI kábel? (esetleg gagyi)
-
SzlobiG
félisten
válasz
daneel_hu #36011 üzenetére
Hát ezt nem gondoltam volna, hogy 100-ast használnak.
@Fisha: Akkor nem is szórakozok a kábellel, pedig oda van vezetve, marad az 5GHz-es Wifi, van egy elég jó routerem nem messze, szóval remélem jó lesz. Na meg ha visz mindent a beépített lejátszó, akkor a médiabox sem kell ez külön öröm, pedig a Kodit imádom.
Már csak ki kell várnom, hogy hozzák a TV-t.
-
daneel_hu
addikt
válasz
SzlobiG #36002 üzenetére
"B9 tulajoktól kérdezném, hogy a hálózaton lévő megosztás működik rendesen? Tehát egy pc-ről szeretném majd a filmeket lejátszani hálón keresztül mint most a média box-al. A másik kérdés, hogy a gyári LG videó lejátszóval mik a tapasztalatok? Megeszi az akár 70gigás UHD, HDR tratalmakat is, vagy oda már kevés, és inkább medialejátszó kodival?"
A beépített alkalmazás bármit játszik, csak a sávszélességnek kell jónak lennie.
-
daneel_hu
addikt
válasz
SzlobiG #36004 üzenetére
"(#36005) Calogero Ne már...azért egy "csúcs" készüléknél azt gondolnám alap a gigabites.
"
100-as LAN van az összes buznyák 500k-s, de a 3 milliós oledekben is.
5 ghz-es wifi-vel, vagy HDMI-n tudod biztonsággal 4k/HDR anyagokkal etetni.
Ha hálóról nyomatod akkor csak a wifi a tuti, zsinóron a nagyobb sávszélességű HDR-filmek akadni fognak. (100 mbit felettiek nyilván) -
Fisha
őstag
válasz
SzlobiG #36004 üzenetére
B9 tulajként jelentkezem. Nekem Sambát nem sikerült sehol se találnom, és itt se válaszolt senki erre a kérdésemre sajnos.
Nekem egy Synology NAS a forrás. Onnan szépen ment a saját dlna serverével is és embyvel is. Nekem zsinóron se volt egyszer se akadásom az UHD-HDR tartalmakkal sem. De most már 5Ghz-es wifin van. Amúgy a méréseim alapján nem igazán volt difi a kettő között átviteli sebességben, csak egy icipici a wifi javára. Pedig nincs messze a tvtől. -
Fisha
őstag
válasz
daneel_hu #36000 üzenetére
Hogy ne csak LG istenítés legyen. Igaz nem konkrétan a TV, de ez a regisztrálás az oldalukon... Jeeez. 10 hosszú jelszó kell nekik. Nyilván van értelme, egy hülye garinál...
Ráadásul ilyen magyar "fordításokkal", hogy Fiók verifikálása. Tudom-tudom erre nincs pénz egy ekkora cégnél. -
-
SzlobiG
félisten
B9 tulajoktól kérdezném, hogy a hálózaton lévő megosztás működik rendesen? Tehát egy pc-ről szeretném majd a filmeket lejátszani hálón keresztül mint most a média box-al. A másik kérdés, hogy a gyári LG videó lejátszóval mik a tapasztalatok? Megeszi az akár 70gigás UHD, HDR tratalmakat is, vagy oda már kevés, és inkább medialejátszó kodival?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged