Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
djpundro
üzenetére
Most jöhetnék én is azzal, hogy miért nem Panát vettél te is
, de simán forrás oldali a hiba. Nekem Telekom iptv-adásokon előjön(ne), de pl. kikölcsönöztünk egy Predators filmet, és utólag konstatáltuk, hogy valami ruszki adóból vette fel valaki, durván látszott, hogy kevés az adat, amiből a kép felépül. Szóval, ez ilyen, a tévé próbálja a legjobban feldolgozni azt a szutykot, amivel etetik. -
Jorgi Kormi
senior tag
Ismét beugrottam az MM-ba Budaörsön ( mint átutazó ) kevés időm lévén , gyorsan megnéztem egy Pana ..65 gz95-et és fz 800-at , speciel mind a kettő tévén sd tévéadás ment ( elég gyenge tudom egy oledhez ) , viszont a gz950-en az m4 csatorna ment (Liverpool vs At.Madrid) és láss csodát a gyep zűd vót , nem láttam rajta sárga elszíneződést ( hiába kerestem különböző nézési szögekből : no color tinting). Ismét elbeszélgettem két eladóval és szóba kerültek a gold és silver biztosítások azt mondták , hogy beégésre is jó mindkettő biztosítás .(szerintük)
-
-
EasyLife
aktív tag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
törölve lett, volt valakinek egy 328e ft-os tv csere utalványa MM-ba amit 300e ért átadot volna.
-
hunspikey
őstag
Én fényerő hívő vagyok, hdr (összes féle) oled fény 100, kontraszt 100, fényerő 50 vagy 51.
SDR: oled este nekem 30, nappal azért kell a 60-70.
Előre szólok hogy rohadtul változik a panel az első 100 órában. Nekem iszonyú sötét részlet vesztés volt, hdr undorító volt, fényes pacák ugráltak kotta fekete tavakban. De aztán minden rendeződik, nyugi.
-
3L1T3
addikt
Sziasztok,
Na ma végre én is beléptem a klubba.
65C9 
Sima TV adás esetén milyen fényerőn használjátok? Első blikkre a 40-50 elégnek tűnik bőven. Apple TV esetében 80-ra állítottam HDR mellett.
-
EasyLife
aktív tag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
megveszed elötted szóló utalványát és máris csak 552e

-
BusinessGuy
őstag
Akit érdekel 65-ös C9, Médiában most 580. Én húzom befelé,végül az oled nyert.
-
DVlad
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyetlen hibát produkál csak, az pedig az öregedéssel előjövő lilás derengés, amit el lehet tuntetni visszaállítással.
-
hunspikey
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Én szerintem azért mivel alapvetően 5%os szürke mindenki képe bőven ki lehet szűrni hogy az adott kép expozíciója milyenre sikeredett.
Én sokkal inkább arra lennék kíváncsi hogy egyes gyártók oled tv-i közt van e ilyen formán különbség.
Igaz e hogy a Philips válogatott panelekből szerel és igaz e hogy a Panasonic sokkal jobb ilyen téren (is) mint egy lg.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, tervezek venni egy 65C9-et, amit majd a falra szeretnék felszerelni, viszont hamarabb kerülne fel a falra a tartó a régi tv-vel, mint, hogy megvenném a C9-et, de szeretném már méretben hozzá belőni.
Egy kedves 65C9 tulajdonos fórumtárs le tudná nekem mérni a vesa furatoktól való távolságokat talp nélkül?
Nagyon szépen megköszönném.
-
Bubukain
senior tag
LG C9-en valaki beüzemelte már az amazon alexát?
-
chros
őstag
válasz
GalaHU
üzenetére
> ha marad a számozási metódus a zöldeknél akkor egy 3070-is elég lehet
Ahogy nezegettem a hireket, AMD miatt utos kartyak varhatoak iden, nem ugy, mint az elmult 4 evben
Epp azt akartam irni, hogy nVidia a GTC-n jelenti be e honap vegen az uj csaladot, de epp tegnapi hir, hogy lemondtak
-
hunspikey
őstag
Oled tulajok van kedvetek fotózni egyet?
Érdekelne hogy nálatok hogy néz ki az 5%os szürke?
Elvileg egy homogén sötétszürke slideot kéne látni. Baj ott van hogy az oled panelek vezérlés egyenetlenségei miatt nem tud igazából teljesen homogén képet mutatni.
-
GalaHU
addikt
Tegnap este már csak egy órám volt tesztelni, de a képmegjelenítés folyamatos, a B7 által nyújtott V-sync-hez képest sokkal jobb a válaszidő, nagyon simán tudtam vezetni (Assetto Corsa és Dirt : Rally 2 pörög nálam általában) nem éreztem egyáltalán darabosnak.
Eddig hozza azt amit vártam, az új konzolokkal már 60fps fölé is lehet majd menni (remélem idén tényleg kaphatóak lesznek) vagy ha addig kidob az nVidia egy combosabb HDMI2.1-es kártyát akkor azzal fog kiteljesedni. Szerintem csúcskártya se kell hozzá feltétlenül, mert a mostani 2080ti-m sync nélkül bőven 100fps fölött produkál 4k-ban, szóval ha marad a számozási metódus a zöldeknél akkor egy 3070-is elég lehet az új csatlakozóval.
A köridőkre kíváncsi leszek, legutóbb 100Hz-es G-synces ASUS monitorral mentem, onnan visszalépés volt a B7...
-
Joshi
titán
válasz
jilian
üzenetére
"A 4k/120Hz-ről szerintem még nem is kéne nagyon beszélni....hol van még az, hogy egy vga ki tudja magából préselni a 120 képkockát ekkora felbontáson...nameg a hdmi 2.1-es csatlakozás."
Azért jó lenne a 60Hz-nél magasabb frissítés, mert ha az adott kártya tud akár 80-100fps-t az is több mint a 60. Pont erre való a Sync tech.(#40256) GalaHU E örö e bódottá

-
GalaHU
addikt
válasz
jilian
üzenetére
Nagyon köszönöm a tippet!
A HDMI Ultradeep volt a ludas! Alapból be volt kapcsolva, de amikor a PC-hez először csatlakoztattam, akkor szétesett és színhibás volt a kép, külön jött egy hibaüzenet a TV-től, hogy kapcsoljam ki.
Végig kikapcsolt állapotban volt amíg korábban próbálkoztam, de a visszakapcsolás után a szétesés elmaradt, és megjelent a menü!
-
jilian
addikt
Mi az hogy hdmi-hdmi kábel?
Ha úgy érted, hogy nincs-e valelyik végén átalakító akkor igen, megy "sima" Hdmi -Hdmi kábellel. (ilyenem van)A 4k/120Hz-ről szerintem még nem is kéne nagyon beszélni....hol van még az, hogy egy vga ki tudja magából préselni a 120 képkockát ekkora felbontáson...nameg a hdmi 2.1-es csatlakozás.
-
Joshi
titán
Azon kell pörögni, hiszen ahogy írtam és linkeltem a 4K@120Hz csak HDMI 2.1-el megy. Mivel írta hogy egy Audioquest Pearl kábellel próbálja ami 18Mbps-re van hitelesítve, így ha belefeszül akkor se fog neki menni. Az lehet hogy DVI-HDMI átalakítóval menne, de szerintem Ultra High Speed HDMI kábel is kellene ha 4K-ban akar játszani. Szóval marad az 1440-es felbontás amíg be nem szerzi az új kábelt.
(#40242) jilian így már érthető, szóval 4K mellett max 60Hz-lesz.
-
bisiz
aktív tag
Sziasztok!
Netflixen lehet állítani valahogy a feliratok színét? HDRben megvakulunk ettől a fehertol :D
-
Noninnyó
tag
Sziasztok!
Elnézést, ha már volt ez kérdezve, rengeteg a hozzászólás, nem tudok mindent elolvasni.
Egy LG OLED 55C8-as tévém van, amihez WD Elements Portable 2 TB vinyót használok 4K filmek nézésére. Elég gyorsan betelik a vinyó, és az lenne a kérdésem, hogy ha 4 TB-osat vennék, azt is gond nélkül lekezelné a tévém? Valakinek van erről tapasztalata, hogy mi a maximum méret, amit levisznek ezek a tévék?
Előre is köszönöm a válaszokat! Mindenkinek kellemes estét kívánok! -
MrBazsi
senior tag
Sziasztok. Kis helyzetjelentés, 2018 Novemberi vásárlású B8 ma futott le a második nagy pixelfrissítés. Kiváncsiságból előtte utána tesztábrák Tehát durván másfél év alatt 4000 üzemóránál vagyok. Továbbra is nulla beégés, és semmi képi anomália. Eddig jó, remélem sokáig így marad

-
GalaHU
addikt
Kifejezetten a G-sync miatt vettem egy C9-et. Frissítettem a TV firmware-t (04.70.15) és az nVidia drivert is (4.42.59) túlvagyok pár újraindításon, de nem jelenik meg a PC-n a G-sync menü.
Van valami tippetek? Ugye ez a funkció nem csak az USA-ban megy? Az nVidia tavalyi bejegyzésében ez szerepel... Sajna a tv európai..,
-
Joshi
titán
Gemini man. Az UHD BD-nek szerintem itthon nincs forgalmazója, kb mint a Disney-nek. Magyar hang is csak a sima Blu-ray-en van, a 4K verzión nincs.
-
-
bisiz
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Köszönöm! Akkor ez a HDR-t is átviszi? Volt egy inakustikom annó, amit HDR kábelként reklámoztak és folyamat elment a kép vele

-
hunspikey
őstag
-
-
Szati20
csendes tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Köszi szépen a válaszokat, az biztos, hogy az első pár napban folyamatos kalibrálás lesz, de már alig várom. Ez az 500-1200 óra bejáratás elég durván hangzik, de legyen.
Pár napja én is beleugrottam ebbe az előzetes pixelvadászatba, hogy mire készüljek, de amúgy abszolút igaz, csak hátra kell dőlni és élvezni.
-
bisiz
aktív tag
Sziasztok!
PC-vel szeretném összekötni a TV-t és az lenne a kérdésem, hogy milyen HDMI kábelt javasoltok, ami a HDR tartalmakat is átviszi PC-ről TV-re? Eddig belkint használtam, de az rövid ehhez a TV-hez, mert másik oldalon vnanak a csatlakozók.
[link] ez jó lehet esetleg? [link] még ez is szimpatikus.A másik kérdés pedig, hogy sokat TV-zünk nappal és 80-as OLED fényt használunk ilyenkor. Ez nagyon gáz?
-
Jorgi Kormi
senior tag
https://www.whathifi.com/reviews/philips-65oled804
Philips 65OLED804 review | What Hi-Fi? -
blakey
titán
válasz
djpundro
üzenetére
Tömörítési hiba, ezzel jár, információvesztés esetén előjönnek ilyen hibák, ez nem feltétlenül és csak a TV hibája. HD adók is tömörítve vannak és akkor még ott a sugárzási minőség mellett a tartalom is ami szintén hozzátesz a minőséghez. Ezzel valószínűleg együtt kell élned
-
djpundro
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Apple MacBook
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év ÁRGARANCIA
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Huawei P30 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, de simán forrás oldali a hiba. Nekem Telekom iptv-adásokon előjön(ne), de pl. kikölcsönöztünk egy Predators filmet, és utólag konstatáltuk, hogy valami ruszki adóból vette fel valaki, durván látszott, hogy kevés az adat, amiből a kép felépül. Szóval, ez ilyen, a tévé próbálja a legjobban feldolgozni azt a szutykot, amivel etetik.

Epp azt akartam irni, hogy nVidia a GTC-n jelenti be e honap vegen az uj csaladot, de epp

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vhiktor