Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vannak saját kábeleik, többek között HDMI is.
Syz: Én sem feltétlenül értem, hogy mi értelme van a 1,5 milliós tápkábelnek de van aki erre esküszik.

poli27: Te még egész olcsókat linkeltél. Egyébként minél jobb a kábel annál kevesebb az adatvesztés ergo annál jobb a kép. Bizonyos szintig el is hiszem, hogy ez tényleg így van de valószínűleg én nem látnék különbséget egy 100 ezres meg egy milliós kábel között. Azonban egy OLED-et ahol kijön azonnal minden ki hiba, adatveszteség nem illik 1000ft-os kábellel etetni.
-
cichlid1
tag
válasz
lala666
üzenetére
Te vagy eltévedve ha azt hiszed, hogy az üzlet így működik, hogy leszarta. Ez már ki lett tárgyalva többször itt a fórmon. Az OLED iparág nem tartana ott ahol, ha minden márka saját fejlesztésbe kezd. Akkor nem lehetne Pistikének oledje 5 kiló alatt. Mert minden márka megfizettetné veled a kutatásfejlesztést, invesztíciót és mindent amit a panelfejlesztésre költene. Így ezt most nem kell fizesd (vagyis nem annyit), mert eloszlik a rengeteg panel között ez a költség. Még az is lehet, hogy a nagy márkák leültek egy asztalhoz és megállapodtak, hogy akkor az LG fejleszt, ők meg átveszik cserébe..ki tudja..De hidd el mi vásárlók vagyunk a nyertesei ennek elsősorban. Így tudják előbb utóbb "tömegtermékké" tenni az oledet. Tehát ez kurvára nem érzelmi kérdés
És nem "leszarom" kérdés. Ez egyszerű matek és üzlet. -
cichlid1
tag
válasz
lala666
üzenetére
Hát azért erre ne vegyél mérget
Akkor gyártana más oled panelt. Ez egy üzlet. A piac így alakította magát. Az LG a hajára kenhetné az oled paneljeit ha a többi márka nem venné át őket!m És te sem vehetnél ennyiért szupereldzsí tévét, mert nem ennyi lenne a panel előállítási költsége. Kisebb szériagyártás, magasabb előállítási költségek, magasabb eladási árat eredményez
Szóval legyetek hálásak a sony, pana philips oled vásárlóknak, mert nélkülük Pistike nem vehetne ezen az áron B9-et
-
poli27
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
Az KáCsa nem KaCsa

De azért ezt beteg árnak tartom, pláne hogy digitális átvitelről beszélünk, analógnál még volt értelme a jobb kábelnek de itt... És ennyiért elmennek a f@xba sztem

-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
HA NEM KELL hívni a szervizt...
Nálam 4 évente 1x kellett, de az beégés volt, ez téged is érinthetett volna. Akár.Mellesleg avforums-on Pana-tulajnak kell bizonyítania egy hiba esetén (saját költségén), hogy az nem beégés. Mert ha a hiba éppen beégés, akkor alapban nem foglalkoznak vele.
Biztos kurva jó ez a verzió is, de ugye nem baj ha részemről ilyen hozzáállású cégből nem kérek?
-
daneel_hu
addikt
válasz
lala666
üzenetére
"Egyébként vettem volna Panát, de elvitték előlem. Az a Panával a baj nem teszik oda magukat. Az LCD jük botrány azokkal a panelokkal."
Símán vennék ha jobb lenne a termék az LG-nél...
De nem jobb, csak más van ráírva. Ráadásul nincs jelenleg 77 colos, + nincs wallpaper és gx-hez hasonló design. -
Menotti
aktív tag
válasz
rinpocse
üzenetére
Megnéztem....
nem egyszerü…:-)
Ha kiválasztod a szolgáltatóknál a Upc-t akkor nem tudsz utána sorendet állitani.(hiányzik a sorrend módositás jobra fent)
Ha az "egyéb szolgáltatókra mész,majd ugyanúgy beírod a kezdő frekvenciát és a hálózati azonosítót akkor ha befejezte a jóval lassabb keresést akkor fogja engedni a talált csatornák szám átírását.(jobra fent sárga gomb)(viszont ilyenkor hibáznak az ékezetes betűk az aktuális műsor kiírásnál.)(lehet kezdeni a sz....ást az elejétől ..ország:holland,v szlovák,nyelv magyar .Ha eltalálod a párosítást nem fog hibázni az ékezetes betüknél)

-
daneel_hu
addikt
-
válasz
Gtaati
üzenetére
"Én a mai világban azt tudom mondani, hogy valaki ha szart gyár ami épp, hogy a garit túléli akkor én olyat többet nem veszek."
Nagyon egy hullámhosszon vagyunk ám. Én korábban beszéltem arról itt az oled fórumon, hogy ami egyszer nálam elromlott egy bizonyos időn belül, azt többet nem veszek. Egy páran akkor le is "hurrogtak". Pontosan ezért nem vettem LG oledet tv-t (Nem panelt, mielőtt valaki kijavítana, tudom, hogy a panel LG). Mert egy új LG tv-n a vezérlés, elektronika, hívjuk akárhogyan, megadta magát. Én is ilyen vagyok. Eddig bejött.
Amúgy meg, ha a Pana t-vs üzletága becsődöl, hát becsődöl. Akkor ez van. Pár év múlva lehet, hogy már régen nem az LG-ről beszélünk, hanem pl a Samuról a microled miatt és akkor majd az LG megy a levesbe. Ilyen ez a popszakma. -
Syz
senior tag
válasz
adamssss
üzenetére
Hallottam már erről a márkáról az audio kábelek révén,azt nem tudtam hogy HDMI-t is gyártanak.Most kíváncsiságból felütöttem a honlapjukat,vannak szép árak..
én általában Delock meg Ugreen kábeleket használok,nincs velük semmi baj és szerintem elérhető áron minőségiek.Most kipróbálom mit tud ez az Equip.Bizonyára amúgy van különbség kábel és kábel között,de fogalmam sincs mit tudhat pl. egy 250 ezres optikai kábel a KáCsá-tól
-
-
Gtaati
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Én ezzel nem a Pana minőségét kérdőjeleztem meg, szó sincs erről. Samsung hibás dolgokkal már nem eggyel találkoztam és a családban is volt több. Lg-ről én csak személyes tapasztalatot tudok megosztani, mint ahogy Te is. Én a mai világban azt tudom mondani, hogy valaki ha szart gyár ami épp, hogy a garit túléli akkor én olyat többet nem veszek. Nálunk első normális tv a sugárcsöves után, minden fanatizmus nélkül Lg lett, tetszett nem volt gond vele és mai napig kollégámék használják(HD Ready plazma
), így a következő is az lett és így tovább. Ami azt jelenti hogy a kezeim között kb. 8 lg tv megfordult plazmák, lcd, oled, monitor aztán jöttek a háztartási dolgok hűtő, mosógép, mikró, telefonok, anno dvd-bluray lejátszó, író stb... és őszintén mondom nem romlott el belőlük semmi. Vagy szerencsém volt, vagy azért a Lg is egy általános minőségi szintet megüt. Ha nem csak ipari hulladékot gyárt egy cég akkor az szerintem be is zárhat. -
lala666
őstag
Ha meg nem lenne LG nézhetnétek Panasonic LCD t.
Pana oledesek!
-
válasz
Gtaati
üzenetére
Nálunk meg 3 LG lcd tv adta meg magát. Az egyik másfél hét után.
A másik kettő pár éves volt, azok még elnézhetőek voltak. De ha azt nézem, hogy Samu plazmából van egy 9 éves hibátlan és Panából is úgy ajándékoztunk el egy közel tíz éves modellt, hogy semmi baja nem volt, akkor már más a gyerek fekvése. Persze ezek mind személyes, szűk tapasztalatok. Mint ahogy te tapasztalatod is az. -
Gtaati
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Ebben igazad van, nem többszöröse a Pana az Lg-nek, de sajnos a jelenlegi árkülönbség is elég Magyarországon, hogy túlnyomóan az olcsóbbat vegyék. Ha pl. a Pana és a Sony is kb. egy árban lenne az LG-vel szerintem nálunk is több fogyna belőlük... De ez csak az én meglátásom.
-
Tulku
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Reméljük....nagy hírű, erős gyártó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BusinessGuy
őstag
1. Jövőbiztos, lévén erre haladunk
2. Már most van olyan játék ami még csak nem is 2080ti-t hajtva bőven 60 fps fölé megy 4k-ban ami a gsync avagy vrr mellett élmény lesz főleg a jövőben érkező vga-kkal.
3. Nextgen konzolok ezzel érkeznek.
Nem is értem a samsungot hogy az idei modelleket is hogy bírták 2.0-val kiadni...Mondjuk az idei szériájuk megint egy butított széria az előzőhöz képest.... Ha már az ember ennyi pénzt kiad egy új közép vagy felső kategóriás tévére legyen már időtálló.. A samsung frissítési politikáját ismerve pedig le se fogják szarni a jelenlegi vagy a tavalyi és az előtti vásárlóik siralmait hogy megoldják rendesen a VRR-t, freesync-et,gsync-et, majd eladják ugyan ezeket a tv-ket csak hdmi 2.1-el jövőre.... A tavalyi Q szérián is a gsync meoldatlan a vrr megoldatlan a freesync szarakodik....És hiába van lassan fél éve teleírva a hivatalos samsung fórumon a probléma topikja hónapok óta szarnak bele csak egyetlen hivatalos válasz érkezett az is még az elején: kivizsgáljuk...... -
-
chros
őstag
> "Nem ertem minek a hdmi 2.1 a 4k-s tvhez"
Van meg egy valos felhasznalasa: at lehet tolni 4k full RGB-t 120 Hz-en.
Miert erdekes ez? Az olyan TV-khez (pl Philips, Pana), amiknel nincs 23p judder free playback PC modban (chroma 4:4:4-hez), mert igy mar nem is kell majd (5*24=120) (felteve, hogy nem butul semmi mas ekkora adatfolyam mellett).
Ha ez Pana-nal mukidni fog jol, akkor lehet hogy az lesz majd a kovetkezo oled 2-3 ev mulva
De akkor majd rettegjenek az itteni Pana tulajok, mert minden kis xarsagra feny derul majd ...

-
Serf
csendes újonc
Nem ertem minek a hdmi 2.1 a 4k-s tvhez. Gondolom mindenki hardcore gammer.
-
chros
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
5 db felkapcsolt 100-as izzo mellett nem olyan veszes

-
-
PuMbA
titán
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Élőben azért nem pont így néz ki. Minden kamera csal
Ezt még a HDTVTest-es Vincent is elmondja mindig, mert neki is muszáj YouTube-on keresztül bemutatnia ezeket, de egy kamera sosem fog úgy működni, mint egy emberi szem. -
belan
addikt
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Ráadásul az egyik valaha készült legjobb Qled.
-
belan
addikt
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Ezt már nem most láttam sötétbe egyszerűen ég és a föld a két tv oled javára!
-
lala666
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Nem is kicsi a különbség.
-
chros
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Innen: "This is exactly what I'm experiencing and I've tested over 10 different sets and they all had the same result in hdr game mode. Whoever says game mode is just fine is in complete denial. The difference in black.levels between game mode and regular modes is enormous. It's shocking that reviews didn't catch this issue. They all raved about how great the game mode is on this tv it's so strange that they didn't catch this major flaw."
Reviewers ...
are all bullshit .. -
csocso233
csendes tag
Sziasztok
- át olvasva a topik nagy részét Qled vs Oled mindenki az Oledet mondja jobbnak(valahol olvastam 30 emberből álló csapat nézte egy szere a két tv t és 29 az Oledet mondta egyértelműen jobbnak
- Qled fórumon meg azt mondta valaki,hogy nem vállalható a beégés és a ghost miatt így én is féltem az Oledtől és jó áron megrendeltem az MM ből 55Q80 at(330e.)de hál istenek most nehezen megy a szállítás és olvasgatva egy nagyon fontos dolgot hiányoltam a Samuból még pedig a HDMI 2.1 bemenetet PS5 és társai már támogatni fogják(a 800e. től felfelé ill.8k már támogatják na de ennyiért)
- gyorsan lemondtam és inkább egy 55c9 et(400e.) rendeltem helyette(köszönöm belan fórum társnak a véleményét és a linket
) -
belan
addikt
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Értem 👍
-
belan
addikt
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Itt azért nem nagyon van különbség!! [link]
-
Nincs ilyen
A kábelnek max sávszélessége van azt kell figyelemebe venni. Ahogy előttem is írták pl hogy átmegy-e a 4k HDR az a két inteface-en múlik és nem a kábelen. Persze ha a kábel valami ezer éves gagyi akkor nem biztos hogy átmegy a jel vagy jelentős adatvesztéssel.BusinessGuy: Igazából engem is csak idegesített...
-
BusinessGuy
őstag
Belan: Q90r, aktuális csúcs ha a 8k csodákat nem nézzük.
Bőven durva a különbség még világos szobában is, pláne mikor game módba teszi mindkettőt. De biztos ő sem tudja hova kell dugni a konzolt azért butul látványosat a localdimming...
Ezért írtam lentebb hogy egy sony xf9005-höz képest ami messze van egy q90-től aki nem lát komoly különbséget pláne Tlc csodához képest arra nsmigen lehet mit mondani...Adamsss: millió videó és topik van róla a neten, teljesen nyilvánvaló. Ebben a videóban is tökéletesen látszik.
De tényleg felesleges többet erre szánni. Már ott el kellett volna engednem hogy a hdtv teszt kalibrátor szakembere gyakorlatilag hülyének lett nézve. Mindegy már elengedtem, csak felhúztam magam a magas lóról baromságozáson amivel kvázi hagyján hogy a személyes tapasztalatom semmibe lett véve de még meg is lett magyarázva hogy a neten mindenki hülye még a szakik is, és persze se egy releváns ellenérv bizonyíték link semmi nem jött csak hogy "baromság".
OPiiPO: Rohanok..
-
-
belan
addikt
Azért durva különbség van itt is a oled javára! [link] Na ezért kell a oled és inkább vigyázva nézem. Nem tudom hogy ez a csúcs Qled de szépen van különbség.
-
Syz
senior tag
Valaki próbálta már amúgy 2.1-es HDMI kábelt?Bármilyen tartalomhoz és kimenethez?
-
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Én sem játszom. Milyen meglepő...
-
BusinessGuy
őstag
válasz
dannyl
üzenetére
A vírus miatt nem.
Ellenben 5 percet vesz igénybe egy ilyen videó felvétele ! (max 2 perc videózás) és felrakása a netre vágatlanul. Mozi -default, game -default, seperc alatt kép beállítások végigpörgetése, videó és közben egyetlen váltás.
De már ott bukik az állítása hogy behozta a pc módot miközben aa hdtv teszt is ps4-el tesztelt amit akármelyik bemenetre dughatsz ugyan úgy kezeli és felismeri a tv nem pc-ként.
Seperc rákeresni a neten továbbá a local dimming hatására, minél komolyabb és több "pontból" áll annál komolyabban növeli az input lagot mert komoly számításokat kell végezni mögötte. Nem véletlenül kapcsolja ki avagy butítja le a game mód ahogy az a videóban is látszik, elhangzik.
Nem vesződöm, egy ember állítása áll szemben hivatalos szakmai tesztekkel véleményekkel de ha úgy tetszik személyes tapasztalatokkal is. Ő kezdte hogy baromságot állítok, én linkekkel videóval szakmai oldalról bizonyítottam hogy nem, a személyes tapasztalatom le van köpve, és csak a szava van mindezzel szemben amit jó magas lóról tol az irányomban, nem érdekel. Hiteltelen...
-
djpundro
aktív tag
Sokszor Csehül megy a HBO HD en a film ,masnal is igy van ?Peldaul most a Auta 2 .Sokszor meg Angol csak a nyelv .
Iszonyu idegesitö ,a national geo hd en is csehül nyomjak a reklamokat.
Nalatok is original belterivel is ez a helyzet?Sajat boxal nezem Vu+ ,lehet azert van ?
-
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Amúgy, ha nem laktok messze, tényleg elmehetnél már, ha ennyire nem juttok dűlőre... Én laikus vagyok, és csak nézem a műsort egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És nem "leszarom" kérdés. Ez egyszerű matek és üzlet.
Akkor gyártana más oled panelt. Ez egy üzlet. A piac így alakította magát. Az LG a hajára kenhetné az oled paneljeit ha a többi márka nem venné át őket!m És te sem vehetnél ennyiért szupereldzsí tévét, mert nem ennyi lenne a panel előállítási költsége. Kisebb szériagyártás, magasabb előállítási költségek, magasabb eladási árat eredményez

Amúgy is akartam most rendelni 2 db HDMI kábelt mert amiket most használok azokról fogalmam sincs,hogy milyen szabványúak,úgyhogy a héten érkezik majd 2 db Equip kábelinho ami tudja a 48Gbps-et

)
Vhiktor