- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
djpundro #40198 üzenetére
Ezek nem hullámmok, hanem banding-nek ("sávosodás") nevezik, és nem feltétlen a TV hibája... lehet a forrás is rossz.
Akkor fordul elő, ha nincs elég információ az átmenetek között, így nagyobb ugrások vannak a színekben nem folyamatos az átmenet.
Pl alacsony bitráta okozhat ilyet is.
Persze lehet a TV képfeldolgozásának is a hibája, vagy oka... ha nem elég részletesen tudja kidolgozni az átmenetet... pl máshol van a hangsúly a skálán és annak felosztásán. De az ritkább.
-
simii
tag
Akinek Philips TV-je van és szeretne 4 oldalas ambilightot csinálni a 3 oldalasból, itt a házilag hackelt megoldás. Ezen a videón egy 803-as 2018-as modellt használ, ezen még késik kicsit a 4. oldal fénye, de én feltettem a 804-re ugyanígy és semmi késés, tökéletes 4 oldalas OLED ambilight TV-d lesz!!
[link]
(jelenleg gyárilag csak a külföldön kapható 5000 eurós 984 képes 4 oldalas OLED ambilightra)
[link] -
simii
tag
[PHILIPS Outlet 65 OLED 804] még van 505-ért outletben, szerintem nagyon megéri ha nem a HDMI 2.1 a lényeg. Már nem lehet ilyen olcsón kapni, 700 most az ára
-
hunspikey
őstag
Hát akkor ott nálad megtörtént a csoda.
Ugyanis mindegyik utolsó generációs plazma csinálja ezeket.
Én vt60at szállítottam rengeteg embernek, nem mondom hogy kereskedő vagyok de eladtam vagy 20-at, abból 4 ide ment fórum társnak.
Mindegyik szenvedett a leírt problémáktól.
Ha tényleg nem látod akkor boldog ember vagy.
De szívesen át megyek és megmutatom :)
-
sakal83
addikt
Ja a beeges legalabb 2 naponta elojon minimum 20 hszen keresztul:) az interpolacio es mozgas ritkabban de kitartoan. Most kimondottan vicces volt a "szakmai" forumon elolvasni az utolso 100 hszt. Osszegezve az oled helyzete ezek alapjan: mar filmezesre sem lehet hasznalni tele van kepi hibakkal a mozgas elviselhetetlen kozben ha mar CNNre kapcsolod akkor nem is beeg hanem eleg az oled tv:) ja meg draga... :) aki ennyire tokeletes szinmegjelenitesre mozgasra fenyerore vagyik az nyissa ki az ablakot es nezegessen:) bar paran abban is talalnanak hibat:)
-
djpundro
aktív tag
válasz
alaves #40145 üzenetére
Hat ha lessz kedvem lefenykepezem.A sötet hatternel ami lenyegeben egyszinü kene hogy legyen olyan több soros mind a vizhullamok jelennek meg .Azt hiszem menü alatt van egy pont ahol direkt ez ellen lehet bekapcsolni a kepjavitast .
Nem tudom jobban szakszerüen kifelyezni magam . -
julius75
aktív tag
válasz
adamssss #40179 üzenetére
Illetve változtattak a sound bar-on, nyilván egyszerűbb - olcsóbb lesz gyártani,
valamint megszűnik a 77-es méret.
Hogy a gen3 proci jelent-e valamit, vagy csak marketing, nem tudom.
Kérdés, mikor - mennyiért lesz elérhető, marad-e addigra a w9 szériából, ha igen, annak hogyan alakul az ára....?
A magam részéről bevállalnám a w9-et, nem várnék feltétlenül az x-re.
De ehhez kell az 5 év "ingyen" gari. -
renziNNN
tag
Közben a GZ950 is elkezdett lejjebb csúszni, bár csúszhatna jobban...
-
Joshi
titán
válasz
adamssss #40179 üzenetére
Sample & hold kijelzőnél sok nem fog változni. Itt max az Ai változtathat valamit, ez viszont jó hatással lehet az interpolációra. Szerintem ez még sok-sok év mire ebből érdemi előrelépés lesz.
(#40180) sakal83 tulajdonképpen nem azzal van baj hogy vannak hibák, mert egy értelmes ember tisztában van azzal hogy nincs tökéletes dolog a Föld nevű bolygón. A gond ott van, hogy az OLED jelenleg a csúcs, de közel se hibátlan, viszont drága. Az utóbbin van a hangsúly.
-
sakal83
addikt
Huh tovabbra is beeg az oled es mar a mozgas is rossz
elviselhetetlen... Ti tudtok egyebkent orulni valaminek?:) akinek inge csak az vegye magara az ironiat
-
Joshi
titán
Nekem volt plazmám is és még sokan másoknak akik ugyan csak OLED-re váltottak, de konkrétan én nem sírom vissza a plazmát. Az interpolációs artifactokat meg csak úgy tudod kiküszöbölni, ha kikapcsolod az interpolációt. Nyilván ilyenkor darabos lesz a 24p, mert plazmán még a BFI is felejtős. Én Sonyra tudnám azt mondani, hogy egy csipet interpoláció és simán szokható a mozgás. Alapvetően 25 és 30fps-es videóknál nincs szükség interpolációra, ahogy a Planet Earth II-nél se érzem szükségét. Egy biztos, hogy tökéletes soha nem lesz, de szerintem a plazmánál is volt nem kevés probléma.
-
julius75
aktív tag
65wx infók, példáula BFI-ről...
[link] -
daneel_hu
addikt
Azt mondom a mai videód alapján, hogy szerezz be egy Alpha 9-es készüléket... vagy egy Sonyt, Panát esetleg. Azzal szerintem kibékülnél... engem is nagyon zavart az E6V interpolációja, inkább kikapcsolva használtam.
Ma még megpróbálom felvenni a jelenetet telefonnal az E8-asról. -
Fisha
őstag
válasz
icemad #40172 üzenetére
Jogos felvetés. Plazmáról jöttem. Így 3 hónap nyüstölés után azért ki kell mondani, hogy csak a mozgást nézve hatalmas a visszaesés. Közben álló (vagy ahhoz közeli) képminőségben meg nyilván pont fordítva. Csak hát h az ember mind a kettőből látta már a jót, akkor hajlamos a kettő optimális kombinációjára vágyni
Valahol vicces, mert pont tévézésre nem annyira ajánlják az oledet, a beégéses probléma miatt. Szerintem amúgy alapvetően pont arra a legalkalmasabb a technológia. Jó kis 50-60fps-es források, tényleg döbbenetes nyugodt képpel, szép színekkel. Már csak egy HDR UHD adó kéne.
Miközben meg filmezésre ajánljuk a legjobban, de iszonyatos kompromisszumokkal birkózik meg a 24 fps-es anyagokkal. Legalábbis "az én szememben". -
icemad
nagyúr
Az a baj, hogy ha az oled sem jó neked, akkor mi lehet jó? Én oled vásárlás előtt teszteltem pár tévét, nálam az oled nyert. Talán a Sony va paneles LCD-n volt szebb a mozgás (a kép nem) , de tényleg minimális volt az eltérés egy C9-hez képest. Az is igaz, hogy én a saját szememmel tesztelek, nem műszerekkel, szóval ez nem mérvadó.
-
Fisha
őstag
válasz
icemad #40169 üzenetére
Értem én, és egyet is értek vele elméletben, hogy határt kell szabni a mérnökösködésnek és élvezni kell tudni a filmeket is. Mindenkit más zavar, engem az oledes mozgás sajnos nagyon., és kicsit csapdába is kerültem vele. Cserébe nem nézegetem a tesztábrákon minden pixelnek a színhelyességét.
viszont edit: mozgóképmegjelenítésre 50 fps alatti forrás esetén részlegesen alkalmas.
-
hunspikey
őstag
Nem, én azt mindenhol kikapcsolva tartom. Egyszerűen olyan mint egy abl de megy felfelé is nem csak vissza vesz! Fura. És kb a jelenet ábrázolása után pár tized másodperccel látható, és nagyon ritka, kb 3 óránként egyszer fordul elő. Nem tudom mi ez, én azt gondoltam még hangolja magát a panel.
-
icemad
nagyúr
Én csak arra akartam utalni, hogy ha direkt a hibákat keresed, akkor biztos, hogy fogsz is találni. Teljesen mindegy, hogy LCD, qled vagy oled. Tökéletes megjelenítő (még) nincs...
Szerkesztem én is, mert te is szerkesztetted...
mozgókép megjelenítésre részlegesen alkalmasak a mai technológiával.
Ez azért enyhe túlzás, szerintem ennyire nem rossz a helyzet. Sok múlik a forráson is. Pl nekem xbox one x-hez, netflixhez, disney+-hoz teljesen megfelel. -
Fisha
őstag
válasz
icemad #40166 üzenetére
Nyugi, értem a véleményed valahol. Ez tök jól ment is 1990-ben a 50 centis grundig crt előtt.
u.i.: azért ez nem teljesen pixelb@aszás, amit csinálok (szerintem legalábbis). Nem tesztábrákon keresem a halott alpixeleket, meg az 1%-os degradációt. Hanem élő helyzetben próbálom élvezni a képanyagot, amiben megzavarnak hibák. Tudom, hogy én leszek itt igazából a heretic, de szerintem ki kell mondani, hogy az OLED-eknek nagyon szép a képe, de mozgókép megjelenítésre részlegesen alkalmasak a mai technológiával. Sajnálatos módon sok körülmény együttes negatív együttállása:
sample and hold, nagyon gyors átkapcsolási idő, 24 fps-es hagyaték, gyenge interpolációs technológiák, nem kiforrott BFI működés + az extrém kontraszt, amit ki lehet hozni ezekbőla tv-kből még ront egy jókora adagot a problémán. -
icemad
nagyúr
-
Fisha
őstag
válasz
alaves #40160 üzenetére
Köszi mindenkinek. A deblur csak 30fps + esetén lép életbe. Jelenleg BFI-vel küzdök, de azért az is elég erős kompromisszum.
Na majd meglesem a CX-en milyen a 120-as BFI, meg ezek a kigyűjtögetett problémás jelenetek interpolációval. Addig meg valahogy kibírom.
Tényleg nem ezzel az egy jelenettel van bajom, ez csak a jéghegy csúcsa. Egy átlagos 45 perces sorozatrész alatt legalább 10x látok artifactot (persze nem ilyen durvát, hanem csak kicsi pixeleket mondjuk a fej körül), ami azért bevallom zavar. -
hunspikey
őstag
válasz
Szati20 #40156 üzenetére
Én három hete vettem a 65c9-et és csak annyit mondhatok hogy ne kezdj pixel geekeskedni.
Amúgy ahogy mondták :
Válassz sdr-re szakértő (sötét helyiség) profilt, oled fényt kicsit vedd le (30 körül ad kb 120-130 nites csúcs fenysűrűséget ez elég bejárati)
Hát a hdr az hdr. Én tolom neki.. Két profil fog menni nálad is valószínűleg : dolby vision és normál hdr10. Hlg ritka.
Ezt a két profilt állítsd be : isfx vagy mi a rák a neve a jó profilnak. Itt viszont oled fény legyen legalább 80 különben értelmetlen a hdr :)Én szívtam a near black detail-el, azóta a tv megtanulta magát és sokkal szebb - ki is szedtem az iszonyú kompenzációkat amire az elején szükség volt.
Nekem most legutoljára vertical banding lépett fel de a pixel frissítő tökéletesen kiszedte. (oké a drágám itthon van egész nap és csapágyasra hajtotta) lol
Az egy faszság hogy kiégeti a panelt ezért ne futtasd. Igazából újra kalibrálja a pixel vezérlést (vezérlő fesz beállítás)
Egyedül amit kerülj : folyamatos piros vagy sárga egy helyen lévő tartalom.
Amit első 500 órában félig kerülj : ne csak kizárólag szélesvásznú filmek menjenek mert akkor a teteje nem öregszik be.
Okosok azt mondják 1200 óra kell a teljes panel stabilitás eléréséhez.
Olyat fogsz látni, nem hiba hogy jelenetben belül levesz vagy raád fényt. Tanul. Ennyi.
-
Joshi
titán
válasz
alaves #40160 üzenetére
Ahogy írtam nem játssza le rendesen ezt a fájlt a Sony belső lejátszója, kötve hiszem hogy az AG9-en másképpen lenne. Sony nem arról híres, hogy minden hibát javít. Az Android rendszer is szánalmas, nekem a 2TB-os külső merevlemezemet scannelte...scennelte...scennelte aztán meguntam és csak ezt a fájlt kimásoltam egy pendrivera. Szóval vicc az egész. Mondjuk az AG9-ben már erősebb SoC van, lehet hogy ott jobb a helyzet. Nem véletlenül nem kapják meg a régebbi SoC-al szerelt készülékek az Android 9-et.
-
alaves
addikt
Az lenne a megoldás, hogy Fisha kolléga egy MM-ben külső HDD-vel megnézné a jelenetet pl. egy AG9-esen, hátha megfelelne neki. Ha nem akkor marad a de-judder: 0, de-blur: 10. (Feltéve, hogy a de-blur bekapcsol 24-25 fps-nél, mert a Philips de-blur /perfect clear motion/ aktív akkor is.
-
Joshi
titán
Mondjuk az én Sony A1 tévémbe még az X1 Extreme proci van, de azóta már kijött az X1 Ultimate sőt, az idei Sony tévék már az X1 Ultimate 2 procit kapják (nem biztos hogy Ultimate 2 lesz a neve). Hogy aztán azokkal mi a helyzet azt nem tudom, habár ahogy írtam csodák nincsenek.
-
krx21
nagyúr
válasz
Szati20 #40156 üzenetére
Az én tanácsom, hogy ne keress hibát. Állítsd be egy nem túl magas oledfényt (SDR, <40).
És használd egészséggel, élvezd a képminőséget.
Beállítás: Modjuk Technicolor, fehéregyensúly: Meleg2, Minden modosítások KI.
HDR dettó, ott a dinamikus tónus áthelyezés BE esetleg. Én HDR esetén sem nyomom fel maxra az Oledfényt (<80). Viszont a fénycsúcsok maxra vannak téve. (SDR is) -
Joshi
titán
válasz
daneel_hu #40155 üzenetére
Nos. Ott kezdődik a gond, hogy a Sony belső lejátszója szaggatva játszotta le a vérpistikés PE II E5 mkv fájlt.
A képpel alapvetően nem volt gond, de annyira darabos volt, hogy felejtős. Oppo rendben lejátszotta.
A lényeg, hogy elvileg a Film üzemmód akar lenni a Dejudder. Sajnos itt is rossz lett az eredmény. Sonynál csak négy állás van. Ki, Alacsony, közepes és magas. Alacsonynál teljesen rendben van afölött artifactol. A képen látható beállítással teljesen rendben van a mozgás, egyébként ezt használom általában.
Összefoglalva, nincsenek csodák ha interpolációról van szó. -
Szati20
csendes tag
Sziasztok!
Pénteken érkezik a C9 és olvasgatom a véleményeket, hozzászólásokat, látom a beégés mizériát és a többi felmerült hibalehetőséget.
Mit tanácsolnátok egy első OLED-es felhasználónak, hogy megpróbálja elkerülni a lehetséges hibajelenségeket?
Így is aggódom kicsit a fényerő és egyebek végett és azért látom, hogy lenne mire figyelni...Alapvetôen film, HBO GO és PS4 gaming lesz a fő felhasználási terület, némi “oldschool” tv nézéssel, de persze ésszerű keretek között (sajna már nem fér bele 20 óra folyamatos játszás
).
Köszi előre is!
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
alaves #40144 üzenetére
Ez egy 24 (25?) fps-s film.
A kamera folyamatosan követi a farkast és a borjút, a lábaik viszont elég kicsik és gyorsak a képen ahhoz, hogy ne legyenek folyamatosan szétkenve. Illetve két "állás" van logikusan amikor nagyjából láthatóak a lábak, első és hátsó pozícióban.
Na ezt kell a közbenső frame-ekre kitalálni a CPU-nak, hogy mi lenne ha fel lett volna véve.
Lehetetlen.De mondjuk villognia és hatalmas pacákat kiraknia nem kéne, mert a farkas és a borjú teste is nagyjából azonos méret, és az nincs szétmosva.
-
-
alaves
addikt
Philips 55OLED754: farkas üldözi a borjút: legkisebb interpolációs lehetőség (perfect natural motion: minimum /de-judder:~5-7/): látszik artifact, de a borjú folyamatosan látszik, mikor nagyon távolról látjuk akkor is egyértelmű a képe. Perfect Natural motion ki + perfect clear motion maximum, interpoláció nélkül artifact mentes, a svenkelés miatti darabosságot csökkenti a perfect clear motion maximum (de-blur), a szememnek olyan mintha lenne 1-2 de-judder.
Sony-t kellene megnézned, ha azon sem jó, akkor sajnos még itt tart az interpoláció minősége. -
hunspikey
őstag
Azt tudja valaki hogy szerviz távirányító nélkül hogy lehet megtudni hány óra van a panelben, hány auto compenzáiót (5 perces) csinált és hány manuális (1 órás ment le)?
Vagy netán szerviz menübe jutás?
-
válasz
Jorgi Kormi #40137 üzenetére
Nem vagyok gazdasági szakember, ezért elfogadom, hogy az is lehet, ami te vázoltál fel.
A benzin árát viszont főként nem a vírus befolyásolja, hanem pár ország pénzügyi és gazdasági csatározása. Termeljünk, ne termeljünk annyi olajat, kinek, mennyiért adjuk el... Stb.
De nem offolok tovább, max a tv árakra levetített hatásokkal kapcsolatban írtam. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
rothfb #40129 üzenetére
Kínában kezd alakulni a helyzet , ott már csökkenö tendenciát mutat a új megbetegedések száma , az oled panelok gyártásával szerintem nem lesz gond ,( Kína nyomni akarja a GDP-jét) itt inkább már az európai gazdaságra gyakorolt hatása lesz kérdéses a vírnyust tekintve.Az esetleges gazdasági problémák amelyek érzékenyen érinthetik az európai fogyasztói társadalmakat , ahhoz is vezethetnek , hogy csökkeni fog a fogyasztás és az emberek elhalasztják az effektíve nagyobb értékű termékek vásárlását pl.: személygépkocsi vagy értékesebb műszaki berendezés( tv kb.2000 euróért) .Az olaj és ebből kifolyólag a benzin ára is lejtmenetben van a tőzsdékkel szinkronban .( ez speciel Kína miatt van)Sok gazdasági elemző a 2008-as válságot vízionálja , hogy megismétlődik .Akkor viszont ahhoz , hogy a kereslet megélénküljön és a gazdaságok ismét fellendüljenek a termékek árát csökkenteni kell vagy (és) baromi jó hitelkonstrukciókat kell ajánlani az emberek számára . A jelenlegi "kapitalista világegyetemet" + Kínát a fogyasztás tartja életben.Szerintem a vírnyusnak még lehetnek pozitív hatásai is a drágább tévék árára , konkrétan az oledekre .(hiszen ez egy oled topic és nem gazdasági fórum
)u.i.: Most lehet megkövezni eme eszmefuttatásom miatt .Remélem még a vírnyus nem végez velem mielőtt egy oled" büszke és boldog "tulajdonosának tudhatnám magam .(c9 vagy gz950)
-
djpundro
aktív tag
Van egy 65oled754 esem es azt vettem eszre par nemet SKY adonal is hogy hullamok jelentek meg .Ez a tipukus hullam vonalak az olednel egy betegseg ?Vagy megis mik a tipikus kephibak az olednel?
-
julius75
aktív tag
válasz
pomo-sapiens #40131 üzenetére
Ez kamu.
Ha ezt valaki(k) minden másnap megcsinálják akkor mi a sz@rt kezdenek ennyi "újracsomagolt", értékcsökkent tv-vel? -
pomo-sapiens
csendes tag
válasz
Anonymus20 #40124 üzenetére
Amikor mi vettük,akkor is volt egy darab visszacsomagolt.Kérdeztem az eladót,ez miért van.Mondta,hogy minden nagy értékű tv-t beüzemelnek vásárlás előtt,hogy működik e.És aki azt szerette volna megvenni,fizetéskor derült ki,hogy a kártyáján a vásárlási limittel volt gond,így otthagyta....Ez is ilyen lehet szerintem.
-
julius75
aktív tag
válasz
Anonymus20 #40128 üzenetére
" lehet a vírus miatt mindenkinek TV-n kell majd néznie ".... ez rajtunk nem segít....
-
válasz
Anonymus20 #40128 üzenetére
A vírus miatt akár tv hiány is kialakulhat. A szállítás akadozhat, illetve a termelés is az alkatrészhiány miatt. Ha sokan akarnak majd tv-t venni és tényleg hiány lesz, az felverheti az árakat, nem le. De ez egyelőre csak elmélet. Mint ahogy sokáig az is elmélet volt, hogy egy egész európai országot karanténba helyeznek és láss csodát, megtörtént.
-
-
julius75
aktív tag
válasz
Anonymus20 #40124 üzenetére
Mert szerintem nem is lehet rá kieg.garit venni......
Lehet, hogy lesz még, a kérdés jut-e belőle....? -
Anonymus20
csendes tag
Sziasztok,
Akit érdekel OLED65C9PLA: https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-outlet-oled65c9pla-smart-oled-telev%C3%ADzi%C3%B3-165-cm-4k-ultra-hd-hdr-webos-thinq-ai-1317384.html#specifik_C3_A1ci_C3_B3
500ért jó lehet, de több infó nincs róla, minthogy kipróbált és üzembe helyezett. Gondolkodtam rajta erősen, de nem látom rá hogy lehetne kiterjesztett garit venni, és amúgy szerintem májusig simán lesz még ennyiért, időm meg van addig.
Ügyfélszolgálat se tudott többet mondani..
-
daneel_hu
addikt
-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb #40116 üzenetére
E6V-n is villogott. Tényleg.
A solymos jelenet is. És tényleg durva.Szerintem a C8 és E8 és ami azóta megjelent az már nem ilyen. E8-ason elég jó az interpoláció, pedig extra érézkeny vagyok a témára.
Viszont ha a B9-esen is villog, akkor az Alpha 7 (gen2) sem túl jó... és ez azt jelenti, hogy az Alpha 7 gen2-nél sajnos még az Alpha 9 gen1 is sokkal jobb. -
Fisha
őstag
válasz
daneel_hu #40112 üzenetére
Ahogy írtam feljebb is: a gida gyakorlatilag hol ott van, hol nincs. Jellemzően átlagban a fele nincs is ott. A sólymos valóban még borzalmasabb volt, csak azt már (szerencsére) el is felejtettem.
Ha valakiben esetleg felmerülne a kérdés, hogy most tényleg két jelenet hisztizek-e? Sajnos nem. Folyamatosan tele van hibával az interpoláció. Nagy dinamikájú kontúrok szélein gyakran inkonzisztens a határvonal. Pedig ilyen rengeteget van hangsúlyos helyen a jelenetekben. Pl. Emberek, fejek körvonalai. Az érdekel leginkább, hogy valóban gyengébb-e ebben a B, mint a tobbi. Ha igen, az nekem valahol öröm is és üröm is. Az "ürömöt" már kifejetettem, de öröm, hogy talán lehet rá megoldást találni, csak kérdés, hogy mikor leszek hajlandó emiatt tv-t cserélni. -
hunspikey
őstag
válasz
daneel_hu #40098 üzenetére
Hányszor?? Ez komoly?
Minden retkes éjszakai jelenetben pl - ennyiszer.
Én tegnap azt hittem hogy lefosom a bokám olyan fekete paca lett a TV bal harmadának alsó kétharmadában. Egy konkrét fekete négyzet alakult ki a kép legaljától a felső harmadig. Kb 25-30 centi széles volt (65")
Ez úgy tűnt fel, hogy nézem a Vajákot, 8-epizód, kb 4.perc, egy éjszakai jelenet, erdőben jönnek valami szumátrai patkány majmok világító szemekkel oszt megy a bunyó.
Itt svenkel szépen a kamera és ahogy a szemed ösztönösen követi a fákat egyszer csak láttam a "lyukat" a képi tartalomban. Annyira nagy volt és annyira sötét, hogy elsőre azt gondoltam magamban, hogy mekkora looser FC ez a brigád, hogy kibás anyagot tettek ki a netflixre.
De aztán persze minden jeleneten ott volt (a sötét jeleneteken belül persze) szóval jött a gyanú jéghideg mancsának szorítása, ezért beindítottam a mélytengeri epizódot az Our Planetből.
Persze ott volt mindenhol amikor a búvárgömbbel merülnek - azt hittem elsírom magam. Zsír új TV és kuka...
Youtube 5% teszt videó: Bámmm bele a pofámba, egy kb 1%-os fekete paca a körbe-körbe 5%-os szürkén belül, ami egy durván 25 x 50 centis téglatest volt... Ennek ennyi mondtam magamban.
Aztán ittam egy whisky-t, beállítottam a pixel mosást, mint utolsó lehetőséget és lefeküdtem vérig sértve aludni. Rohadjon meg az LG, talán ez volt az utolsó gondolatom...
Reggel első dolgom persze az 5% teszt video volt és mit látok? Na mit?
Makulátlan homogén képet!
Szóval ennyit erről - ez javítható és nem a világ vége. Kiderült aztán, hogy a párom aznap egész nap hajtotta a TV-t, reggel 7-től kb ment 12 órát és szerintem még annyira új a panel, hogy ilyenkor újra kell magát tanulnia - és erre nagyon jó a pixel mosás.
Szóval nó para uraim, nem volt egy fokkal jobb se meg rosszabb se a helyzet a plazmával.
Itt valaki említette, hogy ő odafigyel egy másik tulaj véleményére aki megjárta a VA LCD, plazma, OLED tábort, no, jelentem én is ilyen lennék: volt G20, VT50, VT60, aztán JU7100 VA paneles Samu, most meg OLED.
Bármikor csukott szemmel csak az OLED.
A plazma is ghostolt, bandingelt, feszültség esett amikor fényes pont volt, ez sávot húzott, vibrált, fals kontúrozott, rainbow effektezett, és még a jó ég tudja hány hibája volt.
A samum olyan felhős, olyan szar, hogy konkrétan nem is akarok róla beszélni. Egy vicc az egész.
Ez a szaros oled legalább meggyógyítja magát
és amúgy meg döbbenet szép a képe - össze sem hasonlítható semmi mással.
Szóval szerintem fogadjuk el, hogy van egy über szép megjelenítő amit persze ugyan úgy atomjaira lehet a hülye tesztekkel szedni mint minden mást, cserébe ha nem ezt teszed, kicsit tudsz figyelni a tartalomra, befejezed a pixel geekinget, akkor amúgy a TV-zés legmagasabb elérhető élményét adja és emellett ne menjünk el szó nélkül!
-
Fisha
őstag
-
daneel_hu
addikt
65E8PLA
PE II - farkas üldözi a kisgidát...Dejudder 2
Néhány apró artifacttól eltekintve szerintem nem nagyon téved az interpoláló rutin.
Az elmosódott lábaknál látni, hogy nem teljesen olyan mintha plazmán néznéd 0 interpolációval, de szerintem több mint elégséges az eredmény.
Minél magasabbra van állítva a DeJudder, annál több lesz a képi hiba.De ez a jelenet E6V-n úgy nézett ki, hogy a két apró mozgó állat végig villogott a képernyőn.
Ugyanez volt tetten érhető a new-yorki solymos-jelenetnél. Ott is hatalmas svenkelt részek váltakoztak az apró, követett témával. (sólyom)
Ha engem kérdeztek, akkor azt mondom a svenkelés szaggatása zavaróbb dejudder 2-esen mint a kisgida vagy a farkas esetében némi artifact. De a svenkelés azért szaggat mert gyors az oled megjelenítése.
Nem tudom B8 vagy B9-nél mi lesz a szitu, E8-ban Alpha 9-es CPU van már.
-
daneel_hu
addikt
válasz
julius75 #40105 üzenetére
Az egyik kedvencem a W-széria. Olyan kéne, de csak 65E8-ra futotta, csóróság van.
Illetve ez csere lett 55E6V-ről.Nekem csak az oled-mozgással van bajom. Illetve általában a sample and hold kijelzők mozgásával. Sajna plazmáról jövök, az az etalon mozgásban.
Nyilván be lehet állítani megfelelőre is az oledet, és tartalomfüggő, de nem olyan jó mint egy impulzusos megjelenítő. A 24p összes nyűgjét-baját látod rajta.Ha lesz még egy oledem az vagy GX lesz vagy WX, de a cél a 77 col.
Csak méretnövelés esetén váltok.nem tudom mennyire lesz jobb a WX mint a W9.
De 120-as BFI lesz benne, kérdés, hogy ez tényleg egy jó BFI lesz vagy némileg ez is vibrálni fog mint a 60-as. -
Jakesz
addikt
Emagon elég jól leárazták az LG B9-et és az E9-et. Előbbi 333 ezer, utóbbi 404 ezer forint.
-
julius75
aktív tag
válasz
daneel_hu #40097 üzenetére
"Viszont némileg lehetne hallgatni olyanokra is akiknek már legalább 3 éve van oledjük és az egyik be is égett.".....nem értelek. Egy percig nem cáfoltam, hogy ilyen létezik.
De ahogy a plazmára is vigyázunk, erre is fogunk.Hallgatok rád, ha azt mondod a wx annyival jobb lesz....elvileg olcsóbban is kezd. Csak nagyon sokára lesz az még szinte kifutó, vagy legalábbis nem új termék.....
-
Fisha
őstag
válasz
alaves #40102 üzenetére
Hát két különböző release-zel lehet hogy nincs sok értelme, bár az is érdekes lehet, hogy mennyire release-függő a dolog. Gyakorlatilag az a rész végig, ahol üldözi fentről, aránylag messziről nézve, azon a nagyon textúrás talajon. A B9 interpolációja teljesen elvérzik, már 2-es dejuderrel is hol ott van a borjú egyik fele, hogy nincs, hol ott van a másik, hol nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged