Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
adamssss
üzenetére
"Rájöttek, hogy a C9 túl jól sikerült, túl jövő álló így elkezdtek downgrade-elni, hogy aztán lehessen upgradelni..."
Érzésre a topikban halmozottan sok 2019-es modellprobléma van.
Most már nehéz elmenni emelett... töredéke nem volt 2018-ban.
Megváltozott a gyártás vagy ez még mindig vákuumos? -
lacer93
csendes tag
Sziasztok!
Hétfőn megrendeltem az OLED55C9-et a Telekomtól, tegnap meg is érkezett, este kipróbáltam szép és jó és minden volt. Ma reggel bekapcsoltam, és a képeken látható dolog fogadott.
Pixelrefresh-t nyomtam, nem segített.
Mi ez? Mit tudok ezzel kezdeni? Telekom/LG ügyfélszolgálat..?
-
chros
őstag
válasz
Neoteric
üzenetére
Es itt egy masik elegedetlen reviewer is a 40gbps HDMI2.1-rol: [link] (En ezzel a faszival ertek egyet, Vincent-ek hozzaallasat nem is ertem ...
Latszik naluk, honnan jon a love ...)
Ja, es CX-nel nincs belso DTS dekodolas! (Passthrough-t nem tudom.)Erthetetlen, hogy ha C9-nel van full savszel, akkor itt miert nincs ...Plane ugy, hogy allitolag a CPU 15%-al, a GPU pedig 50%-al gyorsabb az ujban ...
3 dolgot tudok elkepzelni:
- koltsegcsokkentes (mint ahogy a fenti video-ban is elhangzik), de oszinten szolva nem hiszem
- teret akarnak hagyni a 2021-es modellnek a lebutitott feature-ekkel!!!
- a belso video processing chain-ben tortent valtoztatas a jobb kepminoseg erdekeben (lasd pl PC mod), s emiatt nem eleg meg a jobb GPU sem (de ez nem magyarazza a DTS hianyat
)Osszegezve: LG megint trukkozik valamin

-
Tulku
veterán
válasz
Dale Cooper
üzenetére
+1 a Netflixre....jó kép és nagyon sok minden feliratos már....hatalmasat jött egy év alatt....tolják bele a pénzt, ez látszik nagyon...
-
nitro16
senior tag
válasz
Dale Cooper
üzenetére
+1 Ahhoz képest, hogy kis piac vagyunk nagyon megemelkedett a feliratok száma. Legtöbbször ha már megjelent a következő évad mindjárt van felirat is benne, de szinkront is egyre jobban tolják. Pont tegnap néztem meg a Extraction filmet ami úgye netflixes, 4k hdr tűéles kép. Ez a szolgáltató igyekezik a legjobban szerintem az összes közül.
daneel_hu: Nyílván nem tud versenyezni vele, meg aki sok sorozatot néz az se fog 4-5 szolgáltatónál fizetni, elmenne rá havi 30k.
Max 1-2 helyre befizet az ember, többit meg kölcsönzi. -
jookomak
őstag
Kipróbáltam a Disney+-t egy b8-on. Teljesen jó, amit eddig néztem (sw-k, mandalorian) azok Dv-ben vannak, nagyon jó a képminöség. Felirat mérete, színe, átlátszósága, árnyéka állítható, mondjuk szürke nincs, sárgát választottam, kevésbé vakít dv tartalom alatt, mint az alap fehér.
-
Dale Cooper
csendes tag
-
daneel_hu
addikt
válasz
labeda
üzenetére
Ezeknél a szolgáltatóknál általában a választék buktatja be őket. Siralmas.
Talán a netflix lenne kivétel, de ott meg kevés a szinkron és a felirat is.
Bizisten bepróbálkoztam, - mert azért zavar az illegális tartalomfogyasztás -, de egyszerűen nem alternatíva egy jó torrentoldallal szemben. Sajnos.
Nagyon nagyon gyerekcipőben jár ez még itthon...
Pedig elfogadható áron símán ezt választanám a fos kábelszolgáltatókkal szemben. -
válasz
poli27
üzenetére
Most nézegettem, kb 720p vagy fölötti lehet. Ha szakértői sötétre 35 Oled fényt állítok be, egész elfogadható. Hét nap alatt kellene eldönteni, hogy 1890 Ft-ért megéri-e vagy sem. A Tv adásokban a rengeteg sorozat ismétlés miatt lassan semmi nem nézhető, így az újdonság erejénél fogva lehet hogy marad egy darabig.....

ezt most találtam: "HD-ben is elérhető a tartalom? A különböző tartalmak különböző felbontásúak 720p-től Full HD-ig, az adott stúdióval kötött megállapodásnak megfelelően. Az HBO GO automatikusan az ön sávszélességéhez és képernyőfelbontásához igazítja a lejátszás minőségét. A körülményektől, a hálózattól és a készüléktől függően a képminőség elérheti a HD-minőséget is." (Help Center) -
Az HBO GO próbaidőszakban vagyok. (tesztelném) Lg C9 esetén meg tudom nézni, hogy milyen felbontásban továbbítják?
-
Neoteric
addikt
Vincent is megcsinalta rola a videot.
LG Cuts HDMI 2.1 Bandwidth on 2020 4K TVs Below 48Gbps. Does It Matter?
-
janos666
nagyúr
Árult az Alza itthon olyan modellt, amit nem ide szánt az LG, azzal lehet probléma (nem tudom, hogy volt-e rá konkrét eset és mi lett a vége, csak azt mondom: lehet), de a legtöbbre érvényes a garancia (nekem is onnan volt a C8, amihez kaptam egy új távirányítót*).
Amúgy ez nevetséges, hogy már a 3. OLED mellé kapok hibás LG távirányít 3 éven belül. A legújabbnak az a dilije, hogy megnyomódik az OK gomb, mikor "felébred" (pl. ha lerakom mellé a vizes üvegem az asztalra, mindig felugrik a kijelzőmenü a TV-n, mint ha megnyomtam volna a görgőt). De ezért nem fogom gariztatni, mert akár szándékos is lehet. (ennek már 2x frissült a saját kis firmware-e a TV frissítése után, manuálisan is reset-eltem magát a távirányítót is, de csinálja tovább).
-
belan
addikt
El mentem a nyugati extremdigital mellet és már 3 órakor be volt zárva a bolt. Senki nincs a üzletbe de 65c9 megy ezerrel meg a Qled tv is!
GalaHU hát én alzaba nem vennék ilyen drága dolgot kérdeztem a lg szervizest mikor nálam volt és alza nem hivatalos garanciával árulja a lg tévéket, nem hivatalos forgalmazó. -
GalaHU
addikt
582k-ért volt az Alza-n egy LG C9 65 és nem bírtam ellenállni...
Remélem nem refurbised, jövő héten kihozzák, akkor kiderül. -
nitro16
senior tag
válasz
adamssss
üzenetére
Ha már eddig vártál, és tudsz még várni esetleg 1-2 hónapot akkor várjál szerintem. Jönnek az új szériák, lassan mindenhol majd visszatér a normális kerékvágásba a dolgok, talán lesznek jó/jobb ajánlatok tv-re is. Ha meg nem lesz, akkor ilyen áron megtudod akkor is venni.
Az kérdéses csak, hogy mekkora készlet lesz, de az emberek nagy része úgy se most fog venni több százezerért tv-t.
-
válasz
dannyl
üzenetére
Már majdnem megvettem de aztán megnéztem az árukereső árgrafikonját és elment tőle a kedvem. Márciusban volt 100-al olcsóbban. Nem érzem magam mecénásnak, hogy gazdagítsam az MM-et, Philips-et... De amúgy az Ambilight nekem is nagyon tetszik meg a videók alapján a droid is szimpi
-
válasz
adamssss
üzenetére
Pont ilyenem van (804/12). Nagyon pozitívan tudok róla nyilatkozni. Az itt kapott segítségek alapján letesztelve, szemre teljesen homogén kép. Fényképezve látni egy kis aberrációt itt-ott, de szerintem az itt látottakhoz képest is jó. Az android nekem bejön, kicsit meg kell szokni (2-3 nap), aztán kezes nagyon. Ambilight meg kurvajó, bármennyire is buzi ördögfejeznek itt rá. Sokat hozzátesz az élményhez. Tipikusan az szidja, akinek sose volt.
-
janos666
nagyúr
-
so_ha
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Az eddigi Oled éra alatt nem volt precedens arra, hogy az LG az új modellév tavaszán kiad egy sorozatot, ami nem az az évi jelöléssel jelenik meg, illetve külön be sem volt jelentve mint "egyéb széria". Ha valóban az idei "B" sorozat is "X" jelöléssel érkezik, akkor egy eddig nem látott kakukktojás a most megjelent "B...SLA" sorozat.
-
janos666
nagyúr
válasz
icemad
üzenetére
Ahogy a cikk is kitér rá, 40Gbps-be is belefér bármi, ami kellhet.
2160p120 , YCC 4:4:4 vagy RGB , 10bit
^ Ez pont az, amit már a 2017-es OLED-ek kijelzője is tudott.
A C9-ből kiindulva, a 4:4:4 PC módnak 10bit is sok, főleg HDR-ben, 4:2:2-vel pedig mehet 12bit, de ne felejtsük el, hogy a kijelző 10bit-es, és már ahhoz is kell a ditherelés, hogy helyesen jelenjen meg rajta az a 10bit, nem még 12bit. A HDR10 anyagok 10bit-esek, a DolbyVision lehet 12bit, viszont az fixen 4:2:0, így megint csak bőven befér 40Gbps-be.
Szóval semmi gyakorlati haszna nem lesz, már a 40G-be beférő formátumnak is ritkán lesz haszna (PC, esetleg játékkonzol).
Akkor lenne ez érdekes, ha valamilyen felbontásban mehetne >120Hz is (akár 240-ig bezáróan), mert a 2021-es kijelzőkön elvileg engedélyezik már a 240Hz-et (de még csak belül a BFI-hez, interpolációhoz, nem kívülről HDMI-n át). Akkor megint nagyon könnyű lenne szaturálni még 48G-től többet is. Vagy persze majd a 8k (ha bárki szeretne majd tényleg 8k-t küldeni az erőltetett 8k kijelzőkre, ha mást nem csak azért, mert még mindig le lesz spórolva a 2x2 nagyítás mód). -
daneel_hu
addikt
"Pont ezt ecseteltem, hogy ez lett a "BX", amire adamssss fórumtárs írta, hogy az LG hivatalos oldalán is így szerepel. Kicsit kevésbé felületesen kéretik olvasni, és értelmezni a leírtakat. Köszi!
"De nem ez lesz a BX helyett.
Lesz BX csak nem májusban. Az LG hivatalos honlapján is fentvan a BX "coming soon" plecsnivel. 65BXPUA és 65BXPCA is van, PLA-t még nem láttam. -
Land
veterán
Összehasonlítottam az LG OLED55C9PLA, az LG OLED55B9PLA és az új LG OLED55B9SLA Tv-ket az LG honlapján.
Nekem annyi tűnt fel laikusként, hogy az új B9-be belekerült a C9-ben lévő a9 Gen 2 processzor, míg a régebbi B9PLA-ban a7 Gen 2 van.
Az alábbi képek alapján az új B9SLA is jó alternatívája lehet a C9PLA-nak? Jelenleg kicsit olcsóbb is.
-
so_ha
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
"BX-re gondoltam"
Pont ezt ecseteltem, hogy ez lett a "BX", amire adamssss fórumtárs írta, hogy az LG hivatalos oldalán is így szerepel. Kicsit kevésbé felületesen kéretik olvasni, és értelmezni a leírtakat. Köszi!
-
Philips 804/12-rol van itt tapasztalat?
most eleg jo aron van az mm-ben (610) es nekem mindig is bejott az ambilight. Egyedul a droid-tol fazok... -
daneel_hu
addikt
-
poli27
veterán
https://geizhals.de/lg-oled-48cx9lb-a2271136.html
Nofene lesz 48" is már?
-
-
poli27
veterán
Amúgy ennél az új panelnél a B7V-nél teljesen más a kép, sokkal élénkebbek a színek érdekes
Jobb is hogy kicserélték 
-
icemad
nagyúr
-
so_ha
senior tag
Nekem úgy tűnik, hogy a 2020-as LG "B"-s modellek nem "X" végződést kaptak, mint a többi idei Oled készülék. A 2019-es "PLA" helyett a 2020-as modell "SLA" végződése van a típusnévnek nem csak nálunk, hanem a nyugat európai piacokon is.
LG OLED55B9SLA: 382e
LG OLED65B9SLA: 600eLG OLED 55B9SLA: 1.479€
LG OLED 65B9SLA: 1.729€ -
icemad
nagyúr
Egy elég érdekes írást találtam a 2020-as LG oledekről. Elméletileg gyengébb képességű hdmi 2.1 került ezekbe.
[link] -
Land
veterán
TV összekötve routerrel, routerrel a PC-vel. PC-n fent a Nero Media Home, amelybe beállítottam mely mappákat lásson.
TV-n a bemenetek között (ahol a HDMI, USB stb dolgok vannak) megjelenik a Nero. Belelépek a programon keresztül megosztott mappába a TV-n és elindítom a filmet. Tehát lényegében a TV lejátszóján mennek a filmek/sorozatokPersze vannak hátrányai.
- Ha az elsődleges nyelv angol, akkor nem tudok nyelvet váltani.
- Ha a felirat nem egyezik meg pontosan a videófájl nevével, akkor nem látja a TV
- Sokszor utólag hozzáadott feliratott sem lát a TV
- Mostanában egyre több filmnél vagy nincs hang vagy nincs kép lejátszás közben. Mintha sugalná valami, hogy vegyem már egy újabb TV-t...renziNNN:
"HDR és DV tartalmak néznék ki igazán jól az OLEDen, persze az 1080p is esélyesen szebb lesz, mint a mostani tvden, de nem feltétlen az az "áll-leejtős", úgyhogy érdemes ilyen tartalmakban is gondolkodni a jövőben."Eddig is le tudtam volna szedni 2160p tartalmat, csak nem lett volna értelme.
Illetve amit írsz egy 4K Qlednél is gondolom ugyanez lenne.
Alapból Oled vs Qled teszteket olvastam és erősen az Oled felé hajlok jelenleg.
Panasonicnak utánajárok. Fontos szempont lesz a garancia hossza, illetve 5 év garanciával melyik vehető meg (ahol a +2-3 év bővített garancia nem egy vagyonba kerül). -
icemad
nagyúr
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Nálam a one x már most használja a vrr-t C9-nél.
-
válasz
Gaben360
üzenetére
Én személy szerint az új konzolokhoz előbb utóbb mindenképp vennék egy HDMI 2.1-es tévét (1-2 éven belül)... így szinte biztos hogy már most a C9-et venném, még ha drágább is... bár tény hogy ez az árkülönbség elég nagy.

Szóval pénztárca kérdése, ha belefér C9 mindenképp... ha nem akkor azért a C8 is jó kompromisszum lesz, max nem használod ki az új képességeket amíg nem cserélsz...
Hány évre tervezel az se mindegy. Ha mondjuk 4-5 legalább akkor azért meggondolandó hogy 4-5 évig ezen a technológián ragadsz a konzolok képességeit illetően.
Azért nem akkora gond ez, de előnyöktől mindenképp elesel akkor hosszabb időre majd. -
renziNNN
tag
Bizonyára lehet NAS-t is választani megoldásnak. De ha hasonlóan szeretnéd, mint most, akkor Plex szervert rakj a PC-dre és Plex alkalmazást a TV-re és elvileg az igényeidet ez ki fogja elégíteni (Emby nekem kevésbé vált be). Ez a C9 és B9en is járható út.
Panasonicra is biztos van hasonló megoldás erre, de azzal nem vagyok tisztában. Egyébként ~20ezer forintért már vásárolható külső médialejátszó, ami bármely TV-hez passzol, úgyhogy ha a Pana-t választod, akkor ez ne tartson vissza, ez is járható út.Azt viszont hozzátenném, hogy ahogy chros is említette: HDR és DV tartalmak néznék ki igazán jól az OLEDen, persze az 1080p is esélyesen szebb lesz, mint a mostani tvden, de nem feltétlen az az "áll-leejtős", úgyhogy érdemes ilyen tartalmakban is gondolkodni a jövőben.

-
chros
őstag
> PC-ről mennek a letöltött 720p/1080p tartalmak Nero Media Home segítsègèvel.
Hogyan is pontosan? A TV lejatszojaval jatszatok le a PC-n levo fajlokat LAN-on keresztul?
Ha igen, akkor valszeg erre az Emby prgram lesz a legjobb a Nero helyett (mind a TV-n es PC-n), ha a Nero mar nem birja a 4k-s allomanyokat.
> NAS-t kellene néznem?Nem feltetlen, de ebben a tobbiek majd segitenek (lasd fentebb).
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Gaben360
üzenetére
Ezt igazából akkor lehet majd biztosra mondani ha itt vannak a gépek és látjuk kihasználják-e a vrr-t és egyebeket. A 4k 120fps na az nem a nextgen konzolok csodája lesz, örüljünk ha a 60 meg lesz nem túl nagy kompromisszumokkal. Indie cuccokban meglehet de ott meg kit érdekel...Ha rendes vrr támogatás vagy freesync befigyel és az csak c9-től érhető el az azért erősen a c9 felé dönti a mérleget már csak az időtállóság miatt is.
Az emag meg...Onnan tényleg ilyet maximum akkor ha bizonyíthatóan rendes gyári gari. Sajnos sok kókler magánszemélyt is engednek ott árusítani... -
Gaben360
senior tag
Lehetőségem lenne egy bontatlan 2 év garis 65C8-at vennem,az 55B8 helyett, elég jó áron.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyivel járnék rosszabul a C8-al, mint egy C9-el, ha újgenerációs konzol is tervbe van?
Nem tudom, hogy mennyire fogjál leakciózni a C9-et, de gyanítom 600 alá nem nagyon, a C8 meg 420 lenne,de Emagtól van, szóval a gari még kérdéses, hogy gyári-e. -
Land
veterán
3D-s IPS paneles Lg 42LM660S-em van. Elvileg ez is okos, de még nem Web OS fut rajta. Talán a következő évben jött ki annak az első verziója. 2012 decemberében vettük.
Youtube pl 2-3 éve már nincs rajta. Egyszer csak kiírta, hogy mostantól az eszközömön nem támogatott a YouTube...
PC-ről mennek a letöltött 720p/1080p tartalmak Nero Media Home segítsègèvel.
De akár lehetne külső eszközre tenni ezeket és nem kell mennie a PC-nek filmezés közben.
NAS-t kellene néznem? -
chros
őstag
Nem tudom milyin TV-d van most es mit tud a Nero Media Home, de ezek a TV-k mar egeszen mas vilag! Mas felhasznaloi szokasokat igenyel a HDR10, Dovi.
Mire gondolok? Pl. beepitett app-ok elofizetessel, Netflix, ATV+, Amazon, Disney+, stb., vagy 4k HDR tartalmak kulso eszkozrol/belso lejatszoval, stb. -
GSpecter
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nem, a gipszkarton mögött közvetlenül 13 cm nagysűrűségű Rockwool lég- és testhangszigetelő kőzetgyapot van, utána jön csak a téglafal. 100-as profilokkal van megépítve és szabadonálló előtétfal, tehát nincs a mögötte lévő téglafalhoz rögzítve, a hangszigetelő hatás megtartása miatt a szerkezet kizárólag a mennyezet-padló-oldalfalakhoz van csavarozva.
(#43003) FollowTheORI: Erre a tartóra gondoltam, de ha van esetleg ennél jobb javaslatotok, azt szívesen meghallgatom. [link]
(#43004) Tulku: Köszönöm a megnyugtató választ!
Ilyen típusú dübelre gondoltam: [link] Annyi még hozzá tartozik, hogy nem pont optimális a profilok elhelyezkedése, ezért a tartón teljesen bal oldalra húzva lenne felhelyezve a tv, emiatt a terhelés kissé aszimetrikus lenne.
-
Syz
senior tag
-
poci76
aktív tag
A rtings-en éppen tesztelik az LG CX-et. Tegnap még "Purchased" volt a státusa.
-
z1RoX
tag
Minimalisan beegett epphogy eszreveheto oledet erdemes venni felaron outletbol? Koszi.
-
poli27
veterán
Nah voltak cserélni a B7V panelt, B7V panelt kapott a B8 nem jó bele azt mondta... A számlán 545€ szerepelt amivel hozta a panelt

Az első a régi, a második az új panel, mint látható a közepén, az lcd vezérlő ami más, kérdeztem és azt mondta ezen már javítottak azért másmilyen.
A Garilevélbe semmit nem írt, egyedül egy javítási jegyzőkönyvet adott (jó fej volt, rendes)

-
Tulku
veterán
válasz
GSpecter
üzenetére
Ha a profilt is éri 1-1 csavar, ami mellesleg átmegy a gipszkartonon is, akkor szerintem 22 kg-nál a többi csavarnak inkább stabilizáló szerep jut....de belegondolva, ha 6 másik csavar is tartani fogja (megfelelő gipszkarton dübellel) akkor előbb dől ki a fal, mint a 8 dübel egyszerre szakadna ki a falból....
-
-
GSpecter
tag
Sziasztok!
Egy 65-ös Pana gz950-et szeretnék feltenni a falra, a súlya 22 kg. A fal egy Rigips Blue Acoustic hangszigetelő gipszkarton (üvegszálas erősítéssel, 30 kg/tábla, 12.5 mm) egy rétegben. Ha 8 db fém mollyval -melyből négy lehetőség szerint a profilvázba megy- felteszem a tartókonzolt, bírni fogja? Esetleg még egy bútorlappal erősítsem meg kívülről az egészet?
-
daneel_hu
addikt
Jahogy neked pillanatnyilag FZ800-asod van?
A hozzászólások alapján úgy tűnt mintha FZ800 és E9 között vacilálnál... mert ha a méret ua akkor valóban nem éri meg a csere, még ráfizetéssel sem.Ha zsírúj mindkettő és nincs nagy árbeli különbség, (mondjuk 100-150e max), akkor éri meg az E9. (szerintem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- LG 55" B1 OLED hibátlan!
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Latszik naluk, honnan jon a love ...)
Max 1-2 helyre befizet az ember, többit meg kölcsönzi.

.

"
"
Vhiktor