Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"Pl. 65FZ800: kis képvisszamaradás valahol alul = meg kell nézni élőben mennyire és milyen képtartalomnál látszik
Lehet idővel javulhat
"A beégés? Az nem fog javulni...
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mit jelent az a nem hibátlan?
-
GalaHU
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az én B7-em is ott van, de már a harmadik vicces fiú ír rám hogy szállítsam neki házhoz.
Békeidőbe se, nemhogy most... -
torma1981
veterán
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Pontosan. Nem lesz itt pénz oledre. És ez nem riogatás. Sajna ez lesz.

-
Pro Koryak
addikt
Aprón van egy rakás oled jó áron(160-300e), új/használt, meg kell nézni őket.
Pl. Pana 65FZ800 260e, persze nem hibátlan, de meg kell nézni, ennyiért
-
PATTA86
csendes tag
válasz
julius75
üzenetére
Én idáig bíztam benne, hogy idén jó akciók lesznek a tavalyi 2019-es tv-k között, ha már a BF egy nagy rakás sz@r volt tavaly, meg több szempontból jónak ígérkezett ez az év... csak nem várt más külső tényezők most közbe szóltak sajna...
de bízzunk benne, hogy lesz még pozitív meglepetés még májusig 
-
-
julius75
aktív tag
válasz
Strezi
üzenetére
Hát ha te mondod....én elfogadom.
Azt mondták, ezzel próbáljam, 60fps-sel.....hát kipróbáltam.
Az itthoni háló biztos tökéletes, szerintem a nas is tudja amit kell, és ezek szerint a tv is.rothfb: nem tudom miért gondolod, hogy én mindenáron azt akarom bizonyítani, hogy gigabites lan van benne.....leírtátok, hogy mind 10/100-as, rendben, egy percig sem vitattam.....
Ha elolvastad volna amit írtam,....csináltam speedtestet böngészőből, 99 lett a vége....a 150/15-ös netemből.PATTA86: gyanús, hogy 500-ért már nem lesz 65c9......sőt, lehet az 580 volt az alja. De ki tudja pontosan mit terveznek a kereskedők még áprilisra.
-
PATTA86
csendes tag
válasz
julius75
üzenetére
Nem...
még tavaly BF fele gondoltam, hogy venni kellene egy tv-t, el is kezdtem olvasgatni a ,,Milyen TV-t vegyek?" topikot és közbe elkezdtem nézegetni a 55"-os QLED-eket
de aztán megtetszett a 65"
(meg kb 4 méterről is nézném..) aztán mivel én csak filmeket néznék sötét szobában bele olvasgattam itt az oled tv topicba is és végül a 65C9-et gondoltam megvenni, de mivel nem sürgős a dolog, a tanácsok és az olvasgatások alapján vártam, hogy lesz egy jó vételem majd idén (500k környéke), de ezt most úgy érzem, hogy elúszni látszik...

-
Strezi
őstag
válasz
julius75
üzenetére
Biztos nem transzkódol. Nincs az a vas, ami 60FPS HDRt transzkódolna. Plánen nem egy kis NASban, pláne nem HDR vesztés nélkül.
De, egyértelműen függ hogy akadni fog-e a lejátszás, a kiszolgáló oldaltól. Nem csak a LAN vagy WiFi kapcsolat a szűk keresztmetszet. Már írtam, hogy mekem pl. ment minden évekig, amíg nem romlott el az akkori kliens progim a szerveren.
Szóval jó ha megy, ne foglakozz avval ha másnak nem, vagy szerinte nem kellene mennie
Akkor foglakozz ezzel, ha valami problémát tapasztalsz. Akkro érdemes hallgatni arra, aki már megoldotta. -
julius75
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Na de nem az volt a kérdés, hogy akad vagy sem? Korábban írtam, hogy a küldő egy ds218play, nem véletlenül vettem ezt. Nyilván beleszól valamennyire, de hogy mennyire, azt szerintem nem tudom sehol csekkolni...vagy igen?
A képen - hangon én nem látok semmi zavarót, vagy minőségromlást.Ha lesz időm hétvégén átmásolom a mybook live-ra, na onnan tuti nem lesz transzkódolás. Lesz helyette szaggatás, gondolom.
Speedtest-tel 99-et mértem lefelé.PATTA86: úgy tervezted, hogy amint megjelenik bevásárolsz....?
Már csak hogy idegeskedsz, nehogy csússzon a megjelenés....
-
PATTA86
csendes tag
válasz
icemad
üzenetére
Én már nem tudom, hogy mi lesz itt, de inkább ez a rohadt korona ami itt betesz nekünk...
épp ma beszéltem egy műszaki boltos haverommal és szerintük nem hogy lentebb menjenek majd az árak, inkább ami még készleten van annak is megemelik az árát (most mindenki vásárol, 65C9 is már 580k-ról 640-650k újra) meséli, hogy így is készlet hiány van nagykernél és egy alkatrész is 3-4 hónap mire Kínából megjön. Nem tudom, hogy májusra is ide érnek e majd az új 2020-as modellek, ha a gyártás is sok helyen visszább esett, és itthon is sorra állnak le, zárnak be gyárak, cégek, stb. -
blakey
titán
válasz
julius75
üzenetére
Transzkódolva.

DLNA-n a szerverek általában kiválasztják a megfelelő "rendererr"-t és aszerint küldik a lejátszó felé, tehát belenyúlnak, simán mehet a 4K is a 100-as LAN-al szerelt TV-ken (mindegyik az) de egy valós érintetlen lejátszáshoz képest (SMB/NFS) jobban tömörített képpel és hanggal kerül továbbításra. Plex/Emby esetében megfelelő beállítással működhet tömöríítés nélkül is viszont a lejátszás bizonyos "bitráta csúcsok" esetében megakadhat. -
blakey
titán
válasz
renziNNN
üzenetére
Minden TV-n titkosított a felvétel és csak azon az eszközön játszható le amin rögzítésre került. Nem tudom honnan származik az infód. Persze ha megvan minden forrásod ahhoz, hogy ezt átugord akkor nem szóltam, de eléggé bennfentesnek kell lenned, hogy ezt megtudd oldani. Külső eszközök esetében van olyan amin nincs titkosítva.
-
renziNNN
tag
Külső hdd-re való felvétellel milyen tapasztalatok vannak?
Úgy tudom, hogy az LG-ken a felvétel simán titkosítatlanul vesz fel olyan formátumba, ami utána más eszközön is megnyitható, szerkeszthető. Panásoknál pl ez titkosítva van?
Ezek a felvételek 4k-s anyagok lesznek akár felskálázva vagy a forráshoz igazodik? -
-
icemad
nagyúr
Na a foci eb miatt idén nem fognak akciózni...
-
Fisha
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Amikor én vacakoltam vele, akkor sajnos a wifi se hozott sokkal jobb eredményt,mint a 100-as lan, sőt jellemzően kicsit rosszabbat. bárhogy is helyezgettem a routert a szobában, illetve állítgattam a csatornákat. Miközben más készülékek ugyanezen a wifin vígan hoznak akár 50 MB/sec feletti eredményeket is. (digis optikával mérve. amúgy nincs valami értelmes csak lanos mérési megoldás?)
-
julius75
aktív tag
Megnéztem a w8-on a "gidádat" a kért beállításokkal, de a 4k-s REMUX-emre verzióban.
Nálam rendben van ez a hajsza, végig jól látható az üldözésben a gida feje - feneke - mindene....Gigabites lanom van, megy ez is meg a szintén 4k-s kék bolygó 2 is, akadás nélkül, tökéletesen. Sőt, meg az előre - hátra ugrálás is max. 2 másodperces "gondolkodással" remekül teszi a dolgát.
Eddig még nem volt olyan ami megakadt volna.
Mondtok valamit amit érdemes volna kipróbálni?
(DS218play van a túloldalon) -
Fisha
őstag
válasz
icemad
üzenetére
Az ideiekben is marad a 100-as amúgy?
A vicc tényleg, az, hogy nem is lehet már 100-as chipet szerezni. Nem teljesen értem az okokat így, tök jó lenne, ha valami komolyabb reviewer egyszer rákérdezne.Ajánló: 1917 UHD HDR kikölcsönözhető, és nagyon szép, nomeg jó film is. Nincs benne vágás. Najó van, de kevés és azok is el vannak rejtve. Elég döbbenetes. Persze ezzel is lehet interpolációt tesztelni, ha valaki szeretne. A repülők az égen el-el tűnnek nálam, mint a gida. Láthatóan az ilyen kisebb, a többi résztől függetlenül mozgó egységeket nem szereti a TV. Azt gyanítom, hogy a B szériában a gyengébb proci miatt nagyobb csempékben gondolkodik a mozgáskövetés és az okozza ezeket a hibákat.
-
alaves
addikt
-
julius75
aktív tag
válasz
rothfb
üzenetére
Nyilván megvizsgálták, mihez kell a gigabites lan, és valljuk meg, nem sok mindenhez. Értem én, hogy így nem "visz" mindent, de ha lenne 1000-es háló, akkor valószínűleg a következő komponens lenne karcsú.....
Ezzel spórolnak néhány dollárt készülékenként, ami bizony komoly összeg.
Egy példa:
A cégünknél gyártott termék súlya kb. 19 gramm / darab, az alapanyag ára kb
350-400 ,-Ft / kg...
Most volt egy fejlesztésünk, amivel nem egészen 1.5 grammot spórolunk darabonként. Igen ám, de az éves darabszám 280 millió.......lehet számolgatni..... -
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
C-széria hardware-ben ugyanaz mint az E.
Szerintem ott nem lesz diffi.
A B-széria kapja mindig a korábbi fejlesztést... de nem látom amúgy rációt abban miért nevezik el Alpha 7-nek. A cucc kb ugyanazt tudja mint egy 2016-os oledben.
Vagy az a ráció benne, hogy a C és E-ben lévő CPU+rutin jóval drágább mint amit a B-be szerelnek. Sőt... ennek tetejébe a legfaszagányosabb dolog a 100-as hálókártya az összesbe.
-
nitro16
senior tag
"A teszt ugyan szélsőséges, de én folyamatosan látom a kisebb hibákat más tartalomnál is. Forduló fejeknél, sötét kontúroknál stb".
Én is észre szoktam venni ezeket is, de amiket nézek nagyon ritkán van és csak 1-1x. Amúgy ez szerintem mástól is függhet mert van hogy full lassú fejmozgás van és mégis ilyen fos a konturja, és mozgás szenpontból nem lenne indokolt. Szerintem sokszor maga az anyag is alapból szar..... múltkor linekeltem ugye azt a 4k-filmek stb cikket, hát igen sok 4k-nak hírdetet anyag is olyan borzasztó, hogy a fullhd verzió jobban néz ki. Pl: a sokat említett gemini man filmnél ha nem a mozgásmegjelenítéssel vagyunk elfoglalva, maga a képminőség, fényévekkel jobb mint néhány 4k hdr anyag. Ilyen volt az aladdin is még, meg volt még pár film amit néztem és óriása a különbség.
-
chros
őstag
válasz
Newlocal
üzenetére
(#40486) Williamgrant : milyen uj gondokat emlitenek 7-es szerianal?
A 8-assal is szepen elbantak egy ideig, a B8-akat pedig tonkre is vagtak.
9-esekrol ilyen teren hir?> (#40518) Celtis : ""a Pana jobb ennyivel vagy az újabb LG-k?
Ugy nez ki mindketto, de csak akkor ha hasznalod a funkcioit
En nem ... -
Fisha
őstag
válasz
nitro16
üzenetére
Igen, ez egy szélsőséges teszt, szerencsére ilyen nyomorult dolgok csak ebben a sorozatban vannak. Pl a daneel_hu által említett városi részben a sólyomnál. Az talán még ennél is rosszabb, ha nem akarod elrontani a napodat, ne nézd meg.

A teszt ugyan szélsőséges, de én folyamatosan látom a kisebb hibákat más tartalomnál is. Forduló fejeknél, sötét kontúroknál stb. Aztán, hogy ez kit mennyire zavar, az egyéni filmnézési szokás, éleslátás, önsanyargatási faktor kérdése.
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
A két video között eléggé masszív különbség van szemetelésben. (de bónuszként még villog is a téma, bár az is egyfajta artifact)
Pontosan olyan mint a 2016-os oledemen volt.Amikor 2018-ban elhoztam az E8-ast, az első szembeötlő különbség a mérete után a továbbfejlesztett interpoláció volt. Nem lehetett nem észrevenni.
-
Tyrone89
senior tag
Hello mindenkinek, nem igazan temat erinto kerdessel fordulnek Hozzatok, de valakinek lenne otlete, youtub-rol hogyan vagy milyen modon lehetne 4k HDR videot letolteni? Mert a video letoltesevel nincs gond, csak epp amikor megnezem annak mar koze nincs a HDR -hez. Koszi mindenkinek a segitseget elore is.
-
Fisha
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Úgy érzem, ezt szeretnéd, de nem jól érted.

Nem az én videómat tette be elsőre véletlenül rothfb, hanem daneel_hu-ét, ami szintén artifactmentes volt. De ott van a három videó, megnézheted őket te is ám. Ha neked nincs különbség, akkor boldog ember vagy, olcsóbban megúszhatod a vásárlást. -
daneel_hu
addikt
Ha mostantól felbukkan a topikban az ominózus kérdés: "Megvegyem-e a B(x)-et vagy xx ezer HUF-al többet fizessek a C-szériáért(?)", akkor a válasz egyértelmű IGEN.
-
daneel_hu
addikt
válasz
julius75
üzenetére
Neked kb semmit
, ugyanaz lesz mint az E8-ason valószínűleg. C8, E8, W8-ban Alpha 9-es CPU van, B8, B9-ben Alpha 7-es.Jó a panás végeredmény, de ahogy Fisha is írta, mi 2-es DeJudderrel csináltuk a tesztet.
Rothfb szerintem maxira húzva vette fel - ezért az mégjobbnak tűnik.
(nem baj amúgy, lehet azért látni, hogy jól számol a Pana is)
Ha maxira húznám, az E8 is nagyjából ezt produkálná... számomra csak az volt a fontos, hogy ne szemeteljen és ne villogjon a gida.Valószínű a B8 is olyan mint a B9.
Ha valakinek van kedve, csinálja már meg a tesztet.
-
junior19
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Igen, komoly.
Nem értem egyébként most már az egész gondolatmeneted.
Joshinak ezeket az értékeket alapbeállításokon adta. Természetesen 2,2-re lett kalibrálva.
Azt te sem hiszed szerintem, hogy kalibráció nélkül akár az LG 2,2-es gamma opció 2,2-es gamma menetet fog adni.
Te pedig ha jól emlékszem arra voltál kíváncsi, milyen értéket ad a Sony gamma 0 opción.
Egyébként ez csak az én véleményem, hogyha 9 opció van neked, akkor szerintem a 0 lenne a 2,2-nek megfelelő(kalibrálás nélkül nem lesz annyi, csak a közelében).
S szerintem neked nem egy egész értékkel változtatja a gammát, mint a Sony, hanem csak 0,5-el.
0 érték-- 2,2 gamma
-1 érték -- 2,25 gamma
-2 érték -- 2,3 gamma
-3 érték --- 2,35 gamma
-4 érték -- 2,4 gamma
1 érték -- 2, 15 gamma
2 érték --2,1 gamma
3 érték -- 2,05 gamma
4 érték -- 2,00 gamma
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- EAFC 26
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év ÁRGARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
"
Békeidőbe se, nemhogy most...

De akkor ilyen szempontból nincs különbség, jó tudni, köszi.

Vhiktor