- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hunspikey #41194 üzenetére
Igazad van, de az éremnek van egy másik oldala is. Itt a fórumon is elharapódzott egy időben ezeknek az anomáliáknak a túlzott vizslatása. Nem egy embert ezzel elriasztva az oled vásárlásától.
Egy átlag embernek, oled vásárlás után eszébe sem jutna 5%-os szürkét, vagy fehéret nézni Youtube-ról. Ez csak azért terjedt el, mert itt a fórumon pl egyesek mást sem csináltak, mint ezzel foglalkoztak. Miközben meg normál tartalomnál egyáltalán nem látszott semmi.
Ahogy korábban is írtam, ha normál tartalomnál is látszik valami, az más kérdés. De még ebben az esetben is elképzelhető, hogy egyszerű beállítással orvosolni lehet a helyzetet és nem kell amúgy szokatlan, a hétköznapokban abszurd képeket, videókat nézegetni a Youtube-on. Meg ugye nem vagyunk egyformák, az egyik embernek zöld a zöld, a másik embernek meg sárgás ugyanaz a zöld. -
-
hunspikey
őstag
válasz
rothfb #41192 üzenetére
Én személy szerint annak vagyok a híve, hogy minél több info elérhető egy adott dologról, egy adott személy annál alaposabb tájékoztatást tud magának szerezni.
Azzal hogy dokumentáljuk és megbeszéljük ezeket a dolgokat egy új tulajnak megnyugvást tudunk adott esetben adni, hogy nincs egyedül, a jelenség ismert, általános, mindenkinél jelen van - nem kell beszarni, pánikolni stb.
Ezek azért nem olcsó eszközök. Ha egy vájtszemű ember kiszúrja pl akkor innen fogva már tudni fogja hogy nem kell igazán aggódni, mert valós tartalmon nem látszik, illetve hogy kár csere-berélni, nem lesz jobb.
Nagyjánól ezért érdemes beszélni róla - neked triviális, egy új embernek nem.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak #41190 üzenetére
Köszi ! ( "Nem vagyok ideges ,fő a nyugalom , száz évig élek én , ha így folytatom.".....)
-
krx21
nagyúr
válasz
daneel_hu #41188 üzenetére
Egyetértek. Nem is értem, hogy egy ilyen videót miért nem 60fps-el rögzítettek?
Amúgy van még egy jelenet, ami jó interpolációs hiba keresésre, mikor a sas repül, kívülről mutatja a kamera a széttárt szárnyait. A szárnyai vége érdekes az interpoláció miatt...
Régi B7-em nagyon nem volt jó ebben, idegsített is... -
Pro Koryak
addikt
Amiatt is láthatod úgy, főleg a feltöltött videón = elég tré minőség, mert sok helyen szinte egybefolyik a háttér színe és a lába színe + nagyon gyorsan mozog előre-hátra a lába = néha csak egy elmosódott folt lesz belőle.
(#41176) Jorgi Kormi:
nyugi, ilyen nagyítás mindegyiken van, Panán is. -
daneel_hu
addikt
"A kis gida első két lába, ugyanúgy eltűnik néha mint az én E9-emen...
"
Egyértelmű, de ennél sokkal jobbat nem fogsz látni szerintem.
Ez egy 25(?) képkockás felvétel, a gida és a farkas is teker mint a gép, nagyrészt elmosódott lábakat vett fel a kamera eredetileg is. Ebből mégis hogyan kellene bárminek is tökéletes interpolációt csinálnia mondjuk 50 fps-re?
Egyik állat sem villog a képernyőn és ez a lényeg + nem tesz hozzá a rutin oda nem való plecsniket. (B9-esen ez a helyzet sajnos)Szerintem az LG 2018-as évre valakitől interpolációs technológiát vásárolt (mert sokkal jobb mint az előző évi modelleké), és C-szériától felfelé szereli a masinákba. B8 és B9 ebből kimaradt, bár igazából a B9 ami érthetetlen.
-
-
Hát én erősen figyeltem élőben azt amit mondasz, de nem látom, pont az az, hogy anno ami miatt feltettem ezt a videót, hogy eltűnik a gida hátsó lába, farka, bármilye (mint Fisha fórumtársnál, akitől kiindult az egész), azt én nem tapasztalom élőben, de a videóban sem, pedig hárklis vagyok az ilyesmire. Persze nem tökéletes a Pana sem, láttam már képhibát mozgásnál.
-
válasz
Pro Koryak #41173 üzenetére
Hát figyelj, egy Samu A50-el vettem fel. Úgyhogy nincs kizárva, hogy a felvétel nem tökéletes. Nem a kamera miatt vettem meg ezt a telefont.
Amúgy szerintem élőben rendben vannak a színek. -
alaves
addikt
válasz
Jorgi Kormi #41176 üzenetére
Philips OLED-en: Képformátum --> Nagyítás (centrálisan nagyít a képarány megmarad, sok fokozatban még a hírsáv és a beljebb lévő logók is eltüntethetők). Eltolás opció is van, valamint Terjedelem (léptethető képarány változtatás).
-
Jorgi Kormi
senior tag
Kérdés az LG , Panasonic és Philips oled tévé tulajdonosok felé van e hasonló nagyítási funkció a tévéken ( a fotón is egy LG tévé van csak hát egy 2013-as LCD)
Azért szeretném tudni , hogy ha a lányom erős "dekorációval "(logóval) ellátott tévé csatornáit ( a Netflixen kívül) nézni szeretné majd az oled tévén, van e lehetőség nagyítással eltüntetni úgy mint a fotón látható tévén.( 65"-ös tévén lesz hely bőven , még ezen a 42"-es tévén is bőven jó )Azt szeretném , hogy ő is lehetőleg a szem egészségére jobban vigyázó kijelzőt bámuljon , ha már tévézik.( az oledek kevesebb kékfény kibocsájtását már más is megjegyezte itt a topicban )Előre is köszi a hozzászólásokat .
-
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #41167 üzenetére
Sonyn is be lehet állítani hogy ilyen legyen, de ott be lehet úgy is hogy iszonyatos artifactok lesznek. Ez így nem sokat mond el az interpolációról. Ahhoz tudni kellene hogy melyik gyártó mit, hogyan és milyen mértékben használja az adott algoritmust.
Azt viszont kijelenthetjük, hogy ha egy mód van rá, akkor csak módjával az interpolációval. Az is egyértelművé vált, hogy szinte minden gyártónak van már valamilyen szintű kompromisszumos megoldása. De szerintem ezt már kitárgyaltuk. -
Gigi01
őstag
válasz
Gidavideó szóra nekem nem ez a videó ugrott be.
Így monitoron nézve folyik a kép. -
válasz
Nálad miért olyan darabos a háttér?
Jó persze nálam maxon van a mozgáskorrekció, de ez ilyen nálad tényleg, vagy a telefonod vette így fel? Vagy te így szereted? -
válasz
Csak emlékeztetőül. Ez az én videóm:
Ugyancsak 55FZ800.
link65FZ950-ről nem csinálok videót, mert gyakorlatilag ugyanaz a tv, csak nagyobb és soundbarral, jobb távirányítókkal.
-
Strezi
őstag
válasz
LG OLED-en hibátlan a videód
Felvegyem ?
-
Pro Koryak
addikt
Gidavideó csak a Pana 55FZ800-on:
[link]Képjavítók alap = Minimum beállításon.
-
Joshi
titán
válasz
dannyl #41163 üzenetére
Grat a tévéhez. Használt tévéket mindenképpen érdemes megnézni vertical bandingre és color tintingre és nem utolsó sorban beégésre, azért is küldtem el azokat a képeket. Viszont ezek a hibák(beégésen kívül) jellemzően a nagyobb képátlós méreteket sújtják (65"+).
Hunspikey ajánlását még annyiban egészíteném ki, hogy szinte minden képjavítót kikapcsolnék. Philips menüjét nem nagyon ismerem, de van már itt Philips OLED tulaj, majd ők konkrétan segítenek. -
hunspikey
őstag
válasz
dannyl #41163 üzenetére
Azon kívül hogy a mozgás interpilációt minimumra veszed sok dolgod nincs.
Tedd a fehéregyensúlyt melegre az sdr fényerőt közepesre, aztán hagy szóljon.
Ha lenne egyéni tint vagy más szín hiba, vagy nem lenne elég sötét részlet (black crush), vagy pont ellenkezőleg, a near black túl világos lenne akkor szólj és arra specifikusan adunk tanácsot.
De én saját tapasztalatból mondom hogy az első 150-200 órán csak ess át és utána nézegesd ezeket.
-
dannyl
addikt
Megvettem a korábban tárgyalt philips 804-et. A színteszteket (köszi Joshi!!!) megcsináltam, őszintén megmondom, nekem minden szín full homogén, még a szürkék is. Lehet, hogy vájtszeműek (van ilyen szó? Tuti nincs
) lefikáznák rögtön, de amiket Joshi (köszi megint!) küldött példákat, azoknak nyoma nem volt.
Most igazából beállításhoz kérnék segítséget, illetve 1-2 OLED jótanácsot (tudom a beégés dolgait, meg, hogy nem szabad áramtalanítani.). Az összefoglalót olvastam, azon kívül
-
törölt tag
OLED tv üzembe helyezésével (bekapcsolásával) kicsomagolás után mennyi időt kell várni?
Szükséges, hogy átvegye a szobahőmérsékletet?
Úgy hallottam, hogy a páralecsapódás gondot okozhat az elektronikánál.Köszönöm.
-
jacis
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #41154 üzenetére
Nem akarok utángyártott verziót venni.
Írtam az LG Magyarországnak és azt írték hogy az AN-MR700 is kezeli a TV-met. Azt meg most elég jó áron adják az e-bay-en így sz'tem veszek azt.
Azért köszi az infót. -
athomi
veterán
Bejelentettem egy szervizigényt az LG oldalán, majd a folyamat ellenőrzésekor azt jelzi a szerviz-információknál, hogy befejezett állapotban van. Ez így oké?
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
lala666 #41155 üzenetére
Nézd 6 méterről és 0 oledfénnyel , tuti biztos , hogy semmilyen hibát nem fogsz látni .( foci EB úgyis csak jövőre lesz , zöld füvön sem lesz color tinting problémád )Félre a tréfát: szerintem csak nézd a jobbnál jobb filmeket a tv-hez méltó forrásokból és élvezd az oled technikából adódó képminőséget. A 2 év garancia letelte előtt vizslasd át majd a kijelzőt , hogy akkor érvényesíthesd esetlegesen felmerülő jogos aranciális igényeidet.(bízzunk benne az LG , még akkor is ilyen "lazán" kezeli majd ezeket úgy mint ahogy most ./ itt a topicban leírt tapasztalatokból kiindulva /
-
Coolmat
őstag
Szia!
Nekem az OLED55B9 -hez kapott AN-MR19BA távirányítót sikerült a 2 éves LG 43UJ634V -vel párosítani, pedig azon WebOS 3.5 van, és hivatalosan csak az AN-MR650A jó hozzá. Egy próbát tehetsz szerintem az új szériás Magic Remote-al, hátha működik WebOS 2.0-val is, ha mégsem, akkor pedig 14 napos elállással tudsz élni ha online hazai webshopból rendeled.
-
jacis
nagyúr
Sziasztok,
Van egy 2 éves LG 55EG9A7V OLED TV-m.
AN-MR600 távirányító van hozzá viszont a gyerek már párszor elejtette meg leverte és kezd beteg lenni. Néztem e-bay-en és horror áron lehet már csak ezt a típust kapni. Van másik tipusú gyári LG smart remote amit megvehetek hozzá vagy csak ez az egy típus az amivel működik?
Válaszotok köszönöm előre is. -
lala666
őstag
Megjött az új 65C9 -em, hála teljesen hibátlan a panel
-
Gtaati
őstag
Helló!
Nekem volt olyanom B7-el hogy felül voltak zöld pöttyök egymás után sorban és csík, azt hittem panel gond, de csak bizonyos forrásoknál át kellett állítani a méret arányt 16:9-ről autómatikusra vagy fordítva, nem emlékszem már és nagyobb lett picivel a kép és eltűnt... Remélem ez megoldja a problémádat!
-
renziNNN
tag
Visszaolvasgattam most a DV-s hozzászólásokat, és ez alapján:
"A fenti linkelt LG demo es pl ez a BvS sample csak 1 video streamet tartalmaz, ami a DV-t is tartalmazza, ezert kepes a belso lejatszo megjeleniteni"
akkor az LG belső lejátszója csak a DV MEL release-eket tudja lejátszani, mert ott csak egy video stream van, míg a FEL-nél több, így azokat nem?Edit: Megtaláltam a választ itt
-
pkaresz
őstag
válasz
GSpecter #41079 üzenetére
Szia!
Az én tapasztalatom az volt, hogy ezek a régebbi HDD-k igen nagy áramot kérnek.
Nekem is külső energia kellett, egy Rack ben s ment szépen.
Ha nincs más mód egy Y USB kábel is jó lehet, melynek a rövidebb ága csak energiát ad, a hoszabb jelet is.
Remélem tudtam segíteni.Üdv: Karesz
-
daneel_hu
addikt
válasz
hunspikey #41123 üzenetére
"Van egy általános adat miszerint 5 milliamper / cd m2 áram (általános képi tartalom átlagos megfigyelt fényerő mellett) 10.000 óra alatt 5% fényerő veszteséget okoz."
Gondolom az sem mindegy, hogy ki milyen fényerőn hajtja a készülékét.
Nem hiszem, hogy a 20-as oled fény lenne az általános.
Tényleg, azt lehet tudni, hogy a fenti adat mire vonatkozik ebből a szempontból? -
hunspikey
őstag
Hogy miért linkeltem az oldalt?
Talán azért mert ott látod hogy 10000 óra után nem lett sötétebb a tvk képe.
Gondolom nem olyan nehéz értelmezni egy vízszintes trendet mutató bár kicsit fluktuáló vonalat?
Ellenben te nem linkeltél semmit csak mondogatod hogy juuuujj 100.000 óra alatt fele lesz a fényerő.
Ezzel még ha így lenne is van egy pici baj : minden áldott nap napi 5 órával lenne 55 év! Szerinted ez egy olyan adat ami számít bárkinek is bármit?
Másfelől senki nem publikált mért fényerő csökkenést woled tv-n.
Van egy általános adat miszerint 5 milliamper / cd m2 áram (általános képi tartalom átlagos megfigyelt fényerő mellett) 10.000 óra alatt 5% fényerő veszteséget okoz.
Igen, persze, csak hogy erre rá kompenzál a vezérlés ezért a valóságban nulla fényerő csökkenés lesz.
Na ezért mondom én hogy teljesen felesleges erről beszélni is, mivel a valóságban nem csökken a fényerő egy cseppet sem.
Ps: na és ha csökkenne 5%ot akkor olyan nehéz lenne 30-40-ről kicsit feljebb tolni a fényerő csúszkát?
-
Joshi
titán
válasz
hunspikey #41120 üzenetére
Továbbra se magyaráztál meg vagy cáfoltál meg semmit, azt meg végképp nem értem miért linkelted ezt az oldalt. A Changelogban is vannak érdekes megjegyzések. Na mind1.
Nektek van igazatok, az OLED évről évre világosabb mint a nap. Talán nem nálunk lesz vörös óriás.
Most mondanám azt, hogy újra megmérem a Sony A1 tévémet hogy milyen értékeket produkál. De nem, mert ha kicsit is rosszabb lenne az egyértelműen arról szólna, hogy mekkora gagyi a Sony. Úgy hogy maradok csendben és nyelek egy nagyot.
-
hunspikey
őstag
Hát én nem tudom te ezt honnan veszed, szerintem kevered a plazmát meg az oledet.
Az egyetlen rendesen végzett és publikált teszt szerint 6 db oled tv folyamatos tesztje alapján több mint 10.000 óra után egy kivételével mindegyik nagyobb fényerőre volt képes mint 0 perces korában!
A szín se ment el.
Beégés volt a cnn tartalom miatt. (amelyiken az ment)
-
janos666
nagyúr
Te írtad, hogy mikor nagyítasz, ami egyszerű szoftveres beállítás változtatás, akkor eltűnik (legalább is egy időre). A zoom-tól nem vált üzemmódot, nem inicializál újra a kijelzőpanel, a nagyítást az alaplapi processzor csinálja.
Én azért futtatnék egy "Gyári beállítások visszaállítása"-t (Factory Reset, alaphelyzetbe állítás, ilyesmi neveken fut), majd újra kikapcsolnám a Pixel Shift-et (képeltolás, pixel csúsztatás, ilyesmi) hátha rendbe jön.
Bár az utolsón fényképeid szerint ez tényleg nem pixel shift nagyságrendű sáv, hanem sokkal nagyobb. De a szoftveres reset-től nem hiszem, hogy rosszabb lenne. -
Solesz84
aktív tag
Koszonom a segitseget mindenkinek Joshi-nak is sztem beruhazok egy muszerre
Meg csak most tudtam visszairni
-
törölt tag
LG C8-hoz melyik fali konzolt tudjátok ajánlani, amivel fel merjem szerelni? Lehetőleg olcsón.
Köszönöm.
-
janos666
nagyúr
Őőőő. Bocs, de ez nem a Pixel Eltolás (vagy mikor melyik gyártó fordításában hogy fut)?
Az alapján, amit írsz, ez nekem tippre inkább szoftveres hiba (ha egyáltalán), vagy alaplap, de nem kijelzőpanel. Ha a kijelzőpanel lenne hibás, akkor nem tűnne el, mikor szoftveresen állítgatod a képarány/zoom beállításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged