Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pelican
üzenetére
MM?
Akkor az Biztosítás, nem garancia.
Megéri ha tartasz töréstől, villámcsapástól, gyerekek általi rongálástól...Beégés, pixelhiba, tinting = ilyesmi ellen nem véd.
Minden esetben avultatott értéket térít, kivéve ha javíthatatlanul meghibásodik, avagy gazdaságilag nem érné meg javítani. -
Pelican
őstag
Próbálnak rábeszélni 2 év garancia kiterjesztésre 33e-ért.
Megéri? -
alaves
addikt
Úgy, hogy a munkám egy része is ezen megy (PC monitorként) + Film + TV /ez az egy kijelző mindenre/. Sokszor nem tud lefutni a 4 órás (Philips-nél 6 órás) komp.ciklus nappal, csak éjszaka. Nem véletlenül nem bírta a B7. Kíváncsi vagyok a Philips-re, meddig bírja, bár a red subpixel 65-103%-al nagyobb, mint a B7-é.
-
-
Monngoose
aktív tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Na eddig tartott a CX-ek MM-es akciója...
-
Menotti
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
[link] itt a garancia lejárta elött 60 napig bármikor köthetsz kiterjesztett,iletve baleseti garanciát.Én egy 65C9-re gondolkozom garancia lejárta előtt megkötni.(még van szűk másfél évem)..bár magát a céget nem ismerem.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
szabeska
üzenetére
Nem. Amint meg van 4 óra és kikapcsolod, csinálja. Tehát ha naponta 1 órát megy akkor a 4-ik napon kikapcsoláskor. Ebből a kijelzőn nem fogsz látni semmit.
Onnan lehet tudni hogy csinálja, mikor lelövöd a tv-t 1-2 mp-en belül "kattan" egyet. Viszont mikor kompenzál nem kattan, csak 7-8 perccel késöbb mikor végzett. Ha nagyon hallgatózol ilyenkor ilyen elektromos zörejszerűséget is lehet hallani abban a 7-8 percben közelről. -
szabeska
addikt
Errol jut eszembe, az Lg-nel az automatikus 4 orankenti frissites csak akkor aktivalodik, ha egyhuzamban megy 4 orat a tv? Pont ket hete van meg, egyszer sem lattam meg semmit a kijelzon kikapcsolas utan, igaz nem is ment meg 4 orat megszakitas nelkul
-
-
alaves
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Még valami: megoszlanak a vélemények a kézi pixelfrissítés gyakoriságáról, én hetente futtatom, persze nálam napi 12+ üzemórában megy (Film+PC+TV). De majd a gamerek megmondják a frankót
-
alaves
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Jó TV az OLED754, azonban a SaphiOS tudását alaposan tanulmányozni kell vásárlás előtt, hogy tudja-e azt, amelyre szükségünk van. Játékra csak akkor ha nem zavar a 30 ms fölötti input lag. Persze ezen is ki kell kapcsolni minden "képjavítót", amit csak lehet (HDR perfect-et is beleértve). A Filmstílus --> Film beállítás pedig nagyon ott van, pont annyi interpolációval és deblurral amennyi kell, látható artifakt nélkül. Ambilight is remek, csak sok sötét jelenetet tartalmazó filmeknél kapcsolom ki, mert ahhoz tényleg csutka sötét kell.
-
válasz
alaves
üzenetére
Remélem elég.
Jelenlegi TV-m is "közepes" energia megtakarítás mellett használom (este elég a max. beáll. is) és bőven elvagyok a fényerővel ami van.
A TV ablaknál van (ablak nagy részét eltakarja) így a redőny 99%-ban le is van húzva.
2 oldalt ablak, középen nagy ajtó (erkély) a fali tartó konzol meg az ablak mellett van rögzítve 4 tiplivel/csavarral.
Kapok majd beállítási segédletet a laptop használathoz/megfelelő beállításokhoz egyik Gaming noti topik tagtól akinek ha jól emlékszem B szériás OLED van. -
alaves
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha elég a 17-33 OLED fény, akkor monitornak is biztonságosan használható, ellenkező esetben én sem javaslom.
-
alaves
addikt
válasz
Fantomas80
üzenetére
Az a szellemkép az image retention, amelyet én soha nem láttam még 25-ös OLED fénynél
...illetve egyszer megnéztem B7-en 100-as OLED fényen és bizony megjelentek még a menü elemek megjelenése után is. Ismétlem magam továbbra is: 17-33 OLED fényt javaslok (100-120nit)!Ui.: a topikgazda jóval ez alatti OLED fényre kalibrálta TV-it
-
blakey
titán
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Nem konkrétan erre gondoltam, mert ezt így tudom, csak arra lettem volna kiváncsi, hogy aki LG-ről váltott Philipsre mi a véleménye, de elolvastam @alaves hsz-eit és úgy döntőttem, hogy nekem is jó lesz, közben megvettem illetve vissza is adtam. 
Szóval, azt mondták, hogy van bontatlan ezért sok gondolkodás után úgy döntőttem, hogy nekem tökéletes lesz és nem veszek idei LG-t. Megírták a számlát kifizettem, hozták a készüléket, kérdem - ez ki volt bontva? Válasz, mindig megnézzük, hogy minden rendben van-e, - mondom oké, közben garilevelet kitölti és már visszük is az autóhoz aztán gondoltam belenézek a dobozba, megnézem a kézikönvyet aztán venném ki az egyik lábat és látom, hogy a hozzáragasztott zacsi (csavarokkal) ki volt bontva, csavarok a láb mellett. elkerekedett a szemem, levettem a hungarocellt és látom, hogy valami nem kerek, valaki ezt kivette, összeszerelte, bár hibátlan a kijelző, külsőleg de minden jel arra utal, hogy ez nem bontatlan így visszavittem a boltba, nagy nehezen elkezdték megállapítani, hogy valóban bontott volt így rendeltek egyet raktárról, elvileg a héten megérkezik, remélem nem lesz semmi gond, mert amúgy gyönyőrű lenne, jól beállítva eszement szép a kép illetve maga a készülék nagyon rendben van külsőleg, minimalista és mindent tudó. -
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Honnan van?
mm-ben utolag is lehet. -
-
djpundro
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Haver ,Nekem Philips 65oled754 van .Gyönyörü.Menü hdmi atvaltas lassu ,kepminöseg mind minden OLed .Különben van egy 912 esem es egy Amazon 4k Fire stickem es azon hasznalom a Netflixet vagy Kodi stb t .De en 1420€ vettem az Amazonba a 65 Zollost.Olcso volt es azota sem volt ennyiert .Kb 4 honapja .
Nem, azt mondtad hogy OLed teved van ?Nem szep hazudozni .Ha nem jol tudom cafolj meg .
-
kisjimy
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nekem is dettó! Elsősorban tv-nézés film, pc... Nem lenne egyhangú használat. De már kezd idegesíteni hogy egy fél millás tv-vel úgy kell bánni mint valami régészeti lelettel.A tv egy használati eszköz. Már lassan kezdem lebeszélni magam a c9-ről....
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Vegyel ra biztositast es akkor 5 evig cserelgetheted a panelt.
-
-
blakey
titán
Nagyon mellé lőnék egy Philips Oled754-el? Tetszik amit látok, lassúnak sem mondanám a webOS-hez képest.
-
daneel_hu
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ilyen felhasználásra nem való az oled.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hát ez nem igazán az OLED terepe... Nem vagyok szívbajos de ilyen felhasználásra még én is elgondolkodnék...
-
chros
őstag
válasz
Monngoose
üzenetére
Bocs, DTS-t akartam irni.
Es tenyleg utoljara a CX + DTS-rol, itt egy user aki eleg hatarozottan allitja:
"Please stop with the disinformation
The LG OLED range from 2020 DOES NOT support any type of DTS decoding or passthrough" -
-
@lexander
csendes újonc
https://prohardver.hu/dl/upc/2020-05/18/801169_ac1ewfdrnoqk9wjd_ebef7c5c-1d0b-480b-adc2-0a9a7888de38.jpg
-
@lexander
csendes újonc
Ma reggel voltam a budaörsi MM ben szerencsét próbálni 65c9 kapcsán, 1 órája még volt belőle 4-5 csomagolt, 585 ezres áron, hátha lecsapna innen rá valaki
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem. Az OLED csak a hosszú időn keresztüli statikus tartalomra háklis. Mondjuk a játékoknál veszélyes lehet a HUD de erre meg az a megoldás, hogy játsz legalább két féle játékkal meg néha nézz filmet és akkor nem lesz gond. Van itt olyan aki monitornak használja a tv-t és semmi baja. Használd Te is bátra amire tervezted

Zirowe: Szerintem állíts be olyan beállításokat amik Neked tetszenek. Egyébként én is a Rting-et vettem alapul de aztán belenyúltam úgy, hogy nekem tetsszen. Evégre Te fogod használni.
-
-
-
nitro16
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez eddig is így volt, tájékozódni kellet volna vásárlás előtt.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, elvileg a héten jön a 65C9 az MMből.
Olvasgatom már egy ideje a topicot, de azért lenne pár kérdésem.Rendes tv műsort gyakorlatilag nem nézek, csakis 16:9 vagy 21:9-es filmeket kodis külső lejátszóval, mindig felirattal.
A felirat jelenleg a legalsó pozícióra van beállítva fehér színnel.
Főként sdr tartalom, de most tesztelésre töltöttem pár 4k 10bit hdr filmet is.Alapból az rtings beállításaival kezdeném a használatot, de mire érdemes még figyelnem a "bejáratás" időszakában?
Illetve a mostani lcd tv-n 40es fényerőt és 40es háttérfényt használok, ehhez képest látom, hogy a 30as sdr és 100as hdr oled fény ajánlott.
Sdr-nél nem lesz kevés a megszokottamhoz képest? -
válasz
Fantomas80
üzenetére
A szellemkep teljesen normalis fel ora utan de gyorsan eltunik. Nezzen sok sdr mozgokepet normalis fenyeron teljes kepernyon.
-
Fantomas80
tag
Sziasztok
Egy ismerős vett Oled Phillips tvt. Kérdezi hogy ennek is van ajánlott bejáratási ciklusa? Mint régen a plazmáknak.
Egy félórás ugyanaz a tartalom nézés után szellemképes lett a tv. Ami azóta elmúlt csak aggódik. -
daneel_hu
addikt
válasz
BusinessGuy
üzenetére
"Más: akik nem találtak még 65-ös c9-et és így 55 colban gondolkodnak biztos az E9-re akarnak mozdulni? A c9 és e9 között cirka a hang a különbség. Amekkora a felár a c9 és e9 között annyiért meg kategóriákkal jobb hang cuccot lehet venni a c9-hez...."
Volt amikor csak 50-60e volt a különbség.
Annyit már a design megér.
-
-
chros
őstag
-
válasz
salapp
üzenetére
Jok is azok

krx21: monitoron en is latom ha nem nativ 4k-ban jatszom de van itthon 4k meg fhd is es kb 1-2m-rol semmi kulonbseget nem latni ha mind a ketto nativ felbontason fut. Ez most persze megint olyan hogy ha belemerulsz akkor kozelebbrol sem. Pontositok nekem nem tunik fel hasznalat kozben.
-
lacer93
csendes tag
válasz
lacer93
üzenetére
A Telekomnak telefonon jeleztem másnap, hogy elállnék a vásárlástól (de mivel kb. semmi progress nem volt, így azóta már írásban is), de még mindig nem vitték el a TV-t, ugyanakkor miután írtam a postot, másnap eltűnt a hiba és azóta kiválóan működik.
Látván, hogy lassan lehetetlen lesz új, bontatlan C9-et kapni, nagyon rossz ötlet lenne, ha mégsem állnék el a vásárlástól, és megtartanám ezt? Lehetséges, hogy valami szoftveres probléma volt, és azért tudott eltűnni? A CX még nagyon sok idő, mire eléri ugynazt a 400ezer körüli árat..
-
BusinessGuy
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
5 méterről filmet nézve 55 colon lehet. De játékokban 4k vs 1080p difit 55 colon lazán megmondod és akkor még csak nem is 1-2 méterre vagy. Ha nem, akkor baj van a szemeddel.
4k az messze nem parasztvakítás csak valós 4k tartalmat kell nézni játékokban brutálisan kijön méterekről kisebb kijelzőkön is.Más: akik nem találtak még 65-ös c9-et és így 55 colban gondolkodnak biztos az E9-re akarnak mozdulni? A c9 és e9 között cirka a hang a különbség. Amekkora a felár a c9 és e9 között annyiért meg kategóriákkal jobb hang cuccot lehet venni a c9-hez....
-
Es Te allo kepeket nezegetsz Oled-en?
2,5m-rol filmek alatt nem latsz kulonbseget. Ennek az ellenkezojet aki bebizonyitja az vendegem egy cellolvoldozesre egy Remington 700-assal a budakeszi loteren.
sub-s: ugy ertem h ertelmes volt a srac mert belatta hogy jofejsegbol leirtam de az elmenyen semmit sem ront csak igy volt korrekt. Rengeten irtak hogy mivel hibas a keszulek ezert toredek aron vennek meg.
-
janos666
nagyúr
És a 4k tartalmak túlnyomó része 2k master-ből van (legtöbb lemezes Hollywoody-i film) gyárilag nagyítva, vagy ideálistól alacsonyabb bitrátával van tömörítve (főleg mostanában, hogy pl. az EU kérte a streaming szolgáltatókat, ahol viszonylag sok valódi 4k is volt, de sohasem túl nagy bitrátán, most pedig kevesseb).
Videójátékkal, főleg SSAA nélkül (4k->2k downsampling) szerintem azonnal egyértelmű.
-
krx21
nagyúr
-
válasz
sakal83
üzenetére
Nekem a mozgás ugyanaz mert ki van kapcsolva minden javító funkció. Azonban a kamera svenkeknél van egy kis röcögés szóval lehet, hogy kicsi állítgatok majd a truemotion-ön.
A 4K szerintem full fölösleges és parasztvakítás és rohadtul nem látom élesebbnek a képet pedig fiatal vagyok és elvben közel tökéletes a szemem.
A WebOS rengeteget fejlődött az nagy előnye.
A HDR meg tényleg üt. Most a PS-el próbálgatom elég jó.
-
myl
csendes tag
válasz
PATTA86
üzenetére
Mondjuk ez is igaz, a mostani helyzetet valahogy kihagytam a számításból.
Akik az MM-nél a C9-re várnak FYI, rákérdeztem náluk, hogy lesz-e még 55C9, és ezt írták:
"Nem lesz már készleten az általad említett C9.Viszont a kiváltó modell az új 2020-as modell, ami most az akcióban kapható: OLED55CX3LA. Üdv, a MediaMarkt"
-
myl
csendes tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Hely éppen lenne hozzá, nem is azzal van a baj, hanem eredetileg 400-at szántam rá, mint keret, amit nagyon maximum 500 ezerre fel tudnék vinni, de annál feljebb már nem igen akarnék menni, mert az új TV mellé egy soundbart is akarok, és a kettő együtt már erősen döngeti a büdzsém határait. Éppen pont a soundbar miatt nem annyira "szimpatizálok" az E9-cel, mert ha a designt nem nézzük pont abban ad csak előnyt egy C9-hez képest amit amúgy se használnék annyira.
De ahogy renattonak írtam, ha valóban beesik egy 65C9 a (számomra) bűvös 500 ezres határ közelébe, akkor örömmel fogom kifizetni a felárat az 55"-hez képest.
De egyébként nagyon köszönöm mind a kettőtöknek, várok még pár hetet, és reménykedem, hogy ha más nem, akkor egy 55C9 valamelyik boltnál felbukkan!
-
myl
csendes tag
válasz
renatto
üzenetére
Köszi a választ, én is remélem, hogy így lesz, csak mivel már megjelentek a kínálatban az X-es modellek, a 9-esek nagy része pedig nincs készleten, ezért kicsit tartottam/tartok tőle, hogy elég hamar az újak veszik át a helyet. De remélem ez valóban csak átmeneti, mert egy 55C9-re minimum be akarok nevezni, de akár egy 65-re is ha olyan árba kerül.

-
renatto
őstag
Szerintem ez csak ideiglenes és lesz újra MM-ben és/vagy Euronics-ban. Mondjuk 500k körül én már inkább 65"-ban gondolkodnék (akár B9). Nagyon csodálkoznék ha a 65B9 nem esne be 450-500k köré vagy a 65C9 500-550k köré. Tavaly a 65B8 350-450k között zárt. De a mostani helyzet miatt ebből lehet bármi (akár semmi is
). -
TXT
őstag
válasz
Szatura
üzenetére
Mivel tesztelted, mit hasznaltal hozza? En is megneznem az 55B8-on, mert HDR filmek alatt olykor “foltosnak” latom a kepet sotet es idonkent full fekete hatternel is, amit nem tudom, mitol lehet. Szoval nyomnek en is egy tesztet mindenfele szinnel, hatha eszre veszek vmi anomaliat veluk.
mi lenne jo ehhez, milyen teszt?
-
myl
csendes tag
Sziasztok, pár napja írtam a fórumba az Euronics-es 55C9 akció kapcsán, amit sajnos nem sikerült megcsípni a bolti átvétel miatt. Ahogy látom azóta kiszállítással kb. sehol nincs a megbízhatóbb cégek között (Media, Euronics, Edigital, Telekom), és attól félek már nem is nagyon lesz az új széria miatt, ezért jobb híján kezdek ráfanyalodni a Mediás 55E9-re, ami most akciósan 495 ezer.

Eredetileg 400k volt a lélektani határom egy új TV-re, és mivel később amúgy is egy Sonos Beam-et akarok majd rákötni, ezért annyira nem vonzott/vonz az E9 (a design nem rossz, de a C9 is bejön, hangban meg gondolom a Beam veri az E9-es soundbart), viszont ahogy fent írtam van bennem egy kis félelem, hogy a C9 már nem lesz a megbízhatónak tartott (értsd gyári garis) boltoknál, és emiatt gondolkozok azon, hogy ha felár fejében is, de inkább biztosra megyek.
Tudom, hogy ezt nem lehet tudni előre, de szerintetek megérné várnom, hátha lesz C9 400 körüli áron? Illetve van még esély, hogy a következő 1-1,5 hónapban még olcsóbb lesz a 9-es széria? Ne értsetek félre, nem 50 ezer forinton akarok szarrágóskodni egy amúgy is drága TV esetében, csak amennyire tudom minimalizálni szeretném annak a veszélyét, hogy most 495-ért veszek egy 55-ös E9-et, de 2 hét múlva hasonló árban lesz mondjuk egy 65-ös C9.
Sajnos annyira régen nem követem a topikot, és nem tudom, hogy például ezért az 55-ös E9-ért a 495 ezer jó ár vagy sem, illetve dolgozik bennem a fogyasztói társadalom megszokása, és remeg a megrendelés gomb felett az ujjam, mert elvileg csak ma estig akciós…
-
janos666
nagyúr
válasz
renatto
üzenetére
Az ALLM az semmi ilyen szempontból, csak metadata, "programozható" dolog.
De az eARC is lényegében az HDMI 1.4 óta létező 100Mbps ethernet channel-t használja <100Mbps hangfolyamhoz, szóval csak azon múlik, hogy max mit tud kezelni az adott chipset és azon belül mit akarnak megvalósítani a gyártók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lexus, Toyota topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).
Vhiktor