Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris0000
őstag
válasz
kalimist
üzenetére
igazad volt,leszedtem az Origines hivatalos demót és ott van tényleg!
HDR10-et és DVt is lehet választani a menüben,de amire kiváncsi lettem volna a DV az pont nem megy...
vmi 1.08 patchet várnak az emberek,h végre kezelje normálisan.HDR10-ben is nagyon szép amúgy,csak pont össze lehetett volna hasonlítani egyből a kettőt...üdv. -
törölt tag
válasz
Tengri
üzenetére
C8-am van, a Dolby Atmos a saját hangszórókra vonatkozil, ne várj tőle csodát. Van demo ami alatt nagyon durva, hogy mennyire átveri a fület, de filmezésnél a mélyek hiánya nagyon kijön. TVhez képest viszont nagyon jó a hangja. Képmegjelenítés nekem teljesen jó, nem láttam még benne elmosódást, de nem is figyeltem. Viszont ami feltűnő lehetne, hogy ha droidos lenne... Gondolkoztam a Sonyn, de még a csúcskategóriás LCD is döcög, várják az Oreot, hogy majd jobb lesz(na persze, mint telefonon). WebOS viszont nagyon gyors, buggal nem találkoztam, a hangutasítás is nagyon jó %-ban működik. A tv külseje meg magáért beszél, szerintem a legszebb. Ja, és nem görbe.
-
Tengri
senior tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Csak vasárnapig él az 5 éves gondoskodás az LG-nél és most a legolcsóbb helyen is 70 000 Ft-tal drágább mint a Sony. Sajnos én vasárnapig nem tudom megvenni...marad akkor, hogy megvárom a következő akciózást, illetve hátha lesz még mellé 5 év gari is.
-
Joshi
titán
válasz
Tengri
üzenetére
Túl nagy különbségek nincsenek, de az biztos hogy a tesztoldalak szinte kivétel nélkül a Sonyt hozzák ki jobbnak mozgásmegjelenítésben. Ha azt vesszük hogy a többiben szinte azonos képességekkel rendelkezik az LG és Sony, akkor én biztosan a Sonyt venném. Viszont ott van az LG-nél az 5év gari ami azért nem rossz.
Ha rám hallgatsz akkor még vársz egy kicsit és a C8 olcsóbb lesz, talán még lesz 5év garis akciójuk is. Szerintem a Sonynak sokkal később fog mérséklődni az ára. -
törölt tag
válasz
Tengri
üzenetére
Azt azért tudd, hogy az LG 5 év gondoskodás vasárnapig él. Illetve az 55C8 bár nagyon klassz tévé, szerintem igen drága a tavalyi 55B7-hez képest.
A korábbihoz - az ADVANCED HDR ugyanaz, mint a Technicolor Expert? Ez alapján beállítva a Technicolor Expert és Game képmódokat, Planet Erath II HDR-t nézve semmi különbséget nem láttam a két képmód közt C8-on. Lehet, hogy van különbség, de nem vagyok egy hatalmas videofil, nekem nem tűnt fel. Az igen, hogy a kép gyönyörű.
Csak egy órát nézegettem, és csak a Planet Earth II-t, tehát nem egy komoly tapasztalat, a semminél talán több. Korábban linkeltem az AVSForum topikját, szerintem ott találsz hasznos véleményeket/összehasonlítást.
-
válasz
Tengri
üzenetére
Baromság...

Ezeknek nem kell hinni.
Ugyanaz a panel van mindkettőben, eget verő különbségek nincsennek és nem is lehetnek.
Ráadásul az LG általában többmindenben jobb, mint a Sony, a legtöbb review alapján...
Szóval pláne elgondolkodtató megéri e a Sony a nem kicsi felárat (általában, akciókat nem nézve egyik vagy másik oldalra)...Persze ez innentől szubjektív is, van akinek meg, a többségnek meg nem... elvégre Lambót meg Ferrárit is vesznek emberek.

-
sakal83
addikt
válasz
Tengri
üzenetére
Tudom, hogy már írtam, de az LG 5 év garija miatt az LG mellett döntenék. Nüansznyi külnbségek vannak, de egy esetleges meghibásodás 2+ éven túl illetve atz LG jelenlegi hozzáállása esetleges beégés esetén akkora előny lehet, amely ilyen kis különbségeket leradíroz. A Sonynál, lévén, hogy nem panelgyártó, nem biztos, hogy a ilyen hozzáállásra számíthatsz. Kiterjesztett garikban pedig a biztosítók kizárják a beégést, így ne mtérítenek egy petákot sem. Azért nem félforintok ezek a TV-k.
+ ha eladnád mondjuk két év múlva akkor egy gari nélkülire nagyságrenddel fogsz kevesebbet kapni látva a beéégés negatív kampányt...
-
Tengri
senior tag
válasz
üzenetére
Nagyon tetszik az LG C8PLA, de az ilyen hozzászólások mindig elbizonytalanítanak: "Was at Best Buy the other day. Guy showed me a white room image upscaled on Sony vs. C8. On Sony, it was perfect with all details. On LG it had horrible pockmarks all over to make it look like a popcorn ceiling. Not sure if it was bad configuration or just the TV. This image. If you have access to either, try it and respond to say how it looks.
"
A fórumokon mindig van olyan aki az LG-t van aki a SONY-t részesíti előnyben. Legtöbbször az ára és az 5 év gondoskodás miatt ajánlják az LG-t, mert minden másban a SONY "szintjére jött fel"...ezt mondjuk kételkedve olvasom. Sőt most az LG a drágább a kettő közül. Az LG-nél a képernyő elhajlás veszélye is fenyegethet. Mind a kettő nagyon tetszik, de nem tudok dönteni...talán a vasárnapi HDTV test segít vagy csak jobban elbizonytalanít
-
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Csak Neked sikerült félreérteni

-
kalimist
aktív tag
Vasárnap lesz a 2018-as HDTVtest TV Shootout.
-
-
Tengri
senior tag
válasz
üzenetére
Mindenkinek köszönöm a választ!
Nem írtam, de maximum 55"-ös fér be úgy, hogy egy kicsit sufni tuningolni kell a szekrénysort, mert amúgy csak 1200 mm szélesség áll rendelkezésre.

Az 55-ös C8PLA és az 55-ös AF8 között vacilálok, de nem tudok dűlőre jutni. Mekkora előny az ADVANCED HDR opció az LG-nél? Illetve írták többen is, hogy várják a DV firmware update-ot a Sony AF8-nál.
Az AV teszten az LG végzett az élen és csak ajánlotatt kapot a Sony, de én úgy tudom, hogy képi megjelenítésben a Sony a legjobb...de lehet, hogy rosszul tudom. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Azzal egyetértek, hogy OLED legyen, de nem is merült fel az ellenkezője.
Úgy indult, hogy melyik OLED legyen. Az öt év garanciát szerintem érdemes mérlegelni. Egy komoly plusznak tartom, nemcsak az OLED-nél, hanem mindenféle drága készüléknél.(Én mondjuk eleve a 65-ösekről írtam, mert valamiért azt gondoltam, hogy az AF8-ból nincs 55-ös.)
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Beégésre adnak 10 évet, egyébként 1+1 év van a QLED-ekre. (Korábban még regisztrálni kellett a kiterjesztett jótállásért, most nem tudom, hogy működik. SSD-t és telefont az utóbbi időben nem kellett regisztrálni.)
-
törölt tag
válasz
Tengri
üzenetére
Ebben a kategóriában a legjobb vétel szerintem még mindig az 5 év garanciás 65B7, Euronicsban elvileg még van 750 ezer forintért. Ha fontos az interpoláció, akkor én a Sony 65A1-et nézném meg, Media Marktban most az is 750 ezer forint.
Az LG C8V és Sony AF8 kapcsán nézegesd meg ezt a témát.

(A többi mellett számomra egyáltalán nem szimpatikus az A8. Biztosan jó tévé, de a felsorolt négyből utoljára választanám.) -
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Pro és kontra szerintetek melyik a jobb vétel? Az LG C8V vagy a Sony AF8?
Olvastam az AV fórumot, összehasonlítottam a Displayspecifications oldalán őket, de nem tudom eldönteni melyik lenne jobb...az LG-nél ott van az ADVANCED HDR amivel jobb a HDR-je, illetve elvileg a Dolby Atmos hangzást is tudja (gondolom ezt a hiányosságot egy házimozi rendszerrel lehet pótolni a sonynál). Viszont a képminőség a mozgásban jobb a Sony. A webOS rendszere jobb az LG-nek, de mára már az android sem olyan rossz mint volt.
Szerintetek melyik éri meg jobban? Gondolok arra, ha ugyanolyan árban tudnátok megvenni, akkor melyiket vennétek?Előre is köszönöm a válaszokat!

-
-
junior11
veterán
-
front3r
őstag
-
-
NY_A
őstag
Köszönöm a válaszokat.

-
PuMbA
titán
"Valamelyik tökéletes folytonos képi mozgás hiba nélkül gyors mozgás esetén is, valamelyiknél pedig zavaróan vibráló. Mintha kevesebb képkocka lenne a kelleténél. "
LG-nél nem tudom, hogy hogy van, de Samsung-nál külön beállítások érvényesek a belső lejátszóra és HDMI a bemenetekre, szóval bizonyosodj meg, hogy a képbeállítások ugyanazok

-
Jugar
tag
Szóval teljesen alkalmazkodik, ezt jó tudni, mert igencsak vannak különbségek 23.976 fps filmek esetében a mozgásmegjelenítésnél, de akkor ezek szerint nem a tv a ludas, hanem maga a műsoranyag eltérő adattömörítése MKV-ba.
Valamelyik tökéletes folytonos képi mozgás hiba nélkül gyors mozgás esetén is, valamelyiknél pedig zavaróan vibráló. Mintha kevesebb képkocka lenne a kelleténél. 
-
Jugar
tag
A tv-n hol lehet megnézni, hogy hány Hz-en jeleníti meg a műsoranyagokat külső vagy tv belső médialejátszójával? Mert ezt nem sikerült még elővarázsolni. A külső médialejátszó kimeneti adatainál meg tudom nézni, hogy milyen fps-be adja le az anyagot tv-nek, de itt ki is fújt a dolog. Van ilyen lehetőség a B7-en?

-
Joshi
titán
Márpedig a HDMI kábeleket nem verziószámmal különböztetik meg. Hozzáteszem a HDMI 2.1-hez se kell az Ultra High Speed kábel ha nem használod a 120HZ-et. Tehát a kábel az egy passzív eszköz, fölösleges lenne verzió számozni. Azért alkalmazzák egyes weboldalak és gyártók a kábelek verzió számozását, hogy a laikus vevő könnyebben össze tudja párosítani a dolgokat.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Mentolka
üzenetére
A TV az TV, nem kizárólagosan 21:9 néző eszköz, mert az már túl speciális és sok pénzt kiadni egy olyan eszközre, ami csak egy speciális dologra jó az emberek 99,99999%-a nem akar
Ha létezne se lenne sok értelme, mert sok film meg 16:9-ben van és akkor meg ott nézheted a fekete csíkokat. A TV lényege, hogy bármit nézhetsz rajta a lehető legkevesebb fekete csíkkal, például fotókat is. -
Mentolka
senior tag
Létezik olyan, hogy 21:9 képarányú 4k felbontású OLED TV? Amit meg lehet venni boltban?
-
Jugar
tag
Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016) 4K és ráadásul 59.940 fps . B7-en tökéletes a képmegjelenítés, mozgás hibátlan.
Úgy tűnik ennyit számít a 59.940 fps. Így kéne készülnie minden filmnek. 
-
NY_A
őstag
Erre tud valaki érdemben válaszolni? [link]
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Szerintem az Expedíció vége is überfos.

Pedig kár érte, maga a film jó lenne. -
Pro Koryak
addikt
-
Jugar
tag
Valószínű, hogy egy hdmi 2.1 jelzésű kábelt, nem fog a gyártó 2.1-es nevű kábelként nevezni és árulni, ha nem képes a 8K 60Hz-re és a 4K 120Hz-e.
Lényegében véve ilyen alapon, lelehetne állni vitatkozni az összes hdmi kábel gyártóval, hogy miért írjak rá a hdmi kábelre vagy dobozára, hogy hdmi 1.4 kábel, vagy 2.0 vagy 2.0a stb. mert olyan nincs.
Amit használok hdmi kábelt, annak a dobozára is hdmi 2.0a kábel jelzés van írva, ami már eleve feltételezi a 2.0 jelzésű kábelnél jobb sebességet(nem 10Gb/s hanem 18 Gb/s), minőséget, színmélységet stb(nem minden esetben). Sőt találkoztam olyan hdmi 2.0 jelzésű kábellel, ami nem kezeli a HDR-t sem, ez külön fel is volt tüntetve az oldalon.
Színmélységre ki sem tértem, még a 2.0 jelzésű hdmi kábeleknél, ahol előfordul a 24-bit (16.7 millió szín). Valószínű, hogy az B7-hez, biztos hogy nem ilyen kábelt vennék, de a színmélységet sok kábelnél elfelejtik feltüntetni. Persze lehet azzal jönni, hogy tökmindegy, mert az emberi szem úgy is csak kb. 10 millió szint lát(erről is megoszlanak a vélemények) tehát bőven elég a 16.7 millió szín, de ha már a tv képes megjeleníteni többet, nyilván inkább annak megfelelő kábelt fogok venni.
-
Joshi
titán
Csak hogy a HDMI 1.4-től a 2.0b-ig ugyan az a kábel használatos. Az egy dolog hogy a webáruházak hogy neveznek el dolgokat, mert a HDMI kábel gyártók között is van óriási különbség. Egy dzsunka kábelt hiába nevezed 2.1-nek ha még a 3D-t se viszi át annyira silány minőségű.
-
Jugar
tag
Értem mit mondasz, attól még az ultra nagy sebességű HDMI kábelt, HDMI 2.1-es kábelnek is hívják a köztudatban. Nem én neveztem el ilyen kábelnek, így árulják. Be is linkeltem 3 ilyen kábelt. De egyébként itt is egyértelműen HDMI 2.1-es kábelről írnak [link] , attól függetlenül, hogy vezető anyagból áll, réz, ezüst, arany, szigetelés, ultra nagy sebességű HDMI kábel. De javíts ki ha félreértek valamit.

Tegnap én is néztem ezeket a DV demokat usb-n keresztül a b7-en (gyönyörű képet ad
), ezért is voltam kíváncsi, hogy a tv HDMI csatlakozásán, melyik HDMI kábellel megy a DV lejátszás. 
-
-
Joshi
titán
Gyerekek, rá tudtam venni a Sony A1-et a Dolby Vision lejátszására USB-én keresztül!!!

A tévé saját lejátszója kiírta az egyik DV demónál a DV logót. Persze elsőre fekete képernyő fogadott, de a jobb felső sarokban ott virított a Dolby Vision logó. Na mondom ez kuka, de aztán egy stop majd play-re gyönyörűen elindult a demó. Aztakurvadeállat
, szerintem simán köröket ver a sima HDR10-re. Innen elérhetőek a demók. -
Joshi
titán
Ahogy mások is írták te kevered a HDMI szabványt a kábelekkel. A kábel egy passzív eszköz, nem áll másból mint vezető anyagból(réz, ezüst, esetleg arany) és persze szigetelő anyagból. Ezek kombinációjától függ hogy mennyi zajt szed össze és hogy milyen ellenállása van a vezetőnek. Ennyi. Ne keverd a hardveres és szoftveres környezettel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Foxpost
- Formula-1
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Futás, futópályák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Gitáros topic
- Milyen monitort vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év ÁRGARANCIA
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év ÁRGARANCIA
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- LG OLED C1 55"
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de ott a szmájli amúgy...
Valamelyik tökéletes folytonos képi mozgás hiba nélkül gyors mozgás esetén is, valamelyiknél pedig zavaróan vibráló. Mintha kevesebb képkocka lenne a kelleténél.

Vhiktor