Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBazsi
senior tag
Pólus MMben, 650k akcióban a 65E9. Igazán szép darab meg kell hagyni!
-
szabeska
addikt
válasz
PlanetDada
üzenetére
En is alzatol vettem 2 hete, ugyanennyiert, bontatlan, minden rendben vele
-
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Akkor meleg2. Nem tudom van e LG-ken meleg3.
-
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Én a tv-imet meleg2-re állítottam. Igaz miután Chros javasolt beállításokat a Panákra.
De bevált, már fura a normál. Nekem a meleg3 sok, túl sárga, a meleg1 meg kevés. -
janos666
nagyúr
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Kezdd a Warm2-vel (de végső soron ja, #43892, ha nagyon akarod, tekerd el).
-
Pelican
őstag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Amelyik jobban tetszik...
-
MultiDoodad
aktív tag
Lányok/Srácok, CSAK játékra melyik a jobb beállítás, Warm1 vagy a Warm2?
-
válasz
PlanetDada
üzenetére
Van normális pixelhiba OLED-nél is.
LG az OLED TV-ire vállal pixelhiba garanciát és már 1 pixelhibánál is cserélnek panelt.
Alza-nál vásárolt készülékre is teljeskörű garanciát vállal az LG Magyarországszóval nem kell Alza-hoz küldözgeteni (akik egyébként ISO szabvány szerint kezelik a pixelhibát vagyis 1 esetében nem cserélik).
-
daneel_hu
addikt
válasz
PlanetDada
üzenetére
LG cseréli ha nem vagy vele elégedett. Kérdés, hogy az Alza cseréli-e...
-
blakey
titán
válasz
PlanetDada
üzenetére
Ugyanúgy létező dolog az esetleges pixelhiba, reménykedni kell abban, hogy nem lesz vele gond. A topikot gondolom olvastad, mert elég sűrűn szóba kerülnek ezek a dolgok. LG-nél egyelőre elég jól kezelik.
-
PlanetDada
csendes tag
Attól viszont kicsit tartok, hogy esetleg visszacsomagolt. De mivel nem irták ki gondolom nem az. Mivel cégre veszem nagyon nem tudok a 14 napos elállással se élni. Nagyon remélem hogy nem lesz panelhibás, vagy olyan pixelprobléma amit nem cserélnek. Nem is tudom, hogy az OLED-nél van-e olyan pixelhiba mint az LCD-nél hogy mondjuk vakit az egyik vagy fekete teljesen. És ha van mennyi számit hibának, hogy cseréljék. Ettől az egytől tartok.
-
PlanetDada
csendes tag
Megrágtam, megfilóztam, meggoogleztam, megmindeneztem
LG55C9. Utolsó előtti darab az Alzánál 399.000- Nekem a kényelem is számít meg az ökoszizstéma. Ahogy olvasgattam nappali fénynél ennek a legnagyobb a fényereje. Valszeg a Sony jobban skáláz, a Panának természetesebb a képe, de ha itt lesz és nem lesz semmi baja akkor ezek csak elméleti dolgok maradnak.(remélem) Ami nekem fontos lehet, hogy játékra ok, Airplay 2 van (nálam minden apple így ez jó lehet) és talán a hangrendszer is működni fog Airplay 2 támogatással a Bluesound Node 2i médiajátszón keresztül. Annak meg olyan DAC-ja van ami hangban megeszik mindent. Ez is fontos de ha mégse menne Airplay-en a hang van optikai kijárat is. És persze ebben megy az HBO Go is ami kényelmesebb mint számítógépen több lépésben meglépni. -
blakey
titán
válasz
PlanetDada
üzenetére
Bár az Android TV első olvasásra jól hangzik, de használat során kiderül, hogy nem TV-hez szokott embernek való, 2 év Android OS használata után felüdülés volt normális TV-re való OS-t használni. Veszel egy olcsó Amlogic boxot és semmi nem fog hiányozni a TV OS-ből. A TV-ket megjelenítőként használom, a YT-on kívül nincs sok app amit használok, sőt gyakorlatilag semmi mást nem használok. Lehet, hogy C9 már nem nagyon lesz, de a GZ950, az AG8 és az OLED754 is még talán kapható 1-1 helyen ami remélhetőleg nem kiállított darabok. GZ950-et láttam az Euronicsba viszont ami még esetleg érdekes lehet számodra, az az E9, abból láttam 2 bontatlan darabot a budaörsi MM-be. aki 500e-t kiadna egy OLED-éert annak nagyon jó választás lenne.
-
salapp
addikt
válasz
PlanetDada
üzenetére
55GZ950 van, leszarom az OS-t (amúgy semmi baja, várhatóan stabilabb lesz , mint bármelyik android), a képe szinte beállítás nélkül is állat. De ha Pana nem játszik, és lenne egy
egészségesidegenkedésed az LG-vel szemben, akkor a 8-as Sony most elég jó áron van. -
PlanetDada
csendes tag
Sziasztok!
MM-ben 449.000 a Sony AG8 55-ös képpel. A kérdésem: Fut-e rajta az Android 9 és van-e rajta HBO GO az apppok között? Meg ha valakinek van álltalános véleménye az is érdekelne. A következő versenyzők vannak még: LG 55C9 és Panasonic 55GZ950. Szerintem a Pana felejtős pedig most is az van, de borzalom a TV OS benne. LG.-ben mindenki helyesel de félek, hgy már csak visszacsomagoltakat lehet venni és ha mondjuk panelhibás mivel már nincs nem is cserélik vissza. -
Pelican
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Egy ilyen olcsó táv, amin van In Start gomb jó lehet a C9 service menühöz?
-
daneel_hu
addikt
válasz
MultiDoodad
üzenetére
IR-es okostelefon kell hozzá, vagy LG-s szerviz-távirányító.
(magyarán be kell lépned a szervizmenübe) -
MultiDoodad
aktív tag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Ne haragudj tudatlanságomért, de elárulod nekem kérlek, hol tudom megnézni azt, hogy hány óra van a kis készülékemben?
-
daneel_hu
addikt
válasz
BusinessGuy
üzenetére
"Az oled használata kicsit pepecselősebb. Nem az a tipikus ottfelejtem a vágópultot a tv képernyőn és elviszem sétálni a kutyát tv...Ennél azért oda kell figyelni a használatra. 500 órában van pár játék,windows asztal, videóvágófelület és filmek. Az odafigyeléssel idáig nulla beégést tapasztaltam."
Minden tiszteletem, de 500 üzemóra alatt még ha nem vigyáztál volna, akkor sem lenne gond egy 2019-es modellel. Talán csak akkor ha folyamatosan 1 csatorna ment volna rajta, sárga vagy piros logóval és 100-as oled fénnyel SDR-ben, akkor az gond 500 óra alatt is.

-
alaves
addikt
válasz
SteveButabi
üzenetére
Hát... érdekes, talán nézd meg ezt: [link]
(a csillagos égbolt alatt álló lány mennyire látszik) vagy egyéb sötét jelenetet tartalmazó HDR demót. Nem tudom előtte milyen TV-d volt. Egyébként a neten nem találtam sehol ilyen problémát az OLED-eknél. -
SteveButabi
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Probálkoztam a black level test-el, ha feltolom max-ra a fényerőt, nekem akkor is csak a 66 villog, viszont a feketéből szürke lesz. Ezt a fényerő dolgot én el is engedem, mert 50-ről 60-ra is már látom és zavar a szürkület

Most legutóbb a Gemini Man-t 4K60 néztem meg. Tűéles kép, az elején a napfényes jelenetnél nem is látszódik a sötétség, de az alagsori bunyó fájdalmasan sötét, nem látni az arcokat. Beraktam utánna a 720p verziót, na, ott rendben van minden. Volt TV újraindítás is, áramtalanítás, nem hatja meg. FW nem rég frissült, talán 2 hete. Elötte is ilyen volt.
Sikerült a hiányzó fényerő kb 30%-át megkapnom, a HD Perfect AUTO/MAX-ra állításával, de ennyi, végig mentem minden beállításon szerintem. -
chros
őstag
@Janos, ezt kapd ki, megis neked lesz igazad: allitolag muxik a 10bit!
Active DisplayPort 1.4 to HDMI 2.0b adapter: [link] -
Pelican
őstag
válasz
üzenetére
Mondjuk nem értem, miért pont az oled topikot gondoltad a kérdésben relevánsnak...
https://www.radioshack.com/products/hdmi-to-rf-coaxial-converter-adapter -
törölt tag
Sziasztok.
Abban kérném a segítségeteket, hogy meg lehet e oldani thome os setupbox hdmi kimenetét, koax bemenetre mókolni?
Vagy ez egy teljesen halott ügy?
-
salapp
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Ne is mondd, nálunk is megy a "túlnagy" játék. Örülök, hogy az 55 jöhetett. mondjuk a társalkodóban a tévé két és fél méterre van a kanapétól. Pascal-QS Sony rendszerrel és egy sztereó monitor szettel osztozik.
Teljesen jó így most. Amúgyis az új terasz és a sok veteményes, bogyós bokor a sztár mostanában. -
BusinessGuy
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Én új oledes vagyok, qledről váltottam a személyes használatból kifolyólag jócskán vacilálva lévén monitornak is lenne használva és sok a játék amiben statikus hud van, ez nem barátja az olednek elméletileg.
Hosszasan mérlegeltem mert volt samsung q70 75 colban 500 pénzért és a kiszemelt c9 ekkor az istenért sem ment lejjeb 650-nél.
Végül a q70 akciót buktam, az oled lement 600-ra ígyaz lett. Első otthoni találkozásom az oleddel nem alakult verőfényesen vissza is vittem pénz vissza, utólag derült ki egy ismerősnél aki ugyan ilyet vett hogy hibás modellem volt. Végül beszereztem olcsóbban egy 65c9-et.500 óra van jelenleg a tv-ben, kicsit odafigyelősebb a használata a qlednél de eddig maximálisan elégedett vagyok, ha most kellene döntenem hogy 650-ért ez vagy 500-ért a 75 coloq qled, zokszó nélkül az oled mellett állnék. Ilyen vagyis hasonló képet csak a legdrágább qledek tudnak kipréselni mint a q90, csak az jóval drágább azonos méretben az olednél és a hasonló kép maximum filmnézésnél van jelen. A localdimming amivel elérik ezt game módban haralmasat butul és messze alulmarad a qled képe így játékok alatt, ami engem érintene. Az oled használata kicsit pepecselősebb. Nem az a tipikus ottfelejtem a vágópultot a tv képernyőn és elviszem sétálni a kutyát tv...Ennél azért oda kell figyelni a használatra. 500 órában van pár játék,windows asztal, videóvágófelület és filmek. Az odafigyeléssel idáig nulla beégést tapasztaltam.
-
salapp
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Remélem, mindkettő kihal, és jön majd valami olyan tartós, mint a CRT volt, de most - ha nem álmodsz 7-10 éves használhatóságról - az OLED sokkal jobb ár/képminőség arányában.
Leegyszerűsítve: a QLED csak egy felmarketingelt LCD, a legdrágább típusok esetében egészen korrektül összerakott zóhás háttérvilágítással. Viszont annyiból már 55-ös méret esetében OLED-et kapsz.Ja, egyébként szeretett 55GZ950-em most megint egész tűrhető áron van MM-ben (400e)
-
blakey
titán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Nincs olyan látványos különbség, mint LCD-k esetében. OLED-nél pl. nincs olyan, hogy feketébb, kontrasztosabb. Egyébdolgok vannak.
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Elhanyagolhato a kepminoseg beli kulonbseg az osszes kozott normal felhasznalas mellett. (Adott evjarat pl 2019-es)
ha venni akarsz akkor ne nagyon keslekedj mert most futnak ki a tavalyiak azokra kellene gyorsan lecsapni mondjuk egy 55c9-re. -
Gaben360
senior tag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Na beüzemeltem a 65C9-et, tetszik.
Még hétvégén jobban letesztelem, csak belőttem mindent rajta amit kellett.
A méret meg látványos 55" után.
Annyit kérdeznék hogy aki Xbox one X-el használja, bekapcsoljátok az azonnali játékválaszt?
A boxon bekapcsoltam a VRR és ALLM funkciókat. -
blakey
titán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Rossz a kérdés, helyesen így szól, OLED vagy LCD? Innetől kezdve tudhatod a választ, de amelyik tetszik illetve amire van szükséged. Az OLED inkább TV, mint az LCD, azaz olyan, mint a CRT csak a 4/8K világában, a Samsung felsőkategóriás LCD-i egész tűrhetőek de ugyanúgy LCD-k ahogy a többi gyártó esetében is csak a marketingesek erősen rácuppantak a QLED megnevezésre, mert így sok "gyíkember" észre sem veszi a kis "farkincát" és OLED-nek nézi.

-
Pelican
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Egyik sem a jövő, de az OLED van közelebb hozzá (pixelenkénti vezérlés).
Egyébként egy OLED-es topikban nyilván OLED pártiak lesznek többen, lehet nem itt kellene ezt a kérdést feltenned...
-
h1ght3chzor
őstag
Így már jó pár év elteltével OLED vagy QLED a jövő? Melyiket tartjátok jobbnak, merre tart a piac? Kb 300-350ezerert szeretnek venni TV-t.
-
poli27
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nem kell elvinni a tévét a panelcseráhez, kb 10 perc sincs... kicsavarnak 20 csavart meg vissza, igazából a hangszórókat meg az alaplatopt szerelik le róla, a kijelző vezérlő az a panellal együtt jön úgyis... nekem 3 hét alatt 2x cseréltek panelt a b7v ben... és tök korrekt fiatal a szervizes (sztem Pestről jön)... Jha és ki se jöttek leellenőrizni az online bejelentésem (felhívott telefonon megkérdezte mi a szitu, mondtam látszik a csatorna logo és már rendelte a panelt), hanem egyből a panellel jött, 1-1,5 hét volt kb mire megjött hozzá a panel ,tehát 1x utazott ennyi volt...
-
salapp
addikt
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Hiába, az LG nagyon durván tolja a pénzt a "független" tesztelőkbe és "szakújságírókba".
-
renatto
őstag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Peak Brightness.
-
chros
őstag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Oszinten szolva a garirol nem tudok semmit (ahogy (#43841) BusinessGuy is irja), de gariztatas elott vissza kell kapcsolni.
Problema lehet: 100-as Oled fenynel beeges veszely!
Nalam (is) ki van kapcsolva. -
chros
őstag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
"próbálgattam rajta ABL tesztet (kicsi fehér kocka egyre nagyobb majd kisebb majd gyorsabb) de nem vettem észre dark room beállítással semmi különleges dolgot..."
Ez jo teszt. Az ABL-eket csak megerteni lehet, hogyon mukodik, skoat tenni ellenuk nem.
Az ASBL-t kapcsold ki Service Menu-ben, ha be tudsz jutni.> "ps4-nél játék üzemmódban is csak 50-es oled fény maradjon?"
Ugyan nekem nincs PS4-em (sem), es nem jatszom, de SDR-nel mindig ennyi maradjon, amit beallitottal.
-
gago1975
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
Akik 55c9 oled be gondolkodnak, most voltam bent az Árkádban és az összes MM be már csak kiállított készülékek vannak de az Árkádban meg van hozzá a doboz is illetve 1hete van kirakva.
Ahogy lehívták a készletet, még az Arénában láttam, de ott is bemutató, kiállított van.Ja a mai naptól lesz B9-es akció de 370-ért de nem éri meg, főleg, hogy a C9 377,9K.
-
daneel_hu
addikt
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Mivel egy játékkijelző esetében a legkritikusabb pont az input lag...
-
renatto
őstag
Rtings frissítette a pontozási eredményeket, ami az SDR/HDR pontokat is érinti jelentősen és ezzel együtt az összes OLED pontja csökkent. (A C9 már "sárga" 7,3, míg a B9 pedig egészen 6,4-ig leesett). Rtings
-
flake
csendes tag
Sziasztok! Tapasztalataitok alapján, jelen helyzetben van esély arra, hogy a telekomnál az újabb készlet várható jelzés a c9 kapcsán fedi a valóságot? Két napja beszéltem velük telefonon, ahol azt mondták rendelhető még. Tegnap meg is rendeltem online az 55 colost, de kicsit aggódok, hogy a cx miatt ezt már buktam
Szerintetek van még esély arra, hogy kapnak még belőle vagy ez már csak a cx lesz? Illetve ha már csak az új széria várható, akkor mennyi idő után szokott megjelenni náluk a kínálatban? -
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
"4x volt rájuk telefonalva"; "az le lett mondva" - tessék?
-
Segal
veterán
válasz
salapp
üzenetére
Nem a gyártó a hibás, hanem a vásárló. Ha nem venné senki, legyártani sem lenne értelme...
Megveszik majd sokan mert oled és olcsó aztán meg dobják ki, de ez lényegében minden más műszaki cikkre is igaz...
Legvégül persze megy Afrikába a hajó az "ajándékkal", de szigorúan csak a felzárkóztatás végett
-
alaves
addikt
válasz
SteveButabi
üzenetére
Megnéztem neked: a linkelt Mehanik HDR10 test patterns black level nálam belső lejátszón fényesség: 75-re jön ki (66 még villog, 64 már nem), csakhogy a HDR filmeknél valahogy nem ez a referencia. Nem tudok jobbat: indíts el egy filmet és addig húzd felfelé a fényességet amíg az alsó-felső sáv feketéből szürkébe megy aztán egyet vissza.
-
chros
őstag
Igen, en is lattam a cikk datumat, de iden is volt reviewer aki errol beszelt, csak hirtelen azt talaltam meg, de a benne levo nevek ervenyesek.
Es abban is biztosak lehetunk, hogy egy kinai TV-be nem fognak "meregdraga" koreai, japan panelt tenni
Nem veletlen mondjak, hogy jopar ev mulva (ha a mai vilag meg letezni fog
) az Oled lesz a szegeny ember TV-je
-
SteveButabi
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Nem tudom kifotózni a különbséget, most így hirtelen nem találtam olyan tartalmat, amin fotón látszódna így a sötétben, de két hdmi is rá van kötve a tv-re a PC-ről, az egyiken HDR tartalmat rakok ki, a másikon 1080pSDR-t, és ha az 1080-nak leveszem a fényerejét 50->10-re, akkor kapok hasonló sötétségű emberi arcot ugyanazon képkockán. Mondom, mintha lehúzott fényerőn nézném a filmeket 4kHDR-ben, az összest

Leül bárki nálam a TV elé, és HDR-nél az első kérdése, hogy miért ilyen sötét?
SDR tartalom az gyönyörű.... -
alaves
addikt
válasz
SteveButabi
üzenetére
Beállíthatod ezekkel a fekete szintet: [link]
Magasabb értékre jön ki a fényesség (Philipsnél ez a fényerő) mint 50, viszont a filmeknél pont az 50 a jó, ezt én sem értem de B7-nél is így volt. Az alsó-felső fekete csíknak feketének kell lennie, szerintem hagyd 50-en, az OLED-en a fekete az fekete. Nem értem mi az ami túl sötét?Én a HDR kontrasztot (OLED fény) is 60-ra vettem (SDR-nél 25), nekem bőven elég a dinamika így is. Kikapcsolandó: színjavítás, HDR perfect , ultra resolution, zavarelnyomás, mpeg zavarelnyomás. Filmstílus: Film, Színhőmérséklet: meleg.
-
so_ha
senior tag
"Érkezik továbbá a Xiaomi első OLED-paneles Mi TV-je, amely 65 hüvelykes és 43 hüvelykes kiadásban lesz elérhető, a Pro változat pedig 32 hüvelykesben."
Már csak az lenne a kérdésem, hogy a 43"-os, és a 32"-os panelt kitől veszik, mert az LG-nek 48"-os a legkisebb Oled televíziója?
-
gago1975
őstag
-
janos666
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Az AIDA csak az EDID-et olvassa, amiben a támogatott bemeneti formátumok vannak.
Maga a kijelzőpanel 240Hz-es, a megjelenés előtt pár hónappal még nem volt letiltva a C9 szoftverében a funkció, ami ezt bizonyítja, és most a CX-en visszahozták (több lépcsős BFI, a C9 bemutatópéldányoknál is működött).(#43792) Segal - Korábban írtam, hogy a C9 már rég jelzi a 4k120-at az EDID-ben a forráseszköz felé. Persze kipróbálni nem tudjuk, de ennek így az lesz a vége, ha mégsem jó, hogy fekete képernyő fogad majd mindenkit, aki 2.1-es eszközt köt rá, és az automatikusan beállítja a legmagasabb támogatott módot, ezért nem hiszem, ha ilyen nagyot blöffölne az LG.
(#43794) gago1975 - Hivatalos Ultra kábel már van rég, a Club3D tavaly óta árul ilyet (azóta már biztos mások is, de az is egy régi, normális gyártó és az volt az első ilyen), de igazából bármelyik jó minőségű kábel meg fog felelni, ha hitelesítve van rá, ha nincs (a selejt pedig semmihez se lesz jó, mindegy milyen matrica van rajta).
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Sajnos igen.

Nálad mi a helyzet?
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen, erre gondoltam.
Így is kikapcsol a G-Sync amikor lehajtod?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lexus, Toyota topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év ÁRGARANCIA
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Segway Ninebot E3 elektromos roller - Bontatlan - Új
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
88 colos a igazi
És ha nincs doboza miben viszi el?
nem figyeltem oda, gyorsan küldtem.

Vhiktor