Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
Kapcsolj ki minden képjavító funkciót, mert azok nem hogy segítenek inkább ártanak a képminőségnek. Innen tölts le néhány demo anyagot és csodálkozz. LG-nél a HDR-hez a Technicolor képmódot válaszd. SDR-nél az OLED fényt vedd le 40-re, HDR-nél hagyd maxon.
-
Freddy76
addikt
No, megjött az LG55C9. Este feltettük a sógorral elpakoltuk a régi plazmát, majd villanyt szereltünk. Kb. 45 perc után jöttem vissza a nappaliba, feleségem és a lányom kissé fancsali képet vágtak (kb. mint egy csalódást keltő karácsonyi ajándék után), és előadták, hogy jó, de olyan izé... Kissé homályos, meg a színek sem jók, olyan furi az egész. Aztán levettem a képernyővédő fóliát, és sokkal jobb lett
.De egyelőre valahogy gyengébbnek érzem a képminőséget a plazmánál. Olyan más, furcsa. Vibrálóbb, zavaróbb. Nem konkrét az egész, tehát nincs szembetűnő különbség, a feleségem és a lányom sem vesz észre semmit, ők imádják, de nekem valahogy nem olyan jó, mint a plazma volt. Persze még a beállításokat meg sem néztem, ez csak amolyan első megérzés.
-
Joshi
titán
válasz
ribarszki
üzenetére
X-rite i1 Display Pro Plus, ez már 2000nit-ig hitelesített és elvileg nem megy tönkre az évek során. Ingyenes szoftver pedig a HCFR.
-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Melyik az normál ár/érték arányú kalibráló eszköz amivel otthon be tudnám állítani az LG B8 Oled SDR és HDR tartalmak 2 és 20 pontos fehéregyensúlyát és a színeket helyére húzni?
Leginkább az X-Rite termékekkel talákoztam. Studio? ColorMunki? Display Pro?
A hozzá adott szoftverre megoldható a kalibárálás, vagy a CalMan Home kell hozzá? (Macem van és arra nincs CalMan Home..)
Illetve egy ilyen kalibrátornak van elavulása? Teszem azt, 5-6 év múlva is tudok vele kalibrálni?
Nagyon köszönöm!
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A foci eb-t mar toroltek official az olimpiat szerintem a kovetkezo napokban fogjak...
torma1981: foleg aki reszletre, aruhitelre vett tv-t... tartok tole hogy hamarosan lesz par elado darab itt a ha-n.
-
alaves
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Az a baj, hogy csak a fő elemeket írják be, de ezeken felül rengeteg bug-ot is javítanak.
Pl. most is ráakadtam egyre az OLED754-en: ha a régió/nyelv beállításnál az elsődleges és másodlagos hangot is magyarra állítjuk, akkor sietni fogy a hang a képhez képest (tuner jelét érinti). Jelentősége nincs, mert úgyis automatikusan érzékeli a hangcsatornákat egy-egy digitális jelnél.
-
hunspikey
őstag
Ennyit tudtam meg a frissítésről:
[04.71.25]
1. fix CP(Youtube or Netflix, etc.) missing after s/w Update
2. fix audio mute after s/w UpdateMi a bré az a CP?
-
janos666
nagyúr
válasz
Strezi
üzenetére
Tegyél fel friss VGA driver-t, volt mostanában gond a Win10-HDR feketével nVidia-nál.
A Witcher 3 nem HDR-es, szóval ha HDR-be rakod a Windows asztalt, átkonvertálva nézed, ettől néz ki rosszul (ugyan ez lesz SDR filmmel, fényképpel stb).
https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_games_that_support_high_dynamic_range_display_(HDR) -
Strezi
őstag
Én már mindenre leálltam a frissítéssel (teló, media / file szerver, windows). Lassan minden egyre csak lassabb vagy bugosabb lesz. Ha nincs konkrét probléma, vagy visszaigazolás hogy egy frissítés azt javítja, akkor egyszerűen nem éri meg a kockázatot felrakni valami "újabbat"
-
Strezi
őstag
Hazahoztam az irodából a lenti konfigot, és rádugtam az OLED-re. Játszottam sok-sok orát Witcher 3-mal, nagyon szép 4k-ban, minden Ultra-n.
Namost, gondoltam kipróbálom a HDR témát. HDMI Ultra HD Deep Colour bekapcs a tévén, windowsban klikk a Windows HD color-ra. Tévé mondja HDR, minden baba. /kivéve, hogy a fekete sötétszürke lett, de ne ragadjunk le a részleteknél/
Ahogy elkezdtem megint játszani a Witcherrel, azonnal feltűnt, hogy a szinfokozatok száma lecsökkent, láthatóan pixelesek lettek a színátmanetek. Már a bevezető videók is eléggé rosszul néztek ki, és sajnos ugyanez volt igaz a játékra is
Ezek alapján inkább visszaállítottam mindent ahogy volt...Ez ilyen, lehet hogy ami nem támogatja a HDRt, az effektíve rondább lesz így?
-
chros
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Remek kerdes!
Azt javaslom az osszes LG tulajnak, hogy ne frissitsen a firmware-t LG-ken, amig nincs gond vele, vagy uj feature-t nem implementaltak az ujba.
S ebben az esetben javasolt az update server-ek blokkolasa a router-ben, ha megoldhato (lasd osszefoglalo).(#40769) djnice : hmm, ebben az esetben, csak ugy tudom elkepzelni, hogy rovid (par perces) demo ment folyamatosan rajta (mint ahogy azt mar beszeltuk regebben itt a topikban).
Ja, es gratula a TV-hez! -
hunspikey
őstag
Urak elérhető a 04.71.25-ös szoftver (LG C9-en láttam)
Valaki már kipróbálta? Tapasztalat? Fekete szint - akármi?
-
janos666
nagyúr
Most, hogy így unatkozom itthon, megnéztem, és a valamikor még első 10-20 órában kalibrált TV-men (már nem emlékszem pontosan, de tesztképp direkt viszonylag korán csináltam, hogy nézzem mászkál-e) 700 óra után még mindig dE 0.5-öt mond fehérre a műszer, vagyis látszólag egyáltalán nem csúszott el.
Amúgy ja, szinte minden service manual szerint be kéne állítani a fehéret, de szerintem sehol sem csinálják szinte soha, talán még oktatáson és még szimulálva se. Az csak az apró betűs rész, amit a mérnők oda szeretne írni, a szerelőt pedig nem zavarja, hogy át kell ugrania.

-
törölt tag
válasz
rothfb
üzenetére
Így van, de ha több pénzt tudnék szánni rá, akkor vennék használtan egy B7-est, 270k körül már van...
Épp a napokban csúsztam le két B7-esről, az egyik 220k a másik 210k volt...
Az A7V-es 190k körül van, ugye azért játszik az még... De most gondolkodom még a Samsung KS8000-ban is még a 4k miatt, de inkább az OLED lenne nekem a tökéletes.
-
törölt tag
Visszatérve a Full HD-s OLED-re, konkrétan a A7V-esel szemezgetek, ha az EZ950 nem lesz jó.
Szerintem ezzel is jobban járnék, mint bármelyik mai 4k-s LED-el, nem igaz?
-
Fisha
őstag
válasz
Gigi01
üzenetére
Néha elég lassan veszi észre, hogy mi a helyzet. Én böngészőből szoktam neki mondani egy jobb gomb scan library files-t. Fontos, hogy ezt a legkülső "könyvtáron" tegyük. Pl TV Shows/Movies. Ezután nekem észhez szokott térni. Illetve sokszor nem talál meg triviális filmeket se a neten. Ilyenkor a filmen/sorozaton jobb gomb, identify, és kézzel megkeresem név alapján.
Ötlet még: a sample-kat lehetőleg ne töltsd le, mert agybajt fogsz kapni a sok sample filmtől a kínálatban. Aszem erre nincs is semmi más megoldás jelenleg. -
Joshi
titán
Sony Home és Video lejátszás menüje érthetetlen módon önálló életet él, vagyis ezekre a menükre nem él a fényerő beállítás. Itt full fényerő van ha akarod ha nem.
Amikor böngésztem egy pendriveon a filmek között, bizony szembesültem a Ghostingal. Viszont a ghosting nagyon gyorsan eltűnt ha teljes képernyős tartalmat jelenítettem meg a képernyőn. Összegezve ez biztosan nem ghosting, ez tuti képvisszamaradásos történet. Itt csak a gari lehet megoldás. -
chros
őstag
válasz
üzenetére
Nezd meg ezt a hozzaszolaszast, lehet, hogy neked is jo, allitolag 55C9 (uj!) 310e!
-
Gigi01
őstag
Mivel a Plex akadozik,olvasva,kipróbálnám az Emby appot.
Olyanba ütköztem,hogy pc-n hiába tallózom be a könyvtárat,amit szeretnék megosztani,nem rakja be. -
julius75
aktív tag
válasz
turika86
üzenetére
A héten járt nálam az LG területi képviselője a w8 kapcsán, és szóba került a beégés.
Elmondása szerint a magyar LG a piacon egyedülálló módon 2 év garanciát ad a beégésre is.Hogy ez a valóságban működik vagy sem, nem tudom. Nem is szeretnék benne tapasztalatot szerezni.....
-
chros
őstag
válasz
üzenetére
FullHD-st biztosan nem, ma mar a (4K) HDR korat eljuk.
A Pana EZ950 2017-es TV, nem tud Dolby Vision-t. De @rothb-t kerdezd, o tud tobbet ezekrol.(#40737) ribarszki : Igen, arra ertettem, de a "kellett volna" eros kifejezes, mert szerintem senki sem csinal (plane, hogy a panel teljesen friss, s kell neki 100-200 ora amig "magara talal").
(#40738) EasyLife :
Nekem is "tetszett"! De elotte a masik csavo szep-nagyot rabokott csavarhuzoval is 
-
törölt tag
Sziasztok!
OLED tv-t szeretnék vásárolni, találtam kettőt outlet-es üzletekben:
-LG 55EG910V
-LG 55EG9A7VEzek ugye Full HD-s OLED-ek. Érdemes még manapság ezeket megvásárolni? Melyiket ajánljátok inkább?
Illetve van még hasonló áron egy Panasonic TX-55EZ950-es, ugye az már 4k-t is tud, meg azért jóval drágább volt az újkori ára, de még nem jelzett vissza az eladó.A negyedik kiszemelt tv szintén outlet-es üzletből vagy használtan egy Samsung KS8000-es. Szerintetek maradjak az OLED-nél inkább?
Film- és sorozatnézésre használnám csak, a képminőség a lényeg!Köszönöm!
-
turika86
aktív tag
Nem tudom h beégés lehet e. Mert amúgy alapból észrevehetetlen. Csak a labdarúgó mérkőzések alatt a zöld gyepen látszódik(ott is leginkább a kamera mozgások miatt) Szóval egy sima filmnél tv képnél nem látszik.... Nem használtam monitornak játszani szoktunk rajta, de nem is olyan helyen van ahol akár egy hud is beéghetne... Érdekes...
-
chros
őstag
válasz
Partizan182
üzenetére
Lehet, hogy a black crush a gondja a B8-on, ami 4.10.65-el keletkezett, es soha nem lett javitva. .
@ribarszki: melyik firmware verzio van rajta? -
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Lehet reménytelen a kérdés, de valaki talált a neten, vagy meg tud osztani LG 65B8-ra kalibrációs beállítást ami helyre rakta a színeit és a fehéregyensúlyt?

-
Joshi
titán
válasz
rothfb
üzenetére
ez inkább egy What? smile. 
Nekem sincs sok eredeti lemezem sőt, de amik kedvencek azokat megveszem lehetőleg UHD-ban. Ha most azt mondom hogy ez évente 2-3 film, akkor az még bőven belefér egy soványabb pénztárcának is, főleg hogy még ennyi normális film se jön ki évente. -
scavy
tag
Üdv!
LG Oled 65 C9 + Denon x1500H AVR
A fenti készülékeken, a hang az erősítőn jön, így viszont a TV-n nem tudom átállítani a hangmódokat, egyszerűen nem engedi váltani. Sokszor előfordul 4K filmeknél, hogy a zajok nagyon hangosak, a beszéd hangja viszont halk. Sajnos az erősítő menüjében sincs semmi beállítás erre vonatkozólag.
Valaki valami tanács esetleg, ilyenkor mit lehet tenni? -
A mondat elejére raktad.
linkVagy ha nem szomorú, de rémült emoji.

Amúgy tisztában vagyok, hogy mitől van a virágboltban bármi és, hogy pl a szinkron minek köszönhető. Tudom és értem az összefüggéseket. De ettől még egy vagyonba kerülnek. Ha neked 100-asával sorakoznak a BD filmek otthon, akkor ok, de én nem tudok száezreket, milliókat költeni. Erre legalábbis biztos nem. Ahhoz több tízmilliómnak, százmilliómnak kellene lennie a bankban.
-
Te raktál szomorú emojit a mondat végére. Én köszönöm aggódásod, de megvagyok DV nélkül. Sőt a család is megvan. Vidáman élvezem az oledek gyönyörű képét és egyáltalán semmilyen hiányát nem érzem DV-nek. Bármit meg tudok nézni hdr-ben és ez tökéletesen elég. Hibátlanok a tv-k.
-
chros
őstag
Lehet, hogy neked nem mervado, de masnak meg az lehet. Arrol nem is beszelve, hogy kb a 200 db DV bd-hez kepest ott van pl 10000? Es az eredeti hozzaszolasban volt a "stb" is, nem csak Netflix.
Az off-ot ezzel kapcsolatban befejezem, csak az ujaknak akartam ravilagitani a Sony-k low latency DV-jere. -
Joshi
titán
válasz
rothfb
üzenetére
Én nem szomorkodom, max te szomorkodhatsz a DV hiánya miatt. Nagyon sok film DV-s, de mivel nem tudnak stabil lejátszható releaset készíteni mp4-ben, ezért kevés van. Az 1:1-es DV ripeket meg nagyon kevés lejátszó viszi, konkrétan az a hármas amit minap felsoroltam. Ha megnézed a Blu-ray-com oldalt, a legtöbb film DV-s, inkább a HDR10+-ból van kevés.
(#40715) djnice való igaz hogy az utóbbi évekbe nem követtem az Amlogic vonalat, a lényeg viszont az, hogy DV-s ripet nem visz egyetlen egy médialejátszó sem. Vagyis HDR10-ben megy.
"Ha DV is kell, arra is van jobb választás mint az Apple TV 4K."
Kíváncsivá tettél, csupa fül vagyok.
Gondolom az LG belső lejátszójára gondolsz, csakhogy az ISO-t nem kezeli igaz az mp4-es releaseket nagyjából igen. -
Most írtam le. Tisztában vagyok vele, hogy nem tudnak DV-t a tv-im.
Aminek a legkisebb hátrányát sem tapasztaltam eddig, tehát nem dőlök a kardomba...
Ki a bánatot érdekel, hogy nem tudnak egy olyan formátumot, ami gyakorlatilag a virágboltban is nagyjából 15 db film esetében létezik. A Netflix pedig köszi, de hdr-ben tökéletes. Még ha tudnák a DV-t sem biztos, hogy abban néznék bármit, amit " megszerzek". Ne szomorkodj...
-
Freddy76
addikt
Pár hónapja kérdezgettem itt a tévékről (42 colos Panasonic plazmát cserélnék), de aztán elengedtem, maradt a plazma. Most a karantén miatt lett véletlenül egy új tévém
.Ahol lakunk, pár éve nem volt normális vezetékes net, de mivel úgyis alig netezünk itthon, vettem egy Vodafone 30 gigás mobilnetet, ott volt 4G. Most itt a karantén, sokat vagyunk itthon, nem lesz elég a 30 giga, időközben bekötötték a Telekom netet az utcába rettentő sávszélességgel, szóval gondoltam, megrendelem a netet. Felhívtam a Telekomot, ott a drága ügyintéző rávilágított, hogy a kb. 10 éves mobil-előfizetésem a társkártyákkal és a kb. 8 éves itthoni tv előfizetésem finoman szólva sem gazdaságos, szóval átkötöttem mindent, jóval olcsóbb lett, kb. feleannyi és sokkal több szolgáltatással. Vállaltam egy év hűséget, mire az ügyintéző mondja a telefonban, hogy vehetek kedvezménnyel "eszközt".
Így alakult, hogy a net szerelése mellé hétfőn hoznak egy LG 55C9-et is, ami kb. 310e forintban áll meg
.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.
Nálam is csak zöld háttér előtt látszódik, így nem zavaró, focit pedig nem nézek
.
Amikor böngésztem egy pendriveon a filmek között, bizony szembesültem a Ghostingal. Viszont a ghosting nagyon gyorsan eltűnt ha teljes képernyős tartalmat jelenítettem meg a képernyőn. Összegezve ez biztosan nem ghosting, ez tuti képvisszamaradásos történet. Itt csak a gari lehet megoldás.

ez inkább egy What? smile. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.
Vhiktor