Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
Eddig is úgy tűnt az OLED már elérte a korlátait, de most ez már úgy néz ki lassan elindulnak visszafelé...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Gaben360
üzenetére
"Én is beléptem a 65-ös klubba egy C9-cel a mai nappal.
Sajna csak hétvégén fog a helyére kerülni.
Még el kell csoamgoljam a B8-at előtte,aztán mehet az apróra.
Nagyon kiváncsi leszek, hogy valóban annyival jobb lesz-e mint itt sokan mondják."Igen... a méret miatt mindenképpen sokkal jobb lesz.
-
chros
őstag
Friss: rtings CX review
-
-
-
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Időközben már egy ideje megérkezett hozzánk a C9. Felszereltem a falra. A családban mindenkinek nagyon tetszik,a gyerekeknek le is esett az álluk(a többieknek is).
A kérdésem az lenne,hogy mi az általatok javasolt beállítási paraméterek a képet illetően?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Itt lenne még egy kérdésem(kerestem,de nem találtam megfelelő topicot), hogy egy nem netes tévéhez milyen tv okosító eszközt érdemes venni? HBO GO, Netflix és Youtube menne?!
-
nitro16
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha van új akkor majd úgy is feldobja miután bekapcsoltad.
-
Lehet hülye kérdés, de FW Update amit nem találok sehol...vagy friss az FW?

-
Gaben360
senior tag
Én is beléptem a 65-ös klubba egy C9-cel a mai nappal.
Sajna csak hétvégén fog a helyére kerülni.
Még el kell csoamgoljam a B8-at előtte,aztán mehet az apróra.
Nagyon kiváncsi leszek, hogy valóban annyival jobb lesz-e mint itt sokan mondják.
Főként az xbox érdekel, hogy ott lesz-e látható javulás, g-sync stb....
Bár már a méret miatt is megérte a váltás,a többi már csak hab lesz a tortán, no meg jó áron is jutottam hozzá. -
-
janos666
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A "HIGH SPEED WITH ETHERNET" konyhanyelven 1.4, de ne foglalkozz vele, amíg működik (visszafelé sem garancia ez a címke, hogy ne működne akár HDMI 2.1-es eszközök közt is, most pedig a kisebb oldal lesz mérvadó, ami max 2.0 lesz ma).
-
blakey
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ilyen kábellel nálam simán megy a 4K HDR, Dolby Vision, legalábbis 1,5m-en.
Használd egészséggel. -
Celtis
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Gratula a TV-hez, remélem elégedett leszel vele!
A kábel sehányas. Pont az ami rá van írva. High speed with Ethernet. https://www.hdmi.org/resource/cables
Papíron 4K60p HDR-re már nem alkalmas, de a gyakorlatban a többség tudja. Csak akkor cserélj, ha képhibák jelentkeznek.
HDMI 2.1-hez (4K120p) már Ultra High Speed kábel kell. -
Megjött a C9
2020.04 hó (Manufactured)
Régi HDMI kábelt nézve ez hányas lehet? Ez az írás van rajta: STYLE 20276 80c 30V VW-1 HDMI HIGH SPEED WITH ETHERNET CABLEA TV még nem lett fel helyezve a helyére (segítségre várok)

Tartó sínek felhelyezve, talp és egyéb részeit ki sem bontottam, csak távkapcsoló lett kibontva.
-
Pelican
őstag
válasz
Pelican
üzenetére
Pár perces teljes áramtalanítás után minden működik, ahogy kell, nincs gond a CEC-cel sem, így nálam 10/10-es a 65C9.
Persze még az AVR-t nem dugtam rá, de azzal már csak nem lesz gond...janos666:
Nem, mivel az előző tévén az az infra távmód beállításához kellett és olyankor lekapcsolta a CEC-et arra a HDMI-re. -
janos666
nagyúr
válasz
Pelican
üzenetére
Végigmentél azon a varázslón, ami a kapcsolatok alatt van (angolul Device Connector), és ki lehet választani a csatlakoztatott HDMI eszköz típusát?
Sz.k.: Nem tudtam kihámozni, mi volt ezt a djpundro - blakey téma, úgyhogy visszatöröltem az egészet addig, ahol kezdődni látszott. Hagyjátok ennyiben!
-
Genji
őstag
Kicsit off, de talán még belefér: ti is Plex-szel játszátok le az UHD/HDR tartalmakat?
-
No ma kicserélték a panelt a B9-ben minden rendben volt.
Viszont sajnos elkezdett zúgni istentelenül a tv. Kb 40mp-ig zúg utána 5 mp szünet majd megint... Esetleg másnak is volt ilyen? Hívtam a srácot aki cserélte a panelt, hogy mi van ő azt mondta, hogy várjunk pár napot és ha nem múlik akkor megrendeli a tápot.
Indul a kálvária...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De a TV überjó. Még a YT HDR videók is csodálatosak hát még a virágboltiak.
-
chros
őstag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Meg az 50 is sok SDR-hoz

Milyen beallitasaid vannak ISF Dark / Bright room-nal? -
-
MultiDoodad
aktív tag
LG 55B9LA a típusa.
Alapból kikapcsoltam mindent, kivéve a logo lum-ot az közepesen hagytam. Reggel próbálgattam kicsit, most igazából teljesen jó a játék SDR 50-es fényerőn. Meglepődtem, hogy bizony a fényes részeknél, tényleg fényes a kép... Filmezni ritkábban szoktam, mint írtam elsősorban csak játszom rajta. Napközben ha nincs olyan világos, a dark roomot szoktam használni filmezésre. A HDR-t egyedül a dinamic tone mapping-ban piszkáltam, semmi másban. Másrészről, mivel sokat Ps4-en játszom, így a játékok nagy része mind HDR-ben mennek. Tegnap este már meglestem, tényleg 7 hónapja van meg a készülék és éjjel nappal megy, mivel öcsém is használja, de eddig nyoma sincs a be égésnek. Egyedül talán pc-n viselkedik furcsán a HDR windows 10-es beállításnak köszönhetően.
Még egyszer, nagyon szépen köszönöm az információkat. Úgy néz ki, működni fog a dolog 50-es SDR-ben. -
chros
őstag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Nem emlexem mar melyik TV-d van, de (#43653) Pelican -nak igaza van (en ezeket mar el is felejtettem), ki kell kapcsolni sok xart.
Az rtings C9 beallitasinal az elso ECO settings bekezdesbol, kapcsold ki:
- Energy Saving (Eco mode?)
- Eye Comfort mode
- Oled panel settings alatt is:
-- Screen shift
-- Logo luminance adjusment
- AI PictureEzutan probald ki SDR-rel, amit irtam, hasznald az ISF Dark / Bright Room preseteket erre:
- eloszor filmekkel teszteld
- majd ugyanezeket a preseteket (!) hasznalva jattekkalIrd meg mit tapasztalsz, akkor mehetunk az ABL reszre (es ez lesz az utolso).
Es ahogy (#43656) BusinessGuy emliti, HDR10 modot hagy ugy ahogy van, Cinema preset a szabvany.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Sdr-ben így hogy bejárattam a tévet nappali fény mellett 45 a plafon amit játékban használok. Este 25. Hdr játékot csak olyat aminek nincs full statikus hudja, vagy legalább lehúzhetó ezek ereje mint például a doom-ban.
A fő probléma hacsak nem hibás modellt fogtál ki, hogy hozzá van szokva a szemed hogy magas fényerővel kápráztasson a kijelző. Viszont az olednek nem kell magas fényerő hogy gyönyörű képet adjon. Sötétben amúgy rendesen érezhető hogy van fényereje még 15-ös fényerőn is egy erősen világosabb jelenet tudja zavarni a szemet.
Szoktasd magad, én qledről váltottam elsőre szokatlan volt. Hdr módot meg ne piszkáld szimplán ne játsz hdr-ben olyan cuccot ahol statikusság van. A legtöbb játékban manapság kikapcsolható a hud, vagy minimalizálható. Sajnos kevés fejlesztő gondol az oledre, a doomban például kifejezetten az oledekre tekintettel lehet állítgatni a hud egyes beállításait. -
MultiDoodad
aktív tag
Nem feltétlen, megnéztem élőben is mind a 3 féle (nano ips, oled, Qled) tévét és ott egyértelművé vált az oled számomra. Tisztában voltam vele mit választok, ha nem fogja bírni ezt a terhelést akkor tudom, hogy a jövőben nem nekem való a oled technológia. Addig viszont még ez nem következik be, imádni fogom ezt a készüléket mert konzollal valami fantasztikus játék élményt nyújt...
-
-
Pelican
őstag
CEC-et használ valaki a C9-en?
Nekem nem akar működni egyik boxommal sem.
Ugyanezek a régi LG-vel mind mennek.
Pár óra tesztelés után elégedett vagyok a tévével, teljesen sötét szobában még a 30-as oled fény is vakít. Persze az ECO-t ki kell kapcsolni hozzá, mert különben tényleg sötét.
Meglepetésemre minden hangformátum megszólal a tévén és bár nagyon keveset vártam a hangjától, annál azért jobb.
A netflixen nem minden DV film megy DV-ben, ezt a régi tévén nem vettem észre. -
chros
őstag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Gamma beallitast piszkald SDR-nel, ne a fenyerot. Ez persze feltetelezi, hogy a fekete szint beallitasa helyes a TV-n es a PC-n.
Probald ki, ha nem hibas a TV-d, akkor meg fogsz lepodni
-
krx21
nagyúr
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Viccet félre téve, lehet neked egy QLED jobb lett volna...
-
MultiDoodad
aktív tag
-
chros
őstag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
... fenyes es sikamlos
De a viccet felreteve: azt ugye tudod, hogy ilyenkor ABL (nem is csak 1) dolgozik ezerrel? Azaz hiaba allitasz be 300 nit-et SDR-hez, az ossze-vissza fog ingadozni le-fel hasznalat kozben.
Meg1x, ha az adott keszulek nem hibas (!), akkor SDR-hez a kovetkezoknek elegnek kell lenniuk! :
- nappal: 40 oled feny, gamma 2.2 (extrem esetben 1.9)
- este/ejjel kis hatterfenynel: 33 oled feny, gamma 2.4Termeszetesen ugy hasznalod, ahogy akarod, de egy hibatlan keszulek eseten ez nem hogy csak nem rendeltetesszeru hasznalat., hanem tobbet ront az elvezeti erteken, mint dob rajta
-
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Amúgy játék alatt nekem is sötét szokott lenni a 20-30 körüli. Filmeknél meg simán jó.
-
sakal83
addikt
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Itt a topikban mindig csodalkozva nezem a 10-30 kozotti oled fenyt. Nappal az 50esnel zerot latok sokszor de lehet az en fenyerzekelo sejtjeim egtek ki
vagy lehet az a baj hogy keves anyagot hasznalok
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
sakal83
üzenetére
Mint írtam, senkinek sem ajánlom, hogy így használja. Jelenleg én így szeretem, egyedül akkor szoktam 50 oled fényerőn használni SDR-ben ha HBO Go-t nézek rajta, de inkább játszom s mint sem filmezem rajta. Nagyon jól tudom, hogy ez nem a legmegfelelőbb beállítás amit használok, de nem is fogom sírva verni az asztalt 2 szerviz hívás között, hogy már pedig nem én vagyok a hibás. Nagyon sokat olvasgattam az Oledek után, de azt is észre vettem, hogy a régebbi szériáknál volt jobban probléma ez... Rtings-en is láttam a teszteket és azok alapján is állítottam be a tévét, kivéve a fényerőt.
-
sakal83
addikt
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Egyebkent erdekes de itt a phs tesztnel is a CXet 60as oled fenyen kalibraltak ha jol emlekszem. En is a C8nal elengedem a nappali 50et. Felnyomom 80ra. A gyari beallitasoknal is 80on van isf szakerto modban is.
-
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Én sötéten szeretem a szobát, de ha felhúzom mind3 redőnyt, akkor van fény/világosság rendesen. Általában a középső (ajtó) redőny van csak fel húzva és bőven jó. Holnap hozza a HDT a C9-t és kíváncsi leszek milyen lesz majd.
-
MultiDoodad
aktív tag
-
krx21
nagyúr
válasz
MultiDoodad
üzenetére
100 Oled fényerő SDR-ben is... Értem.
-
krx21
nagyúr
válasz
MultiDoodad
üzenetére
És SDR-ben mit állítasz?
-
MultiDoodad
aktív tag
-
sakal83
addikt
Ha valaki olcsobb oledet keres erdemes ranezni HAra. Van egy ket 65b8 egesz jo aron.
-
krx21
nagyúr
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Az mit jelent, hogy maxon pörög?
-
MultiDoodad
aktív tag
Én nekem elejétől kezdve minden maxon pörög, közel 7 hónapja vásároltam. Semmi probléma nincs eddig vele... B9
-
blakey
titán
Használd, nem tudod úgy lecsekkolni ha utána jöjjön elő az esetleges hiba. Átnézed, ha mindent rendben találsz akkor használod, ennyi a dolgod, persze nem felhúzott fényerővel, kontraszttal meg mindenféle okossággal. Normálisan beállítod és használod, ha parázol akkor rosszabb lesz.
100-200 óra futásig be sem szabad kapcsolni a TV-t.
Maximum a hang mehet, a képernyő legyen kikapcsolva.
-
Genji
őstag
válasz
nitro16
üzenetére
Köszönöm!
Ratings beállítással megvagyok, 20-30 írtó sötét nekem 60 OLED és 50 fényerő-nél tetszik egyelőre. Fehéregyensúlyt is belőttem. Mozgásmegjelenítéssel majd kísérletezem, egyelőre abban se vagyok biztos mire jó.HDR filmet szívesen kipróbálnék, de nem kell "bejáratni"? Mintha azt olvastam volna az összefoglalóban 100-200 óra futásig kerülni kell a HDRt.
(#43630) Strezi
3 napig veszi vissza az MM, addig le kellene csekkolni.
-
nitro16
senior tag
[rtings beállítások] általában mindenki ezt javasolja. Fényerő hdr-nél maradjon 100, sdr 20-30 körül szokták ajánlani (egyéni), logó fényesség érzékelés maximumra. Mozgásmegjelenítés tetszés szerint megint, valakinek kell valakinek nem.
Aztán mehetnek a filmek:avatar,avengers endgame/infinity war, bad boys 3, bloodshot,extraction, ford v ferrari,jurassic world fallen kingdom,venom stb ezeknél már látni fogod miért vettél ilyen tv-t, a lényeg ha lehet 4k/hdr verzió legyen.
-
janos666
nagyúr
válasz
hunspikey
üzenetére
Pedig a W50 állás alapvetően ugyan az szokott lenni, mint a Warm2 opció (az EZ-ADJUST szervizmenüs Warm preset, amit a gyárban lőnek neki -> szóval a W50=Warm2 végül is kalibrálható egyedileg nem-hivatalos módon, de alapvetően nem javasolnám ezeken a TV-ken, ahol az 1DLUT is programozható).
Elvileg lehetne egyedi fényerő görbét is használni, gyakorlatilag túl bonyolult és amúgy sem ajánlanám.
Bővebben:
1: Minden képmódhoz tartozik egy 1DLUT, amivel a kijelzőpanel szürke-skáláját lehet finomhangolni (durván gamma 2.2 és 11K színhőmérsékletről indul, utóbbi a W al-pixel fizikai színe, amihez utána a szűrt RGB-t illesztik hozzá, mint semleges állapot) és egy 3DLUT, amivel a színeket lehet tetszőlegesen keverni (pontosabban ebből kettő van, egy "nagy" 3D-s mátrix és egy "kicsi" 2D-s 3x3 mátrix, de utóbbi redundáns, ha használod az előbbit, és az nyilván több mindenre jó).
2: DolbyVision módban alapesetben a 3DLUT "el van rejtve" (legalább is a hivatalos szoftver elől), mert a színkezelés a Dolby chip-re van bízva. Tehát ilyenkor csak az 1DLUT használható (hogy finomhangoljuk a kijelzőt, amin mellesleg SDR-ból HDR módba váltva, ahogy harsányodik a W alpixel, nagyon elcsúszik az a gamma 2.2). A Dolby chip pedig nem görbét vagy LUT-ot kap, hanem egyszerű 3x3 mátrixot és egy gamma értéket.
-> Ebből következik, hogy alapvetően kénytelen vagy valamilyen gamma értékre kalibrálni a kijelzőt az 1DLUT-al, hogy valós gamma értéket adhass meg a Dolby chip-nek. Ha ez hamis/hibás, akkor hibás lesz a 3D színkeverés is (nem csak a fényesség változik, hanem a színek is torzulnak valamennyit - de ez amúgy igaz az LG gyári "Home" képmódra is, ott is az 1DLUT-al variálnak).A másik praktikus probléma, hogy az 1DLUT-ra amúgy is csak gamma értéket enged célozni a CalMAN, egyedi görbét nem (tehát max pl. úgy lehet fényesebb hatást elérni, hogy gamma 2.2 helyett mondjuk 2.0-ra kalibrálod a kijelzőt). Csak 3DLUT-nál van olyan opciója, hogy "retarget LUT from profile" (ahol betallózhatsz valami egyedi színprofilt bármiféle görbékkel). Plusz nem enged 1DLUT-ot lementeni file-ba, vagy file-ból feltölteni a TV-be (mondjuk ez megkerülhető nem-hivatalos szoftverrel --- az a DV chip-hez nem fog tudni hozzáférni, de az már részletkérdés, hogy menet közben váltogatni kéne őket).
Személy szerint még nem játszogattam az open-source verzióval (és tudtommal csak a 2018-as szérián van valamennyire tesztelve, mert az van otthon az írónak). Nem javasolnám a használatát (csak indokolt esetben, de a fentiek matt szerintem eleve nem javasolandó az, amit szeretnél, így indokoltnak sem tartanám).
SDR módban könnyebben lehet játszogatni a 3DLUT-al, de már HDR10/HLG módban sem olyan egyszerű (a nyílt forrású szoftverek nincsenek külön felkészítve arra, amit a WRGB panel csinál HDR módban).
-
krx21
nagyúr
LG 9-es Oled ismeri a exFat-ot? (sd kártya)
-
daneel_hu
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
"Nekem a budaörsi M.M-ban az eladó márciusban a plusz garanciával kapcsolatos kérdésemre azt válaszolta , hogy a beégésre is jó a biztosítás .( Le kell tisztázni ott helyben , apró betűs tartalmak gondos elolvasása és értelmezése)"
Nekem a budaörsi MM-ben azt mondta az LG-s promóter 2016-ban, hogy nem éghet be a cucc.
Plusz azt, hogy amennyiben nem tetszik a tévé, hozzam vissza 2 éven belül, visszaveszik fullos áron.
-
Genji
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
jaja mondták, hogy arra nem vonatkozik.
Végül kértem +3évet és törés/villám/baleset kárt is. 635k volt így cakkpakk. Ha jön a beégés pottyan a készülék...
Első OLED tévém, mit és hogyan ellenőrizzek rajta? 3 napig visszaveszik..
-
Calogero
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Hatályos ÁSZF: [link]
13.§ KOCKÁZAT KIZÁRÁSOK
A biztosítási fedezet nem terjed ki:13.30. pixelesedésre (ld. 1.18. pont), gáz leengedésre és újratöltésre, valamint képernyő beégésre,
-
-
Genji
őstag
Szerintetek érdemes +38k-ért +3 év garit venni a 65C9-hez? Még van 2db a Westendben 584K-s áron, de nagyon meditálok a plusz garancián. SOS help pls!

-
hunspikey
őstag
Azt tudja valaki (János?) hogy az Dolby Vision "élénk" kép módban szemmel látható fényesség előny megtartható-e oly módon, hogy ezt a képi módot kalibráltatnám? Iszonyú jó HDR-re, mert láthatóan messze a legfényesebb profil, cserébe gyári állapotában nézhetetlen a fehéregyensúly miatt. Próbáltam a WB csúszkán W50-re húzni, de még úgy is kék mint az állat.
Amúgy a többi része rendben van ennek a profilnak? PQ stb?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vagy lehet az a baj hogy keves anyagot hasznalok
Hadd menjen a panel, és fusson le egy, két négy órás kompenzáció. Élvezd a lehetőleg teljes képernyős 4k HDR demó anyagokat, sorozatokat, filmeket 
Végül kértem +3évet és törés/villám/baleset kárt is. 635k volt így cakkpakk. Ha jön a beégés pottyan a készülék...
Vhiktor