- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
#62608320 #40990 üzenetére
"Újan most ugye ami megfelelne nekem az a C9-es illetve a B9-es lenne.
Gondolom a C9-est éri megvenni, nem? Csak nem tetszik a talpa meg szerintem el sem fér..."C9-nek sokkal jobb az interpolációja, ami nem elhanyagolható szempont egy sample and hold technikánál. Sőt... ahogy nemrég kiderült, a C8-nak is sokkal jobb az interpolációja mint egy B9-nek. Egyszerűen nem egy kategória.
-
törölt tag
-
Jakesz
addikt
válasz
#62608320 #40986 üzenetére
Én a helyedben inkább várnék 1-2 hónapot a vásárlással, mert jönnek a készletkisöprések az új modellek megjelenése miatt, valamint a koronavírusos helyzet is valószínűleg lecsapja az árakat, mivel megcsappan a kereslet.
Magánszemélytől sem vennék használt oledet, mert ki tudja, hogy hogyan használta, főleg ha már több éves. Garancia beégés szempontjából pedig mindegy, hogy van-e, mert nem mész vele semmire. -
Fisha
őstag
válasz
#62608320 #40982 üzenetére
Lehet olyan eszement jó áron, hogy megérje. De pl. a reg hiánya miatt jó eséllyel a gyári gari se fog működni rá, legalábbis nagyon rá leszel utalva a szerviz jóindulatára. Azért alaposan megnézni csak otthon fogod tudni, és akkor már nem leszel jó helyzetben ha észreveszel valami csúnya inhomogenitást.
-
-
törölt tag
Bemutató darab OLED-et mennyire kockázatos megvásárolni? (C7-es LG)
Elvileg teljesen hibátlan állapotban van, eredeti dobozában, az összes tartozékkal természetesen, 1 év bolti garanciával. Az Outlet cég akiktől vásárolnám elég korrektnek tűnik. Illetve nagyon jó áron van. -
Joshi
titán
válasz
Jorgi Kormi #40976 üzenetére
Az nagyon jó film.
Amúgy kiadták 4K HDRben, ráadásul Dolby Visionnal.
ui.: hozzáteszem, az ilyen régi filmeket én sima Blu-ray-en nézném, sokkal jobban áll nekik mint a HDR, mivel eleve van egy alap "szemcsés effekt" a képen. Most a felbontást szándékosan nem említve.
-
Jorgi Kormi
senior tag
"Apokalipszis most " ez a jó" kis" film megy éppen az egyik fránya sd minőségű tv csatornán , nem 4k , de hát mégis csak egy "kötelező olvasmány".
-
Joshi
titán
-
so_ha
senior tag
Elég érdekes a 77"-os 2020-as LG Oled Tv-k árazása Európában, és USA-ban. Korábban megszokhattuk, hogy kb. 1 az 1-ben áraztak dollárban és euróban, de most ezt is megfejelték, mert több modell ára jelentősen több Európában. Például 77GX 8.000€, USA-ban meg 6.000$, vagy a 77CX 7.000€ kontra 5.000$ (a linkeken az összes többi idei modell kinti ára is megnézhető).
-
Joshi
titán
válasz
#62608320 #40968 üzenetére
Ez a video 2017-es, azóta sokat javítottak a DV-n. A másik meg az, hogy inkább azonos HDR szabványokat kellene összehasonlítani mint pl HDR10+ és DV. Aztán mindezt azonos képtechnológiával mint pl OLED-OLED vagy LCD-LCD. Ha minden igaz 2019-től a Panasonic és Philips mindegyik HDR szabványt támogatja. Az Alita az eredetileg HDR10+ és DV-t is tartalmaz. Nekem meg van eredetiben a film, de a Sony csak a DV-t támogatja.
-
Fisha
őstag
válasz
#62608320 #40968 üzenetére
Én anno egymás után néztem a Joker jeleneteit HDR10 és DV verzióban, és nagyon keresnem kellett, hogy bármi differenciát lássak. Persze elképzelhető, hogy a forrással is akadtak gondok, de ezt nálam szakibbak majd leírják, mert mintha lenne DV-ből is statikus meg dinamikus adattartalmú. Egy tuti: jelenleg nagyon kevés dolog van, ami DV-n elérhető (hacsak nem veszed kilóra a blue-ray kiadáskat), pláne ami csak DV lenne elérhető. Nekem tudja a TV-m, de mai viszonyokat nézve ez nem lenne nekem szempont a vásárlásnál semmiképp. Aztán, hogy a jövőben ez mennyire változik, azt nehéz megjósolni. Szerintem nem fog számottevően.
(Amúgy tudtommal az a baj a sima HDR szabvánnyal, hogy nagyon nyitott, megengedő. Nem kötelező mindent implementálni belőle, így lehet vele trükközni. A dolby összeszedi, továbbfejleszti ezeket a szabványokat, esetleg épít hozzá hardvert is. Majd ezt a csomagot mindenestül, technológiával de még kalibrálási ajánlásokkal is egyben árulja a gyártóknak. Ez utóbbi nyilvánvalóan egy sokkal jobban kézben tartott, jó eséllyel továbbfejlesztett eredményt szül, de pénzért, amit egy csomó gyártónak nincs kedve kifizetni. De majd ezt az okoskodást is megerősítik vagy megcáfolják talán nálam jobban képben lévők is.)
-
Joshi
titán
válasz
#62608320 #40956 üzenetére
A HDR10 az statikus metaadatos HDR szabvány, a HDR10+ és a Dolby Vision dinamikus metaadatos. A dinamikus a jobb, mert jobban alkalmazkodik a képi információhoz. Persze a HDR is olyan mint anno a 3D volt, ha jól meg van csinálva a film, akkor mindegyik HDR szabvánnyal jó lehet az adott film.
A Dolby Vision szabványa a legmagasabb mércéjű, de ugye cseszhetjük, ha a jelenlegi tévék közelébe sem érnek technikailag. A BT2020 színtérnek is csak a ~70%-t éri el pl a Pana GZ2000, talán a Samu Q szériája karcolja a 75-78%-t. Szóval van még hova fejlődni. -
válasz
#62608320 #40960 üzenetére
Alapból szerintem az EZ950-es jobb tv, mint a B7 (mozgásmegjelenítésben pl biztosan). De ha van normális garancia az B7-re, nem kérdés, melyiket kell választanod. Én így távolról nem tudnék dönteni, mindkettőt élőben kellene látnom. Amúgy is csak az idő fogja eldönteni, jól választottál e.
Amúgy mennyi az a "sokkal többe fog kerülni"? -
törölt tag
válasz
rothfb #40959 üzenetére
Ugye a Panasonic EZ950-es OLED-et szeretném megvásárolni, ami nem tud Dolby Vision-t.
De mivel ebből az üzletből valószínűleg nem lesz semmi (rossz előérzetem is van ráadásul), egy LG B7V-re fog esni a választásom (bár sokkal többe kerül, de már nem érdekel, legalább van normális garancia), ami pedig tudja a Dolby Vision-t.
-
válasz
#62608320 #40956 üzenetére
Nekem nem tudnak a tv-im DV-t, de láttam már másnál DV-t és utána-előtte HDR10-et és őszintén szólva a válasz a nem. Nem dob semennyit az élményen. Persze bele lehet beszélni, meg a technológia alapján elvileg jobb (erről már sokszor volt szó itt a fórumon), de szerintem az placebo hatás.
Egyébként vannak összehasonlító videók a Youtube-on, nézz meg párat. Engem azok sem győztek meg. Ízlés kérdése, de relatíve nem egy nagy durranás a DV. -
törölt tag
A Dolby Vision sokat dob az élményen / képminőségen, mint a HDR10 vagy HDR10+ ?
-
Fisha
őstag
válasz
daneel_hu #40953 üzenetére
Sajnos több helyen is van hasonlóan extrém ebben a sorozatban (pl városi falcon). Érdekes, mert máshol ennyire durva nem szokott lenni. Viszont - ahogy korábban is írtam - nagyon jellemző éles kontúrok mentén kisebb kockás bevillanás. Ez azért zavaró mert egyrészt sok van belőle, másrészt meg gyakran fő témát érint. Fejek kontúrja pl. Illetve gyakran szemhéj, szemöldök, ami a figyelem központjában van. Ha van rá érdeklődés vadászok ilyet is, csak úgy éreztem, hogy már senkit nem érdekel a téma, és csak én rugózók rajta.
-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb #40952 üzenetére
Nekem volt E6V-m, az ugyanígy működött sajnos.
És ez nem csak "egy" zavaró képi anomália, hanem ez a rutin elég sok helyen hibázik.
Ez az interpoláció erre képes csak.Van egy másik szopó jelenetsor, valamelyik részben (talán 2.) kőszáli kecskék ugrálgatnak a róka elől a sziklákon. Ott is villogtatta a témát a CPU.
Ráadásul ott sokkal nagyobb a felület ami villog.
Ha valakinek van kedve csekkolja. E8-ason jól működik ez is. -
válasz
daneel_hu #40951 üzenetére
Pont akartam mondani, hogy a mozgásmegjelenítésnek semmi köze a bejáratáshoz, vagy, hogy mennyire új a panel. Az interpoláció nem lesz se jobb, se rosszabb idővel.
Amúgy is, ami felkerült, eltűnő gidafaros videó, az nem hibakeresés eredménye, hanem egy iszonyú zavaró képi anomália. Hibakeresés nélkül is nagyon feltűnő. -
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak #40948 üzenetére
Ha teszel fel videót, arra kíváncsi leszek. Bár én pont most szoktam le a hibakereséről.
Amit még fontos szerintem, nem mindegy hogy új vagy 2-300 órás jól járatott panelt hasonlítunk össze. Az elején igen sokat tud változni egy panel. A jó bejáratásba ezért hiszek.
Bár ez sincs bizonyítva. -
krx21
nagyúr
válasz
rothfb #40947 üzenetére
Valószínűleg mivel az említett darabszámok minimálisak... Én is megvettem az E9-et, legfőképpen a design miatt, de továbbra sem hiszek a válogatott panelekben. Amúgy most nekem is egy kifejezetten jó panelem van és ezt a következtetést abból vonom le, hogy volt már nálam jópár darab...
Ha most otthoni környezetben meg tudnék nézni 5-6 Panasonic oled panelt, akkor tudnám mi a helyzet pontosan.
Egy márkát szeretni emberi dolog, nincs avval baj. Egy új GZ-t elfogadnák én is, de most az E9-et nem adnám oda érte... -
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak #40929 üzenetére
“Panákon alig látható a macro block/tinting/banding...”
Szerintem semmi ilyen nem állapítható meg. Alapvetően szerencse ki milyen panelt kap... -
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #40934 üzenetére
Partz azt írta hogy idén jön Sonynak is az új procija, majd meglátjuk. Minden tesztben más és más eredmények születnek, én nem is nagyon foglalkozok a tesztekkel. De amúgy is az AF8-ban még az X1 Extreme proci volt, az AF9-ben már az Ultimate. De ahogy írtam, idén jön az Ultimatenek is a továbbfejlesztett változata.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #40934 üzenetére
A PE II 5. rész mozgástesztet TI is megcsinálhatnátok.
Eddig csak B9 és E8-ról van videó...
Ha ennyire jó a Pana és a Sony, akkor állunk elébe, lássuk! -
Pro Koryak
addikt
"The ‘Alpha 9’ now matches – or exceeds – Sony’s video processor, and after comparing LG C8 and Sony A8F side-by-side we have seriously considered whether C8 should take over our Reference Award. It delivers excellent HD and 4K picture quality, and the best overall HDR we have seen to date ... "
Ezért írtam, érdekes az a táblázat. -
Segal
veterán
válasz
Monngoose #40927 üzenetére
Pontosan
Illetve kiegészíteném azzal hogy idén lesz végre 48 colos verzió is, ami nálam fontos tényező, mert monitornak használnám és ezt a méretet is biztos szokni kell majd de az 55 már végképp hatalmas lenne.
Majd év vége felé vagy jövő év elején amikor már szanaszét akciózott ára lesz mert nem kell sietni -
Joshi
titán
válasz
Pro Koryak #40929 üzenetére
"A Sony-ról állandóan elmondják, leírják, hogy elmarad a képe még az LG-től is..."
-
Pro Koryak
addikt
Ezek a pontszámok/helyezés is elég nagy baromság. A Sony-ról állandóan elmondják, leírják, hogy elmarad a képe még az LG-től is, de azért jobb, mint az összes eddigi Pana.
Holott a Panákon alig látható a macro block/tinting/banding ... stb, fényerőben is tudja azt, mint az LG, Philips. Szóval nagyon érdekes táblázat.
-
Monngoose
aktív tag
válasz
adamssss #40908 üzenetére
Bár a panel ugyanaz, az elektronika fejlődött.
Az erősebb processzor több téren is hozhat javulást (ahogy te is írtad).
Sokaknak fontos a végre életképes 120Hz-es BFI, ami végre alacsony és közepes fokozatban nem vibrál.
A jövőre nézve szintén fontos az AV1 kompatibilitás, ami miatt szintén többek választhatják inkább a CX-et - ha nem is azonnal, de fél év múlva, amikor elfogadhatóbb lesz az ára... -
turika86
aktív tag
Ma orvosolva lett nekem is a folt a tv-n, hétfőn adtam le LG nek a hibát, ma reggel.9kor jött meg az oled panel 11re meg volt a csere...
Most minden újra happy! -
Ez egy nagyon szubjektív lista. Eleve a képminőségre mindig mindenki mást mond jónak, rossznak. Kinek mi. Nem lehet releváns választ adni, hogy melyik olednek szebb, vagy kevésbé szép a képe. A beállítástól is függ. A mozgásmegjelenítés már más tészta, nem rég kiderült.
-
Joshi
titán
válasz
tutitibi #40921 üzenetére
A táblázat szerint még képminőségben se, vagyis csak a GZ2000, de ugye az is csak azért mert HDR-be kicsit nagyobb a fényereje és pontosabbak a gyári profilok.
-
Joshi
titán
Itt az összesítő táblázatuk, különböző eredmények alapján is rendezhető. Nagyjából minden OLED ugyan olyan, 1-2 pont változik évről-évre. Már az oldal szerint.
-
Jakesz
addikt
Ez szép és jó, maradjon is így még jó sokáig. Csak furcsállom, hogyha egy legalább 400 ezerbe kerülő oled tv 1-2 év alatt nem ment tönkre, akkor az már teljesítmény, és bizonygatásra érdemes, hogy kár félni a beégéstől. 5-6 év után érdemes szerintem ezzel nyugtatni magát és másokat az embernek, mert tv-t nem cserélgetünk 2-3 évente. Persze nem tudjuk, hogy a 2 évből hány év lesz (reméljük sok), de azért sokatmondó, hogy egyre több 6-os és 7-es szériás modellre megy a panasz, hogy van rajtuk beégés, pedig csak 2-3 évesek múltak. Ellenérvként fel lehet persze hozni, hogy az újabb modellek már jobb védelemmel rendelkeznek ezeknél, de ezzel is csak időt lehet nyerni. A kérdés az, hogy mennyit, és ezt most még nem lehet megmondani.
-
krx21
nagyúr
válasz
Strezi #40912 üzenetére
Szerintem a legfontosabb, hogy az első 100-200 óra jól legyen járatva, statikus tartalom nélkül és később se legyen ész nélkül feltekerve az OLEDfény. Illetve nem árt teljes változó tartalmat is futtatni néha, ha az amúgy nincs a porondon...
Szerintem nem lehet így probléma. -
3L1T3
addikt
Tegnap beszéltem egy C7 tulajjal akit instagrammon találtam. Ő játékra használja 2018 eleje óta és nincs beégéssel kapcsolatos problémája.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Jakesz #40909 üzenetére
"A koronavírus vajon pozitív vagy negatív irányba fogja terelni az áresést? Elméletem szerint pozitív irányba, ugyanis jó eséllyel megcsappan a kereslet az eféle drága luxuscikkek iránt, és ha nem akarják, hogy a nyakukon maradjon a készlet, akkor muszáj lesz legalább a korábbi évekhez hasonló árra lenyomni."
Egyelőre szerintem senki nem tud semmit.
Az valószínű, hogy nagyobb zakó lesz mint 2008-2009-ben. Az oled 1-2 modelltől eltekintve nem luxuscikk.Amivel kompenzálni tudják az áresést az a gyártás visszavágása.
De - szerintem - nagy áresések lesznek. Ebben a bizonytalan időszakban aki bevállal egy ilyen műszaki cikket az több mint merész.
Egy dologban lehet bízni, hogy itthon nem tudsz hónapokig vesztegzárazni... el fog fogyni a türelem és a pénz is. -
Jakesz
addikt
válasz
adamssss #40908 üzenetére
A lényeg, hogy lehet várni a tavalyi széria készletkisöprését
A koronavírus vajon pozitív vagy negatív irányba fogja terelni az áresést? Elméletem szerint pozitív irányba, ugyanis jó eséllyel megcsappan a kereslet az eféle drága luxuscikkek iránt, és ha nem akarják, hogy a nyakukon maradjon a készlet, akkor muszáj lesz legalább a korábbi évekhez hasonló árra lenyomni.
-
Nyilvan tortentek fejlesztesek de a legfontosabb hogy a panel ugyanazt tudja ergo max a proci jobb ami nyilvan mas oanelvezerlest tesz lehetove igy pl javulhat a mozgasmegjelenites, szinkezeles, de a teszt alapjan a c9-hez kepest alig van kulonbseg. Igy tuti hogy jo ideig a c9 marad az ajanlott felteve ha az illeto LG-t szeretne.
-
alaves
addikt
válasz
renziNNN #40904 üzenetére
Audacity-vel (ingyenes) úgy vágod a hangot ahogy akarod, hang fps konv. utána, elejéből kivágsz vagy hozzáadsz "csendet", utána jelenetenként az eredeti hangsáv effekteket megnézed hol vannak és a magyart oda állítod és így tovább. Nagyon pepecs munka, de én is csináltam már párat magamnak.
-
nagylaci6417
aktív tag
Hello .hogy lehet megnézni a lg c9 üzemidőt?
-
renziNNN
tag
Próbáltam már, egyszerűen nem csak az fps különbség a probléma. Hiába konvertálom a hangot a 23.976-hoz vagy a videot 25.000-re, mivel máshogy kezdődik (és végződik bár az a kisebb gond) ezért ez nem elég.
Valamennyivel jobb lesz a pontosság, de nem az igazi.
Elnézést az offolásért, befejeztem, ha valakinek van ötlete privátban szívesen fogadom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Okos Otthon / Smart Home
- Alkoholista nevelde
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Robotporszívók
- OLED TV topic
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- FiiO K9 AKM DAC/AMP szinte új közel 2év garanciával eladó
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest