Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ez egy gen1-es QD oled, még nincs benne annyi védelem, ezért a folyamatos csíkokat és tálcát nem nagyon szereti, a gen3-ban már ezekre is van védelem, ha cserélik majd veszel olyat ;)
-
ACE-
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez alapján eléggé megoszlanak a vélemények... valaki napi 8 órát használja már 8 éve, és úgy jelentkezik nála a halványodás, de fényerővel még megoldható így is, na nálam pl. a TV talán 2 naponta megy 2-3 órát, szóval ilyen szinten 15 évig is el fog menni... De van egy másik aki azt írja szintén 8 éves TV 23ezer órát ment, az is kb. napi 8 óra, és nála semmi nem látszik... Valszeg a fényerőtől (nyilván) is elég sok függ. Mondjuk ez a Philips moncsi kicsit többet van használva, napi 5-6 órát... hát meglátjuk... pl. a Philips 40-en van SDR-ben, nekem ez tökéletes, előszobában vagyok így nincs fény. A TV SDR-ben 30-on van, HRD-ben viszont 100-on, lehet arra is elég lenne a kevesebb, de eddig nem szórakoztam vele.
-
ACE-
addikt
Pont ez a bajom hogy azt sem lehet biztosra tudni, hogy kikapcsolás után mennyi idő múlva kezdi el, de még a villogást sem vágom, hogy hogyan látszik azon. Tudom hogy 3 év gari meg a cucc van értünk, de kb. ezt a monitort már sosem fogom lecserélni, szóval jó lenne ha nem csak 3 évig bírná, hanem minél tovább, ezért ez a kis kényelmetlenség belefér.
-
ACE-
addikt
válasz
hopeless69
üzenetére
Hát... ezt add el és vegyél másikat, az sem lesz több 10ezer buktánál.
-
ACE-
addikt
Na hát ez a leírás eleve hülyeség... Ha a monitor alvó módban van eleve villog a led. És én már kapcsoltam be többször úgy, hogy elindítottam, visszajöttem, villogott ahogy szokott sima kikapcsolásnál, mégis bekapcsoláskor azt írta, hogy nem végzett a refresh-el...
Ez az EVNIA szoftver is ami hozzá van, csak mire elindul megőszülök...
Na tessék és most már regisztrálni is kell... -
ACE-
addikt
Azért kicsit csalódott vagyok a Philips-ben. Ez a pixelfrissítés... Nekem be van állítva, hogy szóljon 4 óra után, aztán 6-kor, 8-kor, stb. Általában már 4 után próbálom elindítani, menüből (eleve hogy ezt is ilyen mélyre tették...) eleve az is logikátlan, mert kiválasztom, mondom, ok, és ott megjelenik egy szöveg hogy Folytatás, de ott nem megy tovább bármit nyomok, de lehet ott már nem is kell. Na volt már hogy így benyomtam, elmentem, rá tudom is én 15-20 perc múlva visszamegyek és kiírja hogy még nem végzett... mennyi ideig csinálja? Honnan lehet tudni hogy végzett? Én azt hittem ez csak pár perc, de már többször jártam így. A másik hogy lépkedek menüben és pont elmegy a videójel (3 percre van állítva) és elmegy a menü, és kikapcsolva meg be sem lehet lépni a menübe, csak ha van videójel. Ez is mekkora hülyeség. Lehetne valami gyorsgomb rá... na mind1...
-
ACE-
addikt
válasz
hopeless69
üzenetére
Azért azok a fekete kábelek illúzió rombolóak, tápból nem volt fehér? Vagy annak nem fehérek a kábelei?
-
ACE-
addikt
Én akkor már úgy vagyok vele, hogy legyen 4K-n a játék egy kis DLSS-el, mondjuk Quality szinten. így is sokkal nagyobb a látvány mint 1440p-ben, és az fps sem kevesebb. Nekem egy 4080Super-em van, és mindent 4K-ban játszom. Nagyon ritkán kell, új címeknél is lejjebb húzni max-ról a részletességet. És ha ez sem elég még mindig ott van a Smooth motion meg a frame generation. Nekem eddig minden tökéletes volt így, a látvány pedig lenyűgöz a 32" 4K-n.
-
ACE-
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Én frissítettem, nem történt semmi, és azt sem találtam meg hogy mit javítottak benne. Nekem szépen megy a környezeti fény a monitoron látható tartalom szerint. Természetesen statikusra állítva is jó. Bár nekem egy sarokasztalon van, így kevésbé látható hatása, de így is jó ha jön hátulról fény, eddig fel sem tűnt hogy ez ilyen jó. És ha valami horror játékkal játszom akkor nem zavaró, mert olyankor sötét tartalmaknál a világítás is sötét, ezért jól látható minden besötétített szobában is. Életem legjobb vétele volt!
-
-
ACE-
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Az a vezérlő szoftver még bugosabb, mint a menü :) csak azért lépek be néha hogy ellenorizzem van-e új fw. Usb-c jól működik laptoppal, de a gyári KVM egy fos, ezért kell hozzá egy 2nd hand USB váltó. Nekem VRR ki állásban tökéletesen működik a monitor tartalma alapján a háttérvilágítás, VRR esetén villódzik csak. 240Hz beállítás esetén nem láttam semmi hátrányát a VRR hiányának.
-
ACE-
addikt
Ohhfaxom nem gondoltam hogy mostanában 310 alá fog menni, én még annyiért bótoltam. A KVM benne kb. használhatatlan, meg a szoftvere, menürendszere is egy fos, de a képminőség kárpótolja. Pl. azt is ruhellem hogy 28 gomb mire elindítok egy pixel refresh-t, nincs rá gyorsgomb. De jó lenne valami parancs is a szoftverén keresztül, az sincs. Ja és a háttérvilágítás is nagyon bejött.
-
ACE-
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Szigetszentmiklósra vidd és kérj helyette azonnal egy újat.
-
ACE-
addikt
Azt nem szeretem, ha feleslegesen megy, mint pl. WoT, de ez csak egy példa, van csomó játék ami tök fölös ha 300 fps-el megy, mert 60-al is tökéletesen játszható, valamilyen játék meg épphogy elmegy 60 fölé, annál pl. tök mindegy hogy 240 vagy 120 Hz-en megy a moncsi. Én az egérmozgáson semmi különbséget nem látok, scrollozáson, máson sem 120 és 240 között...
-
ACE-
addikt
Nekem pl. ezzel az a bajom, hogy egy példát tekintve, a World of Tanks ha 240-re állítom a moncsit, akkor 240-el akarja futtatni, de csak 170-180 jön ki belőle, ami nem gond, de a videókártya meg a prociventi olyan, mintha egy porszívó mellett ülnék. Viszont 120-nál, Vsync-et kapcsolva szépen megy 120-on tökéletesen, és a procu/videokártya is max. 50-60%-on pörög, így nem melegszik, halkabb, és nem utolsó sorban nem dől belőle annyira a meleg, és nem fogyaszt 2x annyi energiát. Nekem a 120 is megváltás a 60-hoz képest, és én nem nagyon játszom kompetitív játékokkal, a WoT szerintem nem ilyen. Szóval én emiatt gondolkodom rajta.
Maga a monitor nem fogyaszt többet gondolom, de a videókártyát sem strapálja jobban a 240Hz? -
ACE-
addikt
Ki hány Hz-en nyomatja alapban a monitort? Van értelme a 240-nek?
-
ACE-
addikt
Hát én ennyire nem misztifikálom túl, asszem 3 percet állítottam be képernyő kikapcsolásra, a taskbar-t meg úgy hagyom ahogy van. Valaki írta itt hogy napi 16 órában használja 1 éve, taskbarostul, és régebbi generációs QD, és minimális beégése sincs. Na az enyém megy talán napi 4-5 órát, de azt nagyon max, inkább csak 2-3-at sokszor, nem hiszem hogy lesz gond.
-
ACE-
addikt
válasz
Atish19
üzenetére
Igen, ez is egy furcsa dolog, hogy csak bekapcsolt állapotra vonatkozóan lehet a LED-et kikapcsolni, ha alszik, akkor mindig villog, és úgy még a fényerő sem állítható...
Van egy másik érdekesség is, ha elindítom az Evnia progit, akkor random kikapcsolgatja a billentyűzetet, de teljesen, mintha kihúznám, ki kell húzni és visszadugni, és újra felismeri a gép. Vicc azért ez is...Úgy tűnik az Ambilight villódzásának köze van a VRR-hez, kikapcsoltam és így nem villódzik ugyanaz a játék...
-
ACE-
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
De, mert ha pl. egy játék menne 200 FPS-el is, hőerőművet csinálva egy gépből, de tök fölös egy nem kompetitív játéknál, akkor a 120Hz-es frissítés használatánál csak bekattintom a Vsync-et, és a videokártya csak 120 fps-ig fogja túlhajtani magát, így hűvösebb lesz, kisebb lesz az áramfogyasztás... De a legtöbb játék nem éri el a 120 fps-t sem, tehát így a 120 Hz is bőven elég nekik. Ezért nem értem miért jó hajtani 240-en, amikor semmi különbség a 120-hoz képest.
-
ACE-
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Miért? Érdemes 240Hz-en használni? Nálam most 120-on van, asszem ennyire állította alapban is a windows. Próbáltam, és nem látok különbséget a 120 és 240 között... Viszont egyes játékoknál tök fölös a magas fps, és csak feleslegesen pörög a videokártya max.-on... kompetitív játékokkal nem nagyon játszom, a képminőség miatt vettem OLED-et, nem a magas frissítés miatt, illetve az miatt is, mert a 60 viszont már kevés volt.
-
ACE-
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Nekem volt benne kalibráló bizonylat...
-
ACE-
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Majd kipróbálod néhány játékban? A kép alapján az Ambiglow furin viselkedik, villog, így: https://photos.app.goo.gl/TJAyHnPvLxbTdToh9
ÜFSZ-nak már jeleztem.
Én 4K 120Hz-en használom DP-n keresztül Adaptive szinkron: BE állással. Nálad? Többieknél? Valaki már asszem jelezte hogy nála is így villog. -
ACE-
addikt
-
ACE-
addikt
Ezt a KVM-et hihy használod? Bedugtam a PC-ből az USB-ből az USB up csatiba, a bill.-t és egeret a monotor USB-A csatiba. Amig kap videójelet a monitor, addig műkszik is rendesen. Utána a laptop-ot bedugtam az USB-C-be, faxán műkszik azzal is a bill., de ugye ilyenkor ha atkapcsolom a bemenetet a másik DP portra, amin a PC megy, akkor ugye ott már ki van kapcsolva a videó jel, és a monitor kikapcsol, de a bill. és egér huzogatasra nyomkodasra nem is kapcsol be... De ha altatva van a gép, akkor sem ébred fel a bill.re. Ennek így kéne működnie, vagy én rontok el valamit? A kezelő progi még nincs felrakva, de gondolom az nem lehet gond.
-
ACE-
addikt
A műanyag nálam sem tökéletesen egyenes, de én úgy vettem észre, hogy azért mert cannak távtartói, hogy ne érjen hozzá a panelhez, gondolom egy esetleges utődésnél ne adja át rögtön a panelnak az energiát. Szerintem ez szándékosan ilyen, de ha direkt nem ezt figyeli az ember, fel sem tűnik...
-
ACE-
addikt
Szokni kell ezt a Philips-et, csak rövid ideig teszteltem, de nekem pl. a KVM teljesen használhatatlan. Átváltja ugyan a bill.-t, de ha kikapcsol a monitor, akkor nem adja tovább már a jelet, így az egér bill.-el még a videojelet sem tudom visszacsinálni, így ki kell húzni az egyiket, gépbe dugni, és utána jó csak. Az USB kikapcsolt állapotban árammal ellátását bekapcsoltam, de úgy sem jó. Szóval ez a része kb. használhatatlan, vagy én rontok el valamit. A másik a háttérvilágítás, Windows-on bekapcsolt a funkció, de ott nincs a képhez illeszkedő világítás, a monitor beállításainál viszont szürke...
-
ACE-
addikt
Jól látom hogy ebben a Philips-ben a KVM arra jó, hogy a laptopot összekötöm vele USB-C-vel, azon kap a laptop áramot, átviszi a videójelet, és ha a két másik USB-A-ba bedugom az egeret, meg a bill-t, akkor azzal kezelhetem a laptopot? Ha pedig nincs laptop az USB-C-ben, akkor a Desktop gép-ből jövő USB-UP porton keresztül a számítógépen lehet használni az egeret, meg a bill-t? És automatán átkapcsolgatja?
-
ACE-
addikt
Mondjuk egyet vettem észre, a Philips-nek tényleg ennyivel durvább a fogyasztása? A Giga 70W ez meg 130W, vagy csak szar az árukereső?
-
ACE-
addikt
Ha a pénz kevésbé számít, 32" méretben, 4K felbontásban, OLED-ben még mindig a Gigabyte AORUS FO32U2 lehet a best buy? Vagy azóta esetleg van valami jobb, kevésbé drágább?
-
ACE-
addikt
Nem hiszem el hogy egyik pillanatban még 350 a Gigabyte Aorus FO32U2 most meg már 150-el drágább, jó hülye vagyok hogy nem vettem meg... most megint sokallom...
-
ACE-
addikt
válasz
Frorika1972
üzenetére
Ezt úgy hívják, placebo...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Mozilla Firefox
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Horgász topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- új PHILIPS OLED 27M2N8500 27" QHD OLED / 240Hz gamer monitor Garis
- több db DELL P2417 full HD 1920x1080 IPS monitor HDMI - gari + számla
- KARÁCSONYI AKCIÓ ! LG 34GS95Qx-B 34" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS 27' 100Hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest