Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Nálam nem a gyári kábellel ment, hanem ezzel a 3 méteressel.

Direkt úgy vettem, hogy a motoros asztalom tudjam 120 cm és 77 cm közé bárhova állítani.
Úgy, hogy közben a monitor a tartókaron az arcomba is lehet tolva.... 
A VRR nem kell, engedd el
-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére

VRR OFF, a képtörést elég nehéz észrevenni 100 fps felett. A Monitor meg tolja amit tud éppen....

A kábel témához pedig:
Kábeles kisokos felbontásonkénti maximum képfrissítési frekvenciával. Tehát 1080p, 1440p, 4k illetve Ultra Wide felbontásokon elérhető max Hz adott kábellel, szabvánnyal.
HDMI 2.1 és DP 2.1 azaz DisplayPort kábellel is. Ezen szinte minden szabvány rajta van.
Az mondjuk nincsen rajta, mennyire minőségi egy-egy szükséges szintet megütő kábel... Az átalakítókról meg ne is beszéljünk.

-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Reméljük patika lesz mindkettőnké.

Más.
Milyen beállításokkal érdemes operálni Windowson belül Oled monitor esetén? Illetve úgy általában, van erről valami videós tartalom vagy cikk?Tálca jó ideje elrejtve, most kapcsoltam képernyőkímélőt Metamorfózis néven. Illetve 3 perc után kikapcsol majd a monitor, de ennyire jutottam magamtól.
Na meg a tüzesrókában (firefox) kezdem szokni a teljesképernyős módot.
-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Neked amúgy már megjött?
Már a kiszállító cégnél van, holnap jön.
A "sokat beesik 200 alá is, sőt landoláskor 150-160fps" témához...
+1 a 9800X3D mellett, de már egy 7800X3D is bika. Főleg ha most nem az van...

Az FPS minimumok minimumát csak ezekkel a procikkal lehet megfelelően magasan tartani. Főleg ha nem Ultrán játszik valaki... Én mondjuk Medium High beállításon megvagyok, oda kell a kakaó.

Lehet, nem is egy másik Oled monitor kellene neked
-
emiki6
veterán
válasz
Tomasz94
üzenetére
Nekem az a meglátásom így fél év után, mióta nézegetem a topikot meg az oled monitor témát, hogy nem nagyon lehet mellélőni. Nem azon fog múlni, hogy matt, félmatt v glossy; WOLED v QD-OLED, hanem a pixelsűrűségen, átmérőn, fényerőn és esetleg a refresh rate-en.
- A woled és a qd-oled olvashatósága másként zavaró annak akinek jó szeme van.
- A QD-OLED magenta szóródásával riogatnak, aztán 99%-ban szerintem nem fog senkinek gondot okozni (ha csak nincs egy reflektor ráirányítva a monitorra.
)
- A glossy tükröződésével is riogatnak, a gyakorlatban pedig ott ahol a glossy tükröződése zavaró, ott a matt és a félmatt fényszóródása is zavaró lesz.
- Korábbi generációkkal is riogatunk, aztán akinek az van mégis nagy megelégedéssel használja.
-> Nem kell túlgondolni, szinte mindegy mit vesz az ember, ha az igényeinek megfelelő átmérőt, pixelsűrűséget, fényerőt és kepfrissítést választ. -
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Gigabyte is megéri amúgy a listában amit küldtél képet, abban már elvileg a legújabb tandem woled panel van
*megéri, hát alig mínusz 200Hz.
Persze Új "jobb" panel, de ja, így is fel lehet fogni... 
Egészen addig amíg nincs személyes összehasonlítási alap, tapasztalat szerintem bátrabban lehet venni szinte bármilyen Oled panellel szerelt monitort.
Nem látod melyik milyen is élőben, így amit veszel is bőven nagy ugrás egy LCD monitorhoz képest.
Arra azért ügyelve persze, hogy a felhasználás helye, szokások miatt x-y panel és vagy bevonat nem játszik.
Nekem mindegy, nyugati tájolású szoba.
De nem gáz mert éppen a redőny lyukain szűrődik be fény, főleg délután akkor szinte csutkára le van engedve. Így a maximális fényerő sem téma....
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Okos Otthon / Smart Home
- Ezek a gaming monitorok az AOC jó ajánlatai közé tartoznak
- Videó stream letöltése
- Google Chrome
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- LG 34GP63AP-B 34 ívelt 2K WQHD 160Hz 1ms Gaming Monitor Lenyűgöző játékélmény
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- Samsung S27R350FHU 27 IPS monitor kiváló állapotban!
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB GameMax Aero Mini ECO 600W
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Úgy, hogy közben 

Na meg a tüzesrókában (firefox) kezdem szokni a teljesképernyős módot. 
De nem gáz mert éppen a redőny lyukain szűrődik be fény, főleg délután akkor szinte csutkára le van engedve. Így a maximális fényerő sem téma....
Skynet258