- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Én BMWn meg idén egy-egy címen érzem, hogy a 3080 elfogy 4Kban. Mármint állítgatni korábban is kellett de ~nem lehetett észrevenni game közben. Multkor láttam 260ért 9070XTt az azért árban elég jó. (4Kban főleg kb 5070TI és ~80Kval olcsobb. Ahova esetleg kevés az 5070TI ott FSR4 nagyon beledült.)
Mondjuk vszeg kihagyom ezt a gent, kb 10 régi cím van amit ki akarok pörgetni a köv 1.5évben és oda bőven elég a 3080.
@iceq:
BPn nem nagyon kapsz panelt 50misiért. Max 4xnmest azt is szar helyen és/vagy felújítandót... Ami jó helyen van... az 70-100misi. A piac szerint tényleg nem 50et ér hanem átlag 70-80at... -
Dare2Live
félisten
Nálam csúcs (300.000Fts) 32" Samsung VA paneles monitort váltott 32"es QD és komoly mind fekete, mind kontraszt, mind szín, mind sebességben a különbség. Minden szinte érezhető az előrelépés képminőségben érdemi a difi.
Ami idegbaj az a Samsung sw. Ekkora szart/hányást ritkán látok, nem értem mért nem lehetett akármilyen szitnen megtartani a régi rendszert. btw megint jött fw upgrade reméltem, hogy megszűnik a fekete villódzás de nem.A mennyi hz az ideális nagy vitatéma nekem/átlagnak olednél 240hznál többre kompetetív fpsnél van szükség. Persze oled baromi gyors ez lehet TNen 360/480at jelent.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Squirrel #1041 üzenetére
Nagyon gondold meg, nézd meg vásárlás elött a 32 odyssey g80sdt mert az egy monitor/tv kombó és valami eszméletlen buta, idegesítő dolgai vannak.
Ha lesz időm összeírom...
Viszont a beégéstől 3.gen olednél már hude nem kell félni. Garit azt nézd meg mert nagyon fluktuál az, hogy ki melyik országban mit ad...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Hegyirabló #767 üzenetére
Igen tizenes. Alapvetően nem a tizennel van baj hanem avval amit összeraktak vele. Egész elképesztő logikátlan horror bugos förmedvény. pl a villodzó hangerő gombra rákerestem a megoldás, hogy nem mutolod hanem leveszed a hangerőt egyre. Ha egyen van nem villog és azt kvázi nem hallani. [link]
btw elvileg lefrissítette magát szóval nem a régi fw a gond.Másik kedvencem, hogy úgy lehet bemenni a beállítás menübe, hogy hátul megnyomod majd setting majd előveszed a távkapcsolót és hosszan nyomod a playt.
Magamtól nem jöttem rá innen szedtem. Végülis ez alapján belöttem. [link]
Elsőre ez is sötét szobás monitor."ami most kapható 4K WOLED vagy QD-OLED, az mindegyik erős kompromisszumra szorul."
Képminőségre, lagra... amit láttok az alapján a legkissebb kompromisszum jelenleg az oled monitorok. Ez is kompromisszum de a tftk sokkal nagyobbak. -
Dare2Live
félisten
Ma 14:00kor jött meg a Samsung G80. Olvastma a tftcentralon, hogy: "To be honest, we still found the user experience of this new G80SD screen confusing and frustrating. We are trying not to be overly negative about this area, but even as someone who uses and tests hundreds of different monitors, it was really quite painful to use the menus and software on this screen still."
Ilyet még nem éltem meg monitorral. 2+hja szívok. A monitornak nem elég ha rákötöd a PCre kábellel. Fel kell engedni wifivel a hálózatra! De utána se megy ám automatikusan, fel kell rakini az easys settingset. De az se ismeri fel automatikusanbe be kellett mennem a routerbe és kinézni az IPjét és azt manual beírni az easy setting boxba, hogy megtalálja. A rendszer nem megy úgy, hogy az egér/bill be van dugva a számítógépbe. A monitorba kell bedugni. Ha bedugod a monitorba akkor random megszakad a kapcsolat a bill/egér és a pc közt. Csak úgy nem lehet beállítani pc display settingsbe a 240hzt. Át kell rakni gamingbe. Utána megy. De ha visszakattintod utána visszaáll és újra kell. Ha pedig gaming modba beállítod a 240et de utána kikapcsolod az adaptiv syncet akkor visszaáll 120hzre.
A hangszóróját ha kikapcsolod (hangszoróval akarod használni) akkor bal oldalt mindig máshol 10secenként jelzi, hogy ki van kapcsolva a hang.Ehez képest az AOCt rádugtam usbvel összekötöttm, megmondtam, hogy 240hz adaptive sync kikapcs és kész. Ja és 5perc alatt kb színhelyesre kalibráltam. It a menü menüjének a menüjének az akárhol van a beállítás. Agyrém.
Ha most jönne a kérdés ne vegyél se G80 se G81et....
-
Dare2Live
félisten
Kupon témához annyit, hogy Erste kártyakedvezmény + samsung kuponnal 474 helyett 384ért lehet elhozni a
32" Odyssey OLED G8 G80SD UHD 240 Hz Gaming Monitor - LS32DG802SUXDU
CRP kuponok már nem működnek.Elképesztő drága de jelenleg ez a legolcsobb 32es 4K 240HZs oled.
Ugyanez a panel van a 32es AOC AG326UDben az 324Kért van. Akinek nincs nem tervez 4090/5090 vgat vásárolni megfontolandó lehet.
Esetleg aki szereti a hajlítottat, ebben a kategóriában már érhető annak pedig a 32 4k 240hzs Dell AW3225QF 410ért. -
Dare2Live
félisten
Nem is mondtam, hogy túlzás....! Ki is hangsúlyoztam, hogy kompetetív FPSre nem jó. De oda a 240hz se jó. Oda 480+kell.
Egyszerűen csak döntés kérdése, hogy 32" 4K 165hz 324Kért vagy 32" 4K 240hz 427Kért. A panel ugyanaz.
Erre rájön az, hogy 4K avg "csak" 200fpshez 5090 kell vagy még az is kevés.MOon még az a vonal is nagyon szűk aki ki tud fizetni egy 32" 4K 165hz OLEDet 324Kért meg hozzá egy 4090/5080at 600ért meg a többit... És szó se róla aki teheti, megéri annak jobb döntés a 4K 240hz és mellé 5090. Na de ez MOon jellemzően nem a bérből élő réteg.
-
Dare2Live
félisten
válasz
4264adam #667 üzenetére
Leírom ide is mert közhasznú:
-Samsung ÜSZ "Élő csevegéstől" próbáltam kupont kérni 32" G8ra de nem kaptam, nincs aktív kedvezmény rá.-Az Erste 10% pénzvisszatérítés nem tudom működik e az Erste -10% partnerrel. [link] Odaírták, hogy ellenörzik, hogy nem történt e "kedvezmény halmozás".
Összességében ami fixen működik az az Erste partner. Így 427ért hozható el a G8.
más: 32" QDból csak gen 3 van. Viszont megvehető több frissítés verzióban is. pl AOC AGON az 165hzes. Ez 324.000Ftért elég jó ár, szerintem 165-240hz difinek csak nagyon kompetetívben van létjogosultsága. Aki viszont ennyire kompetetív vonalon mozog (Valorant, CS...) az nem vesz 4Kt és nem vesz 32est hanem 24-27est és szigorúan 480hzst vesz.
Igazából videókártya sincs max 5090 ami ki tud hajtani 240hzs monitort 4Kban. -
Dare2Live
félisten
válasz
4264adam #528 üzenetére
pl kedvéért 32" Odyssey OLED G8 G80SD UHD 240 Hz Gaming Monitor - LS32DG802SUXDU
439.000Ft
Ebből lejön:
-10% Erste kártyás kupon
-5-10% kupon kunyeralo topikos kupon
ügyfélszolgálat kupon: -5-10%Tehát 20-30%al tudom csökkenteni a G80SD árát = 307-351K lesz a vége.
Azért kérdem mert rendeltem egy AOC AG326UD 326Kért megjött, nagyon bejön képminőségre de:
Ha két gép van rákötve egyik DPn a másik HDMIn akkor a számítógépek random fagynak. (Full X akta de ez van és a korábbi 32"es Samsungal nem csinálják csak monitor lehet)
És ha 351Kból megállna a Samsung akkor inkább visszaküldöm az AOCt.más: Glossy és bizony le kell engednem a redőnyt különben látszik az ablak. Még a bill világítást is lejjebb kellett vennem mert az is látszott. De ezen két dolgon kívül képminőségben nagyon más kategória mint egy 10+éves VA/IPS. A betű szín "eltolódás" is kb észrevehetetlen.
-
Dare2Live
félisten
32"es qhd monitorrol váltanék 4K oledre.
Alapvetően adja magát, hogy egy 32"es oledet vegyek ~480-600k közt de nagyon adja magát egy 42es C4 mert ~310ért beszerezhető.Aki vett vagy gondolkodik rajta mi az ami indokolja a monitorok +60-80%os árdifijét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- Üzleti Monitorok (Led, HD, FullHD)
- LG UltraGear 27GS95QE-B Monitor ! / 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync BeszámítOK !
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is/Beszámítok!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen7 4750U
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3515, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest