Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBear
senior tag

Így mindjárt más a leányzó fekvése.
Egyébként próbáltam, nekem nem jött be az OLED. Talán érzékeny voltam rá, de egyrészt nappal világos a helyiség ahol használtam (volna), oda nem volt ideális, illetve engem zavart a fényerő ingadozása. Nem tudom a beégéssel hol tartanak, korábban probléma volt, telefonoknál még mindig az (jelenleg is van 2 mocskosul beégett).
Egyelőre maradt az öreg IPS monitor a szürke feketéivel... illetve telefonnal is váltottam G75-re, az legalább IPS. De sajnos fehér holló kategória, gyakorlatilag az összes gyártó tolja az OLED paneleket sajnos. -
ggbuffon1897
őstag
Jo csak par napja az egyik kollega fellengzosen nyomta h mennyire nincs kompromisszum. Holott serulekenyseg, szovegmegjelenitesi problemak, vrr problemak stb, amik azert 200+k felett azert nem annyira jelentektelen dolgok.
De tovabbra is azt mondom - ugy h en amugy a targyaimra vigyazok-, h akinek van ideje mikrokarcokat keresgelni, vagy retteg ettol, az ne vegyen ilyet. (Ahogy vganal is ezt is ezt mondom aki allandoan a benchmarkokat meg a 28 milliofele fps-t kemleli jatek kozben, mert az igazabol nem jatszani akar..)
En tolom a bxnek meg a c2nek sima nyeles portolo "kefe" , aztan monitortisztito mikroszalassal aztan csa. A talpon hamarabb eszreveszem h retkes sajnos (porosodik sajnos a lakas)
-
Eagle16
addikt
Nálam is első generációs Philips QD-OLED van, de lehet vak vagyok, mert én nem látom azt sem, hogy nehezen olvasható lenne a szöveg...Meg úgy általánosan nincs vele semmi problémám. 3440x1440, 144 Hz, 10 bit, sRGB színtér, egyelőre 25%-os fényerő, de lehet felviszem 30-ra később

-
S.Zoliy
tag
Szia, nekem pár napja jött meg a samsung ls34dg850suxdu. Ez egy QD Oled monitor.
Nálam mindenféle körülmények vannak sajnos, sötét, nap meg minden, kívéve hogy direktbe süssön rá a nap. Nekem egyáltalán nem lilás a kép, csak ha telibe rávilágít valami. Ez már a matt kijelzős, a csillogóssal lehet lenne gond. Nálam semmilyen fejfájás vagy szem fáradtság nincs, ez az első Oled mitorom. -
-
-
FLx
addikt
Nagyjabol igen. Az a gond, hogy OS fuggo is a dolog, mert teljesen mashogy mukodik a scaling es a text rendering is a platformok kozott. Nekem a legjobban a Retina kijelzo es a Mac OS kombo jon be a legjobban, de a Mac OS sokkal jobb egy atlagos OLED kijelzon is. A Windows se cleartype betukkel se mashogy nem tul jo, ezert szinte csak jatekra tudom hasznalni a Windows-os gepeimet, munkara nem igazan. A masik dolog, hogy nekem a kisebb meretu kijelzo kenyelmesebb, mert nem kell a periferias latas hataran olvasnom a szoveget.
-
FLx
addikt
Az en szememnek semmi nem komfortos amugy sem, mert hajlamos nagyon gyorsan kiszaradni. De nem sok kulonbseget erzek az eltero paneles kijelzok kozott a szemfaradtsagot tekintve, a fejem sose faj toluk. Ami kulonbseg az a text clarity az eltero subpixel elrendezes miatt. Ebbol a szempontbol egy regebbi 28 colos 4K felbontasu flicker free IPS volt a legjobb. De ez foleg akkor erdekes, ha munkara is hasznalod a monitort vagy olyan jatekot jatszol, ahol sok apro szoveget kell elolvasni.
-
-
S.Zoliy
tag
Árakat nem tudom sajna mennyivel lesz drágább, 300-400 között szeretném megúszni a dolgot. RGB subpixel elrendezés csak a betűk olvashatóságában nyílvánul meg?
Hallotam olyat is, hogy ezek a panelek már tartósabbak lesznek elvileg.
#sixpak Köszi, ez fontos infó
Nem nagyon vagyok az a butítós típus 
-
Skynet258
Topikgazda
Olyanom nekem is volt LG CX-en, de az sokkal ritkábban volt és az egész panelon körben (és csak a széleken), olyan 25 pixelnyi. Ami durva, hogy írtam nekik, hogy gari már rég lejárt, mennyi lenne egy panel (mert amúgy szeretem azt a tévét, a mai napig megvan az is), küldtek szerelőt, ingyen cserélte a teljes panelt.
-
Semin
őstag
Én néztem az IPS miniLED-et, de a nem pixel szintű szabályzás ( Halo‑effekt), a durva fényerő ingadozás (Blooming), és az inkonzisztens zónaátmenetek hamar elvették a kedvem. És persze a feketéje továbbra sem tökéletes, csak "majdnem", ami a gyakorlatban nem az igazi. Azt pedig nagyon sok helyen elfelejtik megemlíteni, hogy durván melegszik.
@koxx:
A Tandem (4‑layer ) OLED pont azért tetszett meg, mert abban 3 dolgoban javult nagyot ami nekem fontos volt:- Olvashatóság
- Fényerő
- TartósságAz RGB pedig még ettől is sokkal jobbnak ígérkezik. Így persze, hogy a régebbi típusok árban csökkennek.
@bárki:
BTW megjött a kalib jegyzőkönyv, beteszem ide hátha valakinek érdekes :
[kép] [kép] [kép] [kép]Ahhoz hogy a beállított értéket tartsa 41-es + -5 fényerő javasolt

HDR-ben kíváncsi vagyok mit gurít
-
-
4264adam
nagyúr
Sok felhasználó itt rontja el :
-Max fényerő használat mindig és sötét szoba. Ez a kettő valóban szép képet ad vissza, ellenben jobban is terheli a szemet, a QD OLED sprektrális színfényereje nagyobb mint a WOLED —> erősebb kékfényre képes.
Tehat SDR esetén ne 100% fényerő használat legyen, plusz este is legyen valami háttér fény “kis lámpa/ olvasó lámpa” ne csak a monitorrol érkezzen fény
-
-
4264adam
nagyúr
Attól függ hol használod. Nappali fény mellett a Matte jobb.
Este pedig valóban sokat hozzá tesz a látványvilághoz a sötét szoba.
Persze a Glossy adja a legjobb Vivid érzést ez nem vitás, de mindig sötét kell.
[Philips Evnia 27M2N8500/00] 250kG6 mellett ezt is tedd be a talomba,
-
emiki6
veterán
A tiszta mikroszálas kendő nem sértheti fel. Az "ásványi" porszemcsék, amik por méretű kristálykák, kemények, na azok igen.
Szóval nem érdemes falat fúrni oled mellett, mert ha annak a szállópora rákerül, az letörlésnél megkarcolhatja. De utcáról is bejöhet ilyen por stb.
Illetve ahogy koxx is írta, tiszta kell legyen a rongy.
-
-
4264adam
nagyúr
[HDR comparison: QDOLED Monitors vs TVs: MSI MAG 271QPX 360Hz vs Samsung S90D 144Hz.]
Jó dolog a TV-n való PC használat is, viszont akkor is vigyázni kell 50cm-ről ülve a fényerő máshogy hat mint ilyen tesztvideókban "eldobni az agyunkat", hogy a TV 1000nit csúcsfénye mennyivel jobb színekre is képes mint a Monitorok 250nit-je HDR-ben.
Ezekből van a szem és fejfájás.
Viszont én is az LG-t venném
Lefelé tudjuk venni a fényerőt, felfelé nem tudunk nyújtózni 
És nagyon Szívesen

-
4264adam
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MK600M FHD IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming VG249QL3A
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Natural Titanium használt, karcmentes 90% akku 6 hónap garancia
- Apple iPad Pro 12,9 (3. generáció) 64GB Wi-Fi + Cellular használt, karcmentes
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem, nem tervezte azt senki sötét szobába, sajnos az OLED ilyen. Ennyit tud.

Lefelé tudjuk venni a fényerőt, felfelé nem tudunk nyújtózni

Skynet258