- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
BullKoxa #939 üzenetére
Alapvetően a képmegjelenítésnek vannak szabályai. A HDR max fényerőn üt, mert úgy jön ki leginkább a különbség a sötét és világos részek között. A Gamma 2.2, az élesség alapbeállításon, a color vibrance-ot sem szokás állítani, és...
...és van a monitorokon ezeknél még többféle beállítás is, amik azért vannak ott, hogy mindenki úgy állítgassa ahogy szeretné és neki tetszik.
Az a baj, hogy az emberek mindig követni akarnak valamit. Kell egy irányelv, egy útmutatás, és sokan magukra erőltetnek valamit, ami nekik igazából nem is tetszik. Én meg erre azt mondom, hogyha grafikus vagy, vagy fotókat szerkesztesz, videókat vágsz, akkor fontos lehet, hogy az arany standard sRGB-t használd (nem véletlen, hogy ott nem tudsz állítani semmit, hisz az egy kvázi szabvány). Ha az említett csoportba tartozol, akkor ezzel úgyis tisztában vagy BTW.
De ha csak játszol, tartalmat fogyasztasz... használd úgy ahogy neked tetszik. Ha sok a fény és kiég a szemed, akkor vedd lejjebb a fényerőt ahogy neked jó. Nálam lehet van egy kis háttérfény, és ugyanazon monitort magasabb fényerővel használom, mint más, akinél tök sötét van a szobában. Az egyikünk hülye? Nem, csak eltérőek a felhasználói szokásaink.
Egyik monitort és tévét sem kell sehogy sem használni, csakis úgy, ahogy a nézőnek kényelmes. PS5, HGIG módot kéne használni, mert azt mondják az a jó - hát nekem az sötét, marad a jó öreg dynamic tone mapping. Gondolom valahol elveszítek valamit a képből, amit amúgy nagyítóval kéne keresnem, de nem bánom, mert legalább látom mi van a tévé kijelzőjén.
A beégés dolgot sem kell túlmisztifikálni, egyrészt elég jól állnak már ezek a panelek a dologhoz, másrészt ott a gari, majd ha baja van akkor cserélik.
Nekem egy több mint 3 éves LG CX OLED tévém van. Lehet van már 4 éves is, a lényeg, hogy a gari már lejárt. napokban töröltem le a kijelzőt, látom, hogy a széleken van pár halott pixel, mittomén, a teljes panelen 15 darab szétszórva, meg a kijelző szélén világosabb a kép olyan fél centis sávban. Gari ugye már nem volt, de írtam az LG-nek, hogy ez van, lehet tenni valamit, vagy a garin túl ez már bukta? Írták hív a szervizes, hívott, kérdezte mi a helyzet, majd mondta ok, rendeli a panelt. Bő egy hét múlva itthon szétkapta a tévét, új panelt berakta, és viszontlátás. Gari időn túl.
Ok ez az LG és az ő legendás OLED tévés garijuk, de szerintem perpillanat a legtöbb gyártó úgy áll az OLED kijelzőkhoz, hogy fel akarják futtatni a technológiát (azért még mindig nincs minden háztartásban valamilyen OLED megjelenítő) és ezért nem is szívóznak az emberrel túlzottan. -
Csandi
őstag
válasz
BullKoxa #939 üzenetére
Nem használok HDR-t monitoron/gépen, viszont TV-n igen (LG C4) és azon a HDR maxon van. (ahogy kell)
Mint írtam, olyankor nem az egész kép folyton max fényerős, csak bizonyos jelenetek bizonyos pixelei, az meg ha kisüti a szemed az a célja, hogy ott kisüsse. Ha a szemedbe világítanak egy lámpával akkor ha arról nézel egy felvételt ugyanazt a hatást érje el.
Egyébként az SDR fényerőm 56-on van jelenleg a monitoron, a TV-n meg 60-on és nem süti ki este, teljesen jó így.
-
4264adam
veterán
válasz
BullKoxa #677 üzenetére
A tükrösséget nem a QD okozza, hanem hogy Glossy bevonatos. Az megvan a WOLED vonalon is, sőt inkább azzal találkozol ott.
QD-OLED-nél pedig gyakori a Matte réteg is ami a nappali használatot segíti.
Ami a QD-nél van az hogy fény hatására a fekete szín rózsaszínnek tűnhet de ez is csak ha nincs bekapcsolva a monitor. Használat közben nem látszik illetve ezen is segít a Matte réteg a Glossy-val ellentétben.
Takarítani pedig a Glossy-t nehezebb, Matte könyebb.
-
4264adam
veterán
válasz
BullKoxa #606 üzenetére
-G-Sync Compatible lett fizetve. Nincs G-sync modul benne. Ugyanaz mint a többi.
-HDR 400 szabvány is meg ugyanez: fizet érte hogy a dobozon legyen de az összes monitor tudja a szabványban írtakat. Mégis máshogy fest az IPS VA és OLED
Nekem a Miniled VA HDR1000-el rendelkezett. Volt fényerő bőven csak kontraszt, színtérlefedettség, betekintési szög nem volt OLED szinten
Legalább a doboz felére nagy betűkkel rá volt írva
-
4264adam
veterán
válasz
BullKoxa #606 üzenetére
Nincs olyan hogy butított panel.
Ket panelgyarto van :
LG: WOLED
Samsung : QD-OLEDtőluk vásárolnak az AIB-ok. Rakják mellé az elektronikát és a házat.
Fényerőt mindenki egyénileg állítsa be. Nekem SDR-re a 15 játékra HDR 40-van.
Redditten sokat lehet olvasni hogy az embereknek fáj a szeme és feje hosszab idő után az OLED előtt. Szerintem meg csak mindent megtesznek érte:
- túl magas fényerő
- kombinálva az amerikai full sötét szobában ülve semmi háttérfénnyel csak a monitor.Nem szoktam a kijelzőket ennyire módosítani mint neked a képen van. Azt a beállítást használom ami nem módosít sokat a jelen csak a fényerőkön.
Szerintem neked az a bal oldali menüben a “Ki” lehetőség. Itt látom még a színeltolást is fokozza beleszól az anyagba. Ezeket én rábízom az anyagra nem a monitorra. És csak fényerő.
neked ezért túl fehér most. Próbáld ki SDR 10-15-20 fényerővel. -
4264adam
veterán
válasz
BullKoxa #576 üzenetére
1-es és 3-as menüpont legyen aktív "pipa" az Nvidia Controlba
és a monitoron a VRR On: Adaptive vagy Fressync: On
Nekem is ilyen a Samsung G6 OLED. Egyszerűen a Samsung nem fizetett semmi szabványt és bevizsgálást ki a partnerek felé (Nvidia / AMD) ezért nincs Nvidia Compatible plecsnije és nem ismeri fel az Nvidia driver. --> Emiatt kell a 3. pontot is aktiválni
Sőt nekem még VESA szabvány sincs, szóval nincs papírom, hogy tudja a HDR400-at.
AMD-t sem fizetett tesztelni így nem a Freesync hanem az Adaptive Sync van feltüntetve.
A kettő pedig ugyanaz (Adaptive Sync = Freesync) sőt még ha 48-felső határt nézzük akkor a G-sync is ugyanez.
Ha a montiroban van elektronikai modul amikor a 48 helyett 30 vagy 1Hz az alsó határ, na az a valós G-sync. Minden azon kívül Adaptive Sync szabvány, AMD marketing ezt Freesync-nek hívja. -
Skynet258
Topikgazda
válasz
BullKoxa #576 üzenetére
A monitorod használatija alapján "Adaptive Sync" néven keresd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- LG 38WR85QC-W 38" UltraWide Nano IPS Élmény, 144Hz-el és 1ms válaszidővel!
- LG 34 34WQ75X-B UltraWide WQHD Ívelt Monitor Több, mint kijelző! AMD FreeSync / HDR /IPS Panel
- LG 27GL850-B monitor eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest