Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
09:35 - 1440p QD-OLED vs 1440p WOLED Text Clarity régebbi videó...
Az új negyedik generációs WOLED jobb lett picit, de továbbra sem tökéletes.Nagyobb PPI, azaz 27" 4K felbontás és probléma megoldva.
Igaz a vas elhasal a natív meghajtása alatt játékoknál.... Na jó egy 5090 azért elboldogul annyira 4K felbontáson, mint egy 5070Ti / 4080 1440p felbontáson...
A százalékos érték alatt az átlagosan elérhető Képkockaszám látható. -
jimpo
senior tag
Best OLED Gaming Monitors of 2025 Monitors Unboxed
-
jimpo
senior tag
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
LG 27GX700A Tandem OLED is here (and it’s good) techless
Röviden, jobb mint a korábbi WOLED. Fényesebb, színesebb, de még továbbra sem az igazi amikor a szöveg megjelenítés képbe jön.
Bár az pixelsűrűség kérdése is...
Hogy megér-e ez az újdonság ~100 ezer pluszt mindenki döntse el maga. -
jimpo
senior tag
Az Asus sosem volt olcsó.
Tandem OLED, plusz első "720 Hz" még ha csak egy mód az egész... A valóságban meg 540 Hz.
Szóval simán lesz 350+ ezer, már csak azért is, mert a korábbi 480+ Hz -esek sem olcsóbbak a gyártón belül.

Mindenesetre kár váltani 480 Hz-ről, főleg ha az ár-érték arányt is nézzük.
Egy héttel ezelőtt... 
Akinek kell vegye.

Az Oled az Oled, a 480 Hz meg majdnem 540...
14 percig hallható a lényeg. 
-
jimpo
senior tag
Láttam, mikor mentem csapatépítőre...
A 720Hz 720p nem valami szép, de én nem mondok inkább semmit... A 480 Hz elég nekem egyenlőre.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Főleg hogy a 200FPS is csak zárt térben van meg... "Kicsit" kevesebb azért mint 1080p felbontáson.
-
jimpo
senior tag
Crazy Fast 720Hz OLED is Here! - Asus ROG Swift PG27AQWP-W Review Monitors Unboxed
-
jimpo
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
Érdekes a téma, nálam a HDR OFF továbbra is. Még ki sem próbáltam...
-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Nálam nem a gyári kábellel ment, hanem ezzel a 3 méteressel.

Direkt úgy vettem, hogy a motoros asztalom tudjam 120 cm és 77 cm közé bárhova állítani.
Úgy, hogy közben a monitor a tartókaron az arcomba is lehet tolva.... 
A VRR nem kell, engedd el
-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére

VRR OFF, a képtörést elég nehéz észrevenni 100 fps felett. A Monitor meg tolja amit tud éppen....

A kábel témához pedig:
Kábeles kisokos felbontásonkénti maximum képfrissítési frekvenciával. Tehát 1080p, 1440p, 4k illetve Ultra Wide felbontásokon elérhető max Hz adott kábellel, szabvánnyal.
HDMI 2.1 és DP 2.1 azaz DisplayPort kábellel is. Ezen szinte minden szabvány rajta van.
Az mondjuk nincsen rajta, mennyire minőségi egy-egy szükséges szintet megütő kábel... Az átalakítókról meg ne is beszéljünk.

-
jimpo
senior tag
Jelentem, megjött az LG 27GX790A-B

A fóliázás elmaradt... Kicsit a dobozon sérült a szállítós címke, szerencsére sértetlen a cucc.
Minden színű pixel megvan, nagyon nullás még.
De már pörög, nem is kellett állítani egyből beadta maxon.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az olvashatóság még jobb is, mint a korábbi AOC 25G3ZM/BK 24,5" FHD VA 240Hz monitoromon, mondjuk a pixelsűrűség is magasabb.
Meg picit a válaszidő, input lag képfrissítés.
Jó lesz, maradhat!
-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Reméljük patika lesz mindkettőnké.

Más.
Milyen beállításokkal érdemes operálni Windowson belül Oled monitor esetén? Illetve úgy általában, van erről valami videós tartalom vagy cikk?Tálca jó ideje elrejtve, most kapcsoltam képernyőkímélőt Metamorfózis néven. Illetve 3 perc után kikapcsol majd a monitor, de ennyire jutottam magamtól.
Na meg a tüzesrókában (firefox) kezdem szokni a teljesképernyős módot.
-
jimpo
senior tag
AI megrendelések felé fordultak a gyártók...

#2955 Tense
Ha támogatja az AM5 foglalatot mehet rá, max ha kevésnek érzed majd cseréled később.
-
jimpo
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
A hűtő le is maradt, mondjuk én egy Thermalright Peerless Assassin 120 SE hűtőt tennék rá. Nekem is az van. De igazából egy helyre megy...

7800X3D ----> 9800X3D még 65 ezer plusz.Mondjuk én sem gondolkoztam sokat, két évvel ezelőtt se lett volna olcsóbb a 7800X3D build amit terveztem venni. Végül akkor csak proicicsere lett.... Viszont most jutottam el odáig hogy eladjam a régi félkonfigom, amin durván az ÁFA összegét buktam.
Meg játszottam egy picit.
-
jimpo
senior tag
userbenchmark felejtős. Max annyiból jó hogy összeszedi mik vannak a gépedben, de ennyi.
i7 11700 tól egy 5800X3D is erősebb. De azt ne vegyél!
AM5 7800X3D perpill 255 ezer körül van a következőkkel számolva:
7800X3D tálcás, elvileg van 120 ezerért, gyakorlatilag csak egy áruház. Szóval 130+ inkább
50 ezer feletti B650 bőven elég, ha nem kell semmi extra. Azért számoljunk 60 ezerrel
2x16GB DDR5 6000 MT/s Cl30 / CL32 65 ezer körül
A memória nem valószínű hogy olcsóbb lesz, ha több kell mint 32 GB szintén plusz lóvé... -
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Neked amúgy már megjött?
Már a kiszállító cégnél van, holnap jön.
A "sokat beesik 200 alá is, sőt landoláskor 150-160fps" témához...
+1 a 9800X3D mellett, de már egy 7800X3D is bika. Főleg ha most nem az van...

Az FPS minimumok minimumát csak ezekkel a procikkal lehet megfelelően magasan tartani. Főleg ha nem Ultrán játszik valaki... Én mondjuk Medium High beállításon megvagyok, oda kell a kakaó.

Lehet, nem is egy másik Oled monitor kellene neked
-
jimpo
senior tag
RTX 4070 SUPER - The 4K Gameplay Tests Pont az Apexnél indul.
Minden azon múlik, mennyi frame kell.
Kiegészíteném a korábbival, kevesebb képkocka kevésbé sima mozgás... Bár az OLED az OLED.Ezzel én úgy vagyok, hogy az összes.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért voltam eddig 1080p felbontáson, mondjuk ez Delta Force Operations.
-
jimpo
senior tag
Szóval azt akarjátok mondani.... Az OLED az OLED.

Ha már állvány, nekem ilyenem van. KOORUI KR10 9 kilóig jó vagyok vele.
Sajnos, csak egyet érkeztem venni belőle.
Egy bő éve vettem...
Sajnos azóta sem láttam, főleg nem ennyiért.
-
jimpo
senior tag
+ az Ár/érték, tudás arány. Mert nagyon nem mit kap az ember ugyanazon pénzért.

Tegnap délután majdnem (két órakor) csodálkoztam mikor, a 27" 1440p 480 Hz -es LG 27GX790A-B csak a top 9 eladott volt.
Mára mondjuk változott picit...

-
jimpo
senior tag
válasz
Tomasz94
üzenetére
Gigabyte is megéri amúgy a listában amit küldtél képet, abban már elvileg a legújabb tandem woled panel van
*megéri, hát alig mínusz 200Hz.
Persze Új "jobb" panel, de ja, így is fel lehet fogni... 
Egészen addig amíg nincs személyes összehasonlítási alap, tapasztalat szerintem bátrabban lehet venni szinte bármilyen Oled panellel szerelt monitort.
Nem látod melyik milyen is élőben, így amit veszel is bőven nagy ugrás egy LCD monitorhoz képest.
Arra azért ügyelve persze, hogy a felhasználás helye, szokások miatt x-y panel és vagy bevonat nem játszik.
Nekem mindegy, nyugati tájolású szoba.
De nem gáz mert éppen a redőny lyukain szűrődik be fény, főleg délután akkor szinte csutkára le van engedve. Így a maximális fényerő sem téma....
-
jimpo
senior tag
27" 4k a pixelsűrűség miatt jobb, na jó meg 4.gen Oled. De ennyi...
Egyébként, ha a mozgásmegjelenítés "tisztasága" a lényeg. Akkor tim megmondja a tutit, egy perc sem kell hozzá. VRR OFF oszt jöjjön a retinába aminek jönnie kell.
Szóval "A 4K az 4K", az Oled meg Oled.
-
jimpo
senior tag
El is csábultam, pedig nem ez volt a terv.
Szerintem megéri az LG 27GX790A-B azt a ~15% felárat, egy 240Hz 1440p Oledhez képest. Elég szoros egyébként a 27" 1440p 280Hz feletti mezőny, árban legalábbis.
A VRR flicker sem fog zavarni, pedig elvileg van.
Gyakorlatilag úgy is OFF állásban lesz, aztán annyi képkocka lesz amennyi.
Kicsit azért jobb lesz, mint a jelenlegi 24.5" 1080p 240Hz VA.
-
jimpo
senior tag
Ez sem rossz, igaz nem 360Hz...
-
jimpo
senior tag
-
jimpo
senior tag
Sziasztok
Monitorcserére készülök.
Ez már a 'B' opció, 27" 4k Oled, amin a játékok 1080p felbontáson futnának.
Az 'A' opció 27" 1440p Oled nem játszik, a tartalomfogyasztási szokások miatt.
Pedig az olcsóbb lenne... Nagyjából azonos árban egy 9070XT upgrade is beleférne, a jelenlegi 7800 XT -t eladva.Fő felhasználás a játék, jelenleg kompetitívebb. Télen ha több időm lesz, akkor újra belemerülök a zónába...
Jellemzően most 50 centiről nézem a 24.5" 1080p VA panelt, az Oledet picit távolabbról tervezem... Szerencsére gázos karom van, így nem nehéz állítani rajta.
Illetve elég sokat nézek sorozatot, főleg ha rákattanok valamire. Youtube tartalom is szokott menni rendesen, persze filmezek is néha...
Meg hát, a mindennapokban is kell valamin görgetni a lapcsalád fórumait.
Szóval a kérdés...
Mennyire néz ki vállalhatóan 27" 4k Oleden a 1080p, esetleg 1440p felbontással kijelzőre küldött játék?
Főleg azoktól kérdezem akik vizuális tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.
Tudom van FSR/DLSS, de kompetitív címben nem fogom bekapcsolni.
A DeltaForce esetén, első indításnál alapból ON állásban van. Na olyan mint a takony az egész!
Húzom az egeret picit később reagál, ha megállítom a kép még utána is mozog picit. Érezni hogy nincs "összhang" a kettő között, és elengedve az FPS-t is olyan.
Pedig elég jól fut, igaz ez 1080p natív Medium.... A 9800X3D kifacsarja rendesen a GPU-t.
Köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- 1db DELL P2421 + 1db P2423 1920x1200 IPS monitor, állítható magasság PIVOT is, 16:10 képarány!
- EIZO FlexScan EV2450 fehér 24" 1920x1080 full HD IPS monitor újszerű HDMI - több db - Made in Japan!
- LG UltraGear 38GN950P-B Monitor! 38" 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- 1db fekete szálka a képen! EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3905, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

14 percig hallható a lényeg. 
Na meg a tüzesrókában (firefox) kezdem szokni a teljesképernyős módot.

Skynet258