Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
4264adam #1830 üzenetére
Elvileg igen. Hát ha 180Hz-re nem lehet állítani akkor nyilván nem jó a 150FPS miatt, max a 240Hz. De elvileg képben mindegynek kellene lennie nálad, hogy 360 vagy 240 amíg 240 fps alatt maradsz.
Legalábbis Oled esetén. Nem tudom más monitoroknál van-e ráhatás a response time-ra Hz-től függgően, de Oled esetén úgy tűnik nincs, mindig retkes alacsony. Elvileg emiatt mindegy hogy mennyi Hz amíg FPS-ben alatta maradsz. Legalábbis a linkelt videjóban is ezt mondták. Én azért vettem lentebb, mert nekem a monitor tápja jobban cicereg amikor 240-en megy. De amúgy is 100-120 FPS limitet szoktam beállítani játék függően és nem is játszok mostanában fps-t. -
Ribi
nagyúr
Itt is azt mondják, hogy csak akkor van értelme magas Hz-nek, ha fps-ben is követed.
Ha kevesebb az fps akkor semmi értelme a magas Hz-nek. -
Ribi
nagyúr
Vagyis nyilván ha 240Hz-el megy a játék 120 helyett akkor kevesebb lesz a motion blurr.
Ja végülis igen. Ez így igaz. Habár gondolom nem pont ugyan olyan blurr lesz mint normál monitoron, de az agyunk kb ugyan úgy blurr-ként dolgozza fel.
De ha 240Hz-en van a monitor és 120 fps lock van az szerintem pontosan ugyan olyan lesz blurr szempontjából mintha 120Hz-re van véve a monitor. Akkor csak a response time vagy marad.
Mondjuk én is 120Hz-en használom a 240-es monitort, de ez nem oled, de VA. Meg a felbontás is kisebb, de még sose vettem észre VRR flickert. 120Hz nekem is bőven elég. -
-
Ribi
nagyúr
válasz
4264adam #1816 üzenetére
Igen, de ez milyen szám? Mert a monitor 0,3ms alatt rajzolja ki, nem mondjuk 4-6ms alatt mint a normál monitorok. Vagyis megkapja a képet és azt ki is rajzolta. Effektíve nem nagyon fog fél képlockát kirajzolni. Annak semmi értelme hogy ugyan azt 2x kirajzolja, vagy 2x annyi ideig van kint ugyan az a kép. Ez a két dolog vizuálisan egyenértékű egymással. Semmi értelme "ugyan azt" kirajzolni többször, mert a pixel ugyan olyan marad ha 10x kirajzolja vagy ha 1x is.
#18184264adam: Ugyanez. Mi értelme ugyan azt többször "kirajzoltatni" amikor a monitoron SEMMI változás nem lesz? Ez nem CRT hogy frissíteni kell a fluoreszkáló fényerejét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Plazma TV topic
- Filmvilág
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuponkunyeráló
- Nincs megállás akkuméretben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mini-ITX
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- nVidia GeForce RTX 2070 (TU106)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest