Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, kipróbáltam néhány dolgot....életembe először kikapcsoltam a game mode-ot, 120Hz-re korlátoz és a HDR -t is offolja.
Megnyitottam YT-ot Chrome alatt, PH-t, belemásztam az Icue-ba, megnyitottam az Nvidia felületeket, de semmi ilyesmi.
Vissza is nyomtam a game mode-ot, amúgy is szarabb a kép, ha nincs bekapcsolva.Edit: eggyel régebbi vga driver van a gépen, de lényegtelen, egyikkel sem tapasztaltam ilyet.
Edit 2: amikor a távirányítóval átváltom a game mode-ot, akkor elsötétül egy másodpercre a képernyő, de az normális, olyan mintha csatornát váltanál egy tévén, de random black screen nincs és nem is volt soha.
-
A game mode engedi csak a 175hz-et, ha ki van kapcsolva, akkor 120Hz.
Nálam még nem jött elő ez a hiba, igaz mindig game mode-ban van a monitor, mert csak játékra használom.
Kábel DP, VRR és hasonlók OFF a kezdetektől.
A VGA drivereket mindig felrakom a legfrissebbet, igaz 1-2 hét után csak.Edit: én is Icue-t használok, a videóban látható problémát még nem láttam egyszer sem, a fél év alatt.
De ha megmondod pontosan, hogy mit kell csinálnom, hogy előhozzam a hibát, akkor kipróbálom, csinálok videót is.
-
válasz
szasanyi #2061 üzenetére
Nekem eddig annyi gondom volt vele, hogy van hozzá tévirányító és ki-be tudom kapcsolni, mint egy tv-t, emellett még az, hogy van benne Bixby és hangvezérlés, mindent úgy vezérlek, meg még talán az, hogy meg tudtam nézni múltkor a Love, Death and Robots-ot a Netflixen...más most nem jut eszembe.
-
válasz
4264adam #1818 üzenetére
Nálam 250FPS a globális limit, a kijelző 175Hz-es....de ez is csak azért, mert sokat játszok a The Finals-el, ott megvan a 180-220 fps, dlss ofc.
De a többi játékban (új single player játékok) a közelébe sincs ennek, igazából ha megvan a 100fps, az már sci-fi kategória.
És ez csak 5M pixel, nem 8,3M, mint 4K-nál.
Szóval lehet itt védeni a védhetetlent, de ha nem Half Life 2 deathmatch-et játszol, akkor nincs gyakorlati előnye a csillió Hz-nek és akkor még nem is beszéltem az emberi tényezőről, van aki a 60 és a 120 között sem lát különbséget.
Ez a képfrissítés hajszolás a legnagyobb parasztvakítás az elmúlt pár évből.
Pláne, hogy egy 5-600 ezer forintos gpu sem tud többet az új játékoknál, mint 60 fps....persze DLSS-el, anélkül 30. -
Én újból kezdtem a Control-t, éppen megvan a 60fps, dlss-el, RTX4080-al.
És ez egy 6 éves játék.
Alan Wake2-t is végigtoltam harmadszorra, szintén 70 fps.
Ja, és 3440x1440 felbontás, nem 4K, azon talán meglenne a 30-40 fps is.
200fps feletti monitornak szerintem akkor van értelme, ha 25 éves játékokkal játszol és/vagy leveszed a grafikát low-ra, nagy élmény lehet oled-en.
Persze mindenki úgy játszik és azzal, amivel akar, csak enyhén vicces látni, hogy 3-400Hz-es monitorok a priorítás az ajánlásoknál, akkor is ha egy 3060-al tolja az illető. -
válasz
szabesz0524 #1254 üzenetére
34"-es az UW, 16:9-es van 32".
-
válasz
4264adam #1236 üzenetére
Nálam volt egymás mellett pár napig, Samsung VA panelos 3440x1440 34" UW és Samsung oled, szintén 3440X1440, 34".
Nulla különbséget láttam a betűknél....mondjuk a mactype fel volt rakva az oledre, az igaz.szabesz0524: nem fog, mire beégne, addigra már a 3. oled monitorodat használod majd.
-
válasz
szabesz0524 #1232 üzenetére
Mi a baj a gen 1-el?
Vagy elhitted, hogy azok beégnek? -
Én Display Port-ot használok már évek óta, a dobozban találsz is majd egyet.
Amint felengeded a hálóra, fog szólni, hogy van egy újabb verzió.
Az én esetem speciális, mivel én csak játékra használom, HDR always ON a Windowsba, fényerő koppanásig jobbra, a többire majd kitérünk, ha előtte ülsz már. -
válasz
Skynet258 #1139 üzenetére
Régebben olvasgattam Redditen erről....hát, megoszlanak a vélemények.
Nem tudom a régebbi matt panelek milyenek voltak, de a szemcsésséget hozzák fel, mint ellenérv.
Én nem vettem észre ilyesmit.
Nekem matt van, de ha az akváriumba fel van kapcsolva a világítás, azt már látom a képernyőn, el sem tudom képzelni, hogy a fényes milyen lehet.
Persze, ha valaki be tud sötétíteni, akkor nincs gond.
De ugye én nem a bevonat alapján választottam, úgyhogy nem is okoskodok tovább. -
válasz
Skynet258 #1129 üzenetére
Szerintem ez kikapcsolgatás csak megszokás kérdése, de semmi jelentősége nincsen.
Kb. olyan mint a tálca elrejtése, már akkor használtam, amikor még nem is hallottam oled monitorról.
A régi monitoromon is megszokás volt, hogy kikapcsoltam a gépet és a joystick-el kikapcsoltam a monitort.
Amúgy az jelezte ha standby volt, mert akkor villogott a piros led a logo alatt, ha kikapcsoltam, akkor meg folyamatosan világított. -
Újabb szoftver (2024-es a monitor).
A beégés miatt van jelentősége, mert a korai oledek sem azért égtek be, mert szarok voltak vagy ahogy sokan hiszik, hogy az újabb generációk már nehezebben égnek be, mert más a panel....a szoftver lett hülyebiztos, kikapcsolhatatlan pixel shift, logo detection, etc...na ha ezek nem lennének a szoftverben, akkor a gen 4 ugyanannyi idő alatt égne be, mint a gen 1. -
válasz
4264adam #1124 üzenetére
Nem egészen így van.
Nekem is távirányító van a monitorhoz, azt használom vagy a hangvezérlést, odaböfögöd neki hogy turn off és kikapcsol.
Ha ezt nem teszed meg, akkor a pc kikapcsolása után szól, hogy nincs jel, akarok-e valamit még csinálni, mert ha nem, akkor 60mp múlva kikapcsol.
De a távirányítóval/hangvezérléssel kikapcsolás teljesen ugyanaz, mintha magától lövi ki magát.
A sajátomról beszélek, nem tudom a többi is ilyen-e. -
válasz
Frorika1972 #1032 üzenetére
Na, ez 100%, hogy nem a W11 miatt volt.
-
válasz
Frorika1972 #1002 üzenetére
Az Afterburner-ben beállíthatsz hotkey-t az osd be-kikapcsolására.
Nálam a bill. jobb felső sarkára (vakon is eltalálom) van állítva az ON/OFF, néha rácsapsz, megnézed mi az ábra, majd kinyomod. -
válasz
Lizard0828 #968 üzenetére
De melyik modern single player játék megy 3 számjegyű fps-el?
Leginkább egyik sem.
Felskálázás és fake framek nélkül az 50-60 fps sem ritka. -
válasz
Hauptmann #887 üzenetére
Én nem istenítem egyiket sem, mind egyforma, a név más csak.
Azt veszem, ami megfelel nekem árban és szolgáltatások terén.
Kivéve Asus-t, azt soha, elég megnézni csak az RTX4000 szériát, Asus terén.
Kizárólag a nevet fizeted meg az Asus-nál, csak kezdenek rájönni a népek, hogy a drágább szarabb, mint az olcsóbb.
Amúgy Olednél lényegtelen, semmi közük hozzá... -
válasz
Hegyirabló #771 üzenetére
De miért némítod?
Gondolom PC-hez használod, úgyis az fog szólni, ami a windows-ba be van állítva.
Nálam a rendszerhangok és a voice command miatt fel van hangosítva, hogy halljam, ha valamit pofázik a monitor vagy visszajelez, hogy vette az adásom, de a játékok nem onnan szólnak nyilván. -
válasz
Hegyirabló #689 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a többiben mi van, de a 34-es G8-ba nincs ventilátor, hőcsövek vannak benne, valami gőzt párologtat....
-
válasz
ggbuffon1897 #597 üzenetére
[link]
A BG 2022-es modell, a DG 2024-es. -
válasz
DeathAdder #594 üzenetére
Mindig....én csak játszok a gépen, nem netezek meg ilyesmik...
-
válasz
DeathAdder #570 üzenetére
Mindenhol van.
Én a Pepco-ba vettem, 5 db-os microfiber csomag.
Asszem 300 ft volt. 🙂 -
válasz
4264adam #543 üzenetére
Én csak játékra használom (napi 1-2 óra), de nálam koppanásig jobbra van húzva a fényerő (game mode ON).
Abban a pár percben, amikor nem játszok, akkor csak odaböfögöm neki, hogy "game mode OFF" és akkor kikapcsol a HDR is, és 30-ra veszi vissza a fényerőt (50-es skála).
Kb. csak erre használom a voice command feature-t. -
válasz
Skynet258 #487 üzenetére
Nem találtam ilyesmit, hol kéne lennie?
De amúgy az előbb sem csinált semmit, kinyomtam a távkapcsolóval, kimentem inni egy sört meg egy whiskey-t, 10 perc múlva visszamentem, bekapcsoltam, semmi....mert ugye elvileg kellene szólnia, hogy nem sikerült befejezni a műveletet.Tense: melyik led, a hátulján az a nagy kör?
Én azt kikapcsoltam már az elején.
Amúgy nem aggódok cseppet sem, csak szeretem tudni, hogy mi történik, de itt esélytelen. -
Több mint 3 hete használom a monitort, de először látom ezt:
Elég szánalmas a Samsung, nehéz lenne megoldani, hogy pl. villogjon a led, ha pixel refresh-t csinál vagy más színnel világítson....
Így csak tippelni lehet, hogy valamikor csinálja-e egyáltalán.... -
Ugyanaz a 175Hz-es panel.
Az elektronika és a szoftver változott és a képernyő bevonat, valamint a hátsó portok.
Nincs usb-C, de van két usb A, emellett egy usb hub is.
Valamint a béna mini DP és mini HDMI csatlakozókat teljes méretűre cserélték...asszem ennyi.
Szerk.: a Redditen még olyanokat is olvasni, hogy a HDR megjelenítése jobb lett kicsit, mint az elődé. -
válasz
4264adam #262 üzenetére
Ja, én sem használom a tv funkciókat, igazából idegesít is kicsit.
Most már a távirányítót is csak addig, amíg beleböfögöm, hogy turn on/off game mode.
Többi nem érdekel.Skynet258: képzeld, nem kellett a kis fém lapokat ráragasztanom a monitorra, mert fém a hátulja (az alja kivételével) és simán megáll rajt mind a 6 csík LS100.
-
válasz
Laraxior #257 üzenetére
Aha, elég jó.
Én most beállítottam mindenre a hangvezérlést, így nem igen kell gombolgatni többet.
Közben Redditen megnéztem, azért nem láttam én még pixel refresh-t, mert csak akkor szól, ha 4 óránál többet megy a képernyő egyfolytában.
Olyan meg nálam nincs, 2 se nagyon. -
válasz
4264adam #245 üzenetére
Azt vágom, hogy nagyobb a képernyő pár ezer pixellel, de mindig csak 3440x1440 pixel látszik.
Valaki Redditen szerette volna, ha használhatná a shifting-re fenntartott pixeleket is, de mondták neki, hogy az nem fog menni.
A 2022-es modellen (G8 BG850) kapcsolható volt a pixeleltolás, az enyémen (2024-es DG 850) nincs ilyen menüpont.
Sőt, a panel refresh-t sem csinálja magától, én még nem vettem észre 3 nap alatt.
Most azt akarom megnézni, hogy működik-e hangvezérléssel a game mode be-kikapcsolása és hasonlók, hogy ne kelljen a távirányítóval szarakodni mindig.
Amúgy mindegyik Samsunghoz ez a napelemes távirányító van?
Elég jópofa... -
G8-ban (DG850) tényleg nem kapcsolható a pixel shifting?
Szerintem always ON...én legalább is nem találtam a menüben.
Csak a logo halványítás van (ami PC mode-ban nem működik) és a panel refresh, azt még nem indítottam, mert fél órás, kinek van fél órája? -
válasz
Skynet258 #132 üzenetére
Nekem 30 db mágnessel (neked is az van, tudod milyen) van felrakva a 6 db strip.
De már nem az eredeti ragasztóval, mert egyszer már "költözött", amikor monitort cseréltem és vettem egy erősebb akril double sided ragacsot...az előbb megpróbáltam leszedni, nem tudom mi lesz, nem jön le.
Pedig ha megjön az új monitor, addig be sem kapcsolom, amíg rá nem rakom az LS100-at, anélkül én már nem tudok létezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- VA Paneles 27 colos FHD 165 Hz Gamer MSI Optix G27C4 Ívelt Monitor
- Philips 346B1C 34 hajlított WQHD monitor garanciával!
- Dell Alienware AW3225QF (31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC)
- HP OMEN Transcend - 32", OLED, 3840 2160, 240Hz, G-SYNC, FreeSync, 0,03ms, HDR - Új - Eladó!
- LG 34GP950G-B - 34", Nano IPS, 3440x1440, 180Hz, G-SYNC, 1ms, HDR600 - Gari 2026.07.04. -ig -
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE // 39GX90SA
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" - M2, 16GB/256GB - 15 ciklus - 100% akku(MC7W4MG/A) Csillagfény -HUN
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest