- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0d3r
addikt
Majd csak megtanulom egyszer, hogy vacsora közben ne ezt a topikot olvassam.
-
tibbike01
őstag
válasz
molnarpeter #8346 üzenetére
És a benzinszűrőt? Mi az ajánlott?
-
Mukucs
senior tag
Sziasztok!
Gázolajszűrőt mennyire érdemes cserélni 10.000 kilóméterenként? Mondeo mk3 2.2 tdci 279.000km
270nél cseréltem (mann), most is “kell”..?
-
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur #8331 üzenetére
Volt benne dzsuva rendesen
Most nincs. Még
-
Asbee
veterán
-
-
Asbee
veterán
Azon gondolkodtam megpróbálom kövi olajcserére motul specific 0w-30-at. 1.6 bse. Mostanában jó sok pályázás volt, 3900 km után 0 olajfogyi. Ugye motor felújítás, 1500 km bejáratás kímélés, most ez a +3900 jó sok pályázással. Viszont van napi szinten is városi indítgatás.
Amúgy így néz ki az olaj, ez most LM Toptec 4200:Amikor zabálta az olajat 500 km után fekete volt.
-
nVIPER
senior tag
Castrol teljesen jó, esetleg mobil1 esp/ shell helix ultra.
Váltóba menjen az új olaj. Sajnos idővel megtörik a gyári olaj is, illetve csak keletkezik kéziváltóban is kopadék, - csak itt nem szűri meg semmi, mint az automatában-, ami kering folyamatosan benne. Csere sztem gyári vagy Febi olaj... Én 2017-es A3-ba febi váltóolajat raktam 75W GL-4 specifikus, hibátlan... :) -
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Már kérdeztem korábban, hogy a 2013-as 1.4 TSI Leon-ba milyen olaj menjen. Marad a Castrol Edge Titanium szerintem, ha éppen nincs raktáron, akkor Motul. Szűrőből ezeket néztem:
-olaj: Mahle/Mann
-levegő: Mahle
-Pollen: MannJó ez így? Gondoltam váltó olaj cserére is, 94k van benne, 96nál lesz az olajcsere. Cseréljük a váltóban is? Ha igen mire?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #8308 üzenetére
Mol Lub Kft.
-
TommyY2
tag
válasz
Dluinet #8301 üzenetére
Nekem tetszik.
Soha életemben nem foglalkoztam különösebben az autóimmal, mindig a szerelőmre biztam (a könyvében megadott km-enként vittem olajcserére, aztán olyat tettek bele, amilyet akartak). Lekopogom, soha egyikkel se volt gond, igaz hogy azok szívók voltak, a mostani meg turbós.
Mióta bő egy éve kicsit beleástam magam az autó lelki világa (új autó vásárlása és a helyi szervizünk hozzánemértése miatt kénytelen voltam), rájöttem, hogy a sok rövidtávú használat miatt gyakrabban kell olajat cseréltetnem (főként a turbós mivolta miatt is). Sőt, attól félek, hogy még egy évet se bír ki az olaj, pedig igyekszek minőségit használni.
Lehet esetleg valahol kapni ilyen kütyüt (pusztán kíváncsiságból letesztelném)?
TommyY
-
Rocky975
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest