- sziku69: Szólánc.
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
Nem baj, a start-stop akkor is egy világrengető baromság nálunk faluhelyen. Nagyvarosi dugóban lehet, van haszna, de az én szememben csak a szándékos elavultatás egyik eszköze.
Igen, a vízkörös turbó hatalmas áldás. Az is túl jó cucc ahhoz, hogy elterjedjen széles körben.
-
rob210
nagyúr
válasz
kelly416
üzenetére
Na mondjuk én pont ezt szeretem a kis 1.2t ben a cliómban, hogy az vízkörös turbóval van amíg nem vágod hengerfejre, addig azt nagyon nehéz túlhajszolni. Akkor meg már úgy is mindegy. 🤣
Ezekben meg elektromosan vezérelt a turbó és jobb a hőleadása, tehát azért itt is valóban tenni kell az|rt, hogy tönkremenjen a turbó.
-
-
Monya78
veterán
válasz
szaki04
üzenetére
Joggerel az utak 95%-át bekapcsolt start-stoppal tettem meg, de nekem vegyes volt hogy ez most tudja e hogy mit csinál.
Annyiba jó volt, hogy hideg motornál sose nem állította le a motort, viszont nagyon sokszor (szerintem amikor ment a klíma akkor 100%-ban) üzemmeleg motornál leállította a motort, majd egy másodperc múlva visszakapcsolta a motort.
-
-
szaki04
senior tag
válasz
kelly416
üzenetére
A start-stop kikapcsolása a Lodgy-ban elméletileg egy kábel levétele az akkusaruról. Külön érintkezője is van, csavar ki, kábel le, csavar vissza, szigetelés és rögzítés a kábelre (és műszaki előtt mindez vissza).
Szerintem a Joggerben legalább is, az egyik legjobban megoldott funkció, 100-ból 99-er nem állítja le az autót amikor Én sem.
-
-
kelly416
veterán
Sokat nem tudok a Dusterhez szólni, de mivel az is Dacia, sajnos a beltér nyöszörgésén nem sokat javíthattak vagy ronthattak. Szerintem.
Itt inkább a gondos gazda és az utak minősége amin a km-eket gyűjtötte, az lehet befolyásoló tényező. Ha szétrázták valami kotvány ex-tsz úton és nem is foglalkoztak vele, akkor ... nem lesz csendes.A start-stop kikapcsolása a Lodgy-ban elméletileg egy kábel levétele az akkusaruról. Külön érintkezője is van, csavar ki, kábel le, csavar vissza, szigetelés és rögzítés a kábelre (és műszaki előtt mindez vissza). Gyakorlatilag mivel feleségem hajtja és nem akarja kiiktatni, így nem tudok biztsoat mondani, de itt is többször olvastam, hogy csak ennyi. A 3. gen-ben talán nem bonyolították meg jobban, de ha van sávelhagyás figyelmeztető, akkor lehet ez is modernebb lett már.
-
Sziasztok!
LPG-s Dustert nézegetek.
Még nem jött el a vásárlás ideje, de mire összegyűlik a pénz, biztosan akarom tudni, hogy melyiket keressem.A második és a harmadik generáció közt vacilálok, és pár dolog nálam kérdőjeles:
1.) több teszben említik, hogy a 3. gen. feszesebb rugózású, és kevésbé vasalja a kátyúkat, fekvőrendőröket.
Erről mit érdemes tudni? Mennyire érezhető a feszesség?
2.) Zajkomfort, zörgések, nyöszörgések terén mekkora a különbség a két generáció beltere között?
3.) a vezetéstámogató rendszereket (sávelhagyásra figyelmeztető, start/stop) ki lehet kapcsolni a 3. gen. esetén véglegesen?Köszi szépen előre is!

-
szaki04
senior tag
válasz
veebrave
üzenetére
Nekem 100 k felett van benne. Az elején volt egy kis gyerekbetegsége, azt megoldotta a szerviz. Azóta csak tankolom. Napi használatban van, 140 km-t megyek vele. Remélem ez így is marad. Én is a hibrid verziót néztem belőle, de most cserélik ugyanarra a verzióra mint ami a Bigster-ben van. Arról nem mondanak rosszat.
-
válasz
szaki04
üzenetére
Köszönöm, akkor semmi extrára ne számítsak.
Nekem is csak nyár elején esedékes.
Majd a műszaki megy még mellé.Gondolkoztam, hogy lecserélem egy automatára.
Mindössze 17k kilométer van benne, hosszabb utakra volt használva szinte kizárólag.De úgy elszálltak a használt autó árak is, talán nem érdemes.
Ez az ezres TCe motor nem betegágy, igaz? Hibrid Joggerek kapcsán olvastam hibákról.
-
kelly416
veterán
-
kelly416
veterán
válasz
vottokar
üzenetére
Értelek. Van egy CrownVic-em, ahhoz is van Haynes manual, tudom miről beszélsz. De az egy másik kávéház teljesen.
Sajnos mostanában kis túlzással tényleg az van beleírva a használatiba, hogy ne idd meg a fagyállolót.Ha olyan kérdésed volna olajcseréhez, legszűrő, pollenszűrő cseréhez kapcsolódva, szívesen segítek, de én magamtól csináltam. Kivéve a pollent, az 8x youtube video és akkor sem ment szépen. Azóta 4x cseréltem asszem, de most sem megy szépen. Annyira szűk a hely ott, hogy katasztrófa. De nekünk Lodgy van, neked lehet másképp lesz hely.
Kiolvasáshoz nem tudok tippet sem adni.
-
A Jogger 4. éves szervize alatt mit cserélnek? Milyen költséggel érdemes számolni?
-
vottokar
senior tag
válasz
kelly416
üzenetére
Az első szakmám gépészeti szakközép, géplakatos, és karbantartóként töltöttem el az elmúlt cca. 3 évtizedet. Kisvárosi párszáz fős cégeknél. ahol szakon van maximum 1 gépész és 1 villamos karbantartó alap, hogy egymásnak segítünk. Ezért nem a munka fizikai elvégzésével van bajom, szakmai hiányosságom, hanem a trükköket ne kelljen újból felfedezni, felesleges sok-sok órás shoppingolást és fölös munkavégzést belefeccölve. Régen azért voltak szerelési, javítási könyvek (Puntonál a Hayes féle, apám Wagonjánál a gyári szervízkönyvek), de akkor úgy látom ez is kiment a divatból.
Más. Milyen hibakódolvasó és program való ezekhez a romcia csodákhoz? Van egy ELM324 v1.4-es USB-s kínai kábelem (már nemis emlékszem, hogy mihez volt jó). Mit kell beszereznem( esetlegesen hardver, szoftver), hogy legalább alap diagnosztikát esetlegesen el tudjak végezni? -
kelly416
veterán
válasz
vottokar
üzenetére
Kapcsolasi, huzalozási rajzot nem tudok, de ha önállóan nem megy egy olajcsere, akkor youtube. De annyira egyszerű, hogy ha a Puntóban cseréltél már, akkor itt is menni fog kézikönyv nélkül.
Papírszűrő, tehát a ház marad, csak a betétet kell kicserélni benne. Az olajleeresztő pedig négyzet alakú lyukkal van nehezítve, de én első cserénél kicseréltem a csavart is. Azt a négyzetes kulcsnyílasos csavart meg akár egy kombinált fogót beledugva is ki lehet tekerni egyszer. Aztán jól elrakni tartalékba, hogy soha többet ne találf meg.
-
vottokar
senior tag
Üdvözlet az uraknak! Ugy néz ki hogy jóapám befejezi a nyár végén a vezetést és felajánlja a családi Sanderot használatra (sandero2, 2019 januári átvétel, valami 7x Lósagy ,1000-res fűnyírómotor, cca. 19500 km "futás teljesítmény". Vezettem pár ezer kilómétert, tudom hogy mire "képes".
Érdeklődnék, hogy van e eme műremekhez valamiféle könyv, javítási segédlet, villamos rajz és efféle. (vagy valami műszaki fórum) Nem akarok motort meg váltót önállóan cserélni benn, de azért egy nyűves olajcserére had ne kelljen időpontot kérnem, meg füzetni a 38-ezres rezsióradíjat.
Most egy 24 éves Punto 2-est használ a családunk, és megmondom őszintén itt a kisvárosban és a közelben járkáláshoz tökéletesen megfelelő az alap 1,2-es fire motorral is, de lassan kihalnak a Puntos márkatársi oldalak, és már a jó öreg kínaiak is alig gyártanak hozzá valamit. (Most épp a csíklámpába kerestem volna hozzá ködlámpa betétet) éa azért már lassan veterán életkorú...
Nem agycsl, de mondjuk tavaszig valami villamos rajz jó lenne a Dákiához, mert a mai közlekedési morál miatt megvettem már ebbe is 70mai 800SE szettet és jobb idő esetén bele is applikálnám.
(nem viszem szerelőhöz, mert a jó öreg Puntoba is én raktam bele minden kiegészítőt (riasztó, kamera(ák) effélék, és mivel van szerencsém villamos munkakörben eltölteni az életem elmúlt 30 évét, jobban megbízom magamban, mint másokban. Rossz tapasztalat több autónkkal is.)
Köszönettel... -
Sziasztok!
2. gen. LPG-s Duster a kiszemelt, de gyűjteni kell rá sok hónapig.
Elgondolkodtam első gen. Dusteren is, szintén LPG-vel.Az a kérdés, hogy mennyivel fapadosabb az első gen? Zajok, futómű kátyűtűrés, beltér nyöszörgés, stb.
Mennyire öregszik rosszul a beltér, és melyik évjáratokat érdemes kerülni (pl. rozsda miatt), ha van ilyen.
Köszi!

-
rob210
nagyúr
-
Sziasztok!
1.0 tce motorhoz mennyibe fáj a kettőstömegű csere, és átlagosan mennyit megy el a gyári?
Csak, hogy ennek tudatában nézzek 2020/21 körüli lpg-s Dustert.Köszi!
-
-
-
kelly416
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
De ahogy olvasom, ez a kombinak tehát a Logannak lesz frissítése.
-
szaki04
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
MIlyen frissítésre gondolsz?
-
-
szaki04
senior tag
[link] valami készül a Dacia-nál... Ez lehet a Jogger utódja... nálam.
-
Monya78
veterán
válasz
szaki04
üzenetére
Szia! Vártam hogy küldjék maguktól a zár feloldást, de utána kiderült hogy a kormányablakban kell intézni.
Nem kell semmit előre kitölteni, vittem az autós papírokat, kocsiról a szerződést meg ilyesmiket, a forgalmiba írtak egy bejegyzést, viszont úgy rémlik fizetni is kellett valamennyit, 6000ft talánmirci18: Köszönöm
-
kelly416
veterán
válasz
mirci18
üzenetére
Volt egy sima hűtőnk, de sosem fért bele semmi. Vettem egy dupla széleset, abba sem fér semmi. Akkor megtanultam, hogy az én családom mindig egy kicsit kinyújtózik a takaró alól.
Úgyhogy azóta sem hűtőt, sem autót, sem semmi mást nem veszek nagyobbat. Tanuljanak meg gázként viselkedni, a rendelkezésre álló teret töltsék csak ki, ne többet.
-
Monya78
veterán
válasz
atomka78
üzenetére
Amikor még bizonytalan volt mit veszünk, október közepén mérték fel a nissanék hogy mennyit ér, akkor ott 5 mFt-ra értékelték fel (hahu-ra is felugrottak, hasonló kocsik mint az enyém 5.7-6.0MFt környékén voltak) , ez az ajánlat 2hónap vagy 4eKm-ig élt...
Október legvégén amikor eldöntöttük hogy ott veszünk kocsit, és aláírtam a papírokat, akkor dobtam fel a hahu-ra...ahol már másabb volt a kínálat használt jogger ügyileg, sokkal több volt, és olcsóbb ajánlatok is voltak. pl. 5.3 Mft-ra volt nagyobb felszereltséggel, hasonló km-el, külön téli-nyári gumi felnivel, illetve több hasonló ilyen volt. Ezért már láttam hogy reménytelen eladnom 5mFt felett pár száz ezerrel...fizikálisan is kitábláztam, de nem is volt érdeklődő. Úgyhogy beszámolták 5,0M-ért.
Október közepén szerintem akár 5,3Mft-ot is kaphattam volna ha hirdetem, November elején jó ha 5,0Mft-ért adat volna el....(Nyáron még a 5,6-5,8Mft-ot éreztem reálisnak)
Letelt a 3év nagycsaládos kedvezményes zárolás, azoknál az embereknél is akik vásárlás előtt bele akartak ülni, és úgy tűnik hasonlóan Énhozzám szabadulnának meg a joggertől.
Nekem jún elején vették le a zárolást, akkor kellett volna gyors eladni... -
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Ma leadtam a joggert és átültem a qashqai-ba [kép] [kép] ...

Mivel valszeg péntek késő délutáni gyártás lehetett a jogger és elég sok bajom volt vele, nem lettünk jó barátok, de hiányozni fog a brutál nagy csomagtartó, és a qashqai-os 75km után kiderült hogy a kormány mögötti, zeneszám váltó kerék.

Amúgy a csomagtartóban lévő kamera kábel szivaccsal való kitámasztása bevált, nem jött elő a hiba utána.
Néha azért benézek ide, hátha valakinek lesz jogger-es kérdése

-
rob210
nagyúr
válasz
Monya78
üzenetére
Lehet kérni a sűrűbb olajcserét és igen megmondhatod, hogy minősítésnek megfelelően de nem a castrolt kéred.
A castrol, csak gyártói ajánlás, ha te más márkát preferálsz akkor amennyiben az bele való olaj, nem tagadhatják meg.
Hozzáteszem, sokan elviszik máshova lecseréltetni, mert akkor meg is van csinálva.
Most volt nálam egy kadjar, ugyan ezzel a motorral, hát szerintem a gyári 2019es levegő szűrőt, meg olajat engedtem le
Pedig számlázva ki volt minden évben.
De, hogy az a szűrő nem 1 éves volt az biztos! (gyártói kód 2019)
Azért jött el, mert már dobálta a kipufogó tengely állítás szolenoidját, amire azt mondta a szakszervíz, vezérlést kell cserélni, az autóban 87ezer kilométer volt.
Érdekes mód a pakura leengedése után a kocsi hibamentes lett.
(igez alaposan át kellett takarítani mindent, kivéve a szolenoidokat és azokat is átmosva)
-
-
rob210
nagyúr
válasz
kelly416
üzenetére
A nagykeres srác ahonnan rendelek , 20 évig dolgozott 3 nagy olajcégnél.
A castrolra azt mondta, soha eszembe se jusson.
Sajnos igaza van, de amúgy is vakon megbízom benne.
Több visszajelzést is kaptam már, hogy 6-7ezer környékén egyszerűen megnő a motorzaj a castrollal.
-
Monya78
veterán
Kamera hiba javításkor Nálam nem kábelkorbácsot csak egy testkábelt cseréltek ki...úgy tűnik rendben lesz, azóta nem jött elő a hiba....
Aláírtam egy új kocsinak, úgyhogy ebben a hónapban meg is válok a Joggertől...
-
szaki04
senior tag
válasz
Monya78
üzenetére
Most éppen azon gondolkodom, ha az új kábelkorbács ugyanolyan hosszú lesz mint ami benne van a kocsiban, akkor ez sem fogja tovább bírni 1/2 - 1 évnél... Nekem az tapasztalatom, hogy ha rendszeresen nyitom a poggyásztér ajtaját, akkor döglik meg a kamera egy idő után, ez van amikor 2-3 alkalom, van amikor 8-10... tehát valahol feszül a kábel a kocsiban az ajtó nyitásakor, ami egy idő után gondolom lecsúszik a kamera csatlakozóról.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 Deluxe Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - R5P 3500U I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Lenovo LOQ 17IRX10 FHD Gamer notebook - i7 13650HX 24GB DDR5 1TB SSD RTX 5050 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), hogy amint beindítja, kikapcsolja a SS-ot.

Nekem jún elején vették le a zárolást, akkor kellett volna gyors eladni...