- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nVIPER
senior tag
Castrol teljesen jó, esetleg mobil1 esp/ shell helix ultra.
Váltóba menjen az új olaj. Sajnos idővel megtörik a gyári olaj is, illetve csak keletkezik kéziváltóban is kopadék, - csak itt nem szűri meg semmi, mint az automatában-, ami kering folyamatosan benne. Csere sztem gyári vagy Febi olaj... Én 2017-es A3-ba febi váltóolajat raktam 75W GL-4 specifikus, hibátlan... :) -
Motion_Blur
félisten
Ez menjen bele: Motul 0W30
-
Esetleg próbálj ki egy VW 504-et teljesítő 0W-30-at. Lehetőség szerint API SP-t.
Eurol Syntence-t ne, azt nekem csócsálta a TSI sok autópálya mellett. (Friss olajcserével vettem.)
Honnan az infó, hogy kifut az Edge Professional?
Ezeket eleve márkaszervizeknek szánják, mindig csak az adott márka minősítéseit kapja meg. VW-ben és Volvóban használtam. -
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
Az is jó olaj, mondjuk én a professionalt használnám belőle. Mobil Esp 5w-30 ami talán egyik legjobb. Ismerősőm Shell 0w-30 at használ ilyen motorral. Szerintem ne válts, max ha lemész 0w-30 ra. Időben csere és megadod neki ami kell. 504.00 ami fontos tudja, de gondolom az a castrol megy bele.
-
Egy kellemetlen Hengst-es tapasztalat után ammondó' vagyok, csak a Mann, de a gyári olajszűrő ára sem horror.
VW 504-et tudja, ez eleve 5W30, ritkábban 0W30 is létezik.
Ezt szoktam (Castrol Edge Professional). Most Liqui Moly 4200 megy majd bele, de akciós áron szereztem, amúgy k.drága. -
Ha arra gondolsz, hogy javít az olajfogyáson, valószínű nem fog. Minél normálisabb, stabilabb A5/B5-ös 5W30ast raknék bele(Eneos Hyper Multi vagy Quartz 9000 Future NFC pl).
Hama' érdemes keresni a forrást, szimeringneknél/szelepfedél tömítésnél ha kifelé nem megy, akkor szelepszár szimering, akár alapméretes gyűrű. Azt a motort senki nem újítja fel, úgyhogy ezen nem is érdemes gondolkozni.
Vagy szépen utántölteni ahogy fogy, ennyi még nem gyilkolja meg a katalizátort. -
nyemi
csendes tag
MOL Dynamic Prima 5W-40 Ezt ajánlom. Alacsony TBN szám meg minden ami az Opel-nek kell . Mentsd még ami menthető
.
-
Vagy Dexos2-es C2 vagy C3-as 5W30asok, mégiscsak jobban tisztít egy kicsit, vagy pl a keresővel amit BlacKSouL linkelt, onnan Dexos2-esből még Mannolból a 7701-et raknám inkább bele( van szexi fémkannás is), vagy 7715 ha mostohábbak a körülmények (sok bemelegedés nélküli kör, stb), vagy egyel drágább márkából ENEOS Premium Hyper 5W30.
Igazából nem is tudom pontosan milyen 5W40et töltöttél bele, mert kevés belevaló 5W40est hoznak a keresők... -
Fojtószelep, EGR és PCV tisztítás.
Benzinbe injektor tisztítót (leszedi a szelepekről a ráéget olajat)
Olajcsere előtt Xado Vitaflush adalékkal minimum 100km hajtás, hogy a dugattyúgyűrűk rendesen letudják húzni az olajat.
Olajcsere.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mapei Keracolor fugázó anyag eladó több színben is (bontott)
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Li-Ion 18650 cellák, Samsung, LG, stb. Akku pakkok készítése!
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max