Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • radio11

    tag

    Sziasztok!
    Az alábbi problémával küzdök pár napja:
    Van (volt) egy stabilan működő zigbee hálózatom z2m alapon, a coordinator egy Sonoff zigbee usb (a "pucér" CC2531-es stick), három router (Aubess relé, Gledopto led vezérlő, Ikea dugalj) ezen kívül végpontként 5 radiátorszelep (Moes) 3 ajtónyitás érzékelő (2 Xiaomi, 1 noname) és 2 nyomógomb (1 Xiaomi és 1 Ikea styrbar).
    Ez a rendszer már évek óta jól megy (ment). Vagy 2 éve vettem fejlesztés címszó alatt egy Sonoff Zigbee 3.0 (P) sticket, de nem sikerült akkor feltennem HA alá sehogy sem. Kapott egy router fw-t és routerként üzemelt sokáig.
    Pár hete elkezdett vacakolni, akkor egy korábbi biztonsági mentés visszaállítása segített. Utánna darabig jó volt. Majd egy hete megint elkezdett vacakolni és a visszaállítások (illetve bővítmény újratelepítés) ideig óráig hoz javulást, legutóbb egy éjszaka után megint elsz@ródott (eszközöket ímmel-ámmal látja, működésük bizonytalan, lassú, térképet nem tud rajzolni és az LQI-kat nem tudja kiolvasni).
    Próbáltam visszaflashelni a Sonoff 3-ast coordinatorra. Texas Flash Installer 2 már nem működik (elvileg ismert bug). Próbálta a pythonos vacakkal szenvedni, de leírás alapján sem volt sikeres. Texas UniFlash úgy tűnik megcsinálta, viszont HA alatt nem akar mégsem települni a stick. Z2M nem is érzékeli (próbáltam nulláról is feltenni) ZHA érzékeli, elkedi konfigurálni de a végén nem találja.
    Mi lehet a baj? Még annyit próbáltam, hogy tegnap sikerült (?) flashelni Zigstar Multi Tool-al. Azt még nem próbáltam, esti programom lesz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés