Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35267) Andras6800 válasza amargo (#35266) üzenetére


Andras6800
senior tag

Persze, tudom, hogy elszálltak. Mint ahogy remélem mindenkinek világos, hogy az egészet mi fizetjük, csak úgymond másik zsebből. Nem nyeli le senki sehol, csak máshogy fizeti ki a lakosság.

Jelenleg mondjuk a tanárok béréből meg a korházak fenntartásából fizejük, meg az extra drága üzemi rezsidíjakkal melyeket persze a cégek továbbterhelnek a fogyasztói árakra.

Balga példa, de ha havi X helyett 3X fűteni a kemencét, bizton drágább lesz a kenyér, ahogy lett is :) (Az mondjuk most nem tudom, hogy mely kisiparosokra érvényes a rezsicsökkentés, és kikre nem)

Aztán most meg majd fizetni fogjuk a banki költségek emelkedésével meg a drágább repjeggyel meg drágább percdíjjak/ internet havidíjjal IS. Nincs ingyen ebéd.

Persze önámítás végtelenségig hatósági árral számolni. Viszont elég nagy valószínűséggel 4 évig marad a fix ár. Vagy ha bedől és emelkedik is, akkor sem piaci árra szerintem. De itt már lassan jóslás kategóriába csúszik a dolog.

Most persze azért nem éri meg ez a beruházás, mert lassan eltörik a mérleg nyelve. Az energetikai beruházások (napelem, szigetelés, hőszipka, stb) mennek szépen piaci áron ahogy kell, a másik serpenyőben meg ott a fixált ár. Így az olló egyre csak nyílik.

Viszont az is belátható, hogy egy átlag magyar család nem teheti meg, hogy kiad 2-3M extrát arra, hogy:

- talán majd kis eséllyel 2-3 éven belül változik a piac, drágul az energia
- jó eséllyen 5 év múlva változik a piac, drágul az energia

Ahogy olvastam az ilyen központi hőszipkák inverter egységei 5-7 évesen kezdenek megkotlani. Csere meg egy új rendszer árának a fele.

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.