- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
valami geb@sz történt, a 2022.4.5-ös frissítés feltelepítése után (nem biztos, hogy van ezzel összefüggés) azt vettem észre, hogy a HACS-ből feltett Google Home, a Passive BLE monitor és a Tapo: Cameras Control integráció nem töltődik be.
Gondoltam, eltávolítom, és felteszem újra a cuccokat, de semmi változás :-(
A logban ezt írja a Tapora:2022-04-25 13:15:11 WARNING (SyncWorker_2) [homeassistant.loader] We found a custom integration tapo_control which has not been tested by Home Assistant. This component might cause stability problems, be sure to disable it if you experience issues with Home Assistant
2022-04-25 13:15:36 ERROR (SyncWorker_7) [homeassistant.util.package] Unable to install package pytapo==2.1: Traceback (most recent call last):
2022-04-25 13:15:38 ERROR (SyncWorker_3) [homeassistant.util.package] Unable to install package pytapo==2.1: Traceback (most recent call last):
2022-04-25 13:15:54 ERROR (SyncWorker_4) [homeassistant.util.package] Unable to install package pytapo==2.1: Traceback (most recent call last):
2022-04-25 13:15:54 ERROR (MainThread) [homeassistant.setup] Setup failed for custom integration tapo_control: Requirements for tapo_control not found: ['pytapo==2.1'].Valami ötlet, esetleg?
-
vampire17
addikt
Kerdezz nyugodtan, ezert van a topic. Csak akkor tenyleg kerdes legyen, ne csak annyi, hogy akarok valamit, de nem tudom hogyan kell, segitsetek... A kommentedben nem volt sem egy link, hogy melyik integraciohoz kered a helpet, nem volt egy kodreszlet, egy screenshot vagy barmi, ami alapjan egyaltalan segiteni tudnank.
Annyit lattunk, hogy akarsz hasznalni valamit (talan a flex-table card ot, de meg ez sem volt teljesen egyertelmu...) ker valamit ez a card, amihez kell egy custom sensor. .. es kb ennyi... Ez alapjan segiteni majdhogynem lehetetlen. (de meg abban sem vagyok biztos, hogy ezzel kapcsolatos a kerdesed, mert rakerestem a flex-table repojaban az idezett mondatodra es nem szerepel benne...)
-
[w]
őstag
válasz
vampire17 #34695 üzenetére
ez egy korrekt magyarázat lett, köszönöm, ezen el lehet indulni! (lesz még dolog a megértésével, nagyon az elején vagyok és minden egyes új információ újabb kérdéseket szül, de legalább van mit megérteni rajta)
a továbbiakban viszont inkább nem kérdezek, egyértelmű hogy amatőrségem többeket felháborított, van aki már a túléléshez hasonlítja a dolgot és elfelejti, hogy valamikor ő is kért segítséget... nekem is van pecabotom, nem halat kértem, csak hogy valaki megmutassa hogyan kell horgásznom! délelőtt van, szar az idő, de van mit olvasgatnom, majd rájövök egyedül
-
its_grandpa
tag
Hajnali 4:37 van, öreg vagyok és fáradt de azért ezt itt hagyom.
Az életben maradáshoz szükséges minimális önerő is. -
vampire17
addikt
Leszurtem a felhasznalonevedre, visszaolvastam az aprilisi bejegyzeseid. de pl a custom szenzoros kerdesedre semmi konkretat nem talalok, csak annyit h nincs normalisan leirva, hogyan kell ilyet letrehozni (pedig de, en is, masok is linkeltuk)
Ilyet jelenleg interfeszrol NEM lehet letrehozni, csak yaml al tudsz kesziteni. Ez lehet a kesobbiekben valtozni fog, pl a group-ok sem voltak sokaig kezelhetoek gui-rol, az utolso nagy release hozta be oket. A template-ek (ezek a "custom szenzorok") bonyolultsaga viszont hatvanyozottan nagyobb, mint a groupoke, ez ataultetese irto nagy feladat lenne a HA-tol (ha egyaltalan lehetseges 100%-ban, mert a template-ek irto sokat tudnak!)
Itt van ket nagyon egyszeru pelda template (ezeknel a HA-ban sokkal bonyolultabbakat is lehet csinalni, lattam mar 50-60 soros template "szornyeket" is
), ami alapjan picit raerezhetsz, hogyan is mukodik, mi is ennek a pontos ertelme.
Pl adott egy entitas aminek az egyik attributumat figyeled es ha az felvesz egy adott allapotot, akkor a "virtualis" binaris szenzorod "igaz" lesz (a binaris szenzor nyilvan csak Igaz/Hamis, vagy ha ugy jobban tetszik, On/Off erteket vehet fel) . Minden mas esetben hamis:
template:
- binary_sensor:
- name: test
state: >
{{ is_state_attr('climate.thermostat', 'hvac_action', 'heating')}}
Egy masik pelda. Van egy sensorod, ami nem abban a mertekegysegben adja meg az erteket, amiben te szeretned. Letrehozhatsz egy olyan virtualis szenzort, ami a letezo szenzorod alapjan atvaltja neked az erteket:template:
- sensor:
- name: "test_2"
unit_of_measurement: "min"
state: "{{ (states('sensor.last_clean_duration')|float / 60) | round(0) }}"Ez mellett a HA-nak van beepitett template "teszteloje", ahol a szintakszist is ellenorizheted, meg azt is, hogy azt adja-e eredmenynek, amit te szeretnel:
Pl itt szepen megadja (az eredmeny "True") hogy a gyerekszobaban jelenleg hoigeny van a Tado radiator termosztaton. Ez pl lehet hasznos egy rele kapcsolasahoz, amivel mondjuk az adott futesi kort inditod/nyitod. (egy pelda az ezerbol)Nem mondtam azt amugy, hogy te kerted, hogy oldjuk meg helyetted valamit, ezt teljesen altalanossagban irtam.
-
[w]
őstag
válasz
Degeczi #34687 üzenetére
kezdetnek keress rá a segítség kéréseimre és látni fogod, mi az ami "baromira nem igaz"... a továbbiakban kérlek ignoráld a kérdéseimet, jobban jár mindenki, köszönöm!
Lanash: nem tudom mi az a template, nekem csupán 1 db szenzort kellene definiálnom, mert ennyit írt a fejlesztő ("Define sensor with the following configuration parameters")
szóval beírtam configuration.yaml-ba, hogy a szenzoroknak külön configja van, majd a külön configba a platformot, de nem érti és a továbbiakban én semvampire17: nem tudok azon változtatni, hogy figyelmesen olvass, kérdeztem, nemegyszer
viszont ha nem olvasol figyelmesen, úgy könnyű az amatőrt azzal vádolni, hogy helyette kell megoldani bármit is, mutasd már meg hol kértelek ilyenre -
ojb
tag
válasz
spider23 #34685 üzenetére
A fűtési szezon kezdetén a három Domoticz SVT-ből egyet próbaképpen lecseréltem rá.
Az SVT-hez képest rettenetes csalódás volt a használata és a tudása olyannyira, hogy a szezon közepén "sima" Generic Thermostat-ra cseréltem, mert még az is kisebb ingadozással tartotta a kívánt hőmérsékletet , mint a PID Smart-Thermostat.
Az fontos, hogy a beállítás (kalibráció) idején lehetőleg állandó legyen a fűtési igény.
(A legideálisabb, ha éjjel-nappali, közel állandó külső hőmérsékletnél történik a beszabályozás, közel a már állandósult hőterhelési viszonyok mellett.)
Jelen időszak már teljesen alkalmatlan arra, hogy tisztességesen be tudj állítani egy PID alapú vezérlést szerintem...
Gondolkodom rajta, hogy a HA mellett natívan vagy Docker-ben Domoticz alatt egy SVT-t ismét elkezdek futtatni... -
vampire17
addikt
Ez is hasznos lehet: [link]
A HA hoz tenyleg szuper a dokomunetacio, mas alternativak, pl Domoticz ilyen teren a kanyarban sincs. (OpenHAB azert mar jobb ilyen teren)
Az pedig hogy nem segitunk... Eloszor konkret peldakat kernenk arra, hogy mi az ahol elakadtal. Amit valoban nem szeretunk itt, ha egy problemat mi oldunk meg a kerdezo helyett... De visszaolvasva en nem lattam toled konkret kerdest.
-
Degeczi
nagyúr
Na ha valami, ez aztán baromira nem igaz! Szenzor definiáláshoz miben kellene jobb doksi a gyárinál, ami áttekinthető és mindent bemutat, jól használható példákkal? A haladóknak közvetlen linkkel a forráskódjára.
És hozz már egy konkrét példát újoncnak látványos nem segítésre! -
[w]
őstag
válasz
Degeczi #34684 üzenetére
azért azt, hogy egyedi szenzort hogyan kell definiálni azért elég alap egy ilyen rendszer esetén, mégsincs normálisan leírva sehol
jó lenne, hogy egy kezdő amatőr lépésről-lépésre is meg tudja tanulni, hogy aztán ne menjen el a kedve az egésztől rögtön az elejénsajnos az is egy nagy igazság, hogy ebben a topikban rengeteg a profi, de látványosan nem segít senki az újoncoknak, valamiféle nem tudom elképzelni milyen okból
-
spider23
senior tag
Valaki használja HA alatt a smart_thermostat integrációt? Segítség kellene a beállításához, sajnos mindig túlfűti a szobát feleslegesen.
A repo oldalán https://github.com/ScratMan/HASmartThermostat
sajnos nem tudok eligazodni, nekem egy kicsit magas a PID számítás. -
[w]
őstag
-
[w]
őstag
válasz
Pubszon #34680 üzenetére
az megvan, de a default elrendezésben tágas sorokba rakja az entitásokat, azonos formázással
gyanítom más kinézethez a yaml-t kell szerkeszteni, ahhoz meg amatőr vagyok
nem találtam jó tutorial-okat formázásra (sőt egy normális leírás nincs, hogy yaml-ban milyen parancsokat lehet egyáltalán használni), így kezdőként el sem tudok indulni...
-
quby01
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja küzdök egy paradox SP5500 integrációval.
paradox board fw ver: 7.14.002
HA:
core-2022.4.5
supervisor-2022.04.0
PAI: 3.0.1Cél az IP-n keresztüli kapcsolat
amivel próbálkoztam:
esp32 dev kit
firmware
USB - TTL átalakítóval Babyware simán kapcsolódik, de a PAI-n keresztül sehogy nem sikerül.Próbáltam az RX RX kapcsolatok közé beteni logikai jelillesztőt is, de ha jól tudom elvileg nem is lenne rá szükség.
az alábbi kapcsolás szerint raktam össze:
A napok alatt kb 2x sikerült a kapcsolat, a PAI logból legalábbis az látszódott, majd 1 perc után disconnect és sehogy nem tudtam újra kapcsolódni. Mindíg más hibaüzenetet kapok.
A riasztó board-ot reseteltem és gyakorlatilag semmilyen beállítás nincs rajta.Próbáltam ESP-01 + ESPHome kombinációval is, de azzal még soha nem sikerült a kapcsolat.
A PAI config ide illő része:
...
CONNECTION_TYPE: IP
SERIAL_PORT: /dev/ttyUSB0
SERIAL_BAUD: 9600
IP_CONNECTION_HOST: 192.168.X.Y
IP_CONNECTION_PORT: 23
IP_CONNECTION_PASSWORD: paradox
KEEP_ALIVE_INTERVAL: 10
IP_CONNECTION_BARE: true
...ezt a hibát kapom legtöbbször:
2022-04-22 22:48:42,563 - INFO - PAI - Starting...
2022-04-22 22:48:42,564 - INFO - PAI.paradox.paradox - Connecting to interface
2022-04-22 22:48:42,564 - INFO - PAI.paradox.paradox - Using IP Connection
2022-04-22 22:48:42,669 - INFO - PAI.paradox.connections.ip.connection - Connecting. Try 1/3
2022-04-22 22:48:42,679 - INFO - PAI.paradox.connections.connection - Connection established
2022-04-22 22:48:42,679 - INFO - PAI.paradox.paradox - Connecting to Panel
2022-04-22 22:48:43,567 - INFO - PAI.paradox.interfaces.mqtt.core - MQTT Broker Connected
2022-04-22 22:48:47,687 - ERROR - PAI.paradox.paradox - Timeout while connecting to panel. Is an other connection active?
2022-04-22 22:48:47,687 - ERROR - PAI - Unable to connect to alarm
2022-04-22 22:48:50,692 - INFO - PAI - Starting...
2022-04-22 22:48:50,692 - INFO - PAI.paradox.paradox - Disconnecting from the Alarm Panel
2022-04-22 22:48:50,692 - INFO - PAI.paradox.paradox - Clean Session
2022-04-22 22:48:50,692 - INFO - PAI.paradox.paradox - Cleaning previous session. Closing connection
2022-04-22 22:48:50,693 - ERROR - PAI.paradox.connections.protocols - Connection was closed: None
2022-04-22 22:48:50,693 - ERROR - PAI.paradox.connections.connection - Connection was lost
2022-04-22 22:48:50,694 - INFO - PAI.paradox.paradox - Disconnected from the Alarm Panel
2022-04-22 22:48:50,694 - INFO - PAI.paradox.paradox - Connecting to interface
2022-04-22 22:48:50,694 - INFO - PAI.paradox.connections.ip.connection - Connecting. Try 1/3
2022-04-22 22:48:50,703 - INFO - PAI.paradox.connections.connection - Connection established
2022-04-22 22:48:50,703 - INFO - PAI.paradox.paradox - Connecting to PanelKöszi előre is ha van tippetek merre tovább.
-
[w]
őstag
naszóval, kipróbáltam egy antennás bluetooth adapterrel "hatótávot növelni" (jelerősíteni) a HA szerveren, de ezek szerint nem akármelyik BT adapter alkalmas a célra, mert bár rendben felismerte az RTL8761B chipes eszközt, mégsem jöttek az adatok, vagyis lennie kell valamilyen kompatibilitásnak
esetleg valakinél van tutira működő példányra javaslat?
jelenleg a leggyengébb adóm -82 dB-bel ad és atomstabil a kapcsolat, de egy érzékenyebb rendszerrel jobb helyeket is találhatnék a T/H szenzoroknak
-
Vodike
tag
Kétvezetékes termosztát kiváltására van más megoldás a Tado-n kívül? (Starter Kit – Wired Smart Thermostat V3+)
Ilyet lenne jó kiváltani ( [link] ), sajnos a vezetékelés nem játszik és meg kell, hogy maradjon a fali vezérlés is, viszont jó lenne távolról irányítani
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Saughassy #34671 üzenetére
Nemrégi szívtam én is vele, h megváltozott az RTL433-al befogott szenzor id-ja, így a felületen beragadt a korábbi néven használt szenzor állapota... pár hónappal ezelőttig sosem csinált ilyet, elemcsere sem volt, talán az RTL433 addon frissítése okozta nálam, nemtom, majd figyelem csinál-e még ilyet
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Saughassy #34667 üzenetére
Igen, még decemberben vették ki a fogaskerék alól (a legelső említett módosítás volt a breaking changes alatt)
A fejlesztői eszközök alatt átírhatod, nem readonly. Ha MQTT alapú szenzor, akkor valszeg MQTT auto discoveryként kapod a paramétereit, azok írják vissza amikor ismét érkezik üzenet tőle.
-
Saughassy
aktív tag
Vannak 443as homeroim, amiknek alapbol nem jok a classai a long term graphokhoz illetve friendly name-et is allitanek.
Ezek korabban szerkeszthetoek voltak az entity adatlapjanak jobb sarkaban levo kis fogaskerekre bokve, de honapokkal ezelot megszunt ez az opcio.
Most megnezve az entities ablakban az adott entity mogott read only all. Eddig azt hittem, hogy mindig is igy volt, es egy homeronel ertheto is lenne, hiszen nem irhatom at a hofokot masra. De lehet, hogy a szerkeszthetosegre erti? Viszont akkor mitol lett read only es hogy tudom megszuntetni?
Csupa kinzo kerdes... -
fo_di
őstag
válasz
Saughassy #34665 üzenetére
ha olyan változó, aminek az értéket lekérdezi x időnként, akkor frissülni fog az érték
a doku szerint csak a kijelzést cseréli, illetve ha van rá automatizálás kötve, akkor triggerként érzékeli, de ha pl egy kapcsolót offra írsz, akkor nem fogja lekapcsolni a villanyt (de ha a kapcsoló jelenti az állapotát, akkor a következő jelentésnél visszatér a helyes érték kijelzése)
https://www.home-assistant.io/docs/tools/dev-tools/#statesmi egyébként a terv, amit ezzel próbálsz elérni? leginkább csak debug célokra alkalmas az a felület
-
Saughassy
aktív tag
#HA
Ha a Developer Tools/states en keresztul irok at entity parametereket, tobbnyire par masodperc utan eltunnek es visszaall az eredeti allapot az entitynel. Mintha nem mentene el a valtoztast. Tapasztalt mar ilyet mas is? Mi lehet az oka? Mert a configfajlt kezzel szerkesztgetni nem olyan kenyelmes, plane mobilrol. -
dfilpo
csendes tag
Sziasztok!
Házfelújítás során olyan új ajtót vettünk, ahol kívülről nincs kilincs, csak belülről. Ezeknél a záraknál nagy eséllyel lehet kizárni magunkat kulcs nélkül, és itt jött az ötlet, hogy valamilyen smart megoldással ezt ki lehetne küszöbölni.
Van esetleg bármi tapasztalat/javaslat, hogy milyen megoldás lehet számomra az ideális? Amit szeretnék, hogy kód + ujjlenyomat + lehetőség szerint klasszikus kulcs is működjön, és az még plusz pont, ha Alexa kompatibilis.
Első körben ezt az okoszárat néztem ki banggoodról.
köszi
-
Degeczi
nagyúr
válasz
ratkaics #34658 üzenetére
Kiesik időnként a szenzorod, elérhetetlen lesz - és az float-ra alakítva (ami így egy jó ideje már nem is helyes így, kell default értéket is megadni) 0 lesz, ezért.
Meg kellene találnod a kiesések okát, szőnyeg alá söprésként meg feltételbe tenni a kifejezést, h csak akkor dolgozzon, amikor nem elérhetetlen, egyébként a számolt szenzor aktuális értéket adja vissza.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Így szeretném kiszámolni az aktuális éves villanyfogyasztást:
- name: Éves Fogyasztás
unit_of_measurement: "kWh"
state: >
{% set Temp1 = states('sensor.energy_consumed') | float %}
{{ (Temp1 - 1358) | round(0, default=0) }}De valamiért napi 1-2 alkalommal -1358 értéket kapok az "Éves Fogyasztás" sensor értékének. A "sensor.energy_consumed" értéke visszanézve sosem ugrik 0-rá. Mitől lehet mégis, hogy ennél a számításnál időnként 0 értéknek veszi a HA?
Egyáltalán mikor fut le ez a számítás, ha configuration.yaml fájlban van?Köszi előre is a segítséget!
-
tsilver
aktív tag
miért kapom ez az üzenetet sokszor
WARNING (MainThread) [supervisor.addons.options] Option 'interface' does not exist in the schema for Samba share (core_samba)
Pi3 ra telepítve -
tsilver
aktív tag
milyen zigbee-s levegőminőség mérőt (lakásba) ajánlanátok mostanság? esetleg vannak ilyen opciók, hogy kijelző, alarm, stb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Diablo IV
- Samsung LCD és LED TV-k
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Apple TV eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest