Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Milyen mosógépet vegyek?
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Okosotthon alapú vezérléssel még egy az előző kérdéseimtől teljesen különböző feladat megoldását is terveztem.
Egy tervezés alatt álló szabaduloszobában egy "színeket levillogó" (pontosabban inkább pulzáló) játékelemet akartam csinálni IKEA TRADFRI okosizzóval.
Illetve továbbgondolva, egy vezérelt alapvilágítást is meg lehetne csinálni vele ugyanide (a fényerő, esetleg a színhőmérséklet is változik a szobában az eseményektől függően, akár villog, stb.).
És - sok egyéb okosotthonos izzóval ellentétben - a TRAFI alapabb típusainak az ára egész kedvező.
Sajnos a projekt egyelőre fel lett függesztve, így "kvázi projektpénzből" nem lettek megvéve az alkatrészek hogy kísérletezzek vele.
De most azon gondolkodtam hogy lehet magamtól is megvenném, és nekiállnék foglalkozni vele.Amikor ez tervezve volt pár hónapja, valahol láttam egy videót, hogy lehet 3rdparty appal vezérelni az IKEA Tradfi-t, de nem nem menten bele részletesebben. Most viszont rátaláltam a Zigbee2mqtt projektre: [link]
Vezérel valaki ezzel (vagy akár más hasonlóval) IKEA Tradfi cuccokat ?
Zigbee kommunikációs modulnak mit lehetne ehhez használni ?
Az IKEA saját hub-ja [link] 10e Ft-ért nem túl olcsó (főleg ugye amíg nem tudom biztosan hogy megoldható-e az egész rendszerrel az, amit szeretnék).
Létezik más ami kompatibilis lehet a TRADFI rendszerével, és olcsóbb (nem baj ha külföldről ebay, ali, stb.) ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- World of Tanks - MMO
- E-book olvasók
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...