- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szat8
tag
válasz
LógaGéza #18994 üzenetére
Nekem van Aqara motion sensor. Nem volt vele problémám eddig.
Annyi, hogy ha nem heckeled meg, akkor kb. 1 perc után vált vissza off-ba bekapcsolás után, de van rá megoldás a neten, mit kell összeforrasztani, hogy némi elemmerítés árán gyorsabban visszakapcsoljon.
De nekem megfelel gyári állapotban, nem moddoltam. -
zsamiatt
őstag
Sziasztok,
Használ valaki ilyet?
SONOFF® S55 Waterproof WIFI Smart Socket Switch
Mi a tapasztalat? Sikerül domoticz kompatibilisá tenni?
köszönöm, -
LógaGéza
veterán
Aqara Enviroment / Motion szenzorokat használ valaki? Esetleg hosszabb távú tapasztalat van velük? Le szeretném cserélni a Fibaro szemeket, de Zigbeeben nincs Multisensor, valamint nem is probléma, ha külön van (mozgás/fényérzékelőt inkább mennyezet alá raknék, hőmérsékletet meg az ágy mellé). Erre keresek valami jó megoldást, és eddig az Aqara látszik jónak.
-
fo_di
őstag
Tadot használó kollégáktól érdeklődnék:
- Van bárki, aki Home Assistantba a Homekit integráción keresztül köti be? Működik így offline is? Mert ellentmondásos, amit találok róla, talán a nagyja megy, de bizonyos funkciók mégsem.
- A V3+-ban ha jól értelmezem, akkor az automata funkciók azok, amik offosak az előfizu nélkül (ablaknyitásra szünetel a fűtés és elmenetelre lentebb teker), de ezeket igazából Home Assistanton keresztül lehet automatizálni, nem?
- Régebbi (kb 18-20 éves) Vaillant 24V analóg vezérlésű kazánnal megy ugyanilyen módon, vagy csak 230as on/off módon? Igazából a közeljövőben akarok újabb kazánt venni, de ezt az egyet látom, ami úgy tűnik, kb minden buszt és vezérlést támogat, így elég jövőbiztosnak tűnik egyelőre. (Rendeltem régebben egy Z-wave termosztátot, de mivel csak 230-as on/off módon megy és másfél év alatt nem jutottam oda, hogy 230-at húzassak be a 24V analóg vezeték helyett, azt el kéne adnom, mert hőmérőnek drága volt)
-
DJGABI
addikt
Ismét visszatérve: Home Assistant-nál mi lehet az a gép, amin már eldöcög? Nézzük mondjuk x86 vonalon. Gondolkozok egy AMD E1-2500 procis csodán, 20k körül. Nem lesz az kevés? Ahogy nézem kb gyengébb mint az Amlogic S905. Illetve lett közben 2 vinyóm, NAS/letöltős célokra is befognám akkor már (vagyishát innen indult az egész. A TV boxra 1 vinyót még csak-csak rákötök, kettő, külső házban már a kábeldzsungel esete
, 2 slotos házak 15k körül vannak... Tudom, vegyek NAS-t.)
-
LouiS22
veterán
válasz
insight #18986 üzenetére
Hát, megépítheted magadnak. A 868.3 ebből a szempontból egy sötét lyuk.
Amúgy a "komolyabb" frekvenciatartomány a 433, lévén idősebb és agyonhasználtabb. A 868-ban pedig már inkább a z-wave, de az egy másik árkategória.
Lehet (ismétlem lehet), hogy olcsóbban megúszod, ha a redőny vezérlését cseréled ki, pl egy Shelly redőnymozgatóval. Az wifis lesz, ios app adott.
-
insight
aktív tag
Nagy örömmel ruháztam be egy Broadlink RM4 Pro wifis univerzális RF távirányítóba, hogy aztán ugyanezzel a lendülettel vissza is küldhessem: sajnos csak 315-433MHz között működik, viszont én a tizenvalahány éves redőnytávirányítókat szerettem volna kiváltani vele, ami - ha jól gugliztam - 868.3 MHz-n működik.
Ismer valaki olyan wifis távirányítót, ami komolyabb frekvenciatartományt is képes lekezelni? További feltétel az iOS app, de az kevésbé szűkíti a kört, gondolom.
Köszönöm!!! -
LouiS22
veterán
válasz
nemethsza #18983 üzenetére
A probléma nem ezzel van. Ez is egy olyan kérdés, amit 5 másodperc kereséssel meg lehet találni. Az egész fórum nem szól másról, mint redundáns tartalmak felesleges ismételgetéséről. EGy idő után nagyon unalmas már. (Ez is jópárszor le lett már írva, ezért is teszem offba).
Akinek nem inge, nem veszi magára, de tény (nemcsak itt, általában is), hogy érkezik valaki és közli, hogy ő ugyan nem talált rá megoldást, de más oldja meg neki, legyen link, MAGYAR nyelvű leírás, sőt, ha már válaszol is, akkor meg is csinálhatná neki.
-
vtechun
veterán
válasz
Degeczi #18980 üzenetére
majd tesztelem, köszi. nyomtam egy restartot rá, azóta nem volt elérhető a HA, ssh-n nyomtam egy restartot a gépnek - miután portainerben sem tudtam sehogysem elindítani - aztán azóta meg az egész raspi nem indul el (ha nem megy a TV- amire kötve van, akkor nem indul újra ssh-n rebootolva - érdekes, hdmi cec van és kell is)
-
LógaGéza
veterán
Tasmotával tudok több eszközt egyszerre kezelni?
Perpill ESPHome alatt van egy ESP32-esem, ami kezel egy WS2812B szalagot, két relét kapcsol, és BLE Gatewayként üzemel. Ezt meg tudom csinálni Tasmotával?
Sajnos az utolsó ESPHome frissítésben elszúrtak valamit az ESP32-esek WiFijével kapcsolatban, ugyanis nagyon sűrűn ledobál, és ha betöltöm a NeoPixel könyvtárt, akkor nem is csatlakozik fel... -
Degeczi
nagyúr
válasz
vtechun #18979 üzenetére
Attól limited, h ingyenesen napi 50 lekérdezést enged.
A nagy weather entity-je ír aktuális légnyomást, talán kihámozható külön szenzorként (úgy valóban nem jelenik meg, csak a tendencia), vagy megemlíthető a fejlesztőnek, h megtegye.
Nekem azért nem fontos, mert az Aquara Zigbee szenzorok adnak légnyomást is, és a helyi mérésnek úgyis elsőbbsége van egy fene tudja hol lévő adatforráshoz képest.
Ami számomra fontos, az az előrejelzés, és abban messze a legjobb a többi elérhetőhöz képest. -
vtechun
veterán
válasz
Degeczi #18977 üzenetére
természetes, hogy első dolgom volt azt elolvasni, de ott a Limited szó láttára már zártam is be az oldalt. De most beállítottam. Viszont ezzel nem tudom a légnyomást beállítani grafikonra mint ezen a képen látható (a norvég met-tel)
Van az adatai között légnyomás érték is, de valamiért nem tudja így kiszedni, hanem egy egyenes csíkként jeleníti meg.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
vtechun #18975 üzenetére
Egyetlen mondat a telepítési leírása, az írja, hogyan hozhatod létre.
-
LouiS22
veterán
válasz
golfvariant #18973 üzenetére
Valóban, csak amikor hetente felteszi valaki ugyanazt a kérdést, ahelyett, hogy picit visszaolvasna és használná a keresőt - akkor agy idő után meg fogod unni.
Bónusz: amikor az illetőt erre figyelmeztetik, még ki is kéri magának. Holott csak a szokásos oldja meg helyettem más kényelmessége van ismét.
-
vampire17
addikt
válasz
golfvariant #18973 üzenetére
Erre tényleg nem lehet mást irni, mert google első három találat kb lefedi "smart radiator Valve"
Tado, netamo, danfoss , drayton... Home assistant hoz van integráció is.
-
LouiS22
veterán
válasz
golfvariant #18955 üzenetére
Google?
-
golfvariant
aktív tag
válasz
golfvariant #18955 üzenetére
Erre valaki?
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Migralnam az Ubuntu(Docker) alapu HA Supervised-em hass.os-re (qcow2 proxmox ala)
A kerdesem, hogy a beepitett snapshot funkcioval (full) miket tudok athozni? HACS pluginek, mentett adatok, stb? Mi az, amit mindenkepp ujra kell allitani? Csinalt mar valaki hasonlot?
-
amdk7
aktív tag
Szia!
Csak gondoltam jelzek... (igaz későn, de a tesztnek is kellett egy kis idő, meg nyaralás is volt.)
Szóval feltettem a routerre az általad javasolt openwrt firmware-t és minden problémám megoldódott... még az IP reserválással se kellett bajlódnom. Minden megy, mindent kezel és a memória 44%-ával elketyeg!
eltenni kb.: 2 perc volt, konfigurálni ugyanennyi, szóval megérte a ráfordított időt!
Köszönöm szépen, igen hasznos volt a tipp!
Üdv: amdk7
-
-
Valaki próbálta az Ada asszisztenst? Tapasztalat?
-
nimfas
addikt
válasz
erdeidaniii #18961 üzenetére
Örülök hogy jó alapötlet volt.
-
LouiS22
veterán
válasz
vtechun #18959 üzenetére
Nem. A Shelly firmware nem open source. Ami neked rémlik (és ez zavar be, az az ,hogy a Shelly1-nél ott volt, hogy open source, de ez "csak" azt jelentette, hogy voltak flashelési pontok szabadon hozzáférhetően, illetve le tudtad tölteni a shelly firmware-t utólag is .bin formátumban és nem volt benne olyan megkötés, mint mondjuk a Sonoffnál - ahol, ha nem mentetted a magadnak a gyári firmware-t, akkor beszoptad a visszaállást).
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Ahogy olvastam a Shelly-re rá lehet rakni egyéb szoftvereket. Meg valami open source is rémlik. Felmerül benne kérdésként ez utóbbiról, hogy vajon egy sonoff-ra (vagy egyébre amire menne mondjuk tasmota) is lehet shelly szofvert rakni?
-
erdeidaniii
csendes tag
válasz
nimfas #18954 üzenetére
Őszintén nem igazán gondolkodtam még gyári FW-en kívül máson, aztán kitudja. De ha ezt a 2-2 kapcsolót meglehet oldani szoftveresen, ráadásul a saját ewelink-kel, akkor az tökéletes volna.
Márcsak a nullát kell behúznom, köszi a választ.Edit: Jajj gondolom a beépített IFTTT-re gondolsz, először nem esett le, az mondjuk valóban egy működőképes megoldás lehet.
-
golfvariant
aktív tag
Wifis termosztátot keresek radiátor szelepekkel. Társasházi lakás, házközponti fűtéssel, tehát nem kell kazánvezérlő stb.
Honeywell Evohome jött szembe, de egy kicsit gagyi hatású a központi egység (Honeywell ATC928WIFI evohome)Esetleg tudnátok jobb alternatívát javasolni?
-
nimfas
addikt
válasz
erdeidaniii #18953 üzenetére
Kérdés hogy szeretnéd használni. Saját Ewelink szoftverével lehet logikai kapcsolást csinálni vele. Tehát ha felkapcsolod az egyik kapcsoló egyik ágát, akkor kapcsolja fel a másik kapcsoló egyig ágát is..... nekem 2db sima 1-es érintőssel sikerült alternatív kapcsolót csinálni.
Domoticz vagy Smart szerver alatt passz, de gondolom ott is megoldható.
-
erdeidaniii
csendes tag
Sziasztok!
Megjött a 2db Sonoff T0 2 gang-es csomagom, és érdekelne, hogy a kettőt van-e esély váltókapcsolóra építeni, vagy felejtős?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gran Turismo
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Drón topik
- Diablo IV
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 05.05. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest