Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Ez így van, csak a gyors mozgású témák: sport, autóverseny, repülők, madarak stb. nem az én műfajom. Ráadásul csak egy hobbista vagyok akinek nem függ a kenyere egy lemaradt képtől. Mondjuk a közelmúltban az állatkertben a Tami. 55-200 egész jól megfogta a felszálló madarakat a tavon. Az más kérdés, hogy az optikai tulajdonságait nézve ez megint nem neki fekszik igazán.
-
kem
addikt
Sziasztok!
Keresk a 10-22mm-nek megfelelő Zenite, vagy Practica, vagy akármilyen m42-es obit. Ti tudtok ilyennek a létezéséről? Szeretném olcsón megúszni a nagyon széles látószöget, de nincs pénzem a Canonra.
-
Monya78
veterán
válasz
fulton
üzenetére
50mm 1.8 fix F3,5 - 4.0-ás rekeszen már elveri a 15-85 50mm részét ami F5.0-ával indul.
Ha csak statikus témát fotózol és ki tudod használni a stabilizátort, plusz nem számít a mélységélesség akkor nem érdemes venni külön egy fix 50mm f1.8-ast
Ha mozoghat a célpont, ráadásul ki mélységélességet szeretnél akkor érdemes megvenni a 50mm fixet. Az a 30eFt a tükrösök világában nem sok.
Minőségbeli szórásról nem hallottam, ez is előfordulhat, hanem inkább AF tévesztés, hangosságról, és gagyi felépítés jellemzi.
-
Peethy
őstag
Mennyiért lehet eladni egy jó állapotú Sigma 50-500-at a használtpiacon? Az első verzió, OS és RF nélküli.
-
flash-
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
nekem a 35 ös más miatt kell,csak kíváncsi vagyok portré szempontból mit lehet belőle kihozni
portrézni majd a 18-105 ös obimmal akarok,bár beltéren ügyeskedni kéne hogy legyen elég fény.
Most ezen töröm a fejem hogy állitsam be az asszonyt hogy jó legyen a portréfotó...király ez a tesztsorozat...
ez a 350,230 már a ló túlsó oldala
olyanok mint a kozmetikai reklámképek,túl mű hatást kelt..
talán a 100mm a legjobb -
válasz
spanyoll
üzenetére
Sry, ha kicsit keményen fogalmaztam! Úgy tűnt, hogy a halszemek "hordó" jellegű képeire gondolsz.
Ezt erősíti, hogy a lencsekorrekciót hozod fel, ami nem a látószögből adódó arctorzulást "javítja", hanem az optika hibáját. A gyútávból milyen optikai hiba adódik?A gyútáv "arcformáló" hatására példa:
[link] -
spanyoll
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Bocsánat MESTER, hogy rosszat írtam. Párnatorzításra gondoltam. És igen, optikai hiba, ami a gyutávból is meg az obi felépítéséből is adódik. De kérlek taníts, ha tévedek, hogy ne hordjak össze baromságokat ...
Btw semmiféle halszemről nem beszéltem. Arról beszéltem, hogy nekem az kéne, nem hogy annak van, de nem érzem úgy, hogy bármivel is rászolgáltam, hogy ilyen fölényesen beszélj...Se ellened irányulóan nem írtam semmit sem amúgy. -
válasz
spanyoll
üzenetére
Nem ártana egy két szakirodalmat átnézned, mielőtt baromságokat hordasz össze.
A hordótorzítás az optikai hiba, nem a halszemektől megszokott kép.A kérdező kérdésére válaszolva, max. egész alakos képekhez ajánlanám a 35-öst, arcportrékhoz inkább 85 vagy afölöttit, de minimum egy 50-est croppos vázon.
-
spanyoll
addikt
válasz
flash-
üzenetére
Arra gondoltam én is. Van egy pici hordótorzítása, de nem vészes szerintem.
És igen. Lehet, hogy azért, mert nekem ez van, de ezt az obit nagyon sokra tartom (mint ahogy azt páran olvashatják nap mint nap
)
Portrézás szempontjából azért szeretem, mert megadja azt a kontaktot a portréalannyal, ami egy 85nél nincs meg. Közel kell menni biza. Márpedig csak akkor fér bele a portréalany képébe objektív dugása, ha egy kis rögtönzött haveri viszony kialakul. Eldumálgattatok már, megittatok egy kávét, vagy csak nem úgy tekint rád mint egy fotóbuzira.
Nade ez is csak egy vélemény
-
flash-
veterán
válasz
spanyoll
üzenetére
én torzításnál a gyújtótávolsággal járó perspektiva torzitásra gondoltam.
ezt LR al lehet korrigálni?te is erre gondoltál?
Különben (de lehet hogy ez az én véleményem) sokkal izgalmasabbak a 35mm el készült portrék számomra,mint a 85 el..talán kicsit olyan "vagányabbak"nem annyira szokványosak.
de lehet hogy ez csak az én véleményem... -
spanyoll
addikt
válasz
flash-
üzenetére
Annyira nem torzít vészesen, na meg aztán van lencsekorrekció LR-ben. Az megint más kérdés, hogy kit mennyire zavar a torzítás, én személy szerint keveslem, ha tehetném halszemmel portréznék, bár ez személyes perverzió

A telt modell meg nem lesz tőle sajnos 50kg, max PS-el tudsz ezen dolgozni, de szerintem ne tedd. Készíts olyan képet, amin szépnek vagy legalábbis szebbnek találja magát, szoftveres "fogyasztás" nélkül is.
-
flash-
veterán
sziasztok
azon gondolkodom hogy a Nikon 35 1.8 as obi baba fotózásra mennyire adna torz képet?
vagy nem vészes?
és mondjuk portréfotó esetén előny lehet e a 35mm abban az esetben ha a portréalanyom kicsit telt? -
fulton
addikt
Mit gondoltok, van egy 15-85mm obim, és mellette egy 85mm.
Érdemes lenne egy 50mm 1,8 obit hozzá szerezni? néha szűknek érzem a 85-öst. De vajon a 15-85-nak van olyan képe 50mm-en mint a Fix 50mm(1,8)- asnak?. Azt hallottam az 1,8 as változatnál elég nagy a minőségbeli szórás, vélemény?
-
válasz
zolka78
üzenetére
Nekem is volt 28-75-öm, a tetű fókuszán kívül csak annyi bajom volt vele, hogy jónéhány helyzetben fel kellett volna tennem egy-két képért a 10-20-at... Nem tettem fel. A 18-as kezdő jó lett volna.
Most, hogy van egy 18-50/2,8-am + 18-200VR-em is, egyik lehet, hogy felesleges, de még nem tudom, hogy melyik, mert mindkettő jó, igaz másként. -
zolka78
senior tag
válasz
Peetry
üzenetére
Csak egy saját ésszerű vélemény volt. Ha van egy 28-75 közti tartományod, amit ráadásul egy jó obi tesz ki, akkor felesleges a 17-50 mellé, és még vágni sem kell. Ha már mindenképp kell egy másik obi mellé mert szűk az alja, akkor ultra nagylátó az ami mindenképpen hasznos lehet. Tokina 11-16, Sigma 10-20 stb. És egy egészen jó tartomány van lefedve. Szerintem teljes egészében igaz az állításom, képszerkesztésről és feldolgozásról még csak szó sincs.
(#10571) forceberg Lásd fentebb. Nem azt tanácsoltam neki, hogy nem kell semmi a 28mm alá, hanem ha mellé kell, akkor a 17-50 nem a legjobb döntés. Ha ez kell neki, akkor ne mellé hanem helyette. Ez az én véleményem.
-
Peethy
őstag
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Van rá esély, de jóval kevesebb. Fórumon a 16-85-tel kapcsolatban merült fel többeknél is.
-
Peethy
őstag
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Fókuszálás pontossága.
-
gab.m
senior tag
Nekem sikerült egyet vennem az Artworkben pár hete még 55ezerért. Írtam nekik reggel, hogy délután mennék érte, és rögtön félre is rakták. Két nappal később már 60ért volt az oldalukon. Nagy mázlival vettem mondjuk az 55-200at is a Focuscameránál 50e forintért, sehol máshol nem láttam se azelőtt se utána ennyiért, most meg már 70 körül írják ezt az obit vagy többért...
-
Peethy
őstag
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Majd jól ellenőrizd le és a ha gond van vele, vidd vissza garanciába. A készlethiányban az is probléma, hogy ha gond van vele, nem tudják rögtön cserélni.
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
Wolfeee
üzenetére
Én múlthéten rendeltem, de sehol nem volt raktáron.
Eléggé hiány van ebből az obiból mindenhol.
Nekem holnap fogják hozni, és múlt hét elején rendeltem (digitcam).
Mondjuk engem hívtak hogy nem tudják előreláthatólag mikor lesz.
De ma megint hívtak hogy holnap tudják hozni szóval örülök
Az árak is módosulni fognak felfelé sajnos.
Ezt több üzlet is mondta nekem telefonba. -
Monya78
veterán
Minden fotós cuccomat, web vásárlással vettem. Érdemes figyelni hogy az adott termék raktáron van, vagy csak rendelni tudják.
Ha van raktáron 1-2nap múlva nálad van.
Magát ezt a Tripont-ot nem ismerem, de ahogy belenéztem az árlistájába, van ezektől olcsóbb is. Én legtöbbször a 220v.hu -ról vagy az optiform.hu -ról rendelek
Míg nem adják át a csomagot a futárnak, szerintem bármikor elállhatsz a vásárlástól.
-
esox
senior tag
off- de egy pillantást megér.
A rare fisheye Nikkor 6mm f/2.8 lens, which offers the "world's most extreme wide-angle" and is worth £100,000, has gone on sale at Gray's of Westminster in London.Hogy témánál maradjak: több mint egy hete rendeletem 50mm f/1.8-at, még mindig nem jött meg a triponthoz.
Valakinek van tapasztalata velük? Lemondható a rendelés ennyi várakozás után? Máshol már rég megjött volna. -
zolka78
senior tag
válasz
Wolfeee
üzenetére
Én nem váltanék 28-75 tamiról a 17-50-re, vagy esetleg mellé. Lehet sokkal jobban fog jönni az a +25mm, mint az elejére a nagylátószög, de ezt te tudod. Jobb lenne inkább egy 8-10 vagy akár egy 12mm-ről induló obi beszerzése, és akkor egy egészen jó tartományod van lefedve 2 obival. Egyébként nekem is tami.17-50 van csak canonon, és ár/érték arányban az egyik legjobb választás.
-
Wolfeee
tag
-
Peethy
őstag
válasz
Wolfeee
üzenetére
A válasz pedig az első szó a hsz-emben: Igen
Feltéve ha a 17-55-re gondolsz. Abban van egy elég gyors fókuszmotor, az átfogása nagyobb, kevésbé torzít, a Tamronnak továbbá van egy igen fura sárga színvilága, engem speciel zavart, sötétben nehezen talált fókuszt, és a mechanikai felépítése is elég műanyag. Mindemellett ha jó darabot fog ki az ember, amatőr felhasználásra nagyszerű tud lenni, hiszen nem kell kiadni vagyonokat, hogy mégis láthatóan jobb minőségű képeket készítsünk. -
t72killer
titán
-
aleister
veterán
Én igen. Elég nagy mostanában feléjük az érdeklődés.

Jó kis üvegek. Szép éles képet lehet velük produkálni. Ár/értékben szerintem a legjobb választás. -
Wolfeee
tag
Sziasztok Tamron 17-50 f2.8-at használ valaki Nikonon? 28-75 f2.8am van azzal nagyon meg vagyok ellégedve. A "kistesóról" mik a tapasztalatok?
-
TBMC
addikt
hat 50mmen nyilvan sokkal szebb a fix 1.8 , hisz ugye azert az csak 1 fix obi - kirajzolast illetve melysegelesseget tekintve. viszont sokkal elokelobb, hisz egy zoom obirol beszelunk.
ezt igazabol osszehasonlitgatni nincs sok ertelme, hisz a fix 50 nyilvan szebb / jobb ertekeket fog produkalni mint egy zoom obi (ebben a kategoriaban); kovetkezteteskepp: merlegelned kell, mi a fontosabb, s mit, hogyan 'rangsorolsz'
-
Darko
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
Én is nézegettem azokat. Félek attól hogy milyen példányt fogok ki ezekből a zoomos obikból. Persze ki lehet próbálni, tesztelgetni, de a szabadidőmet nem szeretném ezzel tölteni. Meglátjuk milyen lesz a 35-ös, majd később továbblépek csak még ki kell találnom merre. Ha aktuális üzenj, már ha mostanában gondoltad a cserét!
-
Darko
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
Én is olyat kerestem, de nem találtam megfelelő minőségűt, legalábbis azon az áron amit rászánnék (50mm 1.8D )+ egy kis plussz. Fotós ismerősnél is érdeklődtem, de nem tudott ő sem okosat mondani. Úgy néz ki az 50-es fixem elkelt, kellene valami helyette. Mit vennél helyette?
-
Darko
senior tag
Mire eldöntöttem, hogy 35mm 1.8G-t vennék elvitték mindet az orrom elől, tehát ha valaki megválna az ilyen obijától, vagy tud róla, hogy van ilyen eladó használtan, de jó állapotban az keressen meg privátban!

Köszi!
-
Darko
senior tag
erről van valakinek véleménye: Sigma 18-50 F2.8 DC MACRO
50mm 1.8D-hez hasonlítva, pl. élességet tekintve már ha lehet.
(#10538) Degeczi: kérdés persze hogy mennyire torzít.
A torzítást utólag lehet korrigálni szoftveresen? pl.: LR-ben
-
Degeczi
nagyúr
képkivágásban természetesen ugyanazt, de egyébként a perspektíva eltérő, közelről másként látod ugyanazt, mint távolabbról
ezért fejportréra nem előnyős, mert közelről túl nagynak tűnik az orr, kerekebbnek az arc
(egyébként fejportréhoz az 50 mm is rövid, ugyanebből az okból) -
Darko
senior tag
Köszi!
Nem fix-re gondoltam. Valami fix fényerős obira ami zoomos és a vége 50mm.
Nekem tetszett az 50-es háttérmosása, a 35-nek hasonló lenne? Kezdő vagyok kéretik úgy kezelni.

(#10536) spanyoll: Van amikor meg az 50mm lenne a jobb.
Tehát ugyanannál a témánál csak annyi a különbség a 35mm és az 50mm között, hogy a 35-ös tágabb, ha a 35-össel közelebb megyek a témához akkor azt kapom amit az 50-essel kapnék?
szerk.: leszámítva a torzítást.
-
Darko
senior tag
Segítséget szeretnék kérni! Van egy 50mm 1.8D fix-em (D90-en) amit kölcsön adtam egy ismerõsömnek, megtetszett neki és megvenné. Meg voltam vele elégedve, de néha elég szûk volt. Gondoltam akkor eladom neki, és én vennék valami mást. Milyen obival lehetne kiváltani, ami fényerõs, szépen rajzol (mint a fix 50mm), de nem fix 50mm?
-
Peethy
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
Én se gondoltam volna, hogy lassú lesz, de valóban nem gyors. Nagy távon kell mozgatni a lencséket, fókusz lock-kal majdnem felére lehet rövidíteni a távot, de a 85mm-es, amiben nincs motor, számottevően gyorsabban mozog.
Mondjuk aki makrózik, portrézik, annak szerintem majdnem mindegy, előbbinél úgyis manuál fókusszal nyomja, ami nagyon kényelmes vele, D90 + portrémarkolattal az ergonómiája is nagyon jó a fényképezőnek.
-
Peethy
őstag
Na, megvan a Sigma 180mm f/3.5 EX DG MACRO HSM! Pontos a fókusza, gyönyörű állapotban van, egy darab porszem nincs se kívül, se belül... a képe pedig nagyon jó. Az AF pedig lassú. Ez az egyetlen hiányossága, amúgy nagyon-nagyon tetszik.
Bátran tudom ajánlani bárkinek így első tapasztalatok alapján, főleg hogy a tesztek is azt mondják: van olyan jó képe, mint a jóval drágább Nikon/Canon alternatíváknak.Szerk: az MF-gyűrű is nagyszerű

-
BiriBum
őstag
válasz
Peetry
üzenetére
Persze.
Canon-nál az AF motor ugye NEM a vázban van. A szövegkörnyezetből kiderül, hogy ezt akartam írni. Az hogy a motor, az IS és kapcsolt részei hogyan muzsikálnak az évek során, nem tudom, mindenesetre az objektívek mechanikus részei és a lencsék jól bírják a gyűrődést. -
Degeczi
nagyúr
válasz
BiriBum
üzenetére
hehe, Canon volt az első a teljesen elektronikus obikapcsolattal, nemhogy az AF-et, de még a rekeszmozgatást is az obira bízzák
talán csak az Olympus még ilyen, hiszen ott nulláról indultak a 4/3, m4/3 rendszerek, könnyen megtehették
pl. Nikonon különösen a belépő ill. a haladó amatőr vázaknál (D40-D80 vonal) gyakori a rekeszmozgató mechanika meghibásodása a vázban
-
BiriBum
őstag
válasz
fulton
üzenetére
Irdatlan sokat, kivéve akkor, ha folytonosan aggódsz rajta, mert akkor biztos elromlik.

Viccen kívül, az objektívek mechanikája (Canon-nál az AF motor ugye a vázban van) eléggé tartós. A vázban a zár a jobb gépeken 100 000 expóra garantált, persze ez nem jelenti azt, hogy 5 év és 70K expó után kopogtathatsz a szervizben az ingyen javításért.
A vázban más is tönkremehet, többek között az érzékelő, az alaplap és a fókuszmotor. -
fulton
addikt
szerintetek mégis hány expót(IS, Af je..stb) bírhatnak ezek a 100-200e ft obik?
Illetve egy Canon 550-600D gép?
tudom ... kérdés, de felmerült bennem

-
válasz
fulton
üzenetére
Legtágabb rekesszel 45 fokos szögben fotózd le a tesztábrát, a kijelölt helyre fókuszálva. Sztem többféle módon próbáld ki: végtelenről, legközelebbi fókusztávról, és szemre, liveviewval pontosra állított fókuszálás után válts autóra és így is ellenőrizd. Hogy milen távolságról kell fotózni, nem tudom, de kb olyanról, h az ábra kitöltse a keresőt.
Ha nem tetszik a tesztábra akkor gúglizz ki másikat. Focus test chart néven találsz. -
fulton
addikt
sziasztok
mennyire nagy a minőségi szórás a Canon 85mm obinál?
Illetve mennyi az a zársebesség ami normál esetben bemozdulásmentes képet ad. Nekem úgy tünik nem valami éles képeket készít, 1-2 től eltekintve:s záridő kb 1/500,800. Pl portrén tünt igazán fel az arcon. Rekesz 2,2 volt. De a száj stb olyan homályos... -
Csicsikov
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik jobb alap objektívnek?
- Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS, avagy
- Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS
Melyikre érdemesebb beruházni szerintetek?
Szívesen veszem véleményeteket, tapasztalataitokat.
Előre is köszönöm! -
Peethy
őstag
Ez a kérdés önmagában értelmezhetetlen, nyilván akkor lehet kapni, ha valaki eladja. De tekintve, hogy újonnan lehet kapni, használt darabok is vannak már.
(#10506) Throme: nyilván lehet portrézni vele, nem is ezt firtattam, ha viszont konkrétan arra akar objektívet, akkor az 50mm AF-S jó választás lehet.
(#10505) Degeczi: így van

-
Throme
veterán
válasz
Peethy
üzenetére
Portrézni a 55-200 VR-el is tud szerintem. Az már kéznélvan, igaz nem fix minőség, nem fényerős, de portréhoz úgy is kell valamilyen megvilágítás ahogy én azt elképzelem.
Pl a cameralabs.com-on van egy teszt az 55-200VR-ről és a videóban bemutatnak szabadtéri portréképeket 200mm-en lőve.
Szóval - szvsz - portréhoz kezdésnek nem kell egyből 100k-val nyitnia.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Peethy
üzenetére
a manuális fókusznál (ami halszemnél kb mindegy, gyakorlatilag egyszer kell beállítani) fontosabb, h D300/D7000 alatti Nikon vázakon fénymérés sincsen manuális obival, ezért csak M módban használhatóak
többnyire ez is mindegy (mert a fő felhasználási területet, a gömbpanorámát úgyis M módban kell lőni, bármilyen vázon is legyen), de beltérben esetleg számíthat, h vakuzni is csak manuálisan lehet, hiszen a TTL vakuzáshoz is kellene tudnia a váznak a beállított rekesz értékét
-
Peethy
őstag
válasz
gabsz227
üzenetére
Jól írtad, általános célra ezek tökéletesek.
Alap halszemoptika pedig nincs. Van egy manuális, a Peleng/Samyang 8mm, amivel manuális fókuszod van (bár ez ebben a tartományban nem gond), és ennek az ára úgy 70-80ezer körül van. A többi mind 100ezer felett (NIkon 10.5mm, Tamron 10-17 - ez utóbbi minősége gyengébb is, és D3100-al nincs AF). Portréra D3100-ra egy Nikon 85mm AF-S f/1.8G lenne a jó, ennek a használt ára szintén 100ezer felett van, ha olcsóbban akarod megúszni, akkor 50mm f/1.8G AF-S, az úgy 40-50körül kapható, ugyanígy a 35mm f/1.8G AF-S. FIxekben gondolkodj.
-
gabsz227
tag
Sziasztok!
Nem régen lettem tulaja egy Nikon D3100-as masinának, és érdekelne, hogy ti milyen objektíveket használtok a hasonló gépekhez. A célom komolyabban is belevágni a fotózásba, és ez így kezdetnek szerintem jó vétel.
A géphez ezeket az obikat kaptam kezdőcsomagban:
-AF-S DX 18-55 VR objektív
-AF-S DX 55-200 VR objektívAhogy olvasgattam róluk ezek általános célokra tökéletesek, de én szeretnék melléjük még egy halszemoptikát, és még portréfotózáson is gondolkodom. Ezekhez mit tudnátok ajánlani? És Ha lehet ne horribilis árakon, mert mivel kezdő vagyok, véleményem szerint bőven megteszi valami alap is

-
Throme
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Neeeeeeeeeem mondod komolyan!!? Ez kár volt most elárulnod, szétb@ltáz az ideg....na jó nem vagyok klinikai eset
, de tényleg szívesen kipróbáltam volna!
Nekem még azzal is gondom volt szombaton, hogy ki kicsoda. Tamáson kívül senkit nem ismertem személyesen.
Na majd legközelebb, ha lesz megint tali és nem gond, hogy megint a táskádban legyen.
... na, hát ez van...
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Yettel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Viszont bitangszuper képe van, az összes canon/nikon nagylátót hazavágja.

)