Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Természetes, hogy befolyásolja. Nem kihegyezett konstrukcióknál (pl fazer) lehet, hogy nem érződik, vagy kevésbé befolyásolja az összhatást (vagy nem lehet észrevenni, mert olyan kevés), de sok helyen számít. Nem véletlen, hogy egyesek elveszítenek egy pár lóerőt és Nm-t a dob cseréjével, ahelyett, hogy nyernének...
Mondjuk arról valami szakértő majd nyilatkozik, hogy milyen károkat tud okozni, ha túl van nyitva a rendszer mondjuk egy komplett rendszer cserével (nem csak végdob)...(égéstermék kerül a kipufogóba, elhúzódó égés a szegényebb keverék miatt, rosszabbul indul a motor...én ilyeneket hallottam, tapasztalatom nincs). -
Ferdzsoo
addikt
Oszlassatok el bennem egy téves eszmét légyszives.
Ha egy motorra egyszerűen ráraknak egy sportdobot, mindenféle utóhangolás és beállítás nélkül akkor az negatív hatással van a blokkra hosszabb-rövidebb távon. Nem hiszem hogy nem befolyásol valamit az hogy a dobot amit a mérnőkök gondosan megterveztek egyszercsak lecserélik egy totál másra.
Emiatt nem vennék szívesen olyan gépet amin dobot cseréltek. Most akkor én gondolom hülyén vagy van valóságalapja...?
Bitte danke. -
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ez most komoly?

-
itt annyira más a légkör!! Pozitívan írom!
-
-Mosquito-
őstag
-
TommyGun
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
"bocsánat de az is exakt dolog hogy a refi több fényt ad és kevésbé lefelé"
Ebben teljesen igazad van, nekem valamiért a nappali közlekedés lebegett a szemem elött, ott szerintem nagyjából mind1 hogy refi vagy tompított, kivéve ha nem épp mögöttem van az ember, de nappal szerintem annyi fény van hogy nem oszt nem szoroz a refi.
-
csongi
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Ez jól hangzik!
Csak szerintem nem sok értelme van. Mikor a foszforeszkáló funkció életbe lép, akkor már a világítás erőteljesebb és nem biztos hogy észrevehető lesz. Tehát a szemből világító lámpa mögött mindegy mi van rajtad úgy sem látszik. Véleményem szerint a nappali és szürkületi közlekedésnél kellene javítani az észrevehetőségen, és leginkább városban. A sorközt lévő motorost nehéz észre venni, és bizony nekem is volt már olyan hogy sávot váltottam, csak éppen egy motoros volt a két jármű között. Akkor sem vettem volna észre a sávváltás megkezdésekor ha láthatóbb rajta cucc, de hamarabb észre vettem volna, mint ahogy befejezem a sávváltást. Ergo hamarabb lett volna időm korrigálni. Baleset nem lett, ős korrigált és így befértem. köszönés és tovább haladás. De ilyen példa balra kanyarodó jármű esete is. Szemből egyenesen haladó jármű mögötte motoros, a fekete kis sisakja nehezen észrevehető, és az előtte elhaladó jármű a 95-99% kitakarja, csak a csityak látszik. Nah szemből jármű elmegy, balra kanyarodást megkezd, és nini egy motoros. Nah ezekben a szitukban segíthet egy láthatóbb cucc. Évente Kb60ezret vezetek. -
TommyGun
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Amúgy gondolkodok rajta hogy elmegyek egy matricáshoz, akik kocsikat díszítenek matricákkal (nem reklám matricákra gondolok hanem szoktam látni ilyen non figuratívos matricákat a kocsikon, van amelyik elég jópofa)
és 1-2 vékony csíkot ami hátul körbe vagy félkörösen fut a bukóba belerakatok, lehet van fényvisszaverősük is. -
válasz
csongi
üzenetére
Igen jó lenne, de ahogy mondod ma a férfi motoros társadalom csak a feketére mondja egyhangúan, hogy jöhet. Minden más színbe már X% ember első kérdése, milyen más színben van még ? Ez a feketével nem lesz így. A csajok meg jól néznek ki a pink ruhában szóval nekik van ez meg a fekete. Kész vége ennyit hoz a nagyker/importőr.
-
csongi
veterán
Ez a láthatósági dolog eléggé érdekes. Egyes gyártók próbálják integrálni a ruhába a mellényt, és ez tetszik. Sajnos az emberi hülyeség még mindig magasabb mint az értelem. A divat meg hogy mi néz ki jól fontosabb és eladhatóbb mint a biztonság. Egy figyelem felkeltő színekkel készült ruházat többet ér mint bármi más. Ezt a fekete szart ezelőtt 10 évvel el kellett volna felejteni. Én a ruházatot világos színben készíteném, és a karok és a váll részeket a környezetből elütő színben. A mellkasi rész látszik kevesebbet, azt kitakarja a motor, a hátát láthatóbbá tenném. A sisakot pedig, csak jól látható színben.
Jövőhéten átvariálom a sisakom színezetét, és jó kis rikiíó színeket teszek bele, vagy legalábbis olyat amit lehet kapni fóliába 
-
fattyu
veterán
válasz
TommyGun
üzenetére
bocsánat de az is exakt dolog hogy a refi több fényt ad és kevésbé lefelé. este jóval messzebre látszol vele és a fizika márcsak ilyen ez azt jelenti hogy messzebbről is látszol.
Ugyanezen dolgok nappal is igazak. Nekem ez is exakt empirikus dolog. van akinek meg nem. Ők azt mondhatják sisakra is hogy elhanyagolható méretű rikító felület ahhoz hogy számítson. ezzel az erővel a króm órával letudhatod a láthatóságot.
Én annyit mondtam ártani nem árt és a fekete nyeli a fényt tehát tuti rosszabb. Hogy kinek mennyivel tűnik úgy ( és hogy a "de olyan cuki együtt a rucimmal és a cipőmhöz sze menne mász színben" szempontok milyen erős érvek ) na ezek már személyes interpretációs kérdések.
-
TommyGun
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Ez tény. Pofán is verném magam szívesen, a 3 hónapos fehér bukómon már van 2 sérülés, sikerült felnyitott állrészt bevernem a kapuba amikor lehajoltam, nem számoltam hogy a homlokomtól a bukó még +15 centi, éshát lefejeltem vele a kaput, nekem bajom nem lett

Illetve sikerült leejtenem, lecsúszott a kormányról amikor odaakasztottam, nem tudom hogy... -
TommyGun
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy azt, hogy az ember melyik színt veszi jobban észre mondjuk messziről vagy csak odapillantva melyikre figyel fel jobban sokkal egzaktabb mint a refi vagy a hangos dob urban legend.
Ha visszaemléxel a Kreszben is szerepet kaptak a gépjárművek színei. A világosabb színeket, vagy ami jobban elüt a a környezettől könnyebben és gyorsabban észrevesszük. A fekete motoron egy rikító zöld vagy narancs bukó biztos jobban feltűnik bárkinek ha bele"les" a visszapillantóba.
Nekem a kedvenceim a fekete bukók amiken narancs vagy zöld csíkok vannak. Dolgozok hogy egyszer vehessek egy ILYEN bukót. Verhetetlen cucc. és nemcsak a színe miatt de szolgáltatásban is jó. -
canniball
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
Ezek szerint csak nekem sikerült megint beleválasztani...
-
törölt tag
válasz
Daywalker
üzenetére
nem jott azert olyan konnyen. ragasztoval volt ra felteve valami, azzal egyutt jott le. utana kezdett foszlani

sima kisebb uteseket, csuszasokat jol viselte. eleg ellenallo reteg. egy nagyobb esesnel szakadt csak fel.mod:
de nem mindegy?
ez csak egy buko. legyen csondes, ne parasodjon, vedjen a szeltol es a hidegtol, bogaraktol. de mindenekfelett vedje meg a kokuszomat ha kell. -
-
canniball
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
A tiéddel nem volt ilyen kirepedős probléma, mint az enyémmel?
-
canniball
nagyúr
válasz
sketchifun
üzenetére
A dinnye színe nem megy a motoréhoz.

-
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ja így már értem.
De nem ugyanaz a két helyzet. Most úgy jöttem hogy adott a vázolt három lehetőség, nekem tök mindegy melyik, mondjátok meg ti a frankót. A motor-kérdésben meg volt egy határozott elképzelésem, ti meg nem tudtatok jobbat mondani. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zsolt19900
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
jaa igen amúgy én is néztem amikor megvettem, hogy: Hábázz nem lehet zárni az elejét.... aztán amikor viseltem meg azt gondoltam, hogy: hát ez tök jó
pont úgy jön a szél, hogy nem zavar de pont ér, és tényleg mint az autóknál keringeti a "szélvédőnket" így alig-alig párásul be
nekem nagyon tettszik, és tényleg ha mégis párásodna nem kell rápattintani a plexit a kattanós részre és máris annyival többet beenged, hogy semmi pára -
Daywalker
addikt
válasz
zsolt19900
üzenetére
Nekem is párásodik a Caberg, ha már kint nagyon hideg van, de résnyire nyitom a plexit és máris nincs gond. Illetve főként a napszemüveges része tud párásodni, a rendes plexi nem annyira. Ha már egy ideje kint vagyok benne, akkor a külső-belső hőmérsékleti viszonyok normalizálódnak annyira, hogy ha nem lihegem tele, akkor nem párásodik bezárva sem. A tuti megoldást csak a pinlock jelentheti, de olyanom még nem volt.
-
zsolt19900
őstag
jaa váázz
én fogtam körbenéztem, bementem a boltba megvettem a v2 407emet szépséges fekete fehér piros fényezéssel és azóta tök faszán szolgál, igaz nem csúcs de 32 pénzért egész jó vétel volt, és nekem sem párásodik annyira, hogy hüdehű 
-
Daywalker
addikt
Sikálni, fényesedni? Te meg miről beszélsz?
Nem kell drótkefét használni Langyos szappanos víz sikálás nélkül és minden lejön róla. Ha nagyon mocskos, akkor körömkefe, de az sem fényesíti ki. A lakkozott is tud szarul tud kinézni, ha mocskos, főleg ha nem fekete. A te lustaságod egy teljesen más dolog
&rew: Szerintem már nem ugyanazt használják. Ez nem annyira gumis tapintású. Inkább tűnik sima matt fekete fényezésnek. Az enyém esett már a földre, csaptam oda falhoz, de egy karcolás sincs rajta.
canniball: Szerintem meg vegyed meg ami neked tetszik, nem értem ezen mit kell ennyit gondolkodni. Kicsit kezd olyan lenni az egész, mint az olaj téma: mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá.

-
sketchifun
senior tag
[Troll on]
Vegyél egy görögdinnyét. A belét megeszed, a héjja pedig jó lesz sisaknak!
[Troll off] -
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
"Kölcsönösen gyógyszeresen kezeljük egymást."
Szóval megvan az egyetértés, remek!
"Ez is olyan lesz mint a motor.. Suzuki.. és matt sisak kell.. Ennyi.."
No ezt most nem értem: azért legyen matt mert a gép Suzuki?
-
stifi
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
szerintem a matt nagyon ótvarul tud kinézni a kosztól meg a bogaraktól, ha meg elkezded sikálni kifényesedik ami meg még rosszabb.. én spec csak lakkozott sisakot vennék, pedig vannak nagyon szép matt darabok!
Daywalker: én sosem takarítom a lakkos sisakom (csak a plexit), elég amennyit az eső levisz róla. a matton tuti csak gyűlik a kosz de nem pereg le, én meg lusta vagyok..
-
canniball
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
"A sérülésről meg annyit, hogy míg a fényeseken lakkréteg van, amit igen könnyű leverni...a matton ilyesmi nincs, ezért nem látszik meg úgy, ha odavered"
A logika alapján én is gondoltam erre, de matt sapkám még sosem volt így nem tudtam életszerű-e a logika.Akkor viszont 1:1...
-
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
"Otthon a szobában szoktam brümmögni.."
És a család hogy fogadja ezt?
"Se fényezetlen se matt sisakot sem vennék. Tudom a pénz az nagy úr.."
A matt és a fényezett fekete ugyanannyiba fáj (csak a fényezetlen Smart olcsóbb), annyi még talán belefér. Csak az "extra színek" (Hi Vizion , Booster, Legend) vannak (szerintem) túlárazva. -
Daywalker
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Cáfolom a matt elméletedet...nekem matt fekete van (igaz ilyen ezüst baszbaszokkal rajta), de a retek mindegyik sisakon retek, színtől függetlenül. És ha retkes, akkor mi van?
Motorozunk, vagy divatbemutatózunk?
De te is tudod, hogy meleg vizes ruhával kb. 5 perc áttörölni az egészet.
A sérülésről meg annyit, hogy míg a fényeseken lakkréteg van, amit igen könnyű leverni...a matton ilyesmi nincs, ezért nem látszik meg úgy, ha odavered
-
-Mosquito-
őstag
válasz
alvaro
üzenetére
Nem,áá dehogy is.. Otthon a szobában szoktam brümmögni..
A párásodás sisak,ember és motor függő is. Aki meg azt mondja nem párásodik pinlock nélkül a plexije hűvös,esős időben az nem vesz levegőt. 
Canniball
Se fényezetlen se matt sisakot sem vennék. Tudom a pénz az nagy úr..
-
canniball
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mint írtam jelenleg Gun Metal színű sisakom van, a dög melegben ebbe is belefőtt a fejem...
A (Smart kivételével) a Duke-hoz adják a pinlockot, nem kell külön venni.
A Booster csecse de baromi drága, ennyit nem ér a fényezés.

-
alvaro
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mentél már esőben, ködben, hidegben? Nem kell megállni ahhoz, hogy párásodjon.
-
fattyu
veterán
válasz
canniball
üzenetére
ez a marketing van az az idő amikor nem akarsz már szellőztetni meg van az amikor szart se ér.
Pinlock előtt párásodott MINDEN nálam.
a sisak színe meg nem a meleg miatt hanem láthatóság.
De ez is vallási kérdés mint a hangos dob meg a refivel közlekedés. Rosszabbul tuti nem látszol tőle ha valami rikító vagy fehér van a fejeden.
A fekete meg ( már csak ilyen ) nyeli a fényt.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Akkor inkább fehér/es sisak legyen. A feketébe bele fog rohadni a fejed nyáron! Most voltam a powerbike-nál pinlock 6000ft láttam,szinte bármelyik sityakba betehető. Ez majd akkor lesz jó amikor el kezd párásodni a plexid.. Nem menet közben párásodik hanem amikor megálsz.
Duke boostert vennék a helyedben. -
canniball
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
Fekete lesz a paripa, fekete lesz a bukó.
Csak az a kérdés a felsorolt 3 közül melyik?
Amúgy most Gun Metal színű van, 40 fokban ebben is meleg van, azt hiszem ebből a szempontból tök mindegy a szín.Februárban 0 fokban meg azt hiszem nem fogok motorra ülni, így a pinlock számomra nem létfontosságú; ezeknek a Cabergeknek amúgy is elég jó a páramentesítése: az állrészen lévő szellőzőből a plexire van vezetve a kintről érkező levegő és ez szépen páramentesít.
-
canniball
nagyúr
Visszavittem a bukót, szó nélkül cserélték a belét.

Ha már ott voltam rákérdeztem a Duke-ra is (valakivel konzultáltunk itt korábban róla), a Smart verzió annyiban különbözik a többitől (azon túl, hogy fényezetlen), hogy nincs hozzá pinlock, a többihez van.
És akkor kérdés: fényezetlen vs. matt vs. fényes fekete - mi szól mellettük/ellenük? Avagy tök mindegy? -
boogie84
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
A kormánygátló feladata, hogy megakadályozza az első kerék csapkodását. Ez a jelenség ugyanis a modern motorkerékpárok egyik betegsége, melyet többek közt az egyre sportosabbra hangolt futóművek és az egyre szélesebb gumiabroncsok okoznak.
Azt hittem a magyar utak...

-
Daywalker
addikt
[link] De kedvesek..."Az Öhlins közlése szerint „a jármű feletti uralom elvesztésérének nem nő a kockázata normális használat mellett”. A probléma csak a lassú manővereknél ütközhet ki, amikor a kormány teljesen el van tekerve." A teljesen kitekert kormány nem lehet a normális használat része?

-
Integra
titán
válasz
csongi
üzenetére
várjál, bekeményítettek

-
Integra
titán
-
Integra
titán
hahaha, amerikai reklám a javából

-
fattyu
veterán
mennyire emberi pillanat

Ahogy belerug

-
TommyGun
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Nyilván a centis szellőzőket ez nem tömi be, ha olyan kesztyűje van amin ilyen nincs akkor gyors megoldásnak jó lehet ez. Ez csak magát a textíl részt teszi vízlepergetővé ha elég sűrű az anyag.
Ezt úgy lehet komolyabban kikerülni ahogy én csináltam, vettem egy "vízálló" kesztyűt meg egy nyárit.
Bevágtam a seggem alá a csomiba az esőruha meg a maszk mellé oszt csók, mindig nálam van
-
TommyGun
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Impregnáló spraynek hívják
-
vendingo
veterán
Tippeket várnék, hogyan tudnám vízhatlanná tenni a kesztyűmet!
Bármilyen esszerű ötlet érdekel.
Végső esetben zacskóból és ragszalagból csinálok rá vízálló borítást. -
TommyGun
őstag
válasz
polimorf
üzenetére
Haveromnak volt ilyen motorja, bevallom én nagyon ilyet akartam, de mivel melóba is ezzel járnék Pesten belül nem csak túrázásra kell, így nem vágtam bele, persze túrázni is megyünk asszonnyal de melóba körülényes lenne nekem ez.
Amúgy érdekes tőlem is megkérdik hogy a 650-eshez képest nem e kevés az az 56 lóerő, az enyim is ennyi.
De hála a CVT váltónak meg a power fokozatnak szinte mindig nyomaték csúcs közelében tartja a fordulatot ha power módba tolom, akkor nagyon megy
-
vendingo
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Az osztrák louis-t hanyagolnám...
Én mindig hozzájuk jártam, de a Bike expert 100000x-r jobb.
Ruhából kb 10-15x-s árukészlettel rendelkeznek a louishoz képest.
Minden fajtából kapni nálunk az összes méretet. Ha ott nem találsz ruhát, akkor soha sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Genius SW 5.1 Home Theater
- E-book olvasók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Horgász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 17 /iPhone17e / iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

4-kor kezd, pályára menni meg 5-től lehet. Te nem jössz?
)

Csak szerintem nem sok értelme van. Mikor a foszforeszkáló funkció életbe lép, akkor már a világítás erőteljesebb és nem biztos hogy észrevehető lesz. Tehát a szemből világító lámpa mögött mindegy mi van rajtad úgy sem látszik. Véleményem szerint a nappali és szürkületi közlekedésnél kellene javítani az észrevehetőségen, és leginkább városban. A sorközt lévő motorost nehéz észre venni, és bizony nekem is volt már olyan hogy sávot váltottam, csak éppen egy motoros volt a két jármű között. Akkor sem vettem volna észre a sávváltás megkezdésekor ha láthatóbb rajta cucc, de hamarabb észre vettem volna, mint ahogy befejezem a sávváltást. Ergo hamarabb lett volna időm korrigálni. Baleset nem lett, ős korrigált és így befértem. köszönés és tovább haladás. De ilyen példa balra kanyarodó jármű esete is. Szemből egyenesen haladó jármű mögötte motoros, a fekete kis sisakja nehezen észrevehető, és az előtte elhaladó jármű a 95-99% kitakarja, csak a csityak látszik. Nah szemből jármű elmegy, balra kanyarodást megkezd, és nini egy motoros. Nah ezekben a szitukban segíthet egy láthatóbb cucc. Évente Kb60ezret vezetek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)