Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12958) fabula válasza kinghaxor (#12954) üzenetére


fabula
őstag

A Thigin van 4MAX sarokelem, ha tudsz nyomtatni, a szorulókat lecserélheted esetleg ilynekre [link].
Másik megoldás lehet, hogy hőlégfúvóval óvatosan megmmelegíted azkat a részeket, ahol szorul és akkor nem törik el, hanem annyit enged, hogy összenyomhasd rendesen. Persze csak óvatosan melegítsd, ne deformálódjon!

Nekem is szorosan mentek bele az aluprofilok a sarokelemekbe, de egyik sem feszült és nem is lötyögött benne. Célszerű még a sarokelemeket rögzítő csavarok alá laposalátéteket tenni, akkor nagyobb felületen fogják a műanyag sarokelemet és a csavarok is stabilabban állnak, esetleg nem roppanthatják meg a műanyagot, ha jól meghúzod.

A nyomtzatási hiba oka lehet egyszerűen hibás bed szintezés, vagy nem elég tiszta bed (az elején többször is át kellett mosnom jó alaposan isopropil alkohollal, mire tapadni kezdett rendesen), vagy túl meleg a fej és folyik, szálaz az anyag, ezért feltapad a fúvókára és onnan már a többi szál is ráakad és húzza azokat is.
Szintezéshez van jó Bed levelling Assistant G-code feltöltve a Thingire, itt találod [link].
Lehet azonban olyan gond is, amiről már többen is írtak, hogy a kijelző kábelei zavart szednek össze, mivel árnyékolatlanok, az SD olvasó meg ugye a kijelzőben van és ez okozott már hibás nyomtatást egyeseknél. Nekem ilyen sem jelentkezett, szerencsém volt.

Így látatlanban ennyit tudnék tanácsolni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.